Te caut din toata inima...

08 aprilie 2015

A fi mireasa


A fi mireasa lui Cristos!

Nu este numai expresia celui mai dulce dintre visuri: este o realitate divina;expresia unui intreg mister de asemanare si de unire; este numele pe care Biserica, in dimineata consacrarii noastre, il pronunta referitor noua: "Veni sponsa Christi"!...

Trebuie sa-ti traiesti viata de mireasa! "Mireasa", tot ceea ce acest nume iti face sa presimti dragostea oferita si primita, intimitate, fidelitate, devotament absolut! ... 
A fi mireasa inseamna sa te daruiesti asa cum El s-a daruit; inseamna sa te jertfesti ca EL, prin EL,pentru EL ... Este Cristos cel care se face tot al nostru, iar noi devenim "ale sale cu totul".Sa-i fii mireasa inseamna sa ai toate drepturile asupra Inimii Sale ... Sa fii inima la inima pentru o viata intreaga... Sa traiesti cu ... totdeauna cu... Sa te odihnesti cu totul in El, si Lui sa-i permiti sa se odihneasca cu totul in sufletul nostru!...
Sa nu mai stii nimic altceva decat sa iubesti; sa iubesti adorand, sa iubesti corectand, sa iubesti rugandu-te, cerand, uitand de sine, sa iubesti mereu in toate felurile!

"Sa fii mireasa" inseamna sa privesti in ochii lui,sa ai mintea obsedata de El, inima prinsa in intregime,invadata,in afara de sine si trecuta in El, sufletul sa-ti fie plin de sufletul Sau, de rugaciunea Sa, toata fiinta sa fie captiva Lui si daruita...

Inseamna, fixandu-l cu privirea , sa-i surprinzi cel mai mic semn si cea mai mica dorinta; inseamna sa te faci partasa la toate bucuriile sale, sa impartasesti toate mahnirile sale.Inseamna sa fii rodnica, "co-rascumparatoare", sa dai nastere sufletelor in har, sa inmultesti numarul celor adoptati de Tatal, rascumparati de Cristos, comostenitori ai gloriei Sale...

In sfarsit, sa-i fii mireasa, mireasa mistica, inseamna sa-i fi rapit Inima astfel incat uitand orice distanta, Cuvantul sa se destainuiasca in suflet  ca in sanul Tatalui, Cuvantul si Duhul invadeaza sufletul, indumnezeindu-l, consumandu-l in acea uniune prin iubire. Este casatoria, acea stare stabila, deoarece este unirea indisolubila a vointelor si a inimilor. Si Domnul spune:
"Sa-i facem o persoana asemanatoare cu El, vor fi doi intr-una".

Dumnezeul meu, Treime pe care o ador, ajuta-ma sa ma uit intru totul pentru ca neclintita si linistita sa pot salaslui in tine, precum sufletul meu s-ar afla deja in vesnicie.Nimic sa nu-mi tulbure pacea, si nici sa ma faca sa ies din tine, Tu mereu acelasi, fa ca fiecare clipa sa ma duca si mai mult in profunzimea Misterului tau.Daruieste pace sufletului meu, fa din el cerul tau, lacasul tau iubit si locul tau de odihna. Sa nu te las niciodata singur, ci sa fiu pe deplin acolo, treaza in credinta mea, adoratoare, daruita intru totul actiunii tale creatoare.

Cristoase iubitul meu, rastignit din iubire, as dori sa fiu mireasa inimii tale, as dori sa te invalui in slava, as dori sa te iubesc ... pana la a muri.
Dar ma simt in neputinta de aceea iti cer sa ma " imbraci in tine insuti",sa identifici sufletul meu miscarilor sufletului tau, sa ma cufunzi, sa ma invalui, sa te substitui mie, pentru ca viata mea sa nu fie decat o raza a vietii tale. Vino in mine ca Adorator, ca Rascumparator si Mantuitor.

O, Cuvant vesnic, Cuvantul Dumnezeului meu, doresc sa-mi petrec intreaga viata ascultandu-te, sa fiu pe deplin docila ca sa invat totul de la tine. Apoi, strabatand toate noptile, golurile si neputintele, doresc sa te contemplu mereu si sa raman in lumina ta stralucitoare; o, Steaua mea iubita incanta-ma sa nu mai pot iesi niciodata din stralucirea ta.

O, Foc mistuitor, Duhul iubirii, " copleseste-ma" pentru ca sa fie in sufletul meu precum o intrupare a Cuvantului: astfel incat umanitatea lui sa se extinda in umanitatea mea in care El isi reinnoieste intregul Sau Mister.
Tata, apleaca-te asupra umilei tale creaturi, " acoper-o cu umbra ta", sa nu vezi in ea decat " pe Cel preaiubit in care Tu ti-ai aflat toata mangaierea".

O Sfanta Treime a mea, o , Intregul meu, Fericirea mea, infinita singuratate, Imensitate in care ma pierd, ma ofer Tie ca o prada.
Cufunda-te in mine ca eu sa ma cufund in Tine, asteptand sa ajung in lumina ta, sa contemplu abisul maretiilor tale." 

21 noiembrie 1904
Sf. Elisabeta a Sfintei Treimi


2 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani, sr. Mary !
Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea, Iubirea si Bucuria Sa ! Amin ! :)

mmary spunea...

Multumesc mult .
Iti doresc si eu sa fii neincetat prezent dinaintea Celui Vesnic,sa inchizi ochii in divina imbratisare, pentru a vedea cat mai bine-nlauntrul inimii Fata Domnului!

Sărbători luminoase, pline de prezența Celui Înviat! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...