Te caut din toata inima...

13 ianuarie 2011

Iubire , Daruire si Milostivire din "Micul Jurnal..." al Sfintei Faustina

 Act de daruire totala de sine vointei lui Dumnezeu, vointa care este pentru mine insasi iubire si  milostivire.

Act de ofranda

Isuse, Ostie pe care in aceasta clipa am primit-o in inima mea, prin aceasta unire cu Tine, ma ofer Tatalui ceresc, ca ostie de jertfa, abandonandu-ma total si in intregime preamilostivei si sfintei vointe a Dumnezeului meu.
Incepand de astazi, vointa Ta , Doamne, este hrana mea.Iata intreaga mea fiinta, dispune de mine potrivit dorintelor Tale Dumnezeiesti.Nu conteaza ce imi da mana Ta paterna,primesc cu supunere,liniste si bucurie.
Nu ma tem de nimic, oricare ar fi modul in care Tu ma conduci, si indeplinesc cu ajutorul harului Tau tot ceea ce ceri de la mine.
Acum nu ma mai tem de niciuna din inspiratiile Tale, nici nu examinez cu neliniste pana unde ma vor duce ele.
Calauzeste-ma ,o, Doamne, pe drumurile care Iti plac; ma incred deplin in vointa Ta, care este pentru mine numai iubire si milostivire...(1264)

O, preadulce Maestru al meu, bunule Isus, iti incredintez inima mea, iar Tu formeaz-o si modeleaz-o dupa placul Tau. O,iubire de neconceput, deschid potirul inimii mele in fata Ta, ca pe un boboc de trandafir la roua racoroasa; numai Tu cunosti floare inimii mele.
Preaiubitul meu, fie-Ti placuta mireasma jertfei mele.
Dumnezeule nemuritor, desfatarea mea vesnica, inca de pe acest pamant Tu esti cerul meu, fiecare bataie a inimii mele sa fie un nou imn de lauda pentru Tine, o, Sfanta Treime.
Daca as avea atatea inimi cate picaturi de apa sunt in ocean si cate fire de nisip sunt pe globul pamantesc - Ti le-as oferi pe toate, o , Iubirea mea, Comoara inimii mele.Doresc sa-i fac sa Te iubeasca pe toti cei cu care voi intra in contact in viata, oricine ar fi, o, Isuse al meu, Frumusetea mea, Odihna mea, o, unicul meu Maestru, si totodata judecator, Mantuitor si Mire; stiu ca fiecare dintre aceste titluri il va anunta pe celalalt - am asezat totul in Milostivirea Ta.(1064)

Rugaciune.O, Isuse, sfarsit pe Cruce, Te implor, acorda-mi harul de a indeplini fidel Preasfanta vointa a Tatalui Tau, intotdeauna, 
pretutindeni si in toate.
Iar atunci cand aceasta vointa mi se va parea prea aspra si greu de indeplinit, atunci Te, atunci  Te implor Isuse, ca din Ranile Tale sa curga in mine tarie si putere, iar buzele mele sa repete : faca-se voia Ta , Doamne.
O, Mantuitorul lumii, Iubitorule al mantuirii omenesti, care intr-o tortura atat de cumplit de dureroasa , uiti de Tine , si Te gandesti numai la mantuirea sufletelor, Isuse Indurator,acorda-mi harul uitarii de mine insami ca sa traiesc in intregime pentru suflete, ajutandu-Te la opera  mantuirii , potrivit preasfintei vointe a Tatalui Tau...(1264 )

O , Doamne, care patrunzi intreaga mea fiinta, precum si cele mai tainice adancuri ale sufletului meu, vezi ca nu Te doresc decat pe Tine si indeplinirea vointei Tale, nelasand sa ma opreasca nicio greutate nicio suferinta, nicio umilinta, nici vreo ratiune omeneasca.(1360)
Hotararea ta ferma de a deveni sfanta Imi este nespus de placuta.
Eu binecuvantez stradaniile tale si iti voi da ocazia sa te sfintesti.
Fii vigilenta, ca sa nu-ti scape niciuna dintre ocaziile de sfintire
pe care ti le va trimite providenta Mea.
Daca nu reusesti sa profiti de ocazia respectiva, nu-ti pierde linistea, ci smereste-te adanc in fata Mea si cu o mare incredere, cufunda-te cu totul in Milostivirea Mea, si in acest fel vei castiga mai mult decat vei fi pierdut, caci se da cu generozitate unui suflet smerit - mai mult decat cere el insusi...(1361)

Petrec unele momente cu Maica Domnului si ma pregatesc pentru momentul solemn al venirii Domnului Isus.Maica Domnului ma invata aceasta viata interioara a sufletului cu Isus, mai ales in Sfanta Impartasanie.Ce mare mister implineste in noi Sfanta Impartasanie -o  vom stii numai in vesnicie.
O, clipele cele mai pretioase din viata! (840)

O, Creatorul meu, tanjesc dupa Tine.Tu ma intelegi, o , Domnul meu.
Tot ceea ce este pe pamant mi se pare o palida reflectare , 
te vreau si te doresc fierbinte.
Cu toate ca faci enorm pentru mine, caci ma vizitezi Tu  Insuti intr-un mod special, totusi aceste vizite nu tamaduiesc ranile inimii mele, ci imi provoaca un dor si mai mare dupa Tine , Doamne.
O, ia-ma cu Tine, daca asta e vointa Ta. Tu stii ca mor si mor de dorul Tau si nu pot muri...( 841 )

Astazi in timpul Sfintei Liturghii, am fost unita in mod special cu Dumnezeu si cu Neprihanita Sa Mama.
Smerenia si iubirea Neprihanitei Fecioare mi-au patruns adanc in suflet.Cu cat o imit mai mult pe Maica Domnului, cu atat invat mai bine sa-l cunosc pe Dumnezeu in profunzime.
O, ce dor de neinteles imi cuprinde sufletul.
Isuse, cum poti sa ma mai lasi in acest exil, mor de sete dupa Tine.
De fiecare data cand imi atingi sufletul, asta ma raneste enorm de mult.
Iubirea si suferinta sunt egale, totusi nu as schimba aceasta suferinta provocata de Tine, pe nicio comoara, caci este durerea unor nespuse desfatari, iar aceste rani sunt provocate sufletului meu de o mana iubitoare. (843 )

Trecand prin oras, imi inchipuiam ca era Betleem; ma uitam la oamenii care se grabeau si ma gandeam: 
cine mediteaza azi la acest mister de neconceput in liniste si tacere?
O, Fecioara curata, Tu calatoresti azi, si sunt si eu pe drum.
Simt ca aceasta calatorie de azi are semnificatia sa.
O, Fecioara stralucitoare, curata precum cristalul, cufundata toata in Dumnezeu, Iti incredintez viata mea interioara, aranjeaza totul ca sa fie placut Fiului Tau; o , Mama mea, doresc atat de fierbinte sa mi-l dai pe micul Isus in timpul Liturghiei de la Miezul Noptii.Si am simtit in adancurile sufletului meu o prezenta atat de vie a lui Dumnezeu, incat doar prin puterea vointei mi-am stapanit bucuria, ca sa nu las sa se vada in afara ce se petrecea in sufletul meu.(844 )

 O, Domnul meu care cunosti fiecare bataie a inimii mele, tu stii cat de fierbinte doresc ca toate inimile sa bata numai pentru Tine, pentru ca orice om sa proslaveasca maretia milostivirii Tale.
 ISUS : Copila Mea preaiubita, desfatarea inimii Mele, cuvintele tale imi sunt mai pretioase si mai placute decat cantarea ingerilor.Pentru tine sunt deschise toate comorile inimii Mele.Scoate din ea tot de ce ai nevoie pentru tine si pentru lumea intreaga.Din iubire pentru tine, Eu ridic pedepsele drepte pe care neamul omenesc le-a meritat.Un singura act de iubire curata fata de Mine imi este mai placut decat o mie de imnuri ale sufletelor imperfecte.
Un singur suspin de-al tau de iubire Ma recompenseaza pentru multe ofense ca acelea cu care Ma hranesc necredinciosii. Cea mai marunta fapta buna, adica act de virtute, are in ochii Mei o nemasurata valoare, si aceasta datorita marii iubiri pe care o ai fata de Mine.
Intr-un astfel de suflet care traieste numai din iubirea Mea, Eu domnesc ca in cer.Zi si noapte, privirea Mea vegheaza asupra sa si gaseste in el obiectul preferintei sale, si Imi plec urechea la rugaciunea sa si la murmurul inimii sale, si adeseori anticipez rugamintile sale.
O,copila Mea pe care o iubesc in mod deosebit, lumina ochilor Mei, odihneste-te o clipa langa inima Mea si gusta din aceasta iubire cu care te vei desfata  intreaga vesnicie.
Insa , copila Mea, tu nu esti inca in patrie, mergi deci - intarita de harul Meu - silupta pentru Imparatia Mea in sufletele oamenilor, dar lupta ca un copil regesc si aminteste-ti ca zilele surghiunului trec repede si cu ele si posibilitatea de a castiga merite pentru cer.
Astept de la tine, copila Mea, un foarte mare numar de sufletele care  sa proslaveasca milostivirea Mea intreaga vesnicie.
Copila Mea, ca sa raspunzi demn chemarii Mele, primeste-Ma in fiecare zi in Sfanta Impartasanie - ea iti va da forta... (1489 )

sursa :" Mic Jurnal.Milostivirea lui Dumnezeu in sufletul meu." 
de Sfanta Faustina Kowalska


O, Isuse, dulcea mea iubire , Tu stii ca acestea sunt si suspinurile inimii mele , te rog indura-Te de mine pacatoasa si nevrednica , dupa Sfanta Vointa Ta. Amin.

Vesnice Parinte, iti ofer Trupul si Sangele , Sufletul si Dumnezeirea Preaiubitului Tau Fiu, Domnul nostru Isus Cristos, pentru ispasirea pacatelor noastre si ale lumii intregi.

Prin Patima Sa dureroasa , ai mila de noi si de lumea intreaga.Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Iubirea , Pacea , Bucuria si Milostivirea Sa!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e sr. mmary, Sf. Impartasanie ne e taria !
Si cati sunt cei care renunta la ea, la Biserica !!!
Nu pot sa-ti scriu mereu, de aceea cand apuc o fac cat mai succint !
1.Am avut aceleasi ispite ca si tine despre Munte. Multumesc Doamne ca le-ai alungat !
2.Ar fi bine sa mergi, e mai aproape de tine ! :) ... din povestite ...
3.Daca Domnul va voi sa-ti mai trimit ceva reviste, o s-o fac !
4.Nenea "Ingerul tau", cand am crezut ca s-a lepadat de zeii lui, a luat-o iar pe aratura, acum a depasit granita ! :)
Mincinosul este la el in casa !
5.Ce mai fac toti ai tai ?
6.Curaj sr. mmary, se apropie sfarsitul celui rau !
7.JNSR - vol 4, partea a 3-a, pag.158-168
8.Unul singur este INVATATORUL, MANTUITORUL, CALEA, ADEVARUL SI VIATA = ISUS CRISTOS !
9.Pace si Bine !
10.O noapte cu ISUS !

mmary spunea...

Anonim,asa e frate,Sf. Impartasanie ne e taria !

Ii multumesc Domnului ca incet, incet alunga si de la mine indoielile despre Munte.Mi-am propus sa merg si eu dar astept sa se faca timp frumos deoarece suntem familie numeroasa si unii dintre noi sunt foarte mici. :)
Noi suntem bine si sanatosi, multumim Domnului care e mereu prezent in familia noastra.
Despre "Ingerul tau "am aceeasi parere ,de aceea nici nu ii mai urmaresc blogul.Cu toate acestea ma voi ruga in continuare pentru el.
Paginile din JNSR le voi posta azi , cu ajutorul LUI.

Sunt de acord cu tine :

" Unul singur este INVATATORUL, MANTUITORUL, CALEA, ADEVARUL SI VIATA = ISUS CRISTOS ! "

Si iti doresc o zi minunata impreuna cu El , o zi in care sa simti (atat fizic ,cat si in interior) imbratisarea Sa ,asa cum am simtit-o eu in noaptea in care am scris aceasta postare din "Micul Jurnal..."

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea , Iubirea si Bucuria Sa! :)

Ingerul tau spunea...

O, rugati-va pentru ca voi ati cazut din iubire si imbratisare...
La ce va foloseste teologia daca iubire nu mai aveti? Iubirea este dincolo de teologie si veti vedea in timp unde era ascuns cel rau si unde v-a pacalit.
Dar asta nu e problema prea mare pentru ca nu va cere Iisus mai mult decat puteti da si atat cat ati putut a fost suficient.
Ramaneti deci cu bine pana cand mai multa lumina si mai multa iubire va cobori la voi!
Ingerul cu zeii lui iata ca iubeste si imbratiseaza mai mult decat voi cu ai vostrii...
Asa ca judecati cu grija pentru ca si voua vi se va aplica aceeasi judecata si aceasta s-a intamplat deja.
Aveti grija de voi, mai greu este sa urci o treapta spre Dumnezeu decat sa iti dai chiar viata...
>:d<

mmary spunea...

Ingerul tau, Iubirea nu este un sentiment ci este dorinta de bine si sfintenie a celeilalte persoane.
Acest lucru nu inseamna ca eu trebuie sa absorb si credintele si gandurile sau aberatiile acelei persoane.Daca prin dialog nu s-a intamplat nimic de atata timp, cred ca te rugaciunile pe care le voi face pentru tine vor fi acte autentice de iubire chiar daca tu nu percepi lucrurile in acest mod.Insa Dumnezeu e singurul judecator si stie ce e in inima fiecaruia.
A imbratisa si a iubi toti oamenii ,indiferent de religia sau de cultura lor nu te obliga sa crezi si sa le iubesti zei sau modul in care se manifesta, nu inseamna ca trebuie sa te manifesti asemenea lor.Iubirea inseamna efortul pe care-l faci pe ca acelor oameni sa le fie bine, iar cel mai mare bine al unui om e mantuirea sufletului sau.Asa ca rugaciunile si binecuvantarile ajuta mult , sunt acte de iubire.Bineinteles ca iubirea semenilor implica si caritatea , compasiunea,ajutorul fizic si material pe care suntem datori sa-l acordam.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile Spiritului Sfant, sa-ti daruiasca iubirea, pacea si indurarea Sa! :)

Anonim spunea...

"Ingerul tau", sa nu te superi daca vin si eu spre tine cu un act de iubire. Iata-l, eeeeee CUVANTUL DOMNULUI :

VINERI DIN SĂPTĂMÂNA I DE PESTE AN

LECTURA I

Să ne străduim să intrăm în această odihnă.

Citire din Scrisoarea către Evrei (4,1-5.11)

Fraţilor, Dumnezeu a promis că vom intra în locul său de odihnă şi această promisiune rămâne în vigoare, însă trebuie să ne temem pentru unul sau altul dintre voi, să nu sosească prea târziu. Desigur, noi am primit vestea mântuirii, ca şi cei care au ieşit din Egipt; cu toate acestea, cuvântul pe care ei l-au auzit nu le-a slujit la nimic, pentru că l-au auzit, fără să-l primească în ei cu credinţă. Însă noi care avem credinţă, intrăm în acest loc de odihnă, căci Dumnezeu spune: „În mânia mea m-am jurat: Nu vor intra în odihna mea!". Desigur că lucrarea sa a fost terminată de la crearea lumii, cum spune Scriptura, referitor la ziua a şaptea: „Dumnezeu s-a odihnit în ziua a şaptea, după ce a terminat lucrările sale". Or, în psalm, se spune: „Nu vor intra în odihna mea!". Să ne străduim deci să intrăm în această odihnă, pentru ca nimeni să nu mai cadă în greşeală, urmând exemplul celor care n-au ascultat.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL
Ps 77,3 şi 4bc.6c-7.8 (R.: cf. 7c)

R.: Nu uitaţi niciodată, faptele minunate ale Domnului.

Ceea ce am auzit şi ştim,
ceea ce ne-au povestit părinţii noştri,
vom vesti generaţiei viitoare,
vom vesti faptele glorioase ale Domnului,
puterea lui şi minunile pe care le-a făcut. R.

Copiii, când se vor face mari,
să vorbească despre ele copiilor lor,
pentru ca aceştia să-şi pună încrederea în Dumnezeu,
să nu uite lucrările lui Dumnezeu şi să păzească poruncile sale. R.

Să nu fie ca părinţii lor,
o generaţie neascultătoare şi răzvrătită;
o generaţie care avea o inimă nestatornică
şi al cărei duh nu era credincios lui Dumnezeu. R.

VERSETUL LA EVANGHELIE (Lc 7,16)
(Aleluia) Un profet mare s-a ridicat între noi; Dumnezeu a vizitat poporul său. (Aleluia)

EVANGHELIA

Fiul Omului are puterea de a ierta păcatele pe pământ.

Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Marcu (2,1-12)

Isus era din nou în Cafarnaum. Răspândindu-se vestea că se afla într-o casă, s-a adunat acolo atâta lume, încât nu mai era loc nici în faţa uşii; Isus le vestea cuvântul lui Dumnezeu. Atunci au sosit patru oameni care i-au adus un paralitic. Cum nu-l puteau aduce până la Isus din cauza mulţimii, au desfăcut acoperişul deasupra locului unde se afla Isus, şi, prin deschizătură, au lăsat în jos targa pe care zăcea paraliticul. Văzându-le credinţa, Isus a spus paraliticului: „Fiul meu, ţi se iartă păcatele". Unii cărturari, care erau de faţă, se gândeau în sine: „Cum poate să vorbească astfel? Este o blasfemie! Cine altul poate ierta păcatele, afară de Dumnezeu?". Isus, în duhul său, a cunoscut imediat ce gândeau şi le-a spus: „De ce vă gândiţi astfel în inimile voastre? Ce este mai uşor: a spune celui paralizat «Ţi se iartă păcatele!», sau a spune «Ridică-te, ia-ţi targa şi umblă!»? Însă ca să ştiţi că Fiul Omului are puterea de a ierta păcatele pe pământ - i-a spus celui paralizat - Îţi zic: Ridică-te, ia-ţi targa şi du-te la casa ta!". Omul s-a sculat imediat, a luat targa şi a plecat în văzul tuturor. Toţi au rămas uimiţi; îl preamăreau pe Dumnezeu şi spuneau: „Aşa ceva n-am mai văzut niciodată!".

Cuvântul Domnului

.... am dat copy-paste de pe www.arcb.ro ! :)

Deci, sr. mmary, sa ne rugam pentru "Ingerul tau" si sa-l aducem la Domnul !

PACE SI BINE ! :)

mmary spunea...

Anonim, iti multumesc frumos pentru Cuvantul Domnului si pentru uniunea in rugaciune.Fie ca acestea sa fie vesnic vii in inimile noastre ale tuturor.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata bucuria Sa si sa te transforme in iubitul copil al Vointei Divine.

Pace, Iubire, Bucurie ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...