Te caut din toata inima...

06 octombrie 2013

O scrisoare incredibila, necesara sufletelor noastre !

  • Din închisoare În timpul primei întemniţări a lui Jeanne Guyon în închisoarea Sf. Anton din Franţa, unele scrisori, care i-au fost trimise au ajuns la ea. I s-a permis să răspundă la o parte din acestea. 
  •  
  • Au supravieţuit o parte din scrisorile pe care Jeanne Guyon le-a scris drept răspuns.
  •  
  • Una dintre scrisori a scris-o răspunzând unei femei, care tocmai citise cartea de faţă şi o întrebase o serie de lucruri practice. S-a păstrat pentru noi răspunsul dat de Jeanne Guyon.
  •  
  • Este potrivit să încheiem această carte cu extrase din această scrisoare remarcabilă.

  • „Mă bucur foarte mult să aud că harul lui Dumnezeu lucrează în viaţa ta şi să văd progresul făcut de sufletul tău în experienţa spirituală. Fie ca Dumnezeu să desăvârşească lucrarea pe care a început-o în tine.
  •  
  • Sunt sigură că o va face dacă continui să fii credincioasă.
  •  
  •  Oh, fericirea negrăită de a aparţine lui Isus Christos! Apartenenţa la Isus Christos este un balsam vindecător, care alină durerile rănilor şi suferinţelor, care sunt de neocolit în viaţa aceasta pământească. Dă-mi voie să fac câteva remarci practice.
  •  
  •  Când citeşti, opreşte-te câteva momente; fii la dispoziţia lui Dumnezeu şi foloseşte rugăciunea tăcerii. Fă aşa, mai ales când ai citit un pasaj, care te-a atins. Lasă ca cititul să aibă efectul corespunzător. Reacţionează la ceea ce sesizezi în tine atunci când citeşti.Reacţionează la atingerea Sa. Citind în felul acesta îţi vei zidi şi hrăni sufletul. Da, părţile tale lăuntrice, - sufletul şi duhul tău, - au nevoie de hrană aşa cum şi trupul tău are nevoie.
  •  
  • Dacă sufletul nu este hrănit cu ceva, care să-l întărească, se va ofili şi usca. În ce priveşte trupul, îţi recomand să nu încerci mortificarea lui. Inima ta slăbită nu va rezista la aşa ceva.
  •  
  •  Dacă ai fi avut un trup viguros, şi dacă ai fi fost dominată de pofta de mâncare, te-aş fi sfătuit probabil altfel. Este un fel de mortificare, care o recomand însă din plin. Mortifică orice a mai rămas din simţămintele şi dorinţele tale corupte. Mortifică-ţi voinţa; mortifică-ţi gustul, înclinaţiile naturale, mortifică-ţi obiceiurile. De exemplu, învaţă să suferi cu răbdare.
  •  
  • Probabil, Dumnezeu va trimite frecvent suferinţe mari în viaţa ta. El o face; El a ales aşa; acceptă. Învaţă să suferi tot ce ţi se întâmplă, - chiar şi confuzia, - dar învaţă să o faci doar dintr-un singur motiv: dragostea pentru Dumnezeu. Acceptă toate, fie că eşti tratată rău pe nedrept,neglijată sau orice altceva ţi s-ar putea întâmpla. Pentru a concluziona: poţi să-ţi mortifici fiinţa acceptând cu calm întotdeauna tot ce este împotriva vieţii tale naturale.

  •  Dă morţii sentimentele nedorite, care se ridică în tine atunci când ţi se întâmplă ceva neplăcut. În felul acesta, te vei face una cu suferinţele lui Christos. Amare remedii, într-adevăr. Dar, în felul acesta vei onora crucea. Trebuie să dai cinste în mod special lucrării crucii din tine ca să mori cu totul faţă de tot ce este atractiv în tine.
  •  
  • Însă moartea aceasta nu este exterioară. Mortificarea şi moartea sunt o experienţă lăuntrică. Învaţă apoi lecţia de a deveni unul din cei micuţi, de a deveni nimic. Un om, care posteşte,face bine când lasă deoparte lucrurile pe care le pofteşte şi nu ar trebui. 
  •  
  • Dar, creştinul, care  pofteşte de bună voie şi care se hrăneşte cu voia lui Dumnezeu, face mult mai bine. Aceasta este ceea ce Pavel numeşte tăierea împrejur a inimii.
  • În final mi se pare că nu ai avansat încă suficient de mult în experienţa lăuntrică pentru a practica neîntrerupt rugăciunea tăcerii pentru o perioadă îndelungată de timp. Spune Domnului ceva de genul:
  •  „Oh, Dumnezeul meu, vreau să fiu cu totul a Ta”. „Ajută-mă să Te iubesc doar pentru Tine Însuţi, pentru că Tu eşti nemărginit de minunat”. „Oh, Dumnezeul meu, fii totul pentru mine!
  •  
  •  Fă, ca toate celelalte să fie nimic pentru mine”. Spune-I Domnului aceste cuvinte, şi altele asemănătoare; spune-I-le din inimă. Dar cred că între aceste fraze ar trebui să fie perioade scurte de tăcere. În felul acesta îţi vei forma obiceiul important de a te ruga în tăcere. Ia Cina Domnului ori de câte ori poţi. 
  •  
  • Isus Christos, care este în slujirea aceasta, este pâinea vieţii. El hrăneşte şi dă viaţă sufletelor noastre. 

  • Îmi voi aminti de tine, când mă voi închina înaintea Lui.
  •  
  •  Fie ca să-Şi aşeze Impărăţia Sa şi să stăpânească şi să domnească în tine.
  • Jeanne Guyon din închisoarea Sf. Anton, din Franţa. 71
Cu drag va ofer inca cateva ganduri ale Jeannei Guyon:
"Daca Tu , o,Doamne , m-ai fi crutat de loviturile ciocanului Tau, nu as fi fost niciodata modelata pentru a deveni un instrument pe care sa-L folosesti.Unii copii ai Tai, o , Doamne , pot fi credinciosi . Cat despre mine, eu nu pot . Tie Iti datorez totul."
*******
 "Am inteles din ce in ce mai mult ca experimentarea crucilor era mult mai profitabila decat trairea unei vieti care sa abunde in binecuvantari.Fara necazuri , sufletul niciodata nu moare fata de sine insusi.Binecuvantarile duc la dragostea de sine, care este un lucru viclean si periculos care se resimnte in tot ce facem.

Daca Tu, o , Doamne, m-ai fi crutat de loviturile ciocanului Tau, nu as fi fost niciodata modelata pentru a deveni un instrument pe care sa-L folosesti.Unii copii ai Tai, o, Doamne, pot fi credinciosi.Cat despre mine, eu nu pot. Tie Iti datorez totul." 
*******
 "O,Dumnezeul meu, cat de adevarat este ca putem avea darurile Tale si totusi sa fim atat de imperfecti si de plini de noi insine!"
*******
  "Nu ştiţi că cea mai mare carte este Isus Christos Însuşi? El este Cartea, care a fost scrisă pe dinăuntru şi pe dinafară. El vă va învăţa toate lucrurile. Citiţi-L! Primul lucru pe care trebuie să-l înveţi, prietenul meu drag, este că „împărăţia lui Dumnezeueste în voi” (Luca 17:21). Nu căuta niciodată împărăţia lui Dumnezeu în altă parte, ci numai acolo, în lăuntru. Când ţi-ai dat seama că împărăţia lui Dumnezeu este în tine, vino la Domnul, doar atât. Atunci când vii, vino cu o dragoste profundă; vino cu grijă; vino cu dorinţa serioasă de a te închina. Şi când vii la El, recunoaşte smerit că El este totul. Mărturiseşte-I că tu nu eşti nimic. Închide-ţi ochii faţă de tot ce te înconjoară; începe să-ţi deschizi ochii lăuntrici ai sufletului,îndreptându-i spre duhul tău. Cu un cuvânt, acordă toată atenţia lăuntrului tău. Trebuie doar să crezi că Dumnezeu locuieşte în tine. Credinţa aceasta, şi numai ea, te va conduce în prezenţa Lui sfântă. Nu lăsa ca mintea să-ţi hoinărească, ci ţine-o cât mai supusă. Când eşti în prezenţa Domnului, stai liniştit înaintea Lui. Şi acum, fiind în prezenţa Lui, repetă rugăciunea Domnului. Începe cu cuvântul „Tată”. Şi când o faci, lasă ca înţelesul deplin al acestui cuvânt să-ţi atingă inima. Crede că Dumnezeu,care locuieşte în tine, vrea cu adevărat să fie Tatăl tău. Revarsă-ţi inima înaintea Lui aşa cum un copilaş îşi revarsă inima înaintea tatălui său. Nu te îndoi niciodată de dorinţa Lui de a te asculta. Cheamă Numele Lui şi stai un timp liniştit înaintea Lui. Stai acolo, aşteptând ca să ţi se descopere inima Sa. Atunci când vii la El, vino ca un copilaş slab, unul, care a fost murdărit şi zgâriat foarte tare,un copilaş, care a fost rănit de atâtea căderi. Vino la Domnul, ca unul care nu are nici o putere de la sine; vino ca unul, care nu are nici o putere pentru a se curăţi singur. Prezintă-ţi starea jalnică înaintea Tatălui, ca El s-o privească. 
În timp ce stai acolo, înaintea Lui, spune din când în când ceva izvorât din dragostea pentru El şi din durerea provocată de păcatele tale.
 Apoi aşteaptă. În timp ce aştepţi, vei ştii singur când să continui. Când se întâmplă aceasta, continuă cu rugăciunea Domnului. Când spui cuvintele „vie împărăţia Ta”, cheamă-L pe Domnul tău, Regele slavei, să domnească în tine. 
Dăruieşte-te lui Dumnezeu. Dăruieşte-te lui Dumnezeu ca El să poată face în inima ta ceea ce tu nu ai reuşit să faci de atâta timp.
 Recunoaşte-I dreptul de a domni în tine..."
*******

" După ce simţământul 2 acela de a fi la dispoziţia Sa a trecut, continuă cu următoarele cuvinte din rugăciunea Domnului. „Facă-se voia Ta, precum în ceruri, aşa şi pe pământ”. Când te rogi cu aceste cuvinte, umileşte-te înaintea Domnului, cerându-I să-Şi împlinească toată voia în tine şi prin tine. Încredinţează-ţi inima în mâinile Lui. Dă-I Domnului dreptul dea face în tine ceea ce-I place. Ştii care este voia Domnului? Voia Lui este ca copiii Lui să-L iubească. De aceea, când te rogi „Doamne, facă-se voiaTa”, tu de fapt Îi ceri să te facă în măsură să-L iubeşti. Aşa că începe să-L iubeşti! Şi când o faci imploră-L să-ţi dea dragostea Sa. " ...
*******
  " Înainte să închei capitolul acesta, aş vrea să-ţi spun ceva de motivaţia pe care o are inima ta atunci când Îl cauţi pe Domnul. La urma urmei de ce vii înaintea Domnului? Vii la El pentru că este plăcut?
 Vii pentru că te bucuri în prezenţa Domnului? Dă-mi voie să-ţi recomand o motivaţie superioară. Când vii la Domnul ca să te rogi, vino cu inima plină de iubire curată, o iubire, care nu caută nimic pentru ea însăşi. Vino cu o inimă, care nu vrea nimic de la Domnul, ci numai să-I fie pe plac şi să împlinească voia Sa. Să ilustrez. Să considerăm un slujitor. Slujitorul se îngrijeşte de stăpânul său; dar, dacă o face doar pentru a primi o răsplată, nu este vrednic să fie preţuit. Aşa că, drag creştin, când vii la El ca să te rogi, nu veni pentru bucurie spirituală. Nu veni nici chiar pentru a-L experimenta pe Domnul. Atunci cum? Vino doar ca să-I faci Lui pe plac.
 Când eşti acolo, în prezenţa Lui, dacă El decide să-ţi dea vreo binecuvântare deosebită,primeşte-o. Dar dacă nu, dacă mintea ta rătăceşte, primeşte acest lucru. Dacă îţi este greu să te rogi, primeşte şi acest lucru. Acceptă cu bucurie tot ceea ce El doreşte să-ţi dea. Crede că orice se întâmplă este voia Lui pentru tine! Să repet, căci este foarte important! Este foarte important pentru creşterea viitoare în Christos. Crede prin credinţă că tot ceea ce ţi se întâmplă este voia Lui pentru acel timp. Când te-ai apropiat de Domnul în felul acesta, vei descoperi că duhul tău este liniştit indiferent de situaţia în care te găseşti. Când ai învăţat să vii la Domnul cu această atitudine,nu vei fi deranjat dacă se retrage de la tine. Vremea uscăciunii spirituale va fi pentru tine la felca cea a belşugului spiritual. Le vei considera la fel. De ce? Pentru că ai învăţat să-L iubeşti pe Dumnezeu doar pentru că-ţi place de El, nu pentru darurile Lui, nici chiar pentru prezenţa Sa minunată."...
*******
"Doar Tu singur, o , Mantuitorule Crucificat, esti Cel care, prin Crucea Ta , ne poti ajuta sa murim fata de eu.Nu are importanta daca altii traiesc in belsug si in placeri, dar, in ce ma priveste, fie ca dorintele mele sa se indrepte spre cararea tacuta a suferintei.Vreau sa fiu unita cu Tine. Fie ca simturile , dorintele si vointa mea sa fie moarte fata de orice altceva si in intregime vii fata de Tine." 
*******  
 

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu tot ce vrea El!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...