Te caut din toata inima...

17 aprilie 2011

Calea Crucii - Statiunea a 7 a - A doua cadere sub povara Crucii


Isus: "Contempla-ma cu inima ta simtitoare si cu sufletul tau sensibil , cum zac prabusit la pamant pentru a doua oara.Sunt strivit  in toate madularele sub greutatea Crucii , de care cu puterea nimicitoare atarna pacatele tale si ale lumii.
Aceste pacate sunt nu numai impotriva lui Dumnezeu , ci si impotriva aproapelui: pacatele oamenilor contra semenilor lor.
Socoteste in primul rand pacatele oamenilor savarsite impotriva Mea ca Om, Impotriva Mea ca Dumnezeu Infinit , Rascumparator al lumii, impotriva Tatalui Care M-a trimis pe Pamant in calitate de Cuvant al Sau , impotriva Spiritului Iubirii Mele de Mantuitor al oamenilor.
Acesti oameni Mi-au refuzat un loc de nastere pe Pamant potrivit  cu un copil plapand si Mi-au rezervat o pestera , un grajd si o iesle ca prima locuinta si leagan de odihna.
Irod cauta sa Ma omoare impreuna cu pruncii nevinovati, carora le-a luat viata pamanteasca. dar Eu, pentru martiriul indurat din pricina Mea, le-am dat viata cereasca a maririi.
M-a silit impreuna cu Neprihanita Mama si cu tatal adoptiv cel preadrept, iosif, sa iau drumul exilului in Egipt.Acolo oamenii Ne-au dispretuit ca straini si neinchinatori la idoli, la zeii lor...
Am indurat foame, sete , caldura, frig si mizerie, nevrednice de fiinta umana.
Intorsi in casa din nazaret, pe langa bucuriiile din Sfanta Familie, am indurat multe umiliri si batjocuri din partea localnicilor si rudeniilor, care priveau toate lucrurile numai prin prisma intereselor personale pur lumesti.
Am dus o viata de munca aspra si de lipsuri, impartasind soarta poporului de jos, neluat in seama, parasit si apasat de cei bogati si de mai marii acestui Pamant.

In viata publica de Invatator am fost mereu urmarit, spionat , calomniat , acuzat de calcarea Legii , batjocorit si dispretuit de carturari si farisei, socotit de arhiereii timpului, Ana si Caiafa, un hulitor al lui Dumnezeu, un razvratitor si un dusman al poporului...
Toata ura , trufia , invidia, spiritul lor de dominatie, nesinceritatea, minciuna, ipocrizia, viclenia, marirea desarta, toate pacatele capitale le-au pus in actiune impotriva Mea, fiindca Eu marturiseam Adevarul, cerand tuturor sa adore pe Dumnezeu in Spirit si Adevar...

Dar culmea crimelor impotriva Mea ca Om o constitue prinderea Mea, asemenea unui bandit oarecare, legarea si chinuirea de catre slugile Sinedriului, apoi, judecarea total nedreapta, cu martori mincinosi, biciuirea, incununarea cu spini, condamnarea la moarte si uciderea Mea pe lemnul Crucii...
M-au urat si persecutat si dupa moarte: Mi-au sigilat mormantul si M-au pazit si mort, etichetandu-Ma:

"Acel inselator!"

Mai mult ! M-au prigonit in invataceii Mei , pentru ca urmau pe Invatatorullor!

Dar si Apostolii au pacatuit impotriva Mea: nu M-au inteles decat cu greu.Erau ambitiosi, certareti si invidiosi intre ei.Toate acestea Ma loveau pe Mine, Invatatorul , si Ma indurerau peste masura.
Insa pacatul lor cel mai mare a fost zdruncinarea in credinta, parasirea Mea de catre toti.
Din partea lui Petru, lepadarea; iar din partea lui Iuda , tradarea...
Multimile insesi, care au beneficiat de dragostea Mea, de ostenelile apostolatului Meu, de vindecarile bolnavilor, de inmultirea painilor, s-au aratat nerecunoscatoare si lase fata de Mine, lasandu-se manevrate de dusmanii Mei de moarte si trecand cu atata usurinta de la "Osana" la "Rastigneste-L": si preferand in locul "Fiului lui Dumnezeu, Fiul lui David", pe Baraba care era talhar si ucigas...
Iata pacatele oamenilor impotriva Mea ca Om! Intunecat tablou! pentru toate acestea Eu am cazut a doua oara sub Cruce.

Dar daca asa au facut cu Mine, fiul Omului, abisul de pacate al oamenilor fata de semenii lor, fiii oamenilor , fata de fratii lor, din neamul lor, din familia umana, a crescut la nesfarsit , de la prima ucidere a lui Abel de catre Cain, din invidie, pana la masacrarea a milioane de oameni , prin armele cele mai ucigatoare si in lagarele de concentrare...
Gandeste-te , suflet prigonit, la toate aceste pacate de ura dintre oameni si natiuni, la pacatele de invidie , de manie,de razbunare, de dispret manifestat de unii fata de altii.La vorbirea de rau si batjocuri, la nedreptatile , impilarile si asupririle exercitate de catre cei tari si bogati asupra celor slabi si saraci , asupra miilor de oameni muritori de foame...
Cugeta la calcarea in picioare a demnitatii omului , la lipsirea lui de cele mai elementare drepturi: libertate, munca , gandire si cuvant, constiinta si religie, familie , patrie si natiune.
Infioara-te de inchisorile cele mai teribile plina de nevinovati , de prigoanelecele mai crude, de procesele si executiile infame , de deportarile si exilul milioanelor de oameni, de transformarea in robi a unor natiuni intregi, de impunerea cu forta a unor conceptii  si a unor sisteme de guvernare tirana , pentru satisfacerea orgoliului , ambitiei si maririi desarte a unoe erijati  in idoli prin silnicie si crime de tot felul.
Toate aceste pacate capitale , de la inceputul oenirii si pana la sfarsitul istoriei sale pe Pamant, exercitate de oameni impotriva altor oameni, fratii lor, reprezinta povara Crucii care M-a facut sa cad a doua oara.

O , suflet privilegiat, cu chemare de adorare si ispasire iti dai  acum seama ce teribila cadere a fost aceea in care am voit sa ispasesc toate pacatele impotriva aproapelui de la inceputul si pana la sfarsitul lumii?
Si ce parte ai tu in acest fel de pacate? Caieste-te de toate si le ispaseste - ca si pe ale tuturor oamenilor - unindu-te cu Mine, Cel cazut la pamnt pentru ridicarea tuturor la demnitatea de oameni , de fii adoptivi ai Tatalui Ceresc, de cetateni ai Imparatiei Cerurilor.

Ai grija de sufletul tau! Nu fi invidioasa pe nimeni, ci lasa totul sa decurga cum vrea Dumnezeu.Pacatul necaritatii intre voi sa nu-l tolerati, chiar daca indurati moartea.
Caci Eu pentru pacatele lumii si ale tale am murit si am cazut sub cruce, care apasa greu pe umerii Mei nevinovati si raniti de acest lemn dur.
Vazand cate am patimit Eu de la nastere pana la moarte si cum am cazut sub Cruce, fii si tu gata la toate incercarile vietii, chiar daca te costa viata.
Taria te ajuta sa-ti indeplinesti misiunea incredintata de Mine prin Mama Mea Iubita.
Inl;ocuieste in suflet si in Opera Adorarii ura cu dragostea iertatoare si atotputernica.inlocuieste mandria cu umilinta, spiritul de dominatie  cu liberalitatea.
Propaga in Manastire , intre frati si Surori, iubirea frateasca , pacea si armonia, bunaintelegerea , caritatea , unitatea de vederi, curatia , saracia , ascultarea.
Aceste virtuti inlocuiesc viciile ce domnesc intre oameni si popoare , intre continente si intre natiunile mici si mari.Sunt puterea care uneste toate confesiunile intr-un singur gand:
marirea lui dumnezeu si adorarea Lui vesnica...
Precum in Cer as si pe Pamant...

Caieste-te si ispaseste pacatele tuturor , unindu-te cu Mine, Cel cazut la pamant pentru ridicarea tuturor la Dumnezeu, la rangul de oameni, de fii adoptivi ai tatalui Ceresc, de cetateni ai Imparatiei cerurilor.

Eu sunt cel dorit de toate neamurile.Prorocii au vorbit de Mine:
Vino Doamne si te coboara! 
Ingerii striga:
Ridicati, oameni, portile voastre si va inaltati porti vesnice ca va intra Imparatul Maririi.
Toti conducatorii de state cu toti oamenii Pamantului si toate popoarele trebuie sa Ma insoteasca in Noul Meu Sion sarbatoresc de Insangerat!

Dar vezi ! Eu si azi sunt alungat din lume si negat , ca un  osandit ordinar.Si la poarta omenirii Eu cad sub povara Crucii si sangerez in Euharistie ... Iata de ce, cer ca toti oamenii sa Ma adore cu respect in Taina Iubirii.
Insa din cate biserici si capele sunt scos si in cate biserici si catedrale din lume sunt lasat singur si parasit , uitat pana si de tagma preoteasca si calugareasca!
Pentru toate acestea cere-mi  si cereti-Mi iertare si promiteti-Mi ca jnu Ma lasati singur.
Aparati-Mi Onoarea de Dumnezeu si interesele Mele si ale Bisericii , ale Actiunii de adorare.Impreuna cu privilegiatii Mei, adora-Ma perpetuu in Taina Iubirii".

Isuse prigonit si ucis de oamenii !

Ingrozitoare priveliste ne pui inaintea ochil;or sufletului la aceasta Statiune! Ce cadere a Ta , pentru decaderea oamenilor in comportamentul fata de Tine, Fiul Omului , si fata de fii oamenilor , fratii lor!
Doamne! Ce infern de pacate impotriva aproapelui e intreaga istorie a omenirii, dar mai ales epoca noastra care le intrece pe toate in egoism, mandrie , ura si cruzime!
O , Preaiubit Mantuitor,zdrobit sub povara Crucii a doua oara, eu ma arunc la pamant inaintea Ta si iti cer iertare pentru toate pacatele mele si ale lumii impotriva Ta ca Om si impotriva oamenilor s-ar fi exercitat ele in trecut si se exercita in prezent.Vreau cu toata hotararea sa le ispasesc ; iarpe viitor sa am fata de toti oamenii pretuirea si iubirea pentru care Tu ai indurat atatea si atatea...
Da-mi , Te rog , Harul tau si Inima Ta , ca sa duc la indeplinire tot ce astepti de la mihe la aceasta Statiune a Caii Crucii.
Trufia mea si a veacului acesta Te-a aruncat la pamant sub povara Crucii .Invata-ma sa fiu blanda si smerita cu inima si da lumii intregi spiritul bunei vointe si al umilintei , in locul orgoliului si al vilolentei.
Eu vreau sa indur cu rabdare toate batjocurile si injosirile, toate calomniile ce-mi vin din partea altora, pentru ca urmandu-Te in umilirile Tale sa ma impartasesc si din gloria Ta si sa dobandesc harul intoarcerii si al sfintirii pentru cei ce ma prigonesc.

sursa: cartea "Teologia Patimilor"

APROBARE,

Raman uimit de ceea ce lucreaza Isus in sufletul cunoscut de mine inca din 1949, cand am fost numit de Sfantul Scaun Apostolic, DIRECTORUL SPIRITUAL AL SOREI MARIA IONELA,in plina prigoana.
Cu adevarat este DUMNEZEU Cel care vorbeste , si atat eu cat si Episcopul Ioan Suciu mort martir la inchisoarea din Sighet si altii nu ne inselam in constatarile noastre.
De aceea cu draga inima si cu toata puterea pe care o am de la Isus bunul nostru Mantuitor,aprobam si binecuvantam volumul  
"TEOLOGIA PATIMILOR" ,
si doresc sa rodeasca in suflete cum rodeste in sufletul meu.
Bucuresti 26 octombrie, 1980, Sarbatoarea Divinei Fondatoare.
Episcop Ioan Dragomir
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Bionecuvantarea Sfintei Treimi si a Sfintei Fecioare!

Un comentariu:

silvia spunea...

draga Mmaryasa este sa-l rugam pe ISUS sa ne primeasca in sinul sau si noi sa-i stergem ranile lui sfinte,noi sa-i stergem ranile de singe care a curs pentru noi si pentru pacatele noastre...o ISUSElasa-ne sa stam cu tine sa te mingihem si sa-ti promitem ca nu te vom lasa singur in biserici ,in catedrale,o ISUSE TE IUBESC,O isuse MA IUBESTI,O ISUSE ne iubesti,prineste-ne iniubirea ta in ranile tale care le-ai indurat pentru noi amin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...