Te caut din toata inima...

07 octombrie 2010

Luisa Piccareta : Meditatie asupra Crucii

Depuse timp de 58 de ani in Arhivele Vaticanului, scrierile Luisei au primit, la 24 martie 1994, permisiunea ( Non Obstat)Cardinalului Ratzinger si au fost predate Tribunalului pentru cauza beatificarii Luisei Piccareta.
Iata extrase dintr-o Meditatie a Luisei Piccareta despre Cruce.

Este o mare cinste pe care Isus v-o face astazi 
de a primi crucea din iubire pentru EL.

"Daca un suflet capata binefacerea de a primi Crucea, el este onorat, ne spune Isus,pentru ca se imbraca cu propriile Mele Vesminte de Fiu al lui Dumnezeu".

Numai cei care privesc crucea doar la suprafata, simt contrariul si gasesc crucea amara; ei incep sa se planga, pentru ca o percep ca pe un rau.Insa cei care patrund in cruce si o primesc ca pe un bine, isi gasesc in ea bucuria.
Daca ar sti fiecare imensul bine continut de cruce, cat de pretios face sa devina sufletul, precum si inestimabila valoare pe care o dobandeste sufletul, ar dori cu totii acest bun si l-ar considera indispensabil.
Vrei sa fii frumoasa? Crucea iti va da cele mai frumoase trasaturi care s-ar putea afla in Paradis si pe pamant;pana la a-L uimi pe Dumnezeu Insusi.
Vrei sa fii plina de bogatii imense, nu pentru scurta vreme, ci pentru vecie?Fii intotdeauna indragostita de cruce, si ea iti va darui toate bogatiile.In cruce se afla toate triumfurile,toate victoriile si cele mai mari castiguri.
Crucea ne face sa ne cunoastem pe noi insine si ne da , totodata, cunoasterea lui Dumnezeu.Crucea grefeaza in noi toate virtutile si este nobilul semn al Intelepciunii Infinite care ne invata doctrinele cele mai inalte, cele mai subtile si cele mai sublime.
Sa stiti ca virtutile sunt slabe daca nu sunt sustinute si intarite de cruce. Toate virtutile raman umile si pline de respect in fata virtutii Crucii, iar cand virtutile sunt grefate pe cruce, capata mai multa glorie si frumusete.
Crucea este apa binefacatoare care ne purifica si infrumuseteaza in noi minunatul crin al puritatii.Crucea hraneste speranta; este torta credintei vii.
Crucea este lemnul solid care ocroteste si mentine mereu aprins focul caritatii.Crucea este lemnul uscat  care face sa se imprastie si sa dispara fumul orgoliului si al slavei desarte si care produce in suflet smerita violeta a Umilintei.
Semnul adevaratei noastre iubiri fata de Isus este crucea purtata cu rabdare si resemnare, pentru ca acolo unde este rabdare si resemnare , este Viata Divina.
Iar daca lipseste rabdarea , lipseste si iubirea, pentru ca Iubirea se recunoaste prin daruirea totala si adevaratul sacrificiu.Rabdarea si resemnarea sunt roade produse numai de cruce, de har si de iubire.
Nu exista nici un fel de sfintenie fara cruce si nici o virtute nu poate fi dobandita fara unirea cu suferinta crucii.
Crucea nu numai ca il salveaza pe om de mizerie ,ci il si imbogateste cu toate bunurile.De aceea crucea este bogatia si comoara sufletului.
Calea crucii este calea virtutilor desavarsite de Iubirea lui Dumnezeu si a adevaratei Vieti.Crucea predispune sufletul la rabdare.Crucea uneste cerul cu pamantul, pe Dumnezeu cu sufletul.Cu toate acestea, virtutea crucii nu este recunoscuta decat de cativa, in timp ce multi o dispretuiesc.
Crucea transmite atatea splendori sufletului incat il face transparent si , deci,un locas demn de Dumnezeu.Crucea este fertila
si da nastere harului in noi.
Crucea este un foc care face scrum tot ceea ce nu este de la Dumnezeu.
O, cat de demn de invidiat este sufletul care are crucea!
Sufletul care poseda crucea trezeste invidia si admiratia tuturor Sfintilor Ingeri si a tuturor Sfintilor.
Crucea este o moneda de o valoare inestimabila; si daca avem sansa sa o posedam, ne imbogatim cu o moneda eterna, apta sa ne faca cei mai bogati din Paradis, caci moneda care circula in Cer provine din crucile suferite pe  pamant.
Crucea este lantul de aur curat, care ne leaga de Isus, cel mai mare Bine al nostru  si care este legatura cea mai intima cu Dumnezeu.
Crucea ne transforma in Isus pana intr-atat incat sa ne pierdem in El, traind din Viata insasi a lui Isus.Caci Dumnezeu pecetluieste crucea in suflet pentru ca sa nu existe niciodata o separare intre Dumnezeu si sufletul rastignit.
Numai crucea continua mantuirea in lume, grefand sufletul care o primeste in Dumnezeire.Cu crucea, Isus si-a grefat Divinitatea pe omenirea pierduta.
Prin cruce, Dumnezeirea lui Isus este absorbita de suflet.Crucea ne face sa semanam cu Umanitatea lui Isus si reproduce faptele si operele lui Isus in ea.
Crucea suferita de Isus ne elibereaza de robia pacatului si ne uneste cu Dumnezeirea printr-o legatura indisolubila.

"Nu stii, ne spune Isus, ca cele mai mari daruri pe care le pot oferi sufletelor care Imi sunt dragi, sunt Crucea si incercarile asemanatoare cu cele pe care Le-am trait Eu in Umanitatea Mea?
Inainte sa vin Eu pe pamant, suferinta, saracia, boala si toate felurile de cruci erau privite cu dezonozre.Dar fiind traite de Mine,crucea si suferinta au fost sfintite si Indumnezeite.Aparenta Crucii s-a schimbat si ea a devenit dulce si demna de pretuire.
Cand am coborat din Cer pe pamant, Eu nu am ales bogatiile lumii, placerile lumii, ci am considerat mai drept si mai meritoriu sa aleg "surorile Crucii", adica saracia, dezonoarea si suferintele de tot felul.
O, Cruce, tron al Intelepciunii infinite, numai Tu ii vei invata Sfantul Adevar numai Tu vei forma eroii lui Dumnezeu, atletii Credintei,martirii si Sfintii".

Aceasta Cruce pe care o cauti Tu, Isuse, cu o dorinta atat de mare si  fierbinte, o privesti cu Iubire, o imbratisezi si o saruti cu un tremur de bucurie care strabate toata Sfanta Ta Umanitate.Apoi,nemaiputand sa-ti stapanesti Iubirea pe care o simiti pentru suflete,Tu,Isuse, ii spui:

"O, Cruce preaiubita, dorita fierbinte, Cruce adorabila, in sfarsit, te imbratisez.Tu erai obiectul tuturor suspinelor inimii Mele,obiectul martiriului Iubirii Mele,scopul Vietii mele pe pamant.
Numai tu ii vei salva pe copiii Mei.Pun in tine toata Iubirea Mea.Concentrez in tine intreaga Mea Fiinta si ii pun in tine pe toti copiii Mei.Tu vei fi viata lor, lumina lor, aparatoarea lor, forta lor.Tu vei avea grija de tot si ai sa Mi-i conduci la Cer in Glorie.
O, Cruce, Sfanta Cruce, implineste-Mi dorinta fierbinte: Ard de nerabdare sa dau Viata sufletelor, nu intarzia!Astept sa Ma intind cat mai repede pe tine pentru a deschide Cerul pentru copiii Mei, pentru toti copiii Mei.
O, Cruce, daca este adevarat ca tu esti supliciul Meu, vei fi si victoria Mea si Triumful Meu cel mai complet.Si, prin tine, le voi darui din belsug copiilor Mei o mostenire, victorii, triumfuri si coroane.
O, Cruce plina de Frumusete, tu esti Tronul Meu si , in timp ce Eu trebuie sa plec de pe acest pamant, tu vei ramane aici.Iti dau ca dota toate sufletele Mele.Pazeste-le, salveaza-le, ti le incredintez".Isus poarta Crucea, Iubirea lui Isus fata de noi este nemasurata.
In numele tuturor generatiilor trecute, prezente si viitoare, cu Fecioara Maria, cu toti Ingerii si Sfintii, prosternati-va in fata lui Isus si proclamati:

"Te adoram , Doamne Isuse, si Te binecuvantam caci prin Sfanta Ta Cruce ai rascumparat lumea".Amin!"

sursa:revista "Regina Pacis"numarul din ianuarie 2010

10 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Si tot cautand fericirea
Am gasit crucea si jertfa
Si s-a facut lumina in mine
Acum am gasit fericirea
In Iubirea divina, in Tine..

Pace si bucurie iti doresc draga mea! Pupici de la Vrancea si Dumnezeu sa te binecuzanteze!

mmary spunea...

Doamna Elena, foarte frumos .

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele Haruri care sa va transforme in iubita "copila a Vointei Divine"!

Va imbratisez si va multumesc pentru binecuvantare!

Anonim spunea...

Să ai zile pline de frumos, draga mea dragă!

Anonim spunea...

"Te adoram , Doamne Isuse, si Te binecuvantam caci prin Sfanta Ta Cruce ai rascumparat lumea". Amin!"

mmary spunea...

Draga Geanina, ma bucur ca ai revenit desi sunt intristata de ceea ce am citit pe blogul tau.Credeam ca s-au linistit sufletele voastre,se pare insa ca nu e asa.

Ma voi ruga ca Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Iubirea, Pacea si Indurarea Sa, sa va primeasca in bratele Sale Milostive si sa va daruiasca BUCURIA!

Si special pentru Maria ,Domnul sa o binecuvanteze cu splendoarea Iubirii Sale si sa faca din ea iubita "copila a Vointei Divine".

mmary spunea...

Anonim,acum sufletul meu rosteste :

"O, Cruce preaiubita, dorita fierbinte, Cruce adorabila, in sfarsit, te imbratisez.Tu erai obiectul tuturor suspinelor inimii Mele,obiectul martiriului Iubirii Mele,scopul Vietii mele pe pamant.
Numai tu ii vei salva pe copiii Mei.Pun in tine toata Iubirea Mea.Concentrez in tine intreaga Mea Fiinta si ii pun in tine pe toti copiii Mei.Tu vei fi viata lor, lumina lor, aparatoarea lor, forta lor.Tu vei avea grija de tot si ai sa Mi-i conduci la Cer in Glorie.
O, Cruce, Sfanta Cruce, implineste-Mi dorinta fierbinte: Ard de nerabdare sa dau Viata sufletelor, nu intarzia!Astept sa Ma intind cat mai repede pe tine pentru a deschide Cerul pentru copiii Mei, pentru toti copiii Mei.
O, Cruce, daca este adevarat ca tu esti supliciul Meu, vei fi si victoria Mea si Triumful Meu cel mai complet.Si, prin tine, le voi darui din belsug copiilor Mei o mostenire, victorii, triumfuri si coroane.
O, Cruce plina de Frumusete, tu esti Tronul Meu si , in timp ce Eu trebuie sa plec de pe acest pamant, tu vei ramane aici.Iti dau ca dota toate sufletele Mele.Pazeste-le, salveaza-le, ti le incredintez".

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata Iubirea , Pacea si Indurarea Sa si sa faca din tine iubitul copil al Vointei Divine! :)

Anonim spunea...

Cum stie El sa faca totul !!! Ma bucur ca acum esti jertfa placuta Domnului pentru salvarea copiilor si sotului tau ... si nu numai pentru ei !
... sa te rastignesti si pentru pacatosii de noi !

Pace si Bine ! ... copil al Vointei Divine ! :)

mmary spunea...

Anonim, ai intuit bine ceea ce vrea inima mea.De aceea te rog frumos sa te rogi sa devin ceea ce ai spus ca sunt.

Dumnezeu sa te binecuvanteze, sa-ti binecuvanteze familia cu acele Haruri care o va transforma in "iubita familie a Vointei Divine"!

Pace si bine! :)

Anonim spunea...

... eu sunt un anonim si un nevrednic ... Isus a stiut ! :)

A Domnului sa fie Slava si Cinstea si a mea Bucuria !

mmary spunea...

Anonim,te rog, roaga-te!

A Domnului sa fie Slava si Cinstea si a mea Bucuria !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...