Te caut din toata inima...

09 ianuarie 2011

Cercetatorii rusi au masurat cu aparate puterea rugaciunii

Profesorul Valeri Slezin a izbutit ceva ce parea de necrezut pentru oamenii de stiinta cu cativa ani in urma. El a măsurat puterea rugăciunii si a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Slezin a numit această stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit că are o importanţă vitală pentru orice persoană.

"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg, potrivit Pravda. "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei", mai spune Slezin.  Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă, scrie Pravda.

A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea şi valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală. In fapt, oamenii de stiinta rusi au realizat prin aparate de masura ceea ce preotii, calugarii, credinciosii stiau de mult, anume ca rugaciunea este ca un canal de energie cu divinitatea, iar in forma ei maxima, prin profunzimea concentrarii acestui canal poate sa si vindece, iar uneori o face instantaneu.
(R.N.)

sursa : http://www.agentia.org/timp-liber/cercetatorii-rusi-au-masurat-cu-aparate-puterea-rugaciunii-5784.html

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele haruri ce va vor ajuta sa va rugati cu inima !

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...