Te caut din toata inima...

24 mai 2013

O rugăciune curajoasă, smerită şi puternică, face minuni

 
 
O rugăciune curajoasă, smerită şi puternică, face minuni: a spus Papa Francisc la Sf. Liturghie celebrată luni dimineaţă în capela Casei Sf. Marta din Vatican.

Liturgia Cuvântului a prezentat luni în Evanghelie episodul în care discipolii lui Isus nu reuşesc să-l vindece pe un copil bolnav. Intervenind Isus în persoană, denunţă necredinţa celor prezenţi. Tatăl copilului bolnav, în schimb, primeşte încurajarea lui Isus, care-i spune: „Toate sunt cu putinţă pentru cel care crede” (Mc 9, 14-29).

Sfântul Părinte a observat că deseori chiar şi cei care-l iubesc pe Isus nu îndrăznesc să ceară prea mult în modul lor de a crede şi nu-şi pun toată încrederea în El. De ce această necredinţă? „Probabil”, a spus Papa, „pentru că inima nu se deschide. Este din cauza inimii închise, a inimii care vrea să aibă toate sub control”. O inimă care nu se deschide, nu-i dă lui Isus controlul asupra lucrurilor. Când discipolii îl întreabă pe Isus de ce nu au fost în stare să-l vindece pe cel bolnav, Domnul răspunde: „acest fel de diavoli nu poate fi scos cu nimic altceva decât cu rugăciune” (v. 29).

Fiecare dintre noi, a continuat Sf. Părinte, avem un pic de necredinţă. Este necesară o rugăciune puternică, iar această rugăciune smerită şi puternică face astfel încât Isus să împlinească minuni. Rugăciunea care cere o minune, o lucrare ieşită din comun – a continuat Papa – „trebuie să fie o rugăciune împărtăşită, la care să participe toţi”.

Papa Francisc a povestit în acest sens un episod care s-a întâmplat în Argentina. O fetiţă de 7 ani s-a îmbolnăvit, iar medicii îi mai dădeau doar câteva ore de viaţă. Tatăl fetiţei, electrician, om de credinţă, aproape că şi-a ieşit din minţi de durere şi – a povestit Papa – în această stare a luat un autobuz ca să meargă la sanctuarul Maicii Domnului de la Lujan, la aproape 70 de km.  „A ajuns la scurt timp după ora 9 seara, când sanctuarul era deja închis. El a început să se roage la Maica Domnului ţinându-se cu mâinile de grilajul de fier. Se ruga, plângea şi iar se ruga. 
 
A rămas acolo toată noaptea. Dar acest om ducea o luptă: se lupta cu Dumnezeu, se lupta cu Dumnezeu pentru vindecarea fetiţei sale. Pe la 6 dimineaţă a luat autobuzul şi s-a întors acasă, iar pe la 9 s-a dus la spital. Aici, soţia lui era în lacrimi. El s-a gândit la ce era mai rău. «Dar ce s-a întâmplat? Nu înţeleg». Soţia a răspuns: «Au venit doctorii şi mi-au spus că febra a dispărut, că respiră bine, că nu are nimic. O vor mai ţine două zile în plus, dar nici ei nu înţeleg ce s-a întâmplat». Acestea – a reluat Papa – se întâmplă în zilele noastre: minunile există!”.

Dar e necesar ca rugăciunea să pornească din inimă: „O rugăciune curajoasă, care se luptă pentru a ajunge la acea minune. Nu ca acele rugăciuni pe care le facem din politeţe (…) Nu, trebuie să fie o rugăciune curajoasă, asemenea rugăciunii lui Abraham care se lupta cu Domnul pentru a cruţa cetatea, ca rugăciunea lui Moise care avea mâinile ridicate şi oboseau rugându-l pe Domnul; ca rugăciunea atâtor persoane care cred şi se roagă cu credinţă”.

„Rugăciunea face minuni, dar trebuie să avem credinţă! Mă gândesc că am putea face o rugăciune frumoasă şi să spunem astăzi în timpul zilei: «Cred, Doamne, ajută necredinţei mele…» (v. 24). Şi când ni se cere să ne rugăm pentru atâta lume care suferă în război, pentru refugiaţi, cei care trec prin atâtea drame din timpurile noastre, să ne rugăm, dar, cu inima către Domnul, să spunem «Ajută-i!» şi, în acelaşi timp: 
 
«Cred, Doamne, ajută necredinţei mele», necredinţei care vine şi în timpul rugăciunii mele!”.
 
 
 
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu darul credintei adevarate!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajutane !s.....

Anonim spunea...

Ajuta ne doamne nu ne lasa pt ca suntem prea chinuiti

Anonim spunea...

Ajuta-ma doamne ca trec prin momente grele.fii alaturi de mine si nu ma parasi.tu esti singurul care ma poate ajuta.amin!!!!

Anonim spunea...

Doamne ajuta,nu ma lasa doamne ca nu am alt ajutor afara de tine.amin

Anonim spunea...

DOAMNE TE ROG :::AJUTANE

Anonim spunea...

Ajutama doamne dea merge inainte recunosc ca sunt pacatoasa dar singura mea sperata tu imi esti ? Doamne fii cu mine .

Anonim spunea...

Doamne ajuta-ne,pe mine si pe copilasul meu.Mare nevoie avem de tine doamne,nu ne abandona!!! Amin!

Anonim spunea...

Doamne ajutama...mam despartit de cineva...ajutama doamna sa fim din nou impreuna

Anonim spunea...

Agutane Doamne si dami
puteri

Anonim spunea...

Doamne te rog ajutama nu mai pot iartama de pacate dar nu mai pot mam despartit si imi simpt inima moarta ajutama doamne te rog

Anonim spunea...

Si eu

Anonim spunea...

Ajuta-mi Doamne baiatul ca se afla la necaz ,nu-l parasi, esti singura lui scapare .Amin!

Anonim spunea...

Ajuta-ma Doamne fetita mea sa se vindece si ne iarta pe noi de toate greselele pe toate ce leam facut ,ajuta pe toti dusmani mei.Amin

Anonim spunea...

Doamne, vino si te salasluieste si in casa mea, vindeca-l pe sotul meu si adu pace, liniste si inlelegere. Nu ne uita, Doamne

Anonim spunea...

DOAMNE ISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTEMA PA MINE PACATOSU

Unknown spunea...

Rugaciune catre Sfanta Rita (Sfânta făcătoare de minuni imposibile 22 mai)

Novenă care se face 9 sau 15 zile consecutiv sau în zilele de joi.

Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să ma ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul).
Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. 
Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. 
Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere mă încredinţez ţie
(se spune necazul).
 

O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci.
Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, 
de mulţumire şi de recunoştinţă. 
O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. 
Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. 
Ca drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. 
În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor. Amin

Se spune de 3 ori  Tatăl Nostru, Bucură-te Marie şi Slavă Tatălui. 

Rugaciune la suparare si cazuri disperate

Doamne, Dumnezeule, o mare suparare ma invadeaza, grijile ma asupresc,
nu vad nici o iesire.
Dumnezeul meu fii favorabil si ajuta-ma.
O iubesc pe Sfanta Rita ca pe o sora.
Dragostea pentru Tine a facut-o sfanta cazurilor imposibile si disperate. 
Cu ea impreuna te rog sa-ndepartezi de mine paharul nenorocirii mele.
Ma incredintez bunatatii Tale, si pun viata mea in mainile Tale. 
Actioneaza in privinta mea conform placerii Tale
si daca tu vrei in favoarea mea.
Dar daca, cum pentru Fiul Tau mult iubit Isus Cristos si pentru Sfanta Rita, Tu imi ceri a-ti dovedi iubirea mea, prin Cruce, inaintea Invierii, atunci da-mi sa te urmez, in ciuda a tot, pana la capat.
Da-mi forta de a suporta tot ce imi trimiti, nu permite fricii sa ma domine.

Doamne astept mantuirea TA si domnia TA. AMIN.

Rugaciune catre Sfanta Rita: 

O ,Sfanta Rita, care ai fost un model de blandete in caminul tau, si un exemplu de acceptare generoasa in timpul anilor lungi ai bolii tale, fii aproape de mine in acest moment dificil.
Intervin-o pe langa Domnul Atotputernic si bun pentru ca eu sa inteleg invataturile sale de dragoste,prin situatia mea actuala.
Obtine-mi sa ma abandonez vointei Sale sfinte, 
ca un copil in bratele mamei sale.
Mijloceste-mi deasemenea, o Sfanta Rita, pe langa Domnul, ca in indurarea Lui nesfarsita, sa aiba mila de mine, si sa binevoiasca, aplecandu-se parinteste asupra pedepsei mele, sa-mi acorde iertarea, pe care cu umilinta o solicit prin intermediul tau.
Printr-o viata din ce in ce mai crestina ii voi multumi lui Dumnezeu, pentru ca a vrut in marea Sa bunatate,
sa binevoiasca sa aplece o ureche atenta la implorarea ta si a mea. 
AMIN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...