Te caut din toata inima...

18 septembrie 2009

Sa fim curati...sa fim fericiti...



"Mangaierea cea mai mare pe care o poti gusta o ai atunci cand ai facut o spovada buna.In acele clipe, sufletul tau se spala, se curata si se face mai alb ca zapada, pentru ca harul lui Dumnezeu te imbraca din nou cu haina nevinovatiei...

Dar pentru ca toate acestea sa se intample, spovada ta trebuie sa fie facuta bine.Vai de acela care ar porni pe calea sacrilegiilor si a spovezilor rele!Una din pricinile pentru care cei mai multi se osandesc este tocmai spovada facuta rau.Iata ce se citeste in viata sfintei Tereza:

Intr-o zi , pe cand aceasta sfanta statea cufundata in adanca rugaciune, vazu inaintea ochilor sai deschizandu-se o prapastie adanca si intinsa, plina de foc si de flacari, in care cadea intruna, ca fulgii de zapada din timpul iernii, o multime de suflete.

Plina de spaima,sfanta isi ridica ochii spre cer si spuse:

-O, Dumnezeul meu, ce vad eu inaintea mea? Cine sunt aceste suflete care se pierd?Sunt poate suflete de necredinciosi, de turci sau de evrei?...

-Nu, Tereza, ii raspinse Dumnezeu, sunt suflete de crestini ca tine.

-Dar cum se pierd?intreba din nou sfanta.Poate nu aveau credinta, nu mergeau la biserica, nu se apropiau de sfintele Sacramente?..

-Ba da, credeau , mergeau la biserica, se spovedeau...

-Dar poate nu s-au spovedit pe patul de moarte?...

-O, ba da , s-au spovedit si pe patul de moarte...

-Dar atunci cum de se pierd , o, Dumnezeul meu? intreba plina de mirare sfanta.

-Se pierd pentru ca s-au spovedit rau!...

De aceea ,du-te,Tereza, si spune la toti ceea ce ai vazut.Spune episcopilor si preotilor sa predice cat mai mult despre insemnatatea spovezii, si sa predice mai ales impotriva spovezii rele,pentru ca crestinii sa se spovedeasca cum trebuie, si sa nu schimbe in venin medicina aceasta sfanta, care este sacramentul spovezii, sacramentul milostivirii si al iertarii.


Iata , asadar ce mari nenorociri aduce spovada rau facuta.Si cand ne gandim ca atatea spovezi se fac rau!...

Sfantul Alfons, Sfantul Fiplip Neri si sfantul Leonard din Porto Maurizio spun ca spovezile rau facute sunt fara numar.Si ei care si-au petrecut viata in scaunul de spovada si la capataiul bolnavilor, stiau desigur ce spuneau.

O stiau aceasta si preotii carora Dumnezeu le-a incredintat conducerea sufletelor, si o vor stii si toti credinciosii in valea lui Iosafat.Si se intampla asemenea spovezi nu numai in orase mari si la cei imbratraniti in rele, ci chiar si in satele cele mai mici si la persoanele ce trec drept sfinte si evlavioase...

Parintele Tarquilini, din Societatea lui Isus, fiind chemat intr-o zi la capul unei doamne grav bolnave, isi puse toata silinta pentru a o ajuta sa faca o spovada buna.Pe cand insa se pregatea sa-i dea dezlegarea, si isi ridica mana pentru a rosti cuvintele "Eu te dezleg...", simti o putere care ii tragea mana in jos, ca si cum l-ar fi oprit de a rosti cuvintele dezlegarii.Parintele crezand ca bolnava fusese aceea care i-a tras mana in jos, se apleca spre dansa si o intreba:

-Doamna, poate ati uitat ceva?

-Nu, parinte, n-am uitat nimic; de opt zile doar ma pregatesc pentru aceasta spovada.

Parintele, crezand ca a fost ceva care doar i s-a parut lui, incepu sa-i dea dezlegarea pentru a doua oara, dar iata ca din nou simti ca cineva ii trage mana cu putere in jos.Atunci parintele intelese ca era o mana nevazuta care il oprea, si aplecandu-se din nou catre bolnava o intreba cu dulceata:

-Doamna , poate nu indrazniti sa marturisiti vreun pacat...

-Vai de mine, parinte, cum sa nu spun eu toate pacatele? Eu am spus totul.Doar eu stiu ca nespunand toate pacatele, fac un sacrilegiu.

Parintele incepu sa dea dezlegarea pentru a treia oara acestei bolnave, dar pentru a trei oara mana nevazuta il opri...

Plin de spaima si cu ochii inecati in lacrimi, se arunca in genunchi la capatul patului, si o ruga pe doamna sa aiba mila de sufletul ei si sa nu si-l osandeasca pentru vecie printr-o spovada rea... Bolnava, miscata si ea pana la lacrimi, ii spuse atunci aceste grele cuvinte:

-Parinte, de 15 ani ma spovedesc rau!...Apoi cu lacrimi de adevarata cainta isi puse in regula sufletul, facand o spovada buna..."

fragment din carticica "spovedeste-te bine"

Doamne , te rog din tot sufletul trimite asupra noastra Harul prin care sa facem doar spovezi bune care sa te aduca in inimile noastre !

aici , puteti citi un articol extrem de interesant despre efectele pe care televizorul le are asupra noastra...

 

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate harurile Spiritului Sfant!

34 de comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Trebuie să încercăm în fiecare zi să fim cât mai fericiţi. Şi cât mai curaţi. Şi fără mustrări de conştiinţă...

oraseanul spunea...

Ce pot sa mai zic, decat : la urmatoarea spovada o sa cer iertare Domnului si pentru spovezile rele pe care le-am facut ! Multumim Doamne, multumim sora mmary pentru Adevar !

Doamne, te rog, da-mi :
Sa pot iubi
Sa pot ierta
Sa pot trai
pentru Slava Ta !

Sora mmary, bun articol ti-a dat Domnul, slavit sa fie in veci ! Asadar, te rog, in adancul inimii tale, cu ISUS si MARIA sa-ti petreci astazi toate clipele zilei !

oraseanul spunea...

Parca spuneai ceva de televizor ?! vizitatorii blogului tau poate ca nu stiu ... unii ! o mica "trimitere" ... ar fi buna !

Miriam spunea...

Când conştientizăm că suntem în faţa Iubirii, când dragostea noastră e mare, ne vom găsi vini şi acolo unde nu sunt...Şi mai cred că inima are spovada ei la care Domnul se uită cu drag...

Odată mi s-a întâmplat să plâng în hohote când mi-am amintit de un păcat...Părintele mă tot întreba ce am făcut...dacă am făcut avort, sau dacă mi-am înşelat soţul...etc...Eu, din cauza plânsului nu puteam vorbi...A aşteptat şi a rămas surprins că plângeam pentru un lucru ,,minor" ( lăsasem fără alocaţie un elev sărac chiar înainte de Paşte...era pe vremea când noi trebuia să semnăm cecurile )...Mă durea enorm această neglijenţă a mea...Nu am putut să mă împărtăşesc...Nu m-a lăsat inima până nu am mers acasă la acest copil şi i-am dat banii necesari...
Spun cu smerenie şi umilinţă această experienţă a mea...

O zi minunată, dragă Mary!

mmary spunea...

Cristian Lisandru,asa e...
"Trebuie să încercăm în fiecare zi să fim cât mai fericiţi. Şi cât mai curaţi."...insa mustrari de constiinta trebuie sa avem de fiecare data cand gresim...

insa eu cred ca tu ai spus ca trebuie sa traim in asa fel incat sa nu fie nevoie sa avem mustrari de constiinta...ar fi ideal...

Iti doresc o zi de mare frumusete, vorba Geaninei:) !

Orry spunea...

O postare excelenta, ca de fiecare data, draga mea!
( ar trebui si eu sa cer iertare, asemeni Oraseanului, vis-a-vis de spovedaniile anterioare)

oare, cat de sinceri suntem, in adancul inimiilor noastre, fata de cel ce ne-a creat?!

mmary spunea...

Oraseanule,

Laudat sa fie Isus si Maria !

Ma bucur daca daca viitoarea spovada vei cere iertare pentru spovezile rau facute, la fel voi face si eu...

o sa scriu aici un alt fragment din mica carticica (si totusi atat de valoroasa)"Spovedeste-te bine" pentru ca sa intelegem mai bine de ce se fac atatea spovezi rele...

" Poate ai dori sa stii iubite cititor, pentru ce se fac atatea spovezi rele?
Multe ar fi cauzele, dar cea mai insemnata este frica sau blestemata de rusine, prin care diavolul inchide gura crestinului si il face sa ascunda unele pacate sau sa nu le marturiseasca asa cum trebuie, cu felul si numarul lor.Stiti cum lucreaza diavolul cand vrea sa faca pe cineva sa pacatuiasca?Se apropie incetisor de dansul, si intrebuintand toata iscusinta lui de mincinos, ii sopteste la ureche cam asa:
"Du-te si fa cutare pacat.Nu-i cine stie ce rau mare...Si, apoi , Dumnezeu e bun si milostiv...Nu te va pedepsi asa degraba...Dupa aceea te vei spovedi, El te va ierta si gata..."
In acest fel diavolul reuseste sa-l faca pe om sa pacatuiasca si deseori sa-i lege sufletul de un lung sir de pacate...Cand apoi pacatosul, ascultand de glasul constiintei,care il mustra, se hotaraste sa se spovedeasca, diavolul isi schimba tactica.Alearga din nou in fata pacatosului si-i spoune:
"Cum vei indrazni tu sa spui acel pacat?..Nu-ti va fi rusine de preot?...Ce va zice el cand va auzi ca tocmai tu ai facut acel rau ?..Se vamira...va striga la tine si poate nici nu-ti va da dezlegarea...Mai bine mai amana...pacatul acesta il vei spune mai tarziu...Ai tu timp!..."
Cu aceste si alte vorbe asemanatoare,diavolul izbuteste sa induplece sa amane sau sa nu faca bine sfanta spovada, tinandu-i astfel ani de zile incatusati in mrejele sale..
Ca acesta este modul de a lucra al diavolului, se poate vedea si din urmatorul fapt:

Sf. Antonin, episcop de Florenta(Italia),intrand odata intr-o biserica unde erau mai multi crestini pentru spovada, vazu langa scaunul de spovada un diavol.Uimit de acest lucru, sfantul il intreba numaidecat:
-Ce faci aici, duh necurat?
-Dau inapoi, raspunse diavolul.
-Ce dai inapoi, ma, intreba din nou sfantul.
-Dau inapoi frica si rusinea celor pacatosi pe care le-am luat-o cand au savarsit pacatele..."

Eu iti doresc sa ai mereu inima curata si deschisa , curajoasa si sincera sa poti marturisi cu sinceritate si adevarata cainta fiecare pacat pe care l-ai savarsit..de asemenea iti doresc sa iti traiesti in asa fel viata incat sa trebuiasca sa scotocesti bine prin ungherele fiintei tale pentru a reusi sa gasesti vreunul, dar mai ales sa -ti traiesti viata in asa fel incat spovada sa ajunga sa fie un suras in care sa-l intalnesti pe Dumnezeu, iar El sa te intalneasca pe tine, o fiinta smerita, luminoasa si plina de iubire....

Pace si bine, lumina, puritate si iubire pentru tine si familia ta...:)

mmary spunea...

Mariana, te inteleg perfect , crede-ma...atunci cand iti traiesti viata impreuna cu Isus, cand il lasi sa traiasca in tine, iar singura ta dorinta este de a trai in EL , te transformi devii un alt om si fiecare mica tristete pe care o provoci te doare tare, tare...atunci cand sufletul se straduieste sa paseasca doar pe calea Puritatii si a iubirii Pure devine extrem de sensibil si lucruri care pana atunci pareau pacate minore(desi nu exista asa ceva, fiecare pacat raneste)devin adevarate sfasieri de suflet...

Iti doresc o zi binecuvantata si senina!

Pace si bine, lumina ,puritate si iubire pentru intreaga ta familie !

oraseanul spunea...

multumesc mmary ... si cu tv-ul cum ramane ?

mmary spunea...

Orianda, bine ai revenit draga mea...imi era dor de tine...

Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa cerem iertare pentru spovezile anterioare..de aceea este indicat ,ca o data pe an , sa faci o spovada generala...gandeste-te putin oare cei care se spovedesc o singura data pe an ce fel de spovada fac?cum ar putea enumera ei cu sinceritate toate pacatele pe care le-au savarsit intr-un an de zile, cand daca nu ai antrenament nu le constientizezi nici cele pe care le-ai facut azi...

Au fost cateva perioade in viata mea, in care urmand exemplul unui sfant, aveam un caiet la indemana in care imi scriam in fiecare zi pacatele...incearca, ai sa ramai uimita cate se strang intr-o singura zi...sa notezi fiecare gand prin care ai judecat pe cineva, fiecare cuvant prin care ai ranit sau barfit pe altcineva, fiecare ocazie in care ti-ai plans de mila...etc...acum ca am pomenit de acest fapt , si i-am constientizat din nou importanta, o sa imi reiau acest obicei...
Cert este ca poti sa faci o spovada cu adevarat buna doar daca iti examinezi constiinta in fiecare seara sa vezi cat bine si cat rau ai facut , ai gandit , sau ai visat , dar mai ales cat bine puteai sa faci si nu ai facut, iar apoi sa notezi toate aceste lucruri...

Iti doresc o zi in care sa ai cel mai direct si constructiv dialog cu constiinta ta...si acest lucru , sincer, mi-l doresc si mie...

Pace si bine, lumina , puritate si iubire !

mmary spunea...

Oraseanule draga, trimiterea catre postarea Claudiei e sub textul postarii mele de vreo doua ore :)

Citeste daca vrei raspunsul pe care i l-am dat Oriandei si daca consideri ca te-ar ajuta ceva : aplica!

eu spun ca merita sa incerci :)si sper sa nu ma insel , insa sunt sigura ca de azi iti vei scrie si tu pacatele pe hartie, iar apoi vei merge cu ea la spovada: nu-i asa?

O zi in care sa ai un dialog fructuos cu constiinta ta!

oraseanul spunea...

Sora mmary, sa iau un caiet asa de mare ?!!!

mmary spunea...

Oraseanule, ia caietul care crezi ca ti se potriveste, insa pentru a nu fi nevoie de unul atat de mare iti recomand sa te spovedesti saptamanal:)
promit ca o sa-mi urmez si eu propria recomandare:)

oraseanul spunea...

Sa traiti, am inteles ! De aplicat, sa vad ce zice constiinta ! Oare de ce nu mi-ai zis si mie : "Pace si bine, lumina , puritate si iubire!" ???? Simt o incordare, o nemultumire ? ... eeeeiiii, zile si zile !
Sa avem grija totusi, ca sa ramanem in subiect, si la ceea ce inseamna ... scrupulos !

Pace si bine, lumina , puritate si iubire ! ... iti doresc, din toata inima mea !

mmary spunea...

Oraseanule, cred ca azi esti cu capul in nori, pentru ca daca nu a-i fi , ai fi observat ca in primul comentariu pe care ti l-am adresat ti-am spus:
"Pace si bine , lumina ,puritate si iubire pentru tine si intreaga ta familie ..."

dar pentru ca , eu chiar vreau ca fii coplesit de toate aceste lucruri, am contopil aceasta dorinta in aerul pe care-l vei respira azi , asa ca , la fiecare inspiratie vei primi :

"Pace si bine, lumina, puritate si iubire...":)...si cateva zambete drept bonus...:)...

oraseanul spunea...

In ciuda varstei inaintate, am vazut ! Multumesc Domnului ca vad si ... altceva !
Dar pentru zambeteeeee, s-au sters omisiunile ! Nu ca as fii eu o mare persoana, dar as vrea sa-ti pastrezi aceeasi Lumina, Dragoste si Viata care o emani mereu, din El ! Eu sunt un magar ! Dupa cum spune un proverb arab : "un magar ramane tot un magar, chiar daca-i pui o sa de aur"! Asta-s eu si Domnul ma calareste ! ... si mie imi place sa-L duc unde vrea ! Asa am stabilit, asa ramane !

Pacea si Binele sa te copleseasca si sa te faca sa ... zambesti ca-ntotdeauna !

mmary spunea...

Oraseanule, in situatia data si eu sunt un magar (sau o magarita):)...am zambit inca de cand am vazut proverbul pe blogul Claudiei...si crede-ma , daca te calareste Domnul esti o persoana importanta...
Si eu as vrea sa-L duc oriunde vrea, insa mai mult imi doresc sa ma duca El pe mine, caci sunt tare slabanoaga...:)

M-ai facut curioasa :

ce "altceva " vezi? poti sa-mi spui?

"Pacea si Binele, Lumina, Puritatea si Iubirea sa te copleseasca si sa te faca sa ... zambesti ca-ntotdeauna !"

oraseanul spunea...

Ei sora, si tu acum, vrei sa afli cat de incapatanat e un magar ca mine ? Ei uite, iti spun: cateodata sunt ca un catar, nu ma misc cand vrea Domnul, altadata ca un magar tinerel, si altadata, vorba ta, cu capul in nori ... asta-s eu !
Ce poate un magar sa vada sora ?! drumul ! sau grajdul !
Tu sora esti slabanoaga ? daca ai 4 copii, un sot, 2 socrii, curte, treburi, griji si mai ai timp si de alti magarusi ... nu esti slabanoaga, draga sora !

"Pacea si Binele, Lumina, Puritatea si Iubirea sa te copleseasca si sa te faca sa ... zambesti ca-ntotdeauna !" ... ei, vezi, macar copy-paste !

Carmen Gigartu spunea...

Mary,mi-ai umplut sufletul de fericire cu aceasta postare.Ai dreptate cu caietul.....de multe ori pacatuim fara sa ne dam seama....
Intr-adevar trebuie sa constientizam...

mmary spunea...

Oraseanule, :))...

oare de ce ma regasesc atat de bine in starile magarusului pe care l-ai descris?parca m-ai caracterizat pe mine:))...

Si afla dragul meu, ca eu chiar sunt slabanoaga, insa am un prieten dulce, dulce, pe nume Isus care ma intareste, ma sustine si se contopeste cu mine de fiecare data cand il chem ...

El e forta si taria mea , bucuria , pacea , lumina si iubirea vietii mele...

cand e cu mine :IMPOSIBILUL nu exista...
iar acum il simt cum ma imbratiseaza si de aceea pot spune cu certitudine ca aerul pe care-l respiri contine :Pacea si Binele, Lumina , Puritatea si Iubirea pe care le-am trimis spre tine...si bineinteles nelipsitele zambete si toata prietenia mea...:)

mmary spunea...

Carmen,daca aceste randuri ti-au inseninat sufletul inseamna ca azi nu am trait in zadar...
Caietul chiar trebuie folosit daca dorim sa facem spovezi cu adevarat bune...

O zi frumoasa ca o spovada bine facuta iti doresc !

oraseanul spunea...

Pentru Isus o melodie :

O zi cu Tine
E atat de bine
Inima mi-e plina de iubirea Ta
Tu esti aproape
Tu esti in toate
Si nu ma tem, orice s-ar intampla !

am gasit aceasta melodie, era atat de aproape !

http://www.youtube.com/watch?v=gFXt6nkIy6Y

kis spunea...

Fericirea asteapta...asteapta pe cei ce plang, pe cei ce sufera, pe cei ce cauta, pe cei ce iubesc pe cei ce o incearca, pentru ca numai aceste persoane pot aprecia acele intamplari care au lasat un semn in viata lor!

mmary spunea...

Oraseanule, ce frumoasa continuare a conversatiei noastre e aceasta melodie...ma infioara si ma poarta pe unde de iubire pana in bratele LUI...

e superba...

iti multumesc frumos...cu siguranta si Isus iti multumeste...

pur si simplu plutesc printre surasurile inimii indragostite de IUBIRE...

Isuse , esti aproape, esti in toate, esti in mine, in noi...:)

O zi cu Tine
E atat de bine
Inima mi-e plina de iubirea Ta
Tu esti aproape
Tu esti in toate
Si nu ma tem, orice s-ar intampla !

Te iubesc Isuse !

Toata inimioara mea infiorata iti multumeste oraseanule , si trimite spre tine : Pace si Bine, Lumina, Puritate si Iubire, surasuri si bucurie nesfarsita...

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata splendoarea iubirii Sale...:)

mmary spunea...

Kis, singura fericire nesfarsita o poti gasi doar in bratele lui Isus...si ai dreptate El ne asteapta mereu...

O noapte minuata impreuna cu EL ...

oraseanul spunea...

eu nu am nici un merit, m-am rugat Domnului sa-mi dea o melodie tot asa frumoasa ca si cele mai dinainte, dar sa fie in ton cu subiectul ! si uite cat ne iubeste ! Mare esti Doamne ! SLAVIT SA FII IN VECI DOAMNE !

O noapte placuta cu Domnul !

compadvice spunea...

Un suflet curat si o inima sincera + o rugaciune smerita sunt cea mai buna spovada!Precum Domnul Hristos e cel mai bun preot!Frumos articol Mary!O seara plina de frumos!

oraseanul spunea...

Aceasta este sora mmary pe care o stiu, cea aprinsa de dragoste pentru Domnul !
Acum o sa adorm vesel, caci Domnul ne-a binecuvantat iarasi cu veselia pusa in sora mmary !
Nu ca ar avea sora vreun merit, ea a recunoscut, este un magarus feminin ! Ci numai El, Domnul Isus Cristos, sa fie laudat !
Harurile Lui sa le tii bine sora, ca vezi bine cum si cati ne aprindem de la ele !

Paceeeeeeeeee si Bineeeeeeee, soraaaa mmaryyyyy !

mmary spunea...

Oraseanule, magarusul feminin iti multumeste cu inima sa vesela si zambitoare pentru toate cuvintele pe care le-ai scris aici, precum si pentru toate gandurile frumoase care se revarsa din ele...Dimineata era normal sa fiu mai trista avand in vedere ca meditam la cele scrise si-mi constientizam pacatele,insa trebuie sa recunosc, ca prin tine Domnul Sfant mi-a trimis raze senine din iubirea Sa si m-a facut sa iau hotarari bune pe care il rog sa ma ajute sa le implinesc...

sper ca nu ai uitat de caiet...ai scris ceva in el in aceasta seara?

Ei , oraseanule , bine ar fi daca ne-am aprinde de la Harurile pe care Domnul ni le trimite, si nu doar sa ne aprindem , ci sa devenim flacara incandescenta in focul iubirii pentru Isus...ce bine ar fi...:)

Pace si bineeeee, lumina, puritate si iubire, bucurie si zambete senineeeee de la Domnul Isus pentru tineeeeeeee......le simti???...atunci imbratisaza-le si nu le mai lasa sa plece...

O noapte impreuna cu Isus si Maria, cu fetitele si sotia iti doresc :)...:)....:)

Pace si iubire!

mmary spunea...

Compadvice, o seara plina de frumos, de adevar , de lumina, de pace , bucurie , puritate si iubire , il rog pe bunul Isus sa trimita si spre tine...

O noapte pe care s-o petreci in bratele Lui tandre iti doresc !

elena marin-alexe spunea...

AM ascultat melodia Sperantei "O zi cu Tine"
O zi cu Tine
e atat de bine
Tu esti aproape
si nu ma tem orice s-ar intampla...
Cu EL nu ti se poate intampla nimic rau, asa cum spune psalmistul David in Ps. 23.:
Chiar daca-ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine!
Siguranta calauzirii!
O noapte cu Pace si calauzirea Sa!

mmary spunea...

Doamna Elena,
"O noapte cu Pace si calauzirea Sa!", plus imbratisarea Sa minunata sa va copleseasca , sa va invaluie si sa va ocroteasca...

Eu il rog pe Isus sa trimita spre dumneavoastra:
Pace si bine, lumina,puritate, bucurie si iubire!

florynn spunea...

ma mmmary e minunat ce ai postat tu aici dar aici tu vb de miracoloe euharistice ce se eintampla la catolici
si noi nu suntem catolici
daca am spus ceva gresit scuze eu am doar 18 ani

mmary spunea...

florynn, bine ai venit..:)

Eu vorbesc despre aceste miracole deoarece pe acestea le cunosc , insa nu afirm ca miracolele se intampla doar la catolici...Miracolele se intampla in fiecare zi in viata noastra trebuie doar sa avem ochi, inima si suflet si sa le vedem, sa le simtim...

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toata bucuria Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...