Te caut din toata inima...

16 septembrie 2015

Ascunsa in Dumnezeu cu Cristos

Catre Parintele Chevingard

Cucernice Parinte,

Bunul Dumnezeu, care "randuieste toate lucrurile dupa sfatul vointei Sale", a vrut sa se intalneasca sufletele noastre, asa cum spuneti, ca sa primeasca mai multa iubire, adoratie si laude.Trebuie deci sa ne ajutam prin rugaciune si nu va pot spune ce miscare puternica ma aduce spre dumneavoastra in timp ce va pregatiti de prima Liturghie.Intr-adevar, sunt in reculegere, " ascunsa in Dumnezeu cu Cristos", si Il rog pe Cel pe care Ecaterina de Siena Il numea " dulce Adevar" sa realizeze in sufletul dumneavoastra dorinta pe care i-o exprima Tatalui in rugaciunea lui suprema:

"Sfinteste-i in adevar ... Cuvantul Tau este adevarul ... ".

Sfantul Paul , in epistola lui catre Romani, spune ca " pe cei pe care i-a cunoscut mai dinainte, Dumnezeu i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau". Mi se pare ca este vorba tocmai de dumneavoastra aici: doar sunteti cel hotarat, ales de Cel Vesnic sa fie preotul Sau; si cred ca in activitatea Lui de iubire, Tatal se apleaca asupra sufletului dumneavoastra, pe care l-a creat cu mana Sa divina, cu atingerea Lui delicata,pentru ca asemanarea cu Idealul divin sa creasca tot mai mult pana in ziua cea mare, cand Biserica va va spune: "Tu es sacerdos in aeternum". Atunci totul in dumneavoastra va fi o copie a lui Isus Cristos,Pontiful Suprem, si Il veti putea imita neincetat in fata Tatalui Sau si inaintea sufletelor.
Ce maretie! Aceasta este " puterea nemarginita a lui Dumnezeu" care se revarsa in fiinta dumneavoastra ca sa o transforme si sa o divinizeze.

Cata reculegere, cata atentie indragostita fata de Dumnezeu presupune aceasta opera sublima!
 Sfantul Ioan al Crucii spune " ca sufletul trebuie sa ramana in tacere si singuratate absoluta pentru ca Preainaltul sa-si poata realiza dorintele in el; atunci El poarta sufletul precum o mama care-si ia copilul in brate si, ocupandu-se El insusi de indrumarea lui personala,domneste in el linistea si pacea pe care El le raspandeste din plin".

Va felicit ca o aveti pe Maica Bunului Sfat la odajdii; mi se pare ca pe Fecioara Sfanta trebuie sa o invoce si sa o priveasca preotul intotdeauna.
Fie ca ea sa va dobandeasca aceasta aceasta" cunostinta a luminii lui Dumnezeu raspandita pe fata lui Cristos" despre care vorbeste Apostolul 
(2 Corinteni 4,6).Sa mergem sa o cerem cu staruinta alaturi de ea , in linistea rugaciunii.

Domnul sa fie cu dumneavoastra, sa ne faca "adevarati de adevarul Sau", astfel incat sa fim inca de pe pamant " lauda gloriei Lui".
         Sr.M.Elisabeta.a Sfintei Treimi

sursa:Elisabeta a Sfintei Treimi " Opere Complete" , vol. 2

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...