Te caut din toata inima...

11 aprilie 2011

Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos

 
"Cel ce vrea sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine!..."

Introducere

ISUS: "EU ADEVARUL , EU INVATATORUL, EU, PERFECTIUNEA ABSOLUTA, am statorit aceasta lege pentru toti oamenii precum are grija sa noteze Evanghelistul Meu cel atat de exact, Luca:

"Si zicea catre toti:
Cel ce vrea sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa in toata ziua si sa-Mi urmeze Mie!"

Lepadarea de sine, lupta cu sine insusi, batalia cu EUL propriu cel rau este cea dintai conditie pe care trebuie sa o indeplineasca orice om pe Pamant pentru a Ma urma,adica PENTRU A TRAI VIATA MEA, VIATA CRESTINA, PERFECTA.
Egoismul e cea mai mare piedica a VIETII DIVINE IN OM.Atasarea de sine, IUBIREA DE SINE,asezarea EULUI PROPRIU IN CENTRUL PREOCUPARILOR de toate zilele ESTE IZVORUL INTUNECAT al tuturor DEZORDINILOR mintii, inimii, vointei si simturilor omului. E SURSA TUTUROR RELELOR, ORIGINEA TUTUROR PACATELOR si a NEFERICIRII in viata particulara a omului, in viara de familie, in societate si in omenire.
E CAUZA IADULUI PE PAMANT si in suflete.
BIRUINTA ASUPRA EGOISMULUI PROPRIU este cea mai mare si mai importanta VICTORIE SPIRITUALA PE CARE TREBUIE SA O CASTIGI si tu fiica Mea iubita. E GREA SI SANGEROASA, pentru ca EUL PROPRIU nu cedeaza pana la moarte si NUMAI UNIREA INTIMA CU MINE, CEL RASTIGNIT SI MORT PE CRUCE, aduce moartea mistica a egoismului,chiar si la sfintii cei mai mari, asa cum atat de energic se exprima marele si asceticul Meu Apostol Pavel:
"CU CRISTOS IMPREUNA M-AM RASTIGNIT.DE ACUM NU MAI TRAIESC EU, ci traieste in mine CRISTOS."

Ai meditat timp indelungat asupra lepadarii de sine? Ai luptat si lupti in unire cu Mine, impotriva EULUI TAU, ca sa-l cuceresc EU , Dumnezeul tau? 
Iti comunic aceste MEDITATII si CONTEMPLATII, pentru tine si pentru toate sufletele de pe Pamant si iti cer sa faci din ele o serie de RECULEGERI SPIRITUALE, ca sa le traiesti.
Sa nu mai traiesti TU, ci EU Sa FIU PREZENT si VIU in toata viata ta si a celor care vor sa Ma urmeze.Iti vorbesc despre aceste vicii odioase nu pentru ca tu personal ai fi asa, ci pentru a te feri de ele si a face sufletele sa inteleaga ca viciile traite si neocolite, neinlaturate in interior, le sunt cel mai mare rau.E insusi intunericul iadului localizat in ele.
Tu scrie-le asa cum ti le dictez, chiar daca unii vor spune: si ea are vicii ca fiecare om.
Cel ce le citeste si le mediteaza profund nu se va gandi la sufletul care le primeste de la Mine, ATOTVAZATORUL, nu va judeca pe aproapele ci se va examina pe sine, pentru ca Eu nu iti vorbesc numai tie ci tuturor celor ce vor sa traiasca in SPIRIT si ADEVAR.
Da , fiica Mea! Tu mi-ai cerut de multe ori si imi ceri in fiecare zi:
"Doamne, arata-mi defectele mele, sa le ispasesc.Arata-mi viciile omenirii intregi, ca vreau sa le repar prin rugaciune staruitoare,prin daruire totala, prin adoratie sacramentala perpetua."

Si acum , daca ti le ofer in toata infatisarea lor oribila, sa nu te sperii.Examineaza-te si reflecteaza asupra persoanei tale.Ce este bun in tine, retine, cultiva, sfinteste.
Ce este rau, elimina fara crutare.Eu iti arat ce este perfect in Mine si ce este uraciune in oameni.
Pentru acest efort te binecuvant, te intaresc si iti dau lumina sa te inalti mereu, nu sa cobori.
Sa Ma urmezi intru toate pe Mine, Exemplul tau Divin.Amin."

Divinul meu Invatator si Model

Cat de mare este IUBIREA si grija Ta fata de mine si fata de toti oamenii! Te apropii de EUL UMAN, ca sa-l purifici de toate pornirile rele, de toate VICIILE, prin LEPADAREA DE SINE...STIU, Doamne, de la Tine, ca numai unirea cu Tine, cel RASTIGNIT si MORT pe Cruce face posibila moartea EULUI CELUI RAU, pentru a trai apoi VIATA TA DIVINA.
Da, Isuse, prin Tine, MOARTEA aduce VIATA.De aceea Iti multumesc pentru Divina EDUCATIE pe care mi-o dai si sunt hotarata sa fac tot ce imi ceri.Da-mi , Doamne, lumina si harul de a Te contempla , de a medita cuvintele Tale si de a Te urma pe Calea Crucii si a PERFECTIUNII.
Invredniceste, prin mijlociurea DIVINEI MAME, de aceleasi haruri, toate sufletele care, cu umilinta,cu sinceritate si cu generozitate vor face aceste meditatii si , ascultand cuvantul Tau, Te vor urma.Amin.

sursa : cartea " Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite

Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divinan prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala 
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.

Episcop Ioan Dragomir

EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2
Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro

 
 Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu acele haruri care ne vor ajuta sa ne lepadam de sinele nostru!

Un comentariu:

cosimo de matteis spunea...

LAVDETVR IESVS CHRISTVS

Sto leggendo la traduzione in italiano di questo testo.
E ringrazio il Signore perché ancora si manifesta ad anime sante, come Madre Maria Ionela.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...