Te caut din toata inima...

03 octombrie 2010

”Să trăiţi timpul sfânt al pelerinajului vostru pământesc în iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui!”

A 55-a întâlnire lunară de rugăciune în Nuşfalău pe muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm evangheliile de duminică!
  (Mc.14-15; I.20,1-9;20,19-31;Lc.24,35-48)

Motto-ul lunii: „Eu te iert pe tine, tu iartă-mă pe mine, ca Dumnezeu să ne ierte pe amândoi!”

Intenţia comună de rugăciune: ispăşim pentru cei care nu vor să ierte şi să ceară iertare!

Sarcina noastră concretă va fi: să facem o spovadă sinceră din iubire pentru Cristos Îndurător şi Înviat!!!

 Învăţătură de la Spiritul Sfânt în aprilie 2009
      
„Dragii mei! Nu este întâmplător că la Nuşfalău, pe muntele Sfintei Treimi, a fost binecuvântată capela lui Isus Îndurător tocmai atunci când în Polonia, la Cracovia era sfinţită capela de adoraţie perpetuă. Voi nu puteţi înţelege încă ce mare har este pentru voi aducerea moaştelor Sfintei Faustina pe muntele Sfintei Treimi!!! Cum în această lună sărbătorim duminica Îndurării Divine, vă atrag atenţia asupra mesajului Îndurării, pe care l-aţi primit prin Sfânta Faustina. Ceea ce a spus Isus Îndurător Sfintei Faustina cu decenii în urmă este valabil pentru toată lumea, în special pentru ispăşitori!
Ce puteţi învăţa din mesajul Îndurării Divine?
Sfânta Faustina l-a văzut pe Isus Îndurător îmbrăcat în alb. Să porţi şi tu întotdeauna haina albă a curăţiei! Isus Îndurător şi-a ridicat mâna pentru binecuvântare. Dacă şi tu înveţi să gândeşti, să vorbeşti şi să faci numai binele vei fi binecuvântare pentru întreaga omenire.
Din coasta lui Isus Îndurător s-au revărsat două raze uriaşe, una roşie şi una albă! Acestea simbolizează în primul rând sacramentele şi toate harurile lui Isus Îndurător. Sarcina voastră, a ispăşitorilor, este ca în suflet să adunaţi Sfântul Sânge al lui Cristos şi Sfintele Lacrimi ale Mariei şi să stropiţi cu ele omenirea păcătoasă ca să dobândiţi pocăinţa şi iertarea păcatelor. Isus a promis că pe muntele Sfintei Treimi, din capela Lui, se va revărsa lumină şi putere asupra omenirii întregi. În ultimele timpuri va deveni foarte clar ce trebuie să faceţi şi veţi primi putere extraordinară pentru aceasta.
Isus Îndurător i-a cerut Sfintei Faustina să picteze icoana Sa. Ea a ascultat! Dacă prin pocăinţă veţi eradica nesupunerea  din voi, veţi păşi  pe calea sfinţeniei vieţii.
La cererea lui Isus Îndurător Sfânta Faustina a scris pe icoana pictată: Isuse mă încred în Tine! Toţi acei păcătoşi şi drepţi care acceptă Iubirea iertătoare a lui Isus îl bucură.
Sfânta Faustina a auzit promisiunile lui Isus Îndurător: celor care vin la Izvorul Vieţii în duminica Îndurării (se spovedesc şi se împărtăşesc) Isus le iartă păcatele şi anulează deplin şi pedeapsa datorată după acestea. Vă rog, înainte de duminica Îndurării, faceţi novenă începând din Vinerea Mare, ca astfel să vă pregătiţi inimile pentru primirea harurilor extraordinare.
Sfânta Faustina l-a auzit pe Isus Îndurător spunându-i : ora marii Îndurări este la ora trei după-amiază. Ceea ce cereţi atunci pentru cei împietriţi, pentru muribunzi, pentru sufletele din Purgator,... Tatăl Ceresc  vă va da. Vă mulţumesc că în fiecare zi la ora trei după-amiază, pe muntele Sfintei Treimi bate micul clopot şi vă aminteşte Iubirea iertătoare a lui Isus Îndurător.
Isus Îndurător i-a spus Sfintei Faustina că El va apăra pe tot parcursul vieţii şi în mod special în ora morţii, toate sufletele care se roagă rozarul Îndurării Divine.
Dragii mei copii ispăşitori! Dacă aţi vedea măcar o dată ce suferinţă este în Iad, aţi lua mult mai în serios vocaţia voastră de ispăşire! Vă spun:  înainte ca Isus să apară ca Judecător al Dreptăţii, El va veni pe Pământ ca Rege al Îndurării. Va deschide larg poarta Îndurării. Toţi cei care nu vor să intre pe aceasta vor trebui să treacă prin poarta Dreptăţii. Înainte ca ziua Dreptăţii să sosească, omenirii i se va da un semn pe cer: toate luminile se vor stinge şi un mare întuneric va cuprinde Pământul. Atunci pe cer va apărea semnul Crucii şi din rănile mâinilor şi picioarelor lui Isus Îndurător se vor revărsa raze de lumină, care vor lumina întreg Pământul pentru un timp. Aceasta se va întâmpla cu puţin înainte de Marele Avertisment. Vreau ca Iubirea Îndurătoare a lui Isus să se reverse prin inimile voastre iertătoare asupra omenirii păcătoase. Vreau ca judecarea voastră legată de sufletele păcătoase să amuţească, pentru că Îndurarea lui Dumnezeu faţă de ele este extraordinară! Nu uitaţi că Isus Îndurător a promis că pe cei care răspândesc cinstirea Îndurării Sale îi va proteja în toată viaţa lor,
iar în ora morţii le va fi Mântuitor Îndurător.

 Vă binecuvântez cu spiritualitatea încrederii nemărginite în Îndurarea Noastră!!!”

(Mesajele le primim în Nuşfalău, prin intermediul  pr.Ioan Cs. şi a Évei B. M.)
Mesajele din Nuşfalău în limba română le găsiţi pe internet la: www.muntelesfinteitreimi.ro
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-260-670508, 0040-768-712723
 Tema de casă pentru luna aprilie:

„ISUSE CU INIMA ÎNDURĂTOARE FĂ INIMA MEA ASEMENEA CU INIMA TA!!! ”

 Privire în viitor – luna mai 2009:

Intenţia comună de rugăciune va fi: ispăşim în cinstea Sfintei Fecioare de la Fatima!

Sarcina noastră concretă va fi: din iubire faţă de Sfânta Fecioară ne vom ruga rozarul în fiecare zi.

Urarea noastră: vă dorim tuturor sărbători Pascale pline de iubire îndurătoare!


 Viaţa şi misiunea Sfintei Faustina

Numele polonez al sorei Faustina este Maria Faustina Helena Kowalska. Prin botez a primit numele de Helena, iar în congregaţia Maica Îndurării, cu ocazia îmbrăcării hainei călugăreşti, a primit numele Maria Faustina.
Sora Sfânta Faustina este apostolul Îndurării Divine cunoscută deja în întreaga lume şi unul din cei mai importanţi mistici ai Bisericii. S-a născut la Glogowiec (Polonia) pe 25 august 1905 fiind al treilea copil al unei familii de ţărani săraci care aveau zece copii. Din copilărie a fost caracterizată de un spirit religios puternic, de iubirea rugăciunii, hărnicie, ascultare şi sensibilitate faţă de mizeria omenească.
Vocea vocaţiei a apărut în sufletul ei la vârsta de şapte ani (cu doi ani înainte de prima împărtăşanie), dar părinţii nu au lăsat-o să se călugărească. A încercat să inhibe în sine vocea chemătoare a lui Dumnezeu, motiv pentru care Isus suferind a mustrat-o. Pe 1 august 1925 a trecut pragul congregaţiei Surorilor Maicii Domnului a Milostivirii în Varşovia. Scria în jurnalul ei: „Mi se părea că intrasem în paradis. Din inima mea se revărsau numai rugăciuni de mulţumire!”
În congregaţie a simţit o ispită puternică să treacă într-o altă congregaţie unde ar fi putut să se roage mai mult. Atunci Isus i-a apărut acoperit de răni şi i-a spus: „Tu îmi provoci durere dacă pleci din această congregaţie. Înţelege că aici te-am chemat şi nu în altă parte! Aici am pregătit multe haruri pentru tine.” Perioada de noviciat a petrecut-o la Cracovia, acolo a depus primul vot de călugărie şi după cinci ani voturile definitive de curăţie, sărăcie şi ascultare. A lucrat în mai multe case ale congregaţiei ca bucătar, grădinar şi portar. Din exterior nimic nu trăda viaţa ei mistică extraordinar de bogată. Şi-a îndeplinit cu fervoare datoriile zilnice, a respectat cu fidelitate regulile congregaţiei, era tăcută, dar senină, plină de bunăvoinţă şi iubire sinceră pentru semeni. Toată viaţa a încercat să colaboreze cu Isus Îndurător pentru salvarea sufletelor. Scria în jurnal: „Isuse, tu ştii că încă din fragedă tinereţe am vrut să devin o mare sfântă. Ştiu că sfinţenia şi perfecţiunea mea se bazează pe unirea strânsă a voinţei mele cu Voia lui Dumnezeu.”
Jurnalul dezvăluie profunzimea vieţii ei spirituale: eforturile, luptele, suferinţele umilitoare, durerile trupeşti,... pe care le-a acceptat pentru salvarea sufletelor păcătoase. Profunzimea cuvintelor şi gândurilor călugăriţei simple, care a absolvit doar două clase şi jumătate, dau nu numai o trăire deosebită a lecturii, ci mesajul Îndurării Divine regăsit în ele poate da un nou elan vieţii noastre creştine.
 Datorită vieţii ei oferite în totalitate Dumnezeu a recompensat-o cu haruri bogate: darul meditaţiei, cunoaşterea profundă a misterului Îndurării Divine, viziuni, revelaţii, stigmate ascunse, darul profeţiei, darul citirii în sufletele oamenilor şi cu darul rar al logodnei mistice.

A murit, fiind considerată sfântă, în 5 octombrie 1938 la vârsta de 33 de ani, mistuită deplin trupeşte, dar pregătită deplin sufleteşte în unirea mistică cu Dumnezeu. A petrecut 13 ani în congregaţie. Trupul ei a fost aşezat spre odihna veşnică la Cracovia, în cripta cimitirului congregaţiei şi în 1966 pe parcursul procesului de beatificare a fost mutat în capelă.
Isus a încredinţat mesajul Îndurării, care este pentru întreaga omenire, acestei călugăriţe simple, fără şcoală, dar curajoasă, care l-a iubit nemărginit pe Dumnezeu! „Astăzi te trimit pe tine cu mesajul Îndurării Mele la întreaga omenire. Nu vreau să pedepsesc omenirea rănită, ci mai degrabă vreau s-o vindec şi s-o îmbrăţişez la Inima Mea Îndurătoare.”
Karol Wojtyla, care mai târziu a devenit papa Ioan Paul al II-lea, când era arhiepiscop de Cracovia a iniţiat beatificarea sorei Faustina. În 18 aprilie 1993, a doua duminică de Paşti el a declarat-o fericită pe sora Faustina. În 17 iunie 1997 papa a făcut un pelerinaj la mormântul Fericitei Faustina. Pe 30 aprilie 2000 papa Ioan Paul al II-lea, în a doua duminică de Paşti, a declarat-o sfântă pe sora Faustina şi a decretat pentru întreaga Biserică sărbătoarea Divinei Îndurări.
În prezent, Polonia are trei mari sfinţi pe care întreaga lume îi cunoaşte: Sfântul Maximilian Kolbe – martirul iubirii, Sfânta Faustina apostolul Îndurării Divine, şi papa Ioan Paul al II-lea la a cărui înmormântare cei prezenţi au cerut să fie canonizat cât mai repede strigând „Santo Subito!”(să fie canonizat cât mai repede).
             Să mergem cu curaj pe urmele lor tinzând spre sfinţenia vieţii!!!                           
 (Pr. Csilik János)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pace si Bine ! :)

mmary spunea...

Anonim,

Pace si bine!

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Binecuvantarea Sfintei Treimi si a Sfintei Fecioare Maria! :)

Anonim spunea...

Sr. mmary, Sfanta Treime sa-ti binecuvanteze pasii, viata, sufletul si familia !
Pe cand o sa-i faci Sfintei Treimi o vizita ? :)
(Maine este ziua Sf. Francisc de Asissi)
Pace si Bine !

mmary spunea...

Anonim, "Sfintei Treimi"ii fac zeci de vizite in fiecare zi ... :) ...

La Muntele Sfintei Treimi sper sa merg la vara desi inima mea deja locuieste acolo iar fiinta mea ar vrea sa se mute si fizic acolo impreuna cu toata familia.Daca asa va fi Voia Domnului candva se va intampla si acest lucru.

Si daca azi e ziua Sfantului Francisc sa rostim impreuna la ora 9 aceasta rugaciune , poate asa vom deveni si noi asemeni lui.

Rugaciunea Sfantului Francisc de Assisi
Doamne,
fa din mine
un instrument
al împacarii între oameni:
Unde este ura ,
eu sa aduc iubire,
Unde este vina ,
eu sa aduc iertare,
Unde este dezbinare,
eu sa aduc unire,
Unde-i ratacire,
eu sa aduc adevarul,
Unde-i îndoiala,
eu sa aduc credinta,
Unde-i disperare,
eu sa aduc speranta,
Unde-i întuneric,
eu sa aduc lumina,
Unde-i suferinta,
eu sa aduc bucurie.
Doamne,
ajuta-ma ca mai curând
eu sa mangai pe altii
decît sa fiu mangaiat,
Ca eu sa-i înteleg pe altii
decît eu sa fiu înteles,
Ca eu sa iubesc pe altii
decît eu sa fiu iubit.
Caci cînd ma uit pe mine
însumi atunci ma gasesc,
Cînd iert atunci gasesc iertare,
Cînd mor pentru mine,
atunci înviu la viata de veci.
Amin."

Te binecuvântez cu spiritualitatea încrederii nemărginite în Îndurarea Divina!!!

Pace si bine! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...