Te caut din toata inima...

07 ianuarie 2012

Fii curat ...Fii fericit !!!


Dupa cum a impreunat Dumnezeu nutritia destinata conservarii individului cu anumite placeri, tot asa a imbinat  si actele de transmitere a vietii cu anumite placeri.Cine face insa din placere un scop lucreaza impotriva oranduirii naturii.Pacatuieste grav contra vietii.Numai in casatorie e permisa placerea.
Ea e o recompensa pentru greutatile impreunate cu cresterea copiilor.
Desfraul te pandeste pretutindeni.Toata viata mondena , cu romane, baluri , cinematograf, in cea mai mare parte nu e decat un cult adus zeitei Venus si o cursa intinsa curatiei.
Dar impotriva lumii intregi, daca vrei sa fii a lui Hristos, daca vrei sa fii desavarsit si fericit, trebuie sa lupti ca sa fii curat.Vei fi curat in vorbe, in ganduri si in fapte.
Pentru a putea fi curat, inainte de toate e nevoie sa fii convins ca e posibil sa fii curat.Orice ar zice cei stricati, exista si azi mii de persoane care traiesc in cea mai desavarsita curatie.O stiu bine preotii care cunosc constiintele.Si medicii cei cinstiti spun ca e posibila castitatea si trebuie practicata mai ales de catre tineri.
Stapaneste-ti gandurile, fantezia, infraneaza-ti ochii, curiozitatea.
Fereste-te de lene.Fii mereu ocupat.Ai mereu viu in fata ochilor Idealul.Fa-ti pasiune pentru el.
Roaga-te mult.Mai ales sa ai un cult deosebit fata de Sfanta Fecioara.Imaginatia Ei curata va alunga ispita.
Marturiseste-te si te cumineca des.Painea ingerilor iti va da putere sa ramai curat in mijlocul lumii stricate.
"Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu"...
Idealul tau e Iubirea, e Isus;
daca nu vei fi curat , nu-l vei vedea pe Isus, caci necuratia intuneca credinta.Si fara credinta, nu-ti atinge Idealul.

*****

Ai rabdare

Ai inceput urcusul.Dar ai vrea ca numaidecat sa te vezi debarasat de pacate si impodobit cu virtuti.Ai vrea sa ajungi la capat, chiar inainte de a fi plecat.
Dar asta nu se poate.
Festina lente, ziceau cei vechi.Grabeste-te incet.Caci " incet, incet, departe ajungi".
Una dintre cele mai mari greseli ale incepatorilor in viata spirituala e graba.Iar daca nu reusesc numaidecat, se descurajeaza.
Ai auzit de vestitul Temerlan.A fost o capetenie a mongolilor.Dupa ce pierdu mai multe lupte, isi convoca consiliul de razboi.Discuta mult: sa renunte la lupta, ori sa continue? In acest timp Temerlan vede o furnica urcandu-se pe stalpul de la usa cortului sau.Se urca  de mai multe ori , dar tot de atatea ori cazu.Si totusi iarasi incerca urcusul.Temerlan nu mai continua discutia.
Furnica ii dadu o buna lectie de staruinta.
Vei da de greutati si tu.Vei incepe bine.Dar vei cadea.E asa de mare lasitatea omeneasca.Dar e acesta motiv sa renunti la Ideal, la perfectiune, la Iubire?
Evident ca nu.Biruinta va fi cu atat mai stralucita cu cat piedicile , ce le vei invinge, vor fi mai mari.
Sa nu treaca nici o zi fara sa faci o fapta buna, fara a cauta sa fii mai bun.Nu astepta ocazii mari.Ocazia nu face eroul, numai il descopera.Eroul se caleste in indeplinirea datorintelor mici.Tu poate nu vei fi dat in gura leilor ca Sfantul Ignatiu, nu ti se va taia capul ca Sf. Pavel, nici nu vei fi impuscat ca Par.Pro - sau cine stie? - dar e sigur ca in fiecare zi ai de indeplinit atatea ocupatii marunte.
Fii staruitor.Ai gresit? Incepe din nou.Fii incapatanat.Dinbtre doi adversari acela invinge, care staruieste in lupta mai mult cu un sfert de ora, sau poate numai cu cateva minute si vei invinge.
Rabdare.Incet, incet ajugi departe.Staruinta.
Ai pierdut o lupta? Mai ai timp sa castigi altele.
Rabdare, curaj, inainte!

*****

Meditatia

Orice idee inclina sa se transforme in fapta.Acesta e un principi psihologic indiscutabil.Pentru a face fapte bune, e nevoie sa am in cap idei bune.Spre a-mi putea realiza idealul, e nevoie ca mintea mea sa fie obsedata de ideal , dar intr-o masura asa de mare, incat sa-mi influenteze vointa pana la pasiune pentru Ideal.
Daca mintea ta va fi obsedata de ideal, iar vointa va fi pasionata pentru realizarea lui, il vei realiza cu siguranta.
Toata viata ta, toata perfectiunea ta depinde de ideea pe care o ai in cap si de pasiunea  care-ti misca vointa: daca ideea va fi mare; daca vointa iti va fi stapanita de o pasiune nobila, puternica, oricat ti-ar fi de mare idealul, il vei realiza.
Or, Idealul tau il stii, e pefectiunea ta de om, de crestin si de profesionist, iar perfectiunea se realizeaza prin Iubire, care cuprinde totul.
Pasiunea, prin care-ti vei realiza Idealul va fi tot Iubirea: sa-ti iubesti idealul tau din toata inima, din toate puterile tale.
Aceasta e viata, care merita numele de viata.
Dar cum vei putea ajunge sa fii obsedat de ideal si pasionat pentru el? Prin meditatie.
Meditatia iti lumineaza mintea asupra idealului, ti-l tine traz in minte si-ti incalzeste vointa pentru ca sa fii pasionatn pentru realizarea lui.
Iata de ce trebuie sa meditezi.Meditatia e o rugaciune mintala.Cuprinde trei elemente si anume:
Reflectia,prin care cunoastem adevarul.Il stabilim in minte, pentru ca idealul sa ne stapaneasca in mod cat mai continuu.
Afectiunile constitue partea principala a meditatiei.Prin ele, dupa ce am cunoscut adevarul, ne silim sa-l iubim.Ne straduim ca sa ne castigam o iubire pasionata fata de Dumnezeu.Pentru a ne-o putea starni e bine sa avem in fata noastra pe Isus rastignit, pe care il vom iubi , adora, il vom ruga si ne vom umili inainteaLui, cerandu-i iertare pentru pacatele facute.
Hotarare.La sfarsitul meditatiei luam hotararea de a practica cea ce am meditat.O hotarare odata luata nu o mai discuta, mai ales in vreme de ispita.Si o repeta des pentru a-ti intra in sange.Tine-o chiar de ar trebui sa mori.
Facand tot mai bine meditatia, Dumnezeu ma poate ajuta sa urc si maisus, la viata contemplativa, cand Dumnezeu ma copleseste prin prezenta si iubirea sa, prin darurile Spiritului Sfant, cu ajutorul carora ajung la unirea transformanta cu Dumnezeu.
Acesta e piscul fericirii si al perfectiunii pe pamant.Daca nu ajung multi pana aici, nu ajung de cele mai multe ori din vina lor.

*****

Bucuria culmilor

Idealul este forta care a polarizat in jurul sau toate puterile tale.Pentru a-ti realiza idealul ai nimicit toate defectele tale, sau mai bine zis, le-ai inabusit sub presiunea idealului si in acelasi timp ai lucrat pentru dezvoltarea virtutilor.
Acum esti liber.Simti o mare bucurie, caci " bucuria e insotitoarea perfectiunii"( Aristotel).
Aceasta este fericirea.Nu o placere te face fericit, ci constiinta unei vieti armonioase.Iar viata armonioasa nu poti avea decat perfectionandu-te integral.
Acum, iubesti idealul tau de crestin, perfectiunea, iubesti pe Isus - Iubire din tot sufletul.Aceasta iubire mare iti produce o mare bucurie in suflet.
Iubirea nu ti-o poate frange nici viata , nici moartea.Chiar daca-ti va fi viata impreunata de acum inainte cu suferinta, daca ai un Ideal, pe care-l iubesti, oricat ai avea de suferit, Idealul te va coplesi si tu vei putea surade vietii.
Esti pe culmi sau aproape de culmi si te bucuri de fericirea de a fi cresti, de bucuria fiilor lui Dumnezeu; te bucuri putin de bucuria lui dumnezeu.
Cu cat esti mai perfect, cu cat te-ai apropiat mai mult de Dumnezeu Izvorul Fericirii, cu atat esti mai fericit.
Esti fericit.Toti sfintii au fost fericiti.N-a existat nici un sfant nefericit.
Asculta ce spune Sf. Pavel:
"Fratilor, bucurati-va". (Fil.4,4).De ce? Pentru ca Iubirea  a transformat totul in fericire.
Fericiti cei saraci...Fericiti cei ce plang...Fericiti cei persecutati pentru dreptate...Bucurati-va si va veseliti...

Esti pe culmi . Ai cucerit Iubirea, ai cucerit Fericirea.Moartea insasi nu mai are nimic impotriva ta si cand va veni , nu va face altceva decat sa te incoroneze cu aureola "Iubirii".
Nu te incanta culmile? Curaj, ai la dispozitie toate mijloacele necesare pentru a deveni un erou, un sfant.
Nu vrei ca Cerul sa numere , cu tine, un sfant mai mult? Nu te vrei 
FERICIT IN IUBIRE?

sursa: "Viata in iubire" de Nicolae Pura


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea Iubirii si Milostivirii Sale!

Un comentariu:

silvia spunea...

Draga mea Mmary ai reusit si cu aceasta postare sa faci mult pentru inima mea,cea care i-ti multumeste acum este Inima mea,Iubirea nascuta in cautarea lui Isus si Adoratei sale MAME,scinteia si flacara ce se aprnde zi de zi mai mult si mai mult in Iubire,in fapte bune,in ginduri si rugaciuni pntru cei dragi mie si pentru intreaga omenire.Prin meditatie ma aflu pe mine insami asa cum sunt pacatoasa dar caut curatirea,rea de fire dar caut sa fiu mai buna,suparata dar caut minghiere Glorie Tatalui! ca ma asculta atit meditind atit rugindu-ma mereu si mereu.Multumesc tie ca reusesti cu aceste posatari sa -mi luminezi viata,si multumesc lui d-umnezeu ca mi te-a scos in cale.TATA CERESC azi Dumineca fiind ziua ta te rugam fa o unire intre bogati si saraci,intre cei suparati si cei veseli,intre cei lenesi si cei harnici,intre cei inteligenti si cei mai putin,intre cei care nu au unde locui siintre cei care au cas e mari,intre cei care te cauta pe tine si intre cei care nu te cauta,te rugam fierbinte ueste in Iubirea ta cea mare pe toti si pe toate,stim ca numai prin rugaciunea de unire a unuia fata de altul ne putem intoarce la tine.amin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...