Te caut din toata inima...

10 aprilie 2012

Foc Divin pe muntele Carmel


1 Regi cap 18


20. Ahab a trimis soli la toti copiii lui Israel si a strans pe proroci la muntele Carmel.

21. Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul si a zis: "Pana cand vreti sa schiopatati de amandoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal!" Poporul nu i-a raspuns nimic.

22. Si Ilie a zis poporului: "Eu singur am ramas din prorocii Domnului, pe cand proroci ai lui Baal sunt patru sute cincizeci.

23. Sa ni se dea doi junci. Ei sa-si aleaga un junc, pe care sa-l taie in bucati si sa-l puna pe lemne, fara sa puna foc. Si eu voi pregati celalalt junc si-l voi pune pe lemne, fara sa pun foc.

24. Apoi voi sa chemati numele dumnezeului vostru; si eu voi chema Numele Domnului. Dumnezeul care va raspunde prin foc, acela sa fie adevaratul Dumnezeu. Si tot poporul a raspuns si a zis: "Bine!"

25. Ilie a zis prorocilor lui Baal: "Alegeti-va un junc din cei doi, pregatiti-l voi intai, caci sunteti mai multi, si chemati numele dumnezeului vostru; dar sa nu puneti foc."

26. Ei au luat juncul pe care li l-au dat si l-au pregatit. Si au chemat numele lui Baal, de dimineata pana la amiaza, zicand: "Baale, auzi-ne!" Dar nu s-a auzit nici glas, nici raspuns. Si sareau imprejurul altarului pe care-l facusera.

27. La amiaza, Ilie si-a batut joc de ei si a zis: "Strigati tare, fiindca este dumnezeu; se gandeste la ceva, sau are treaba, sau este in calatorie, sau poate ca doarme, si se va trezi."

28. Ei au strigat tare si, dupa obiceiul lor, si-au facut taieturi cu sabiile si cu sulitele, pana ce a curs sange pe ei.

29. Cand a trecut amiaza, au aiurit pana in clipa cand se aducea jertfa de seara. Dar nu s-a auzit nici glas, nici raspuns, nici semn de luare aminte.

30. Ilie a zis atunci intregului popor: "Apropiati-va de mine!" Tot poporul s-a apropiat de el. Si Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfaramat.

31. A luat douasprezece pietre, dupa numarul semintiilor fiilor lui Iacov, caruia Domnul ii zisese: "Israel iti va fi numele"

32. si a zidit cu pietrele acestea un altar in Numele Domnului. A facut imprejurul altarului un sant, in care incapeau doua masuri de samanta.

33. A asezat apoi lemnele, a taiat juncul in bucati si l-a pus pe lemne. Apoi a zis: "Umpleti patru vedre cu apa si varsati-le pe arderea de tot si pe lemne." Si au facut asa.

34. Apoi a zis: "Mai faceti lucrul acesta o data." Si l-au facut inca o data. Apoi a zis: "Mai faceti-l si a treia oara." Si l-au facut si a treia oara.

35. Apa curgea in jurul altarului, si au umplut cu apa si santul.

36. In clipa cand se aducea jertfa de seara, prorocul Ilie s-a apropiat si a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Israel! Fa sa se stie astazi ca Tu esti Dumnezeu in Israel, ca eu sunt slujitorul Tau si ca toate aceste lucruri le-am facut dupa porunca Ta.

37. Asculta-ma, Doamne, asculta-ma, pentru ca sa cunoasca poporul acesta ca Tu, Doamne, esti adevaratul Dumnezeu, si sa le intorci astfel inima spre bine!"

38. Atunci a cazut foc de la Domnul si a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele si pamantul, si a supt si apa care era in sant.

39. Cand a vazut tot poporul lucrul acesta, au cazut cu fata la pamant si au zis: "Domnul este adevaratul Dumnezeu! Domnul este adevaratul Dumnezeu!"

40. "Puneti mana pe prorocii lui Baal", le-a zis Ilie, "niciunul sa nu scape!" Si au pus mana pe ei. Ilie i-a coborat la paraul Chison si i-a injunghiat acolo. 

Marti

Azi urcati in suflet pe muntele Carmel( 1 Regi 18, 20-40).
Acest loc sfant este pentru voi locul deciziei.Nu poti sluji la doi stapani deodata.Roaga-te pentru ziua sfanta in care te vei decide definitiv pentru Noi.Trebuie sa te decizi pentru binele, si apoi pentru mai binele observat de tine, in ciuda fortelor interioare si exterioare care te trag in jos.

Nu te teme de erori.Pe acestea , daca ai fost bine intentionat, pe toate le voi intoarce in favoarea ta.Cu incapatanatii, nesupusii, ambitiosii nu putem face nimic, pana cand nu se convertesc.

Daca citesti Sfanta Scriptura si iti folosesti discernamantul, vei invata sa decizi corect. 
Zilnic, dar in special inaintea marilor  tale decizii, sa ceri binecuvantarea Noastra Dumnezeiasca.Sa fii rabdator si linistit, dupa ce ti-ai facut partea  dupa constiinta ta.Asteapta ca si Noi, in momentul cel mai prielnic sa facem partea Noastra dumnezeiasca.
Cand esti nesigur, si nu stii ce sa decizi, gandeste-te la ora mortii tale.Invata sa decizi ACUM in asa fel  ca atunci sa te poti bucura de decizia de acum.

Fericirea sau nefericirea fiecaruia depinde de faptul ca in sufletul sau a vrut constient binele sau raul.Oamenii inteligenti, maturizati sufleteste nu au voie sa decida doar pe baza autoritatii altora ce e rau si ce e bine pentru ei.Deciziile tale bune determina viata ta vesnica.

Tema de casa de marti: 

"Inainte de a te decide gandeste-te la ora mortii tale."



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele haruri care va vor determina sa luati decizii bune , dupa Voia cea Sfanta a lui Dumnezeu!

3 comentarii:

silvia spunea...

Isuse,Isuse, Isuse te rugam
marestene increderea in tine tot mai mult sa sporim in iubirea ta si ne poarta tu in Sfinta Ta Vointa!
Draga mea,doresc ca Pacea,Iubirea,Bucuria si Milostivirea lui Dumnezeu sa vina peste tine impreuna cu Razele Sfintului Duh Amin.

mmary spunea...

Draga mea,iti doresc si eu ca Pacea,Iubirea,Bucuria si Milostivirea lui Dumnezeu sa vina peste tine impreuna cu Razele Sfintului Duh. Amin

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata splendoarea Iubirii Sale!

silvia spunea...

Isuse in aceasta zi de JOIA MARE nu pot alceva sa zic decit sa cerem Iertare si Indurarea Ta,si te te rugam primeste-ne la Crucea ta si prin lacrimile noastre si inimile noastre asa cum sunt ele mai sarace in credinta si in duh,lasa-ne sa-ti mai usuram din suferintele tale care ti-au fost date si puse pe umnerii Tai Doamne.
LUMINA,PACEA ,IUBIREA,BUCURIA SI MILOSTIVIREA LUI isus sa vina peste noi toti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...