Te caut din toata inima...

14 martie 2013

Imi place noul Papa: e bland , umil si rugator



 Verisoara Papei Francisc : calatoreste cu avioane low cost


Jorge a sosit (la Roma) cu un zbor „G, dintre acelea care costă puţin. 

Întotdeauna procedează aşa când călătoreşte. Nu-şi permite să facă risipă. Ne vorbeşte mereu despre copii; spune că în Argentina sunt copii care trăiesc în favelas (mahalale). 


El se gândeşte întotdeauna la ei”. Giuseppina Ravedone, văduvă a pictorului torinez Franco Martinengo şi verişoară a Papei Bergoglio, îşi aminteşte multe despre convingerile celui de-al 266-lea succesor al lui Petru. 


Ultimul fapt de reţinut este conversaţia telefonică de luni, din jurul orei prânzului: „Mi-a spus că el, cu sau fără papă, trebuie să se întoarcă la Buenos Aires duminică, deoarece avea zborul stabilit , iar angajamentele Săptămânii Sfinte trebuie respectate”. Dar probabil şi pentru că zborurile low cost nu se pot modifica.

Doamna (Giusep)Pina, în vârstă de 82 de ani, este răvăşită de emoţie: „în ce fel mă voi adresa lui? Voi putea, oare, să-l sun? Ştiţi, în seara asta au urcat vecinii la mine pentru felicitări …”. La o oră după proclamarea pontifului, şi-a mai limpezit ideile şi ştie ce o să le spună acelora care o vor întreba cum va fi acest argentinian de origine piemonteză. „Vărul meu – spune cu simplitate – ar putea să arunce în aer Vaticanul; el care revoluţionează totul, este capabil să dea totul săracilor. 

De multe ori ne-a spus: «Voi sunteţi bogaţi, în timp ce copii de la noi mor de foame». Aşa că, ori de câte ori trecea pe aici, îi dădeam ceva bani ca să ducă în Argentina. Iar el îmi aduce întotdeauna câte o mică amintire; ultima dată mi-a adus o eşarfă”.

Un exemplu foarte grăitor ce dovedeşte că papa Francisc are la inimă esenţialitatea, s-a petrecut la Concistoriul din 2001. „Când Papa Ioan-Paul al II-lea l-a făcut cardinal, veşmintele erau o problemă. 

El s-a informat cam cât i-ar fi cerut croitorii şi, când a aflat că l-ar fi costat vreo şase mii de euro, a spus un «nu» categoric”. «O cheltuială fără nici un sens», a spus. Aşa că a căutat stofă anume şi, deoarece sora sa este o croitoreasă bună, i-a confecţionat ea veşmântul cel roşu. Şi nimeni nu şi-a dat seama.

 Vă pot garanta: vărul meu ştie să dea valoare lucrurilor mici. Prin urmare nu este ataşat deloc de lucrurile care costă mult, opulente. Inutile”. 

Alte amintiri: „cu ani în urmă venise la Torino împreună cu fratele său – îşi aminteşte Pina – iar fratele său prenotase un hotel de lux, în centru. Însă el nu era mulţumit deloc, continua să spună că într-un asemenea loc nu ar fi putut să doarmă. Nu era locul lui acolo, chiar dacă nota ar fi plătit-o fratele său. Aşadar, de atunci, ori de câte ori aici, la soţul meu, iar în ultimii ani la mine şi la neamuri, mergea să doarmă la o verişoară care avea un spaţiu mai mare şi putea să-i ofere o cameră. Acum Carla şi-a vândut casa, căci e la ananghie, dar mi-a spus că ar fi fost că ar fi fost pregătită să-i cedez patul ei, iar ea ar fi dormit pe divanul din bucătărie. Deseori l-am dus la Riva, în apropiere de Chieri; eu mă trag de acolo”.


O altă amintire: „Pe Jorge îl cunosc din ’78, anul în care m-am căsătorit. Eu şi soţul meu lucram la Pininfarina; soţul meu proiecta automobile”. În afara firmei, Franco Martinengo era un artist de succes.

 „Ultimul tablou pe care l-a pictat, înainte de a fi răpus de boală, i la dăruit lui: era o temă religioasă. Jorge l-a dus la Buenos Aires. Însă acum nu trebuie să-i mai spun «Jorge». Ce emoţie! Vom căuta un autocar ca să mergem cu toţii la Roma”.


Maria Teresa Martinengo
 


PS. Va invit sa urmariti urmatoarea emisiune despre Papa si alegerea lui :

http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-stiri-90138


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu nesfarsitele comori ale Iubirii si Milostivirii Sale!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si mie

mmary spunea...

Anonim , Dumnezeu sa te binecuvanteze cu infinita Sa iubire!

Anonim spunea...

Pe toți aceia dintre voi care Îmi resping acum Cuvântul şi Adevărul, care vi s-a dat, ca un Dar special din Ceruri, vă binecuvântez. Voi continua să revărs harurile Mele peste voi, până când vă veţi întoarce la Mine. Nu voi renunţa niciodată până ce voi salva sufletele voastre amărâte.

Al vostru Isus iubit

mmary spunea...

Anonim, draga frate in Cristos,"Cuvantul si Adevarul, care ni s-a dat, ca un Dar special din Ceruri" e Domnul nostru Isus Cristos.

Atat timp cat traim in El, prin El si cu El , atat timp cat il primim in Sfanta Euharistie nu are de ce sa ne fie teama de nimic.Iar mie nu imi e , cu atat mai mult cu cat stiu ca urmand calea sfintilor sub mijlocirea Sfintei Fecioare sunt pe calea sigura care e Isus Cristos.( am invatat minte si nu ma voi mai ghida dupa revelatiile particulare ale contemporanilor nostri).

Stii , in urma cu o luna , atunci cand am facut novena catre Duhul Sfant pt. a afla daca mesajele sunt de la Isus , in prima zi dupa terminarea novenei , Papa Benedict si-a anuntat demisia.Atunci am crezut, ca deoarece a fost profetita "prigoana" lui ,iar acum se intampla mesajele erau divine...insa trebuie sa-ti marturisesc ca m-am inselat.

Din cauza acestor mesaje nu m-am putut bucura cand a fost ales Papa Francisc , ba chiar am suferit , mi-a fost teama de binecuvantarea lui: ce oarba am fost!!!

A doua zi insa , dupa ce m-am informat mai mult , dupa ce m-am rugat impreuna cu o prietena Duhului Sfant m-am simtit eliberata iar bucuria si lumina Domnului s-au revarsat asupra mea.Apoi cineva mi-a trimis acest link:

http://warningsecondcoming.blogspot.ro/2012/01/errors-and-criticism-warning-second.html

unde se face o analiza pe text a mesajelor si cateva lucruri mi-au atras atentia, in special mesajul din 20 octombrie unde se anunta ca " Moartea fiului meu Muammar Gaddafi" ( fiului meu ???? pt. care v-ati rugat de atatea luni... ???) adica pe acest dictator care a ordonat moartea atator oameni il numeste "fiul meu" iar pe Papa Francisc care si-a trait intreaga viata in simplitate , smerenie , in slujba saracilor si iubire de semeni , ca un adevarat urmas al lui Cristos , il numeste "Falsul Profet" ????

Sa fim seriosi !!!

Apoi in mesaje "falsul profet" e pro pacate , pro casatorii gay , pro avorturi in timp ce Papa Francisc e contrariul : a reactionat si a actionat hotarat contra homosexualilor si a casatoriilor gay si e un militant fervent contra avorturilor.

Stii ce e trist , ca fiind atat de "prins" de aceste mesaje nu mai poti privi in afara lor.

mmary spunea...

Oare dintre toate persoanele consacrate de pe acest pamant , dintre toti oamenii cu viata sfanta , dintre toti preotii care-l iubesc niciunul sa nu primeasca lumina , adevarul ??? doar aceasta profeta din Irlanda?

Pentru mine Papa Francisc , cu umilinta , smerenia si bunatatea sa e raspunsul clar si decisiv la novena catre Duhul Sfant.E total opus "falsului profet" si acest fapt mi-a oferit raspunsul.

Apoi am mai inteles ceva , aceste mesaje au un singur scop: acela de a ne slabi si distruge increderea in Capul Bisericii , in preoti , in Biserica ... sa ne amintim:

Matei 16

"18. Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.

19. Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri."

In aceste mesaje ni s-au oferit multe : rozariul milostivirii, rozariul , rugaciunile cruciadei, sacramentele si asta pt. ca scopul era distrugerea increderii noastre in Papa si in biserica.

Sa ne amintim , frate , ce-i spunea Isus Sfintei Faustina, cum o indemna ca orice i-ar spune El personal , ea sa asculte de duhovnicul ei .Aici avem raspunsul clar.

Oare sa nu fi contat deloc rugaciunile atator milioane de oameni , preoti , persoane consacrate , sau Sfintele Liturghii oferite pentru alegerea noul Papa? Eu cred ca dimpotriva au contat si Duhul Sfant ne-a daruit un Papa bun , bland , umil , exact de ce aveam nevoie.

Mediteaza putin si vezi in ultimele luni cat timp te-ai bucurat de Isus cu incredere si speranta , si cat timp ai fost prins cu "teoria conspiratiei" fiind tentat sa judeci , etc...

Eu mi-am regasit bucuria in Domnul si ma bucur in El multumindu-i pentru Papa Francisc.

Si inca ceva , in 23 martie il va vizita pe Papa Benedict si vor lua pranzul impreuna.Gandeste-te caci primul lucru dupa ce a fost ales a fost sa se roage lui Dumnezeu si Sfintei Fecioare pt. predecesorul sau.Apoi i-a rugat pe oameni sa se roage pt. el , pt. Papa Francisc si s-a aplecat in timpul rugaciunii.A doua zi i-a dus personal un mic buchet de flori Sfintei Fecioare careia i s-a rugat smerit. Cu siguranta Falsul Profet ar fi avut alte preocupari.

Oare sa nu fi contat in alegerea noului Papa nici macar rugaciunile acestui " saracut" care in zilele Conclavului statea descult ore-intregi in rugaciune in Piata Sf. Petru?

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3970861809066&set=a.1327947737866.41885.1806120642&type=1&theater

Eu iti doresc din suflet sa reusesti sa traiesti in Pace , Iubire , Bucurie !

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate Harurile si darurile Duhului Sfant!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...