Te caut din toata inima...

20 aprilie 2011

Calea Crucii - Statiunea a 10 a - Dezbracarea de hainele Mele si adaparea cu otet


Isus: " Seria umilirilor, poverilor , durerilor si amaraciunilor Trupului si sufletului Meu, pe Calea Crucii, era suficienta pentru a-Mi cauza moartea fara intarziere , mai ales dupa a treia zguduitoare cadere.
Dar nu era terminata toata gama pacatelor oamenilor din toate veacurile, pe care Eu am voit sa le ispasesc si a caror ingrozitoare vinovatie, rautate si perversitate am voit sa le arat , prin contrastul teribil cu ceea ce a trebuit sa indur pentru ele...
In acest scop M-am supus la umilirea peste orice inchipuire de dureroasa , aceea de a fi dezbracat de hainele Mele , Eu , Neprihanirea si Nevinovatia Eterna, si de a aparea gol in fata multimii nerusinate si a dusmanilor Mei corupti, dar si in fata Neprihanitei Mame si a micului grup de suflete delicate si evlavioase...
Cugeta, suflet al puritatii, ca dezbracarea de hainele Mele a fost extrem de dureroasa si rusinoasa nu numai din punct de vedere sufletesc, moral , ci  si din punct de vedere fizic:
Trupul Meu era numai rani si sange, iar hainele mele erau lipite de rani.La dezbracarea facuta cu brutalitate, am fost sfasiat de viu cu dureri de moarte.
Dar si aceasta am indurat-o ca sa apara pe tot Trupul ranile sangerande pe care le-au cauzat toate pacatele de necuratie, de desfranare, de dezmierdare, de moliciune si comoditate, de magulire a poftelor si pornirilor trupesti.Toate adulterele si orgiile , toate profanarile persoanelor consacrate, toate placerile dezordonate, cautate cu constiinta rautatii lor, chiar de catre copii, de catre tineri, adulti si batrani.
Dezbracarea hainei Mele, lucrata de Imaculata Mama, si aratarea Mea in nuditatea Trupului am voit sa o suport ca ispasire inspaimantatoare pentru toate goliciunile modei, vanitatile in imbracaminte, la plaja si stranduri, pentru toate pacatele si poftele trezite de dansuri si jocuri obscene, de piese si filme imorale, care corup pana si sufletele nevinovate ale copiilor, de carti , reviste, picturi, afise, reclame care pervertesc simtul moral si duc la pierderea oricarei pudori, a oricarei delicateti, la libertinaj si la coruperea morala in viata particulara , in familie si in intreaga societate.
Da! La dezbracarea hainelor Mele am vazut intreaga lume transformata in Sodoma si Gomora si am luat asupra Mea focul si pucioasa ce trebuia sa-i mistuie pe oameni...
Iar adaparea cu fiere, pe care Mi-au oferit-o oamenii ca sa duca la nesfarsit amaraciunile Mele, am acceptat-o pentru pacatele lor de lacomie , de necumpatare , de betie , de satisfacerea pentru simpla placere a gusturilor rafinate, pentru fuga de orice mortificare in hranirea si ingrijirea trupului.
Iata de ce am fost dezbracat intr-un mod atat de umilitor si dureros de hainele mele si adapat cu fiere: pentru stricaciunea omenirii prin pacatele trupului, mai ales in epoca de acum.

Iar tu si voi , suflete consacrate si daruite Mie, ce faci si ce faceti in fata acestui cutremurator spectacol si contrast? Ma dezbracati si voi de hainele Mele prin pacatele voastre pe care trebuie sa le ispasiti voi si nu Eu?
Ai contribuit si contribui si tu cu ceva la dezbracarea Mea si la adaparea cu fiere si otet? Ai fost si tu partasa cu cei faradelege la acest act nu de acum 2000 de ani, ci azi, cand Eu sufar in biserica Tacerii, Biserica Sangerarii?
Ma adapi cu fierea greselilor si a pacatelor? Imi patezi onoarea de Dumnezeu prin comportarea ta nedemna de calugarita? Eu te vreau curata , nevinovata, ca sa am cinste de pe urma ta si nu umiliri si degradari. Si tu Ma poti dezbraca de hainele Mele si sa Ma adapi cu fiere in otice moment al vietii  prin faptele tale neoneste, prin pacate, prin viata usuratica, neconforma poruncilor lui Dumnezeu , prin nerespectarea Regulamentului Manastirii si netrairea Constitutiunilor, prin negare si apostazie de la credinta.

Fii atenta! Nu Ma dezbraca de haine si nu Ma adapa cu fiere! Imbraca-Ma in haina adorarii perpetue pe care o cer Operei Euharistice si fiecarui suflet credincios , deci si tie.
Adapa-Ma cu suflete adoratoare , vreau sa am onoare  de pe urma ta!
Tu esti adoratoarea Mea.De aceea iti cer mai multa atentie fata de Mine, sa petreci in rugaciune si adoratie Euharistica , nu in transgresiuni de tot felul.

Cati oameni nu Ma dezbraca de haine prin viata lor dezordonata , prin vorbe si fapte , prin traire necorespunzatoare unui adevarat crestin!
lasa-Ma sa fac din tine si din voi toti , ceea ce doresc .Eu va dezbrac de toate obisnuintele rele si va imbrac in Vesmantul adorarii Mele.
Infranati-va trupul dispus spre stricaciune. Mortificati-va simturile si beti bucuros paharul amaraciunii si al suferintei,potirul prigonirii, stiind ca numai  in acest chip veti fi adevarate victime de ispasire intr-o lume stricata si fara rusine.Traind o viata pura si in continua rugaciune si adoratie Euharistica vei fi vrednica de Mine, Mielul cel Imaculat si de Maica Mea Neprihanita.
Mediteaza dezbracarea Mea si adaparea cu fiere.Aceasta meditatie te va schimba , pentru ca Harul Meu lucreaza in sufletul tau , ca niciodata sa nu te intorci spre lume , ci spre Mine, Nevinovatul , ranitul , rastignitul , Dezbracatul de haine, Adapatul cu fiere si otet.
Mie, Care am imbracat toate in cele mai vii si splendide vesminte, Mi se iau hainele si raman descoperit , plin de Sange. Pana si in Euharistie Ma lipsesc de Maretia Mea fireasca si raman numai cu stralucirea sfintilor Mei, a tagmei preotesti si calugaresti a celor ce Ma adora permanent!...
Eu va cer sa adunati in jurul tainei Mele toate bogatiile lumii care sunt mai scumpe decat aurul : sufletele oamenilor.
Acum , puternicii si invatatii veacului , in loc sa vina la Mine, isi zidesc palate trecatoare ...Slujitorii mei se departeaza de Mine...
Lacomia omeneasca Imi rapeste si distruge ceea ce prin Patima Mea am ridicat: pe cei consacrati Mie...
Fii constienta de ceea ce iti spun si practica adoratia si ai sa vezi cu ochii tai schimbarea lumii..."

Dumnezeul neprihanirii Eterne!

Cat de mult ma indurereaza Misterul inchis in aceasta Statiune! Te vad dezbracat de haine si adapat cu fiere! Ce amaraciune pentri Tine!
Isuse! De miliarde de ori iertare pentru tot ce Iti gresesc eu si omenirea cu idolatrizarea trupului.nu vreau sa Te mai supar prin pacate , ci sa-Ti fac bucurie.
Doamne, imprima-Ti in Trupul Meu ranile ispasirii si ale repararii acestor pacate.Vreau sa fiu victima cu Tine si pentru Tine.
Fa sa ma dezbrac de toate obisnuintele rele, sa-mi dezlipesc sufletul , trupul si mintea de orice vanitate si sa-mi infranez firea pornita spre stricaciune.
sa-mi mortific simturile si sa beau  cu bucurie paharul amaraciunii si al suferintei,al prigonirii, stiind ca numai in acest chip pot fi victima de reparare intr-o lume fara rusine si sa fiu vrednica de Tine , Mielul cel Imaculat , Insangerat in Euharistie , si de Maica Ta cea Neprihanita.Amin.

sursa: cartea "Teologia Patimilor"

APROBARE,

Raman uimit de ceea ce lucreaza Isus in sufletul cunoscut de mine inca din 1949, cand am fost numit de Sfantul Scaun Apostolic, DIRECTORUL SPIRITUAL AL SOREI MARIA IONELA,in plina prigoana.
Cu adevarat este DUMNEZEU Cel care vorbeste , si atat eu cat si Episcopul Ioan Suciu mort martir la inchisoarea din Sighet si altii nu ne inselam in constatarile noastre.
De aceea cu draga inima si cu toata puterea pe care o am de la Isus bunul nostru Mantuitor,aprobam si binecuvantam volumul  
"TEOLOGIA PATIMILOR" ,
si doresc sa rodeasca in suflete cum rodeste in sufletul meu.
Bucuresti 26 octombrie, 1980, Sarbatoarea Divinei Fondatoare.
Episcop Ioan Dragomir
 
 
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu inimi pure si curate!

3 comentarii:

kis spunea...

sangele lui Hristos a curatat pacatele noastre.
EL sa binecuvinteze familia voastra!

mmary spunea...

Kis, adevar ai grait.

Iti multumesc frumos pentru binecuvantare.

Dumnezeu sa-ti binecuvanteze casa si familia cu Pacea , Iubirea , Indurarea si Bucuria Sa , sa reverse asupra voastra toate harurile si darurile Sale!

Silvia spunea...

Rugăciunea Fericitului Augustin
"Doamne,
ajută inimii mele
să Te dorească.
Dorindu-Te
să Te caute.
Căutându-Te
să Te găsească.
Găsindu-Te
să Te iubească.
Iubindu-Te
să încetez a mai păcătui..
Slobozi peste noi Doamne,razele Duhului Sfant sa ne umple inimile noastra cu Iubirea Ta cea mare...si acolo sa ramana vesnic.
Iti multumim,Doamne!
Fii binecuvantata cu toata Bucuria si Milostivirea Tatalui nostru!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...