Te caut din toata inima...

18 martie 2013

Al 5 lea adevar: Noua ne este foarte greu sa pastram harurile si comorile primite de la Dumnezeu


Al cincilea adevar.

Datorita slabiciunii si fragilitatii noastre , este foarte greu sa pastram in noi harurile si comorile pe care le-am primit de la Dumnezeu:

 Pentru ca aceasta comoara , care valoreazaz mai mult decat cerul si pamantul, " habemus thesaurum istum in vasis fictilibus" - o avem in oase de lut ( 2 Cor 4,7), intr-un trup coruptibil, intr-un suflet slab si  inconsecvent, care se tulbura si se intristeaza usor.

Pentru ca diavolii, care sunt hoti iscusiti, vorsa ne ia prin surprindere, sa ne fura si sa ne jefuiasca, ei pandesc zi si noapte momentul acesta : dau tarcoale cautand pe cine sa inghita( 1 Pt 5,8) si sa ne rapeasca intr-o clipa , printr-un pacat , tot ce am agonisit in materie de haruri si merite in ani indelungati.
Rautatea,experienta, siretenia si numarul lor trebuie sa ne faca sa ne temem nespus de mult de aceasta nenorocire, stiut fiind faptul ca persoane mult mai inzestrate cu haruri , mai bogate in virtuti , mai experimentate si mai inaintate in sfintenie au fost luate, din pacate, prin surprindere ,
 furate si jefuite.

Ah, cati cedri ai Libanului, cate stele ale cerului n-au fost vazute cazand in mod mizerabil si pierzandu-si in scurt timp inaltimea si stralucirea!

Cum este posibila o asa stranie schimbare? 

Cu certitudine , nu e vorba de lipsa de har , caci harul nu lipseste nimanui , ci mai degraba de lipsa de umilinta:s-au crezut capabili in a-si pastra comorile ; s-au increzut si s-au bazat pe ei insisi ; au socotit casa atat de sigura  si incuietorile atat de puternice , incat nu si-au mai facut griji pentru pretioasa  comoara a harului.

Si tocmai datorita faptului ca s-au sprijinit insesizabil pe propriile lor forte ( cu toate  ca lor li se parea ca nu se bazeaza decat pe harul lui Dumnezeu), Domnul cel preadrept a ingaduit sa fie jefuiti, lasandu-i de unii singuri.
Vai , daca ar fi cunoscut admirabila devotiune pe care o voi arata in continuare , si-ar fi incredintat comoara unei Fecioare puternice si credincioase , 
care ar fi pazit-o ca pe propria sa avere , 
facandu-si din aceasta chiar o datorie de dreptate!

Este greu sa perseverezi in dreptate din cauza bizarei coruptii a lumii.

Lumea este atat de corupta in zilele noastre , incat pare ca si inimile religioase au fost atinse si murdarite ( sfantul Leon cel Mare, papa), daca nu de noroiul ei , macar de praful ei ; astfel ca pare a fi un fel de minune cand cineva ramane neclintit in mijlocul acestui torent nestavilit fara a fi antrenat, fara a fi jefuit sau biruit de pirati si corsari , sau scapa neotravit dein aceasta atmosfera viciata.

Doar preacurata Fecioara , de care sarpele n-a avut niciodata parte , poate savarsi o asemenea minune in favoarea celor care o iubesc intr-un mod atat de frumos.

 va urma ...

sursa : "Sf.Ludovic Maria Grignion de Montfort "Tratat despre adevarata evlavie catre Sfanta Fecioara Maria"

Aceasta formidabila carte o puteti comanda de aici:
 
 
 
 
 
Sfanta Fecioara sa va  binecuvanteze cu Binecuvantarea Sa speciala si Materna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://biblioteca-secreta.blogspot.ro/2013/03/sfantul-malachia-avea-dreptate-francisc.html

mmary spunea...

Anonim, cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca acel articol e o MARE , MARE PROSTIE !!!!

Daca ai fi citit macar ceva despre ordinul iezuitilor , sau despre Sfantul Ignatiu de Loyola ,nu ai fi indraznit sa faci trimiterea catre acel articol aberant.

Cu siguranta cand doi iezuiti se roaga e prezent Dumnezeu !!!

Uite aici , o mica mostra din exercitiile spirituale ale iezuitilor.Daca vei citi vei intelege cu cata atentie isi traiesc viata incercand sa traiasca cat mai fidel in Cristos , sa devina asemeni Lui.

http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.ro/2010/08/exercitii-spirituale-impreuna-cu.html


Aici , vei gasi siteul iezuitilor din Romania:

http://www.iezuiti.ro/

Sper sa citesti cu acelasi interes cu care ai citit aberatia de articol pe care mi l-ai recomandat.

Apoi trebuie sa stii ca Papa negru se numea Ignatiu de Loyola si actualul superior al iezuitilor , si se numeste asa deoarece iezuitii poarta asemeni preotilor o haina neagra. :) ... nu din alte motive...

Apoi , daca tot te refereai la Profetia lui Malachia , referitor la Papa Francisc ii este atasat urmatorul motto:

"În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări); iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin (Așa să fie)."

Aici gasesti totul despre aceasta profetie:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Profe%C8%9Bia_Papilor

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...