Te caut din toata inima...

20 februarie 2011

Ramai cu mine, Doamne ...

  Isaia 38

1. In vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amot, a venit la el si i-a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri, si nu vei mai trai."

2. Ezechia s-a intors cu fata la perete si a facut Domnului urmatoarea rugaciune:

3. "Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Ta cu credinciosie si inima curata si am facut ce este bine inaintea Ta!" Si Ezechia a varsat multe lacrimi.

4. Atunci cuvantul Domnului a vorbit lui Isaia astfel:

5. "Du-te si spune lui Ezechia: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: "Am auzit rugaciunea ta si am vazut lacrimile tale. Iata ca voi mai adauga inca cincisprezece ani la zilele vietii tale.

6. Te voi izbavi, pe tine si cetatea aceasta, din mana imparatului Asiriei; voi ocroti cetatea aceasta."

7. Si iata semnul din partea Domnului, dupa care vei cunoaste ca Domnul va implini cuvantul pe care l-a rostit:

8. voi intoarce inapoi cu zece trepte umbra treptelor cu care s-a coborat soarele pe cadranul lui Ahaz." Si soarele s-a dat inapoi cu zece trepte de pe treptele pe care se coborase.

9. Cantarea lui Ezechia, imparatul lui Iuda, cu prilejul bolii si insanatosirii lui:

10. "Ziceam: "In cei mai buni ani ai vietii mele trebuie sa ma duc la portile Locuintei mortilor! Sunt pedepsit cu pierderea celorlalti ani ai mei care-mi mai raman!"

11. Ziceam: "Nu voi mai vedea pe Domnul, pe Domnul, in pamantul celor vii; nu voi mai vedea pe niciun om in Locuinta mortilor!

12. Locuinta mea este luata si mutata de la mine, ca o coliba de pastori. Imi simt firul vietii taiat ca de un tesator care m-ar rupe din tesatura lui. Pana deseara imi vei pune capat!

13. Am strigat pana dimineata; ca un leu, imi zdrobise toate oasele! Pana deseara imi vei pune capat!

14. Ciripeam ca o randunica, croncaneam ca un cocor si gemeam ca o porumbita. Ochii-mi priveau topiti spre cer: "Doamne, sunt in necaz, ajuta-ma!"

15. Ce sa mai spun? El mi-a raspuns si m-a ascultat. Acum voi umbla smerit pana la capatul anilor mei, dupa ce am fost intristat astfel.

16. Doamne, prin indurarea Ta se bucura omul de viata, prin ea mai am si eu suflare, caci Tu ma faci sanatos si imi dai iarasi viata.

17. Iata, chiar suferintele mele erau spre mantuirea mea; Tu ai gasit placere sa-mi scoti sufletul din groapa putrezirii. Caci ai aruncat inapoia Ta toate pacatele mele! 

1 Timotei 1

1. Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin porunca lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si a Domnului Isus Hristos, nadejdea noastra,

2. catre Timotei, adevaratul meu copil in credinta: har, indurare si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Hristos Isus, Domnul nostru!

3. Dupa cum te-am rugat, la plecarea mea in Macedonia, sa ramai in Efes, ca sa poruncesti unora sa nu invete pe altii alta invatatura
4. si sa nu se tina de basme si de insirari de neamuri fara sfarsit, care dau
nastere mai mult la certuri de vorbe decat fac sa inainteze lucrul lui Dumnezeu prin credinta, asa fac si acum.

5. Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta.

6. Unii, fiindca s-au departat de aceste lucruri, au ratacit si s-au apucat de flecarii.

7. Ei vor sa fie invatatori ai Legii, si nu stiu nici macar ce spun, nici ce urmaresc.

8. Noi stim ca Legea este buna daca cineva o intrebuinteaza bine,

9. caci stim ca Legea nu este facuta pentru cel neprihanit, ci pentru cei faradelege si nesupusi, pentru cei nelegiuiti si pacatosi, pentru cei fara evlavie, necurati, pentru ucigatorii de tata si ucigatorii de mama, pentru ucigatorii de oameni,

10. pentru curvari, pentru sodomiti, pentru vanzatorii de oameni, pentru cei mincinosi, pentru cei ce jura stramb si pentru orice este impotriva invataturii sanatoase: -

11. potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu, care mi-a fost incredintata mie.

12. Multumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a intarit, ca m-a socotit vrednic de incredere si m-a pus in slujba Lui,

13. macar ca mai inainte eram un hulitor, un prigonitor si batjocoritor. Dar am capatat indurare, pentru ca lucram din nestiinta, in necredinta!

14. Si harul Domnului nostru s-a inmultit peste masura de mult impreuna cu credinta si cu dragostea care este in Hristos Isus.

15. O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: "Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi", dintre care cel dintai sunt eu.

16. Dar am capatat indurare, pentru ca Isus Hristos sa-Si arate in mine, cel dintai, toata indelunga Lui rabdare, ca o pilda celor ce ar crede in El, in urma, ca sa capete viata vesnica.

17. A Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin.

18. Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa prorociile facute mai inainte despre tine, este ca, prin ele, sa te lupti lupta cea buna

19. si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta. 

1 Ioan 1

1. Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii -

2. pentru ca viata a fost aratata, si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata -

3. deci ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Isus Hristos.

4. Si va scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.

5. Vestea, pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric.

6. Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intuneric, mintim si nu traim adevarul.

7. Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat.

8. Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi.

9. Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire.

10. Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi. 






Dumnezeu sa  binecuvanteze cu acele haruri care vor face ca PACEA, IUBIREA si BUCURIA sa fie continut, asternut si mangaiere a inimilor voastre!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cantarea lui Ezechia este parte a Tedeum-ului, care se canta dupa Sf. Liturghie, pentru raposatii pomeniti in ziua respectiva si celelalte suflete din Purgator !

Ai vazut sr. mmary ce buna e
cainta ? ... si cat de bun e Dumnezeu, Tatal nostru ?
Slavit si preamarit sa fie in veci de veci ! Amin !

Pace, Iubire, Bucurie ! :)

mmary spunea...

Anonim, azi am simtit din plin "milostivirea Divina" cum s-a revarsat in sufletul meu.:)

Sunt cu adevarat FERICITA! Au fost clipe in care am simtit ca imi va exploda inima de atata iubire.

Iti multumesc Isuse, iubirea mea,iubirea mea...

E atat de bun Isus, draga frate, si azi mi-a demonstrat cu prisosinta acest lucru revarsand asupra mea o multime nenumarata de daruri ...si nu doar spirituale.

Azi , chiar azi, cand se implinesc 6 luni de cand Andrei Cristian mi-a fost daruit(sambata la ora 15 , in timp ce spuneam Rozariul Indurarii Divine a spus pentru prima data TATA!...si de atunci tot spune)...azi cand se implinesc exact 80 de ani de cand Isus i-a cerut Sfintei Faustina sa picteze icoana...22, uimitoare zi...

Doamne , cat iti multumesc pentru ea, pentru Tine, pe toti fratii mei...

Slavit si preamarit sa fie Domnul in veci de veci ! Amin !

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu acele haruri care vor face ca Iubirea , Pacea si Indurarea Sa sa fie asternut , continut si mangaiere inimii tale!:)

Isus cel Indurator sa-ti imbratiseze sufletul si familia in aceasta noapte!

Ai INCREDERE,frate!

ana spunea...

LAUDAT SA FIE ISUS SI MAMA LUI MARIA!
Am si eu o intrebare?As dori foarte mult acest film cu Padre Pio si cu Apocalipsa lui Ioan ,nu stiti de unde as putea sa fac ros de dvd-urile acestea-pentru tatal meu,care nu are acces la internet , i-ar placea sa vada filmele,stiti daca este cineva care are la vanzare asa ceva?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...