Te caut din toata inima...

09 februarie 2012

Cuvântul Vieţii - februarie 2012


Să credem în Evanghelie

„Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie” (Mc 1, 15).
Aşa începe, în Evanghelia Sfântului Marcu, mesajul lui Isus către lume, mesaj de mântuire: „S-a împlinit timpul şi împărăţia lui Dumnezeu este aproape! Convertiţi-vă şi credeţi în evanghelie”.
Prin venirea lui Isus începe o nouă eră: a harului şi a mântuirii. Iar primele sale cuvinte sunt o chemare să îmbrăţişăm marea noutate, realitatea însăşi a Împărăţiei lui Dumnezeu pe care El o pune la îndemâna tuturor, aproape de fiecare om.
Şi de aceea ne şi arată imediat calea: să ne convertim şi să credem în Evanghelie, adică să ne schimbăm radical viaţa şi să acceptăm, în Isus, cuvântul pe care Dumnezeu îl adresează, prin El, întregii omeniri din toate timpurile.
Sunt două lucruri care merg împreună: convertirea şi credinţa, şi nu există una fără cealaltă, căci atât una cât şi cealaltă, izvorăsc în contact cu Cuvântul viu, în prezenţa lui Isus care şi astăzi repetă mulţimilor:

„Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie” 
Ceea ce realizează Cuvântul lui Dumnezeu primit şi trăit este o schimbare totală de mentalitate (= convertire). Insuflă în inimile tuturor – europeni, asiatici, australieni, americani, africani – sentimentele lui Cristos în faţa circumstanţelor, individului şi societăţii.
Dar cum poate să producă Evanghelia miracolul unei profunde convertiri, a unei credinţe noi şi luminoase? Secretul stă în misterul cuprins în cuvintele lui Isus. Ele nu sunt doar simple îndemnuri, sugestii, sfaturi, îndrumări, dispoziţii, porunci. În cuvântul lui Isus este prezent Isus însuşi care vorbeşte, care ne vorbeşte. Cuvintele Lui sunt el însuşi, Isus însuşi.
Şi astfel noi, în Cuvântul Său, îl întâlnim pe El. Şi primind Cuvântul în inima noastră aşa cum doreşte El să fie primit (adică fiind gata să îl transpunem în viaţă), suntem una cu El, iar El se naşte sau creşte în noi. Iată de ce fiecare dintre noi poate şi trebuie să primească chemarea atât de presantă şi de exigentă a lui Isus.

„Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie” 
Cineva ar putea considera cuvintele Evangheliei prea înalte şi greu de pus în practică, prea îndepărtate de felul obişnuit de a trăi şi de a gândi şi ar putea fi tentat să se închidă la chemarea lor, să se descurajeze. Dar toate acestea se întâmplă dacă se gândeşte că poate muta de unul singur muntele necredinţei sale, când de fapt ar fi suficient să se străduiască să trăiască fie şi numai un singur Cuvânt din Evanghelie, ca să găsească în acesta un ajutor neaşteptat, o putere unică, o lumină pentru paşii săi (cf. Ps 119,105). Fiindcă acel Cuvânt, fiind o prezenţă a lui Dumnezeu, împărtăşirea cu el, ne face liberi, ne purifică, ne converteşte, ne aduce bucurie, ne dă înţelepciune.

„Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie” 
De câte ori, Cuvântul acesta ne poate fi lumină de-a lungul zilei! Ori de câte ori ne lovim de slăbiciunea noastră sau a altora, ori de câte ori ni se pare imposibil sau absurd să-L urmăm pe Isus, ori când dificultăţile încearcă să ne doboare, acest Cuvânt poate fi pentru noi o bătaie de aripi, o gură de aer proaspăt, un stimulent ca să începem din nou.
Va fi suficientă şi o mică şi rapidă „convertire”, o „schimbare de direcţie” ca să ieşim din cercul eu-lui nostru şi să ne deschidem spre Dumnezeu ca să experimentăm o altă viaţă, pe cea adevărată.
Apoi, dacă vom putea împărtăşi această experienţă cu vreun prieten care şi el a făcut din Evanghelie propriul cod de viaţă vom vedea îmboboci sau reînflori în jurul nostru comunitatea creştină.
Şi aceasta deoarece Cuvântul lui Dumnezeu trăit şi împărtăşit face şi această minune: dă naştere unei comunităţi vizibile care devine plămadă şi sare a societăţii, mărturisindu-l pe Cristos în orice colţ al pământului.


Chiara Lubich

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate harurile care se revarsa din CUVANTUL VIU!

7 comentarii:

silvia spunea...

Este nemaipomenit de gingas si cu o ardoare sensibila cea ce ai pus acum aici ...pentru anul 2012,draga mea draga sa-l rugam impreuna pe Isussa ne tina ereu pe calea cea dreapta orice ar veni peste noi,oricite ispita ar veni din partea celui rau sa reusim sa le invingem cu Cristosul din noi.
Te rugam o, Isuse ca orice suflet apare in calea noastra si este descurajat lucreaza tu prin inima noastra si ne indeamna cum sa -l incurajam,si a ta sa fie Slava,Multumirea,Lucrarea noi doar sa fim uneltele tale si tu sa ne modelezi dupa Sfinta voia TA AMIN.
Te las Mmary intr-un ocean mare mare de Iubire si Milostivire a Domnului Nostru.

Ingerul tau spunea...

Este frumos mesajul numai ca Marcu a consemnat acolo Pocaiti-va si nu convertiti-va...
Si diferenta intre cele doua sensuri, dupa cum si dictionarul ne arata e destul de mare...
Si apoi Ioan Botezatorul nu avea la ce sa ii converteasca pe evrei, le cerea in schimb sa se pocaiasca...
Din pacate astazi bisericile nu mai cer pocainta ci convertire...
Toate il descanta si reboteaza pe credincios daca trece de la una la alata cerandu-i cnvertire si uitand sa mai ceara si pocainta...
Dumnezeu cere pocainta si mai putin convertire...:)

mmary spunea...

Draga Silvia , iti multumesc frumos si il rog pe Dumnezeu sa reverse si sa te binecuvanteze cu nesfarsitele comori ale iubirii si milostivirii Sale!

mmary spunea...

Ingerul tau, dictionarul e destul de sec, iar daca doresti sa vezi ce cer bisericile , si de ce , te invit cu drag sa le vizitezi mai des.Pana cand o vei face gaseti un punct de vedere al lor chiar aici:

http://www.crestinortodox.ro/editoriale/metanoia-intoarcerea-dumnezeu-70278.html

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Spiritul Sau Sfant si ssa reverse asupra ta toata splendoarea Iubirii Sale!

Ingerul tau spunea...

Da, eu inteleg ca nu vrei sa asculti de mine, dar asta o faci pe raspunderea ta.
Pana una alta nu exista nici o Biblie care sa aiba la Marcu 1 cu 15 traducerea pe care ai postat-o asa ca ar trebui sa fii grijulie cand citezi Biblia eronat ducand in eroare pe cei care nu o cunosc...
Nici o Biblie romaneasca sau straina nu traduce Pocaiti-va cu Convertiti-va si atunci fie nu ar trebui sa pui trimiterea la versetul biblic fie ar trebui sa redai corect versetul.
Daca Duhul prin Ioan a cerut pocainta, cine cere Convertire atunci? Cine vrea sa inlocuiasca pocainta cu convertirea? Cui nu ii place ca oamenii se pocaiesc si in bisericile mai noi refuzand sa se converteasca la cele vechi?
Cei care cunosc pe Hristos duc oamenii la hristos, cerandu-le sa se pocaiasca, cei care nu cunosc decat biserica duc oamenii in biserica cerandu-le sa se converteasca.

mmary spunea...

Ingherul tau , iti spun doar : Vai, vai , vai...

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea , Iubirea , Milostivirea si Bucuria Sa!

PS: se vede ca nu ai citit postarea catre care te-am invitat!

silvia spunea...

Dragii mei,eu nu vreau sa supar pe nimeni dar dupa cite stiu euuu Ingerii ne ocrotesc poate chiar ne indruma,poate chiar se lasa vazuti,de ulte ori ne arata ca ne iubesc si sunt prezent,prezent mereu si mereu,acum aici acest Inger si nu stiu incer de ce se numeste asa ...pentru ca nu face altceva decit sa contrazica si vrea sa i se dea dreptate.
Aceast suflet Mmary cum se numeste nu face alceva decit cum stie ia mai bine si cum este indrumata si inspirata de Ingerii sai ne vesteste cuvintul Donului si atit.
ca diferite suflete nu--l inteleg la fel asta este,Mmary la scris dar nu poate sa l si puna la inima fiecaruia,asta e tot ce conteaza zic eu ,da stiu mai multe despre Dumnezeu nu-i nimic le scriu aici sau le tin pentru mine caci acest Isus ce frumos si blind s-a lasat sa fie botezat de Ioan,nu l-a intrebat pe Ioan botezatorul tu cite scoli ai.....
Ioan propovaduia cuvintul lui Dumnezeu in felul lui nu toata lumea era obligata sa-l urmeze asa este si aici....toti ne rugam la cest Dumnezeu care pina la urma se afla in inima noastra prezent daca credem.
Iar cu convertirea,si cu ispasirea nici eu nu am inteles dar am tot cautat sa invat cind am vazut ca din toate astea Dumnezeu nu a dat sfirsitul precu a zis in 2000
el a hotarit din cauza iubirii mare ce o are fata de noi sa ne mai dea sanse, sa ne rugam unul pentru altul sa discutam in numele Domnului,nu este necesar sa fie o Biserica intreaga daca avem credinta chiar doi sau trei sa ne rugam in numele dar sa o facem cu inima, nu cu mintea dragii mei,ni se dau sanse extraordinare pe pamint aici si acum cea ce in bibilie nu s-a trecut dar probabil se va trece.
Acum il rog frumos pe Dumnezeu Tatal, pe Isus Fiul si pe Sfintul Duh sa coboare peste noi peste intrag lume sa ne purifice mintile noastre si sa ne faca sa judecam cu inima dupa SFINTA voia lor.amin
Draga mea Mmary continua cum poti cu timpul pe care il la dispozitie sa scrii despre tot ce este dumnezeiesc,stiu ca nu astepti rasplata dar toate astea se vor vedea pentru ca Iubirea cuge, Iubirea se simnte draga mea ,i-ti mulumesc ca existi si pentru ce faci o sa ma rog mult mentru tine sa poti face in continuare cea ce ai inceput.
O ZI FRUMOASA PETRECUTA CU ISUS IN INIMA SI TOTI INGERII SA NE PAZEASCA SA NE OCROTEASCA !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...