Te caut din toata inima...

11 aprilie 2011

Gelozia



Isus: "Eu sunt in Tatal si Tatal este in Mine...Eu sunt in Tatal Meu si voi in Mine si Eu in voi...
Locuirea Mea in Tatal si a Tatalui in Mine este ETERNA si INSEPARABILA.
De asemenea , Dragostea Eterna care Ne uneste, SPIRITUL SFANT, ESTE IN NOI si NOI IN EL.
Aceasta este bucuria si Fericirea Vesnica a TREIMII: UNIREA INTIMA A CELOR TREI PERSOANE DIVINE.
Nimeni si nimic nu poate desparti TREIMEA,unde nu are loc GELOZIA sau TEAMA FURIOASA de a pierde BINELE POSEDAT dar ravnit de altcineva.
GELOZIA este pacatul omului care se tulbura, se intristeaza si uraste o alta persoana ce ar ravni Binele pe care il are, si pe care l-ar putea pierde, cum ar fi  PERSOANELE IUBITE,PRIETENII,ONORURI,PLACERI,SI BUCURII, PRIVILEGII, AVERI, etc.

GELOZIA ESTE ALIPIREA  DEZORDONATA DE BUNURI TRECATOARE,insotita de teama si de ura fata de persoanele banuite ca primejduiesc posedarea acestor bunuri

GELOZIA ESTE PASIUNEA EGOISTA in mentinerea unui bun creat, cu ingrijorarea, cu revolta si ura ce trebuie avuta numai fata de DIAVOL cand ameninta pe om cu pierderea BINELUI INFINIT, a lui DUMNEZEU in Fericirea Eterna.
De aceea, Gelozia e un pacat de profanare a Binelui si a Bucuriei eterne a lui Dumnezeu in om.Este o substituire a CREATORULUI CU CREATURA.

Cine tine la Dumnezeu ca la VALOAREA SUPREMA nu poate fi GELOS.

Nu poate consimti la pornirea de gelozie, caci orice ar pierde din lume, pe DUMNEZEU NU IL POATE PIERDE, daca nu vrea sa il piarda...
Asemenea INVIDIEI, GELOZIA otraveste sufletul celui cuprins de ea.
Nimiceste pacea. Armonia, fericirea in Familie, in comunitate, in societate.
Ea seamana neincredere, batjocura, ura, cearta, antagonisme si moarte.
Distruge dragostea, caritatea.Alunga pe Dumnezeu din suflete!
E PACAT DIABOLIC!
Prin GELOZIE, Satana duce la sinucideri, la crima, la pierderea sufletelor si vietilor omenesti.
In sufletul tau, inima adoratoare, nu s-a strecurat niciodata aceasta pacoste? Nu te-ai lasat si nu te lasi purtata de sentimente de Gelozie fata de nicio persoana? Nu ai fost ingrijorata ca pierzi simpatia oamenilor,
din pricina cuiva?
In intimitatea ta marturiseste sincer Domnului si Stapanului tau: nu ai avut ganduri, vorbe rele, aversiune sau atitudine suparacioasa fata de aproapele din pricina geloziei? Sau, fiind suflet simplu nici nu stii ce este GELOZIA!
Ai combatut si combati in tine si in Comunitate aceasta ZBARLIRE a EGOISMULUI atins in preferintele sale?

Ataseaza-te de Mine, de Euharistia Mea, de Treimea Preafericita , de Mama Adorarii si vei birui orice pornire de gelozie.
Urmeaza-Ma!"

Isuse, Fiul lui Dumnezeu!

Tu, CEL FERICIT IN TATAL SI IN SPIRITUL SFANT!
Inlatura din calea vietii mele microbul distrugator al geloziei.Fa sa dispara si din familii si societate unde produce atatea drame si ruine.
Ma voi stradui sa traiesc neseparata de Tine, TOTUL MEU,  caci de Tine nimeni nu ma poate separa, daca ei nu vreau! 
Voi lupta pentru eliminarea acestui viciu din Comunitate  si stiu ca Tu ne dai biruinta, impreuna cu Maica Preacurata, asupra oricarei porniri de gelozie.Te voi urma!

sursa : cartea " Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite

Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divina  prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala 
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.
Episcop Ioan Dragomir
cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro
Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu acele haruri ce ne vor face sufletele simple , pline de IUBIRE ,lipsite de  GELOZIE!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...