Te caut din toata inima...

09 aprilie 2012

Pe muntele Horeb

 

1 Imparati (1 Regi) 3

 

1. Solomon s-a incuscrit cu faraon, imparatul Egiptului. A luat de nevasta pe fata lui faraon si a adus-o in cetatea lui David, pana si-a ispravit de zidit casa lui, casa Domnului si zidul dimprejurul Ierusalimului.

2. Poporul nu aducea jertfe decat pe inaltimi, caci pana pe vremea aceasta nu se zidise inca o casa in Numele Domnului.

3. Solomon iubea pe Domnul si se tinea de obiceiurile tatalui sau, David. Numai ca aducea jertfe si tamaie pe inaltimi.

4. Imparatul s-a dus la Gabaon sa aduca jertfe acolo, caci era cea mai insemnata inaltime. Solomon a adus o mie de arderi de tot pe altar.

5. La Gabaon, Domnul S-a aratat in vis lui Solomon noaptea si Dumnezeu i-a zis:  
"Cere ce vrei sa-ti dau."

6. Solomon a raspuns: "Tu ai aratat o mare bunavointa fata de robul Tau David, tatal meu, pentru ca umbla inaintea Ta in credinciosie, in dreptate si in curatie de inima fata de Tine; i-ai pastrat aceasta mare bunavointa si i-ai dat un fiu, care sade pe scaunul lui de domnie, cum se vede astazi.

7. Acum Doamne Dumnezeul meu, Tu ai pus pe robul Tau sa imparateasca in locul tatalui meu, David; si eu nu sunt decat un tanar, nu sunt incercat.

8. Robul Tau este in mijlocul poporului pe care l-ai ales, popor foarte mare, care nu poate fi nici socotit, nici numarat, din pricina multimii lui.

9. Da, dar, robului Tau o inima priceputa, ca sa judece pe poporul Tau, sa deosebeasca binele de rau! Caci cine ar putea sa judece pe poporul Tau, pe poporul acesta asa de mare la numar!?"

10. Cererea aceasta a lui Solomon a placut Domnului.

11. Si Dumnezeu a zis: "Fiindca lucrul acesta il ceri, fiindca nu ceri pentru tine nici viata lunga, nici bogatii, nici moartea vrajmasilor tai, ci ceri pricepere, ca sa faci dreptate,

12. voi face dupa cuvantul tau. Iti voi da o inima inteleapta si priceputa, asa cum n-a fost nimeni inaintea ta si nu se va scula nimeni niciodata ca tine.

13. Mai mult, iti voi da si ce n-ai cerut: bogatii si slava, asa incat in tot timpul vietii tale nu va fi niciun imparat ca tine.

14. Si daca vei umbla in caile Mele, pazind legile si poruncile Mele, cum a facut David, tatal tau, iti voi lungi zilele."

15. Solomon s-a desteptat. Acesta a fost visul. Solomon s-a intors la Ierusalim si s-a infatisat inaintea chivotului legamantului Domnului. A adus arderi de tot si jertfe de multumire si a dat un ospat tuturor slujitorilor lui. 


Luni

Azi, urcati in suflet pe muntele Horeb.(1 Regi 3,1-15)
Pentru voi acest loc este locul pocaintei.Adevarata pocainta va indeparteaza din suflet toate pacatele(dragostea pentru sine, idolatria, superstitia, injuratura, evitarea bisericii, neascultarea , reprosul, calomnia , avortul , furtul, dorintele nepotrivite, orgoliul, invidia, supararea, adulterul, curvia,betia, fumatul, neseriozitatea, indiferenta, lenea,...), care nu sunt demne de voi.
In adevarata pocainta gasiti iubirea Noastra Induratoare.Aflati ca aveti nevoie sa va examinati zilnic constiinta.Cei care prin pocainta regreta pacatele trecutului, si fac totul ca sa-l schimbe,
 sunt cei mai dragi copii ai Nostri.
Va rugam, ocupati-va mai mult de Noi, decat de pacatele voastre.Din clipa in care v-ati recunoscut pacatele si ati pornit pe drumul cel ingust, Noi intoarcem totul spre binele vostru si al altora.Desigur stiti ca originea tuturor necazurilor este faptul ca raul il cautati in altii, dar izvorul a tot binele este sa cautati si sa corectati in voi insiva pacatul.

Te rugam, nu purta in tine amintirea vechilor greseli.
Daca odata ai pus in inima Mea iertatoare un pacat, ne te mai preocupa de el.Daca cel rau totusi il readuce, spune numai:
"Multumesc Doamne,ca mi-ai iertat pacatele".

Daca in spovada ti-am spalat haina sufletului, atunci  e pacat sa te  necajesti cat de murdara a fost.Acum bucura-te ca datorita iubirii Mele induratoare esti curat.Daca umbli pe calea sfaturilor Mele dumnezeiesti, iti dau inima impacata.

Tema de casa de luni: 

"Multumesc Doamne ca mi-ai iertat pacatele."

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele haruri prin care sa-i multumiti zilnic:
"Multumesc Doamne ca mi-ai iertat pacatele."

2 comentarii:

Anonim spunea...

LA MULTI ANI, sorela mmary ! :)

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea ,Iubirea, Bucuria si Milostivirea Sa!

http://www.youtube.com/watch?v=sk5dX2-RpQY

Pace si Bine !

mmary spunea...

Anonim, frate, iti multumesc frumos.:)

http://www.youtube.com/watch?v=MDAA7_mhzts

Cu blandul Isus sa te binecuvanteze Fecioara de Sus!

Pace , iubire , Bucurie! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...