Te caut din toata inima...

27 octombrie 2015

Fagaduinta autentica pentru a-ti imprima in suflet hotararea de a-i sluji lui Dumnezeu

Eu,subsemnata(se spune numele),prosternata inaintea lui Dumnezeu cel vesnic si a intregii curti ceresti,dupa ce am considerat imensa milostivire a bunatatii sale divine fata de mine,faptura nevrednica si neinsemnata,pe care el a creat-o din nimic, a pastrat-o,a sprijinit-o si a ferit-o de atatea primejdii,coplesind-o cu atatea binefaceri; dar, mai ales dupa ce am considerat bunatatea si blandetea cu care preabunul Dumnezeu m-a suportat cu atata indurare in faradelegile mele,inspirandu-ma asa de des cu atata iubire,indemnandu-ma sa ma indrept; considerand ca m-a asteptat cu atata rabdare ca sa ma convertesc si sa ma caiesc pana in acest  an din viata mea, si aceasta, in ciuda tuturor nerecunostintelor, nesinceritatilor si infidelitatilor mele prin care am amanat convertirea mea, nesocotind harurile sale si l-am jignit cu atata nerusinare; dupa ce am luat in considerare si faptul ca in ziua Botezului am fost consacrata si dedicata Dumnezeului meu pentru a fi fiica sa; si ca, dimpotriva,contrar promisiunii facute atunci in numele meu, am profanat si violat sufletul meu de atatea ori si intr-un chip asa de nenorocit si odios,indreptandu-l si intrebuintandu-l contra Maiestatii Divine;in sfarsit,reintrand in mine insami,ingenunchind cu inima si cu sufletul in fata tronului dreptatii divine, ma recunosc,declar si marturisesc in plina dreptate vinovata si dovedita de crima de lezmajestate divina si vinovata de moartea si patimile lui Isus Cristos din cauza pacatelor savarsite,pentru care el a murit si a indurat chinul crucii; pentru aceasta,recunosc ca sunt vrednica de a fi pentru totdeauna condamnata la osanda vesnica.
Dar intorcandu-ma spre tronul infinitei milostiviri a aceluiasi Dumnezeu,dupa ce m-am cait din toata inima si din toate puterile mele de nelegiuirile vietii mele trecute,implor si cer cu smerenie har si iertare,mila si deplina achitare a crimei mele,in numele mortii si patimilor aceluiasi Domn si Rascumparator al sufletului meu; bazandu-ma pe aceasta ca pe singura temelie a sperantei mele,repet si reinnoiesc promisiunea facuta de mine lui Dumnezeu la Botez,renuntand la diavol, la lume si la carne,urand nenorocitele lor sugestii,desertaciuni si pofte,pentru tot timpul vietii mele de aici si de dincolo.
Voiesc sa ma convertesc la Dumnezeul meu cel bun si milostiv; doresc,imi propun si ma hotarasc in mod irevocabil de a-l sluji si de a-l iubi acum si pe veci,daruindu-i si consacrandu-i spritul meu cu toate facultatile sale,sufletul cu toate puterile sale,inima mea cu toate afectele ei,trupul meu cu toate simturile sale,fagaduind de-a nu mai abuza de nicio parte din fiinta meaimpotriva vointei sale divine si a Maiestatii sale suverane, careia ma sacrific si ma jertfesc in spirit,pentru a-i fi pe vecie o creatura cinstita,supusa si fidela,fara a voi vreodata sa-mi retrag cuvantul sau sa ma caiesc pentru aceasta.Dar daca,in urma vreunei ispite a dusmanului sau in urma vreunei slabiciuni omenesti,mi s-ar intampla sa calc intrucatva aceasta hotarare si consacrare a mea,declar inca de pe acum si ma hotarasc,cu ajutorul harului Duhului Sfant, sa ma ridic indata ce-mi voi da seama,intorcandu-ma catre milostivirea lui Dumnezeu fara intarziere si amanare.
Aceasta este vointa,intentia si hotarea mea nestirbita si irevocabila,de care sant perfect constienta,si o intaresc fara rezerva sau exceptie,in aceeasi sfanta prezenta a lui Dumnezeu,in vazul Bisericii triumfatoare, al Bisericii militante, Mama mea, care primeste aceasta declaratie a mea in persoana aceluia care,in calitate de slujitor al ei,ma asculta in acest moment.
Binevoieste ,Dumnezeule vesnic,atotputernic si bun,Tata, Fiu si Duh Sfant, a intari in mine hotararea aceasta si a primi jertfa mea cordiala si interioara, ca mireasma de iubire; si dupa cum ai binevoint sa-mi dai inspiratia si vointa de a o face, da-mi si puterea si harul pentru a o implini.
Doamne, tu esti Dumnezeul meu ,Dumnezeul inimii mele,Dumnezeul sufletului meu,Dumnezeul spiritului meu ; ca atare ,te recunosc si te ador acum si in vecii vecilor.
Traiasca Isus!
sursa:Sf.Francisc de Sales "Introducere in viata evlavioasa"
 

4 comentarii:

maria spunea...

mmary, Doamne ajuta, te rog sa ma ierti ca vin cu asta la tine, dar nu am stiut la cine sa apelez si cum stiu ca tu ai parcurs mai mult din toate bisericile, oare imi poti spune despre ce-i vorba aici?https://youtu.be/IQXN13EHAnc. Imi cer iertare inca odata, iar daca nu stii sau nu imi poti raspunde o sa inteleg. Parca m-am cutremurat dar nici nu am vrut sa cad in vreo capcana. Multumesc!

mmary spunea...

Draga Maria,iti voi reda comentariul unui domn la acel clip,comentariu care explica bine cuvantul folosit:

"Gheorghe Curinii 6 months ago (edited)
In latina "luciferus" inseamna "aducatorul de lumina", iar acest limbaj nu poate fi potrivit decat lui Dumnezeu sau lui Cristos. varianta aplicarii acestui nume diavolului este strict conventionala. are legatura mai degraba cu traditia nebiblica, intalnita in "Infernul" lui Dante sau "paradisul pierdut" a lui Milton. nu confundati Biblia cu traditiile populare. Cristos e "Lumina din Lumina", asta inseamna ca si Tatal si Cristos sunt "aducatori de lumina", singurii aducatori de lumina. diavolul poate imbraca chipul unui inger de lumina, dar nu e inger de lumina!

In limbajul comun, popular, cand zici "lucifer" toata lumea se gandeste la diavol. in latina, biblic vorbind, lucifer nu e un nume a cuiva, ci e o descriere a personalitatii lui Dumnezeu."

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

maria spunea...

Multumesc mult! Dumnezeu sa te binecuvanteze! Zile frumoase sa iti daruiasca Dumnezeu!

mmary spunea...

Iti multumesc si eu , Maria!Asemenea si tie!
Dumnezeu sa te binecuvanteze , sa te pazeasca si sa-si straluceasca Fata asupra ta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...