Te caut din toata inima...

14 octombrie 2009

Tereza de Avila - Ganduri...

Tereza de Avila este buna mea prietena din anul 2002, an in care mi-a fost mentor in ceea ce priveste iubirea , ascultarea , umilinta...Cand am inceput sa-i citesc viata parca ma citeam pe mine, ma regaseam in toate framantarile ,slabiciunile, caderile, iubirea dar mai ales in spiritul ei...din fericirea pentru ea , a devenit sfanta , eu insa sunt atat de departe de aceasta sfintenie...

Azi , in ziua in care ea este sarbatorita, am sa va redau cateva dintre gandurile ei minunate, ganduri care exprima si reflecta un singur lucru : IUBIREA !

"Drumul spre convertire
Sfinţii care au fost păcătoşi şi pe care Dumnezeu i-a chemat în slujba Sa mă consolau mult, având sentimentul că găsesc în ei un sprijin, cu privire la faptul că Domnul mă ierta pe mine aşa cum îi iertase şi pe ei. Însă, repet, mă dezola faptul că ei, chemaţi de Dumnezeu o dată, nu l-au mai părăsit, în timp ce eu am fost chemată de nenumărate ori şi asta mă îndurera. Dar prindeam din nou curaj gândindu-mă la iubirea pe care El o avea faţă de mine, fiindcă niciodată nu mi-am pierdut încrederea în milostivirea Lui, mai degrabă in mine însămi şi de multe ori.
Începând să citesc Confesiunile Sfântului Augustin, mi s-a părut că văd viaţa mea în ele şi atunci m-am încredinţat acestui măreţ sfânt.
Când am ajuns la partea despre convertirea sa şi am citit despre vocea pe care a auzit-o în grădină, am avut o impresie atât de vie ca şi cum aş fi auzit-o şi eu şi pentru mult timp am rămas să mă topesc în lacrimi cu sufletul chinuit de o mare luptă. O libertate, care mă făcea şovăielnică!
Eu mă mir că am putut să supravieţuiesc acestei nelinişti! Binecuvântat să fie Cel care mă ţine in viaţă ca să pot ieşi din moartea atât de înfricoşătoare!
Am început prin a simţi cum creştea în mine dorinţa de a sta mai mult timp cu El şi de a şterge din faţa ochilor mei toate ocaziile rele, depărtându-mă de ele ca să-l iubesc pe Domnul.
Simţeam că-L iubesc, dar nu înţelegeam încă, cum ar fi trebuit să fac, în ce consta să-L iubesc cu adevărat.
Nu terminasem încă bine să-L servesc că El mă şi copleşea cu noi haruri, luptându-se, parcă, cu mine pentru a mă convinge să accept ceea ce alţii se chinuiesc să obţină cu mare dificultate. În acei ani chiar, mă umplea de bucurii şi plăceri spirituale. Aceste lucruri nu mi-am permis niciodată să i le cer, nici măcar să-mi îngăduie tandreţe de devoţiune, ci doar harul de-a nu-L supăra şi de a-mi ierta păcatele mele cele mari. Îmi păreau atât de mari că nu aveam curajul să-mi doresc bucurii şi plăceri; bunăvoinţa şi milostivirea pe care El le folosea pentru a mă chema şi a-mi permite să stau în faţa Lui, era deja prea mult.
Dacă El însuşi nu m-ar fi inspirat, în mod sigur eu nu aş fi făcut-o.
Totuşi Domnul mă ajuta ca să mă eliberez. Deja de mult timp El căuta în mine buna dispoziţie. Găsind-o, în sfârşit, m-a copleşit cu favoruri în maniera pe care o descriu acum: lucru inedit pentru că El obişnuieşte să acorde harurile sale numai celui care trăieşte cu cea mai mare curăţie de conştiinţă...
Dumnezeu este adevăr.
Acest Adevăr divin mi s-a prezentat într-un mod foarte viu. Nu ştiu să spun nici cum, nici în ce fel, dar mi-a impresionat sufletul în aşa măsură încât respectul pentru Dumnezeu a crescut, iar puterea şi maiestatea Lui mi-au insuflat o cunoaştere într-adevăr extraordinară. De aceea cred că această ilustrare este una dintre cele mai mari.
Mi-a rămas un mare vis de a nu dori să vorbesc decât de lucruri adevărate, superioare obişnuitelor conversaţii ale lumii, în care trăirea începuse să-mi devină un chin. Am rămas, în schimb, cu o mare gingăşie, bucurie şi umilinţă.
Deşi nu i-am înţeles maniera, mi se pare că, cu acel har, Dumnezeu mi-a dat multe altele fără ca măcar să-mi treacă prin minte bănuiala că a fost o iluzie. Nu am văzut nimic, dar am înţeles cât e de avantajos să nu ţii cont decât de ceea ce ne apropie cel mai mult de Dumnezeu; am înţeles, într-un cuvânt, ce înseamnă pentru un suflet să păşească în adevăr în prezenţa Adevărului însuşi. Şi am văzut, prin harul său, că Dumnezeu este adevăr.
Tot ceea ce am spus mi-a fost comunicat ba prin cuvinte, ba fără cuvinte, dar cu înţelesuri mult mai clare decât ale cuvintelor. În lumina acestei realităţi, am înţeles adevăruri foarte înalte, mai bine decât dacă mi le-ar fi explicat mulţi înţelepţi, pentru că nu cred că aceştia ar fi putut să mi le încrusteze în suflet şi astfel convingându-mă de vanitatea lumii.
Adevărul care a binevoit să se dezvăluie sufletului meu este Adevărul prin esenţă, fără început şi fără sfârşit. De acest Adevăr depind toate celelalte adevăruri, precum din această Iubire toate celelalte iubiri, iar din această Măreţie toate celelalte măreţii.
Dar cât de confuz este ce spun eu în faţa transparenţei cu care Dumnezeu m-a făcut să înţeleg.
Cât e de mare puterea acestei maiestăţi care într-un timp atât de scurt ştie să îmbogăţească inimile cu comori indescriptibile, imprimând în ele adevăruri atât de sublime!
O Măreţie şi Maiestatea mea! Ce faci, Domnul meu atotputernic? Te gândeşti la cel căruia îi dăruieşti cu generozitate haruri atât de mari! Nu-ţi aminteşti că din cauza mea am fost un abis de minciună, un ocean de vanitate, mincinoasă în foarte multe lucruri, în ciuda aversiunii înnăscute pentru minciună pe care mi-ai dat-o? Cum e posibil, Dumnezeul meu, cum e posibil să reverşi atâtea haruri asupra celei care s-a arătat atât de nedemnă de ele?"
sursa, si mai multe ganduri alte Sfintei Tereza le gasiti chiar aici

O ,Sfanta Tereza de Avila, prietena mea draga, roaga-te Bunului Dumnezeu pentru sufletelul meu si pentru toti cei dragi ai mei...



Mai multe lucruri despre viata Sfintei Tereza de Avila puteti citi aici...

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea iubirii Sale !

18 comentarii:

mi:)ita spunea...

1 Corinteni 1, 26-28
1 Corinteni 12, 22-27
2 Corinteni 12, 9-10
Apocalipsa 22, 13-15
Romani 16, 27
Romani 16, 24

Acum chiar ai dat de greu ! :)
O noapte cu Isus, Maria si familia ta, bineinteles ! :)

mi :) ita spunea...

Sfanta Tereza de Avila, roaga-te si pentru sufletelul meu si al celor din familia mea, nu numai pentru mmary !!! :)

mi :) ita spunea...

sforrrr, sforrrr, sforrrr ... :) :)

mmary spunea...

mi:)ita, :)

Buna dimineata in Cristos!

Fie ca toate membrele Trupului Mistic sa fie in deplina iubire si armonie!

Chiar crezi ca am dat de greu?:)

glumesti nu-i asa?pentru ca sunt sigura ca sti ca am intalnit Iubirea!

Sfanta Tereza de Avila, te rog ,roaga-te si pentru sufletelul lui mi:)ita, si pentru sufletelele care fac parte din familia lui...

Efeseni 2, 13-14
1 Tesaloniceni 1,2-3
2 Tesaloniceni 1:5
1 Petru 1:22
Efeseni 1 , 17-18
1 Timotei 1:5
2 Timotei 4:22

http://www.youtube.com/watch?v=Sov5zw4rC-w

Pofta buna!
sper sa le savurezi cu bucurie, sunt delicate si delicioase...

iar la desert te rog sa primesti :

Intaia Epistola Soborniceasca a lui Petru, in intregime... vezi ce generoasa sunt?

Ti-a placut ?

Sa-ti fie de bine si de Mantuire!

Azi, vreau ca Tereza sa ne ia de manuta si sa ne plimbe pe calea care a facut-o sa spuna:

"Oh, măreţie a lui Dumnezeu, în ce stare sublimă iese sufletul după ce a rămas pentru un timp cufundat în imensitatea lui Dumnezeu şi este atât de unit cu EL!"

Pace si bine , lumina, bucurie, puritate si iubire pentru tine si familia ta !...la nesfarsit...:)...

Cristian Lisandru spunea...

Am să accesez şi eu linkul - muncă de documentare, în ultimă instanţă... O zi bună de tot îţi doresc, cu iubire în suflet...

Jack T spunea...

Hallo Mary,

sint impresionat de Credinta si Convingerea ta.
Din päcate eu nu pot sä comentez tot ce postezi Tu pentru cä nu inteleg totul.
Da din cit prind , sint foarte impresionat.Esti o Ambasadoare mare a Credintei.Respect.

Cu drag Jacob

mmary spunea...

Cristian ,accesand linkul cu siguranta vei avea si satisfactii spirituale...e minunat Dumnezeu si modul in care s-a manifestat in Tereza de Avila...

O zi cu iubire in suflet iti doresc si eu...:)

mmary spunea...

Jacob, eu nu am nici un merit in tot ceea ce mi se intampla, in ceea ce ti se pare ca sunt...TOTUL e Dumnezeu si e darul LUI , iar eu pot doar sa-i multumesc ca e cu mine si in mine...

Iti multumesc Doamne , cu toata fiinta mea !

Azi iti doresc ca Dumnezeu sa reverse asupra ta Harurile Sale minunate , pentru ca sa-i intelegi iubirea dincolo de cuvinte...:)

O si impreuna cu Isus iti doresc !

Carmen Gigartu spunea...

Adevarul este ca Dumnezeu in fiece zi,in fiece secunda ne cheama la El si ne arata calea,dar foarte greu noi intelegem acest lucru.Tu esti unul din Oamenii care au inteles chemarea Lui

mmary spunea...

Carmen, cu ajutorul Lui da , am inteles chemarea, acum am nevoie mare , mare,de ajutor pentru a ajunge la destinatia care e EL insusi...

Dumnezeu sa te binecuvanteze !

frenky spunea...

sa te binecuviteze dumnezeu pentru acest link pe mine ma uns la inima ce a ce am gasit aici si te salut ptr toate aceste ganduri inca odata iti multumesc

mmary spunea...

frencky, daca aceste ganduri au starnit in inima ta un dor mai intens dupa Dumnezeu si iubirea Lui trebuie sa-ti spun ca eu sunt cea fericita, eu iti multumesc.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

silvia spunea...

Sa fii binecuvintata de Dumnezeu Mmary, pentru cum ai fost inspirata sa pui aceste ginduri, care le iubesc si eu si ma gasesc in multe dintre ele.
o rog frumos si eu pe SFINTA Teresa de Avila sa se roage pentru mine ,pentru cei dragi mie,pentru intreaga omenire,harurile pe care i le-a daruit Domnul ei sa ni le trimita si noua!!!
Maretia lui DUMNEZEUsa vina peste noi toti amin.
O noapte buna draga mea,noapte buna cu Isus.

cornelia spunea...

multumesc domne ca esti aprope de noi si ajutane pe toat lumea si bine cuvanteaza familea mea si pe tota omenire care avem nevoie de tine si adune catre tine cat mai repede amin

cornelia spunea...

multumesc tereza de avila rogate pentru sufletele noastre casa ne iubim unu cu altu sa nu avem atata rautate an noi oameni terog adu bine cuvatari familiei lui mary

mmary spunea...

Dragele mele Cornelia si Silvia, voi noile mele prietene v-ati intalnit cu o mai veche si mai draga prietena a mea si anume Sfanta Tereza de Avila.Eu in 2002 am descoperit-o , iar ea m-a ajutat sa ma apropii si sa traiesc in Dumnezeu si sa-l primesc pe El sa traiasca in mine , invatandu-ma ce e umilinta si ascultarea.A fost mentorul meu , prietena mea , Sfanta mea favorita in care m-am regasit in foarte multe aspecte. O indragesc tare , tare ...si pe voi la fel... :)

Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu acele haruri care ne vor ajuta sa devenim cele mai iubite copile ale Vointei Divine!

silvia spunea...

Da draga mea ,am citit mai ult despre Sfinta Tereza ,si cu cit ma adinceam in citit cu atit mi se parea si mie ca i-mi aseaman multe intimplari din viata mea cu ale ei.
Este clar Isus a facut-o Mireasa Lui!!!
Ce frumos!sa fii pe pamint dar in acelasi timp casatotita spiritual cu ISUS..este o splendoare!
Te rugam Sfinta Teresa roagate pentru noi pacatosii,la Mirele Tau sa ne lumineze ,sa ne inspire sa lasam usa deschisa la modul prezent tot timpul vietii noastre.
Mmariy multumesc draga mea am ramas
placut impresionata.

cornelia spunea...

multumesc mari pentru sfanta teresa de avila ca nea duci numai bine cuvatari an casa noastra si neaduci pe cale cea buna isus sate bine cuvateze familia ta si an gerasi care ai ai laga tine amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...