Te caut din toata inima...

12 august 2015

Cine mai traieste castitatea?

Castitatea este, într-adevăr, o alegere grea, dar, cum spune Sf. José Maria Escriva:
„Dacă vei lua decizia fermă de-a duce o viaţă curată, castitatea nu va fi o povară: va fi o încununare a triumfului.”
Precum ne îndeamnă şi Isus în Evanghelia după Ioan, capitolul 16:32-33: El ne spune că în lume avem greutăţi, dar să îndrăznim, deoarece El a biruit lumea!
Şi, totuşi, sunt sigură că doriţi să cunoaşteţi modele ale acestei vieţi, să vedeţi cu ochii voştri!
Noi, personal, cunoaştem mai multe cupluri în cercul nostru de prieteni, dar iată cupluri şi indivizi în lumea vedetelor şi în lumea ispitelor, care ne împărtăşesc fericirea sublimă de a trăi o viaţă castă:

Ricardo Kaka şi Carolina


Ea avea 15 ani, el 18, când s-au întâlnit. El a plecat în Italia la AC Milan, iar ea a trebuit să rămână, să-şi termine studiile. S-au căsătorit la 21 de ani, amândoi virgini: „Am făcut multe sacrificii amândoi şi cred că asta a contribuit mult la fericirea pe care o avem în căsătorie.” Kaka este printre cei mai buni fotbalişti din lume şi nu ezită să-şi arate dragostea pentru Dumnezeu pe stadion (cu siguranţă i-aţi văzut tricourile cu mesaje precum: „I belong to Jesus”).
Când top modelul Giselle Bundchen a declarat într-o revistă că este imposibil să interzici şi contracepţia, şi avortul, deoarece abstinenţa nu funcţionează, Kaka i-a răspuns printr-un interviu dat în aceeaşi revistă, spunând că abstinența este posibilă, deoarece a practicat-o, cu Carolina, timp de mai mulţi ani.

Philip şi Tiffany Rivers


El are 30 de ani, este quarterback la San Diego Chargers şi se află printre cei mai buni quarterbacks din NFL. Tiffany, care are aceeaşi vârstă, i-a fost prietenă din clasa a VII-a şi s-au căsătorit de îndată ce au ajuns la facultate. După șapte ani de căsătorie, au șase copii pe care speră să-i crească cu valorile pe care le-au avut și ei. Antrenându-se în castitate de când era adolescent, Philip Rivers are acum puterea să spună „nu” şi fetelor Playboy care vin la meciurile echipei şi care mereu îi lansează invitaţii pentru petreceri la Playboy mansion, conform obiceiului în fotbalul american.

Eduardo Verastegui


Actor şi cântăreţ mexican – supranumit „Brad Pitt-ul Mexicului” şi actorul principal al filmului „Bella”, care a câştigat premiul principal la Festivalul de Film din Toronto (2006), Eduardo a avut o convertire profundă la vârsta de 30 de ani, după ce şi-a trăit toată tinereţea pe scenă, pe lângă femei, avere şi faimă. Vorbeşte mereu despre redobândirea darului castităţii. Vorbeşte despre goliciunea din inimă după atâţia ani de succes şi despre bucuria şi împlinirea pe care le-a găsit folosindu-şi darurile pentru a contribui în mod pozitiv în lume. Eduardo spune: „Eu am două surori, am verişoare, am mătuşi; ele sunt înţelepte, sunt inima familiei... nu sunt obiecte.” A declarat că, de când s-a convertit, a făcut un jurământ: că nu va mai săruta o femeie până când se va căsători. Castitatea i-a dat libertatea de a putea vedea valoarea femeii şi de a înțelege cât de sacru este sexul.

Jason și Crystalina Evert .. şi toată echipa chastityproject.com:


Cuplul care a revoluţionat „educaţia sexuală” la liceeni şi nu numai. Crystalina şi-a pierdut virginitatea la vârsta de 15 ani, după care a continuat o viaţă de desfrânare, cu droguri, alcool şi sex, până când a auzit primul ei „chastity talk” (sau discurs despre castitate). În acel moment, a hotărât nu numai că vrea, ci că trebuie să se schimbe, dacă îşi doreşte să fie fericită şi să mai poată visa la o relaţie de durată, înrădăcinată în dragoste, pe care să poată întemeia o familie. Nu credea că ar fi vreun bărbat curat care să accepte o femeie cu un trecut ca al său, dar iată că l-a întâlnit pe Jason Evert –„chastity speaker” şi virgin. După o serie de seminarii făcute ca logodnici în Statele Unite timp de un an, s-au căsătorit în 2003 și au cinci copii, iar apostolatul lor pentru tineri şi pentru castitate a ajuns să atingă milioane de inimi în jurul lumii. Pe pagina lor de Facebook puteţi citi o mulţime de mărturii ale tinerilor care şi-au schimbat viaţa în urma acestor discursuri.
ChastityProject.com, în sine, este o comunitate de tineri care trăiesc pentru a răspândi acest mesaj. Printre ei se află şi un fost model, Leah Darrow, dar şi un fost ateu, devenit apologetic catolic, Matt Fradd.
Aceasta nu este o listă completă; sunt doar câteva exemple. La noi în ţară, „Ortodoxia Tinerilor” a lansat campania „Mii de tineri îşi păstrează fecioria până la căsătorie”. Au strâns deja peste 100 de mărturii ale tinerilor care şi-au schimbat viaţa sau care sunt pe această cale.
Da, societatea vrea să ne convingă că este imposibil, că este anormal, însă din ce în ce mai mulţi tineri redescoperă adevărul şi frumuseţea iubirii autentice, care aşteaptă şi învăluie în mister tot ce este mai frumos şi mai preţios!
Îndrăzniţi, Isus a biruit lumea!

sursa: http://castitate.ro/blog/0-marturie-cine-traieste-castitatea/

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...