Te caut din toata inima...

17 aprilie 2012

Izgonirea vanzatorilor din Templul lui Dumnezeu



                Citind despre "Izgonirea vanzatorilor din Templu"in Sfanta Evanghelie de la Matei, primele ganduri care m-au coplesit imi sopteau ca dincolo de  evenimentele istorice care s-au petrecut acum peste 2000 de ani Isus ne-a revelat starea degradanta  in care se afla fiintele noastre.

Meditand aceste versete din Matei 21:
"12. Isus a intrat in Templul lui Dumnezeu. A dat afara pe toti cei ce vindeau si cumparau in Templu, a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor ce vindeau porumbei

13. si le-a zis: "Este scris: "Casa Mea se va chema o casa de rugaciune." Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari."

 am inteles ca atunci cand Isus intra in "Templu lui Dumnezeu" El paseste in inimile si trupurile noastre 

(1 Corinteni 3:16 " Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? )
Deci Isus intra, insa se infurie vazand "comertul", "materialismul" si faradelegile care au transformat "Templul lui Dumnezeu " intr-o "pestera de talhari".

Isus intra in noi si ia atitudine indepartand cu hotarare tot ceea ce e in contradictie cu Vointa Tatalui, cu Planul Creatorului care a cladit acest "Templu" .
Isus intra si ne reaminteste ca inima noastra e CASA SA si nu poate fi altceva decat o CASA DE RUGACIUNE;insa nu orice" casa de rugaciune "ci una care aduce "ROD" caci nu cred ca e intamplatoare "Pilda smochinului blestemat" care e relatata inainte sau dupa "Izgonirea vanzatorilor din Templu"  in Sfintele Evanghelii de la Marcu cap11, versetele 12-14 si Matei cap 21, versetele 18-22.

Apoi , nu cred ca aceste versete din Luca 19 preced intamplator relatarea din 
 Sfanta Evanghelie de la Luca:

"41. Cand S-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea
42. si a zis: "Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai.
43. Vor veni peste tine zile, cand vrajmasii tai te vor inconjura cu santuri, te vor impresura si te vor strange din toate partile:
44. te vor face una cu pamantul, pe tine si pe copiii tai din mijlocul tau; si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentru ca n-ai cunoscut vremea cand ai fost cercetata." 


E de meditat atitudinea lui Isus care intai plange
pentru acea "cetate" care nu stie unde sa-si gaseasca Pacea ,iar apoi ia atiudine scotand afara cu biciul tot ceea ce o "intuneca".


Toate acestea ne indeamna la meditatie , la introspectie interioara, la actiune.

Asa ca , acum mai mult decat oricand , e nevoie sa chemam Duhul Sfant sa se reverse asupra noastra, sa ne lumineze, sa ne dea forta si sa ne ajute sa facem si noi "un bici de streanguri"(Ioan 2:15) si lovind cu putere sa scoatem afara din noi, din "Templul lui Dumnezeu" printr-o spovada buna si prin luarea unor decizii intelepte conforme cu Vointa Divina, pe toti negustorii, mincinosii, orgoliosii, curvarii si lucratorii celui rau cuibariti in inimile noastre, sa ne scoatem afara chiar pe noi insine pentru ca Isus sa poata intra si ramane cu drag in "CASA SA" , in "TEMPLUL LUI DUMNEZEU".


Doar in prezenta Sa Sfanta inima poate aduce" ROD" binecuvantat si poate rosti cu sinceritate:

"Ravna pentru Casa Ta Ma mananca pe Mine." (Ioan 2:17)

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu infinita Sa Iubire!

2 comentarii:

Anonim spunea...

...ce ai sora mmary de strigi asa ? :)

Ioan 1; 23 = sr. mmary !

Pace si Bine !

mmary spunea...

Anonim, :)

Romani4,20-22
Romani5, 1-5
Romani15:13

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate deliciile Iubirii Sale!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...