Te caut din toata inima...

03 iunie 2013

Veniti sa ne rugam impreuna !!!

Dragii mei, deoarece in 13 iunie este Sarbatoarea Sfantului Anton , iar foarte multi dintre voi imi scrieti ca va confruntati cu diferite probleme , va invit ca incepand de maine sa facem impreuna o Novena puternica care este de mare ajutor atat trupurilor cat si sufletelor noastre. Aceasta va fi compusa din :

Novena catre Sfantul Anton si Novena catre Duhul Sfant pe care vi le voi scrie aici:


Novena Sfantului Anton:












Aceasta novena se tine astfel : 
- in fiecare marti ( acum noi o vom tine noua zile la rand incepand de maine , marti 4 iunie 2013 )timp de noua saptamîni se citeste novena corespunzatoare
- începeti prin a spune Tatal nostru , Nascatoare de Dumnezeu si Isuse iertare si îndurare (vezi la sfîrsitul paginii) si apoi rugaciunea premergatoare
- încercati sa nu mîncati nimic pîna la ora 12:00 sau daca reusiti , pîna la 18:00.
- la sfîrsitul celor noua marti ( noua zile) cititi rugaciunea de multumire
- Dumnezeu si Sfîntul Anton sa va ajute !




Rugaciune premergatoare


Minunat Sfinte Anton, glorios prin faima minunilor pe care le-ai savîrsit, tu care ai fericirea sa-l tii în bratele tale pe Domnul în chip de copil, dobîndeste-mi de la bunatatea lui favoarea pe care ti-o cer. Tu îndurator cu nenorocitii cazuti în pacat , nu te uita la greselile celui care te roaga ci la gloria lui Dumnezeu care va fi înca o data ridicata în slava de tine. 
Drept încredintare a recunostiintei mele , fie-ti fagaduilala unei vieti mai asemanatoare cu învataturile sfintilor Evanghelisti , închinata ajutorarii saracilor pe care atîta i-ai îndragit si îi îndragesti.
Binecuvînteaza-mi fagaduiala aceasta si dobîndeste pentru mine sa-i ramîn credincioasa pîna la moarte. AMIN





Intîia zi sau întîia marti
 
Marite Sfinte Anton , tu care ai fost înzestrat cu cele mai mari binecuvîntari ale  cerului si ai stiut sa le folosesti atîut de bine încît ai ajuns prietenul lui Dumnezeu ( Christos) si un puternic aparator al bisericii lui . Eu vin sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a savîrsit ca minune prin tine spre binefacerea noastra . Iar pentru ca tu poti savîrsi orice minune cu învoirea lui Dumnezeu , te rog cît pot eu mai fierbinte si mai smerit , asculta aceasta rugaciune a mea , cerîndu-i lui Isus Christos si Fecioarei Maria pentru mine taria de-a îndura necazurile acestei chinuite vieti cu rabdare si curaj si de a nu ma lasa doborîta de supararile ce se abat de pretutindeni asupra mea . Te rog Sfinte Anton pe marea mila pe pe care Dumnezeu a aratat-o catre tine facîndu-ti parte de fericirea binecuvîntarii sale si chemîndu-te la el ca sa-l iubesti mai presus de tot ce exista pe acest pamînt . AMIN
A doua zi sau a doua marti
 
Sfinte Anton, prea blîndul si scumpul meu ocrotitor, gîndeste-te fii bun , la mine si capata-mi adevarata odihna a sufletului în vîrtejul grijilor în aceste timpuri , precum si scaparea de suferintele si necazurile ce ma urmaresc pentru ca sa ma bucur de adevarata libertate si sa ma straduiesc pentru adevarata glorie a lui Dumnezeu si pentru mîntuirea sufletului meu .
Te rog fierbinte, sfinte Anton, în numele fericirii pe care ai simtit-o tu în singuratatea rugaciunilor tale în clipele de pe pamînt în care te-ai simtit prin spiritele din Paradis , unindu-ti mereu sufletul cu cel al Dumnezeului nostru Stapîn.
AMIN 
A treia zi sau a treia marti
 
O sfinte Anton, prea placut si drag slujitor al lui Dumnezeu , înflacareaza-mi inima ca sa simta focul dragostei divine . Da-mi curaj sa îndur necazurile ce ma coplesesc . Fa-ma sa mor pentru aceasta lume , pentru pacat si placerile trupului , spre a nu trai decît cu Dumnezeu împlinindu-i cu totul si întotdeauna vointa.
Te rog din tot sufletul meu , pe arzatoarea caritate ce ti-a înflacarat inima la vederea moastelor celor dintîi martiri ai Ordinului Franciscan si care te-a facut sa îmbratisezi o stare mai desavîrsita spre a duce lupta pentru izbînda cea mare a lui Dumnezeu pe pamînt si a cauta sa mori ca si acei martiri pentru Domnul nostru Isus Christos. AMIN 
A patra zi sau a patra marti
 
Sfinte Anton, prieten al lui Isus Cristos , trimis de Dumnezeu spre a distruge viciile si a face sa înfloreasca virtutile, te rog ai grija de mersul vietii mele, te implor sa o îndrumezi dupa modelul vietii tale si sa ma duci de mîna sprea a nu cadea în pacat de moarte .
Iar daca voi avea nenorocirea sa cad vreodata fa sa ma reculeg cît mai repede printr-o cainta adevarata si printr-o marturisire  dreapta.
Fa deasemenea sa-mi îndeplinesc dupa cuviinta toate îndatoririle mele de bun crestin , sa nu ma abat niciodata din calea ce duce la Dumnezeu oricît de ispititoare ar fi placerile. Cruta-ma tu de nenorocirea de a fi cu pricina de suparre pentru cineva. Capata-mi harul de a ma stradui sa ajut la mîntuirea tuturor celorlalti si a fiecaruia în parte prin vorbele si prin bunele mele exemple . AMIN 
A cincea zi sau a cincea marti
 
Puternic si milostiv vindecator o sfinte Anton, tu care vindeci toate bolile atît cele sufletesti cît si cele ale trupului , fie-ti mila de mine caci sînt lipsita de forta si sfîrsit .
Orgoliul, desfrînarea , poftele, mînia , nerabdarea si toate celelalte vicii ma îmbolnavesc într-una.
Puterea leacurilor tale este fara gres asupra lor . Pune un cuvînt bun pentru mine pentru ca bucurîndu-ma de o perfecta sanatate a trupului si a sufletului sa le folosesc spre a-i sluji lui Dumnezeu si a face din toate puterile mele numai ceea ce-i place lui.
Te rog din tot sufletul pe acea virtute pe care tu n-ai uitat-o niciodata si care te-a facut sa savîrsesti atîtea vindecari miraculoase. AMIN 
A sasea zi sau a sasea marti 
Ocrotitor a celor ce-si pun încrederea în tine , sfinte Anton eu nu-ti cer nici bogatie nici saracie , deoarece mi-e teama ca una m-ar duce la desertaciune iar cealalata la rabdare , la necazuri si chiar la desnadejde, ci capata pentru mine numai cele de nevoie spre a trai viata împreuna cu familia mea . Trupul are nevoie de hrana si îmbracaminte, harul divin este de nevoie sufletului spre a trai ca un bun crestin si al sluji pe Dumnezeu.
Trupul si sufletul sînt expuse la multe primejdii si necazuri. Tata al saracilor, ai grija de mine si scapa-ma de tot ce i-ar putea dauna unuia sau altuia. Cere-i lui Dumnezeu îndeplinirea dorintelor mele si buna reusita a treburilor. Te rog din tot sufletul pe grija plina de milostivire pe care o ai de cei care te-au slujit si te-au cinstit. AMIN 
A saptea zi sau a saptea marti
 
Flacara luminoasa a lumii crestine , o sfinte Anton tu care ai dat pa fata toate uneltirile satanei , împovarîndu-ne , lumineaza-mi mintea ca sa cunosc cît mai bine adevarurile de care am nevoie penru mîntuirea mea si a celor ce-mi sînt încredintati. Nu îngadui sa ma ispiteasca ceva si sa cad în pacat , ci capata pentru mine harul ca mergînd mereu pe calea adevarului sa-i plac lui Dumnezeu si sa-mi salvez sufletul . Intru aceasta fa-ma sa pricep ca trebuie sa ma despart de toate placerile trecatoare si sa ma apropii de Domnul meu Isus Cristos necautînd cele pamîntesti decît în masura în care îmi sînt de nevoie spre o mai buna mîntuire.
Te rog din suflet, pe darul de orbitoare stiinta pe care Parintele tuturor luminilor le-a revarsat din plin asupra sufletului tau cel binecuvîntat spre a lumina cu el lumea . AMIN 
A opta zi sau a opta marti
 
Milostiv alinator al îndureratilor , sfinte Anton, tu vezi necazurile care ma coplesesc, scapa-ma de ele sau cere-i lui Dumnezeu sa-mi întareasca în suflet resemnarea spre a îndura totul de dragul aceluia care nevinovat fiind a vrut sa îndure totul pentru noi vinovatii.
Te rog sfinte Anton, nu ma lasa niciodata în necazurile mele si capata penru mine precum si pentru cei ce sînt nenorociti ca si mine mîngîierea de care avem nevoie.
Fie-ti mila de saracii care sufera de foame si de orfanii care plîng , de vaduvele necajite si cu casa grea , sterge-le lacrimile, afla-le ocrotitori care sa le ia apararea , oameni cu inima buna care sa le dea ce le trebuie, alinatori care sa-i încurajeze sa rabde si sa ierte. Fa asa ca sa ramînem credinciosi Dumnezeului nostru în fericire ca si la necaz spre a bine-merita sa întram cu tine în Raiul vesniciei unde nu va mai fi nici o suferinta. Te rog din tot sufletul pe marea mila pe care ai avut-o totdeauna de cei nenorociti. AMIN
A noua zi sau a noua marti 
Sfinte Anton, credincios slujitor al Maicii Domnului, fii mijlocitorul meu pe lînga ea , ca sa ma dea în paza Dumnezeescului sau fiu capatînd penru mine iertarea pacatelor , harul de care am nevoie spre a-i fi pe plac lui Isus Christos ajutor în necazuri si primejdiile mele, precum si mîntuirea în clipa mortii . Iti cer aceeasi grija penru toti cei ce te cinstesc si te roaga spre a ne putea sfîrsi zilele în chip fericit si în harul lui dumnezeu , murind ca buni crestini în dragostea lui ( Dumnezeu ) Christos.
Te rog din tot sufletul pe bucuria de nespus care ti-a umplut sufletul atunci cînd pruncul Isus s-a odihnit în bratele tale, atunci cînd ti-a aparut si te-a mîngîiat blînda sa mama scapîndu-te de pericolul în care erai din pricina demonului precum si atunci cînd aceasta prea-puternica ocrotitoare a ta te-a cercetat pe patul de moarte spre ati primi sufletul tau cel binecuvîntat si a-l duce cu bine în pacea lui Dumnezeu . AMIN
Rugaciune de multumire
 
Slavit facator de minuni, sfinte Anton, parinte al saracilor si alinator al celor necajiti, tu care cu atîta graba mi-ai sarit în ajutor si m-ai mîngîiat astfel, iata-ma la picioarele tale spre a-ti închina recunostiinta mea.
Primeste-o dar  împreuna cu fagaduiala pe care o reînoiesc de a trai mereu în dragoste de Christos si de aproapele.
Fa-mi înainte parte de larga ta ocrotire si dobîndeste-mi gratia cea de pe urma de a ajunge într-o zi la ceruri spre a cînta împreuna cu tine dumnezeiestile milostiviri .
AMIN
Tatal nostru
Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta,faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamant. Painea nostra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin
Nascatoare de Dumnezeu
        Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine.  Binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau, ca ai nascut pe Cristos Mintuitorul sufletelor noastre.  Preasfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ora mortii noastre.  Amin. 
Isuse iertare
 
(de trei ori )
Isuse iertare si îndurare , în numele ranilor tale sfinte , primejdii ce ne-ameninta , sîngele tau pretios sa fie spre apararea noastra
 ( sau orice alta dorinta ) . 
******* 
Novena in cinstea Duhului  Sfant

In numele Tatalui  si al Fiului si Sfantului Duh.Amin.

Ziua 1

Duhule Sfinte,Mangaietorule, te ador cu umilinta si te rog cu toata ardoarea inimii sa binevoiesti a ma ajuta sa primesc sfintele tale daruri.Eu nu Te pot primi, Duhule dumnezeiesc, fara ajutorul harului tau prevenitor.Fara tine nu pot sa-ti fiu placut.De aceea , te rog ca, precum ai pregatit sfanta Inima a Mariei pentru Intruparea Cuvantului vesnic, sa pregatesti si inima mea ca sa poata primi flacarile fericite ale iubirii tale, tu care vietuiesti si domnesti in vecii vecilor.Amin.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Patrunde , Doamne, cu focul Duhului Tau Sfant, inimile noastre, ca sa-ti slujim cu suflet curat si placut tie.Prin Cristos, Domnul nostru .Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Ziua 2

Duhule Sfinte,Sfintitorul sufletelor noastre, da-nu , te rugam, darul fricii de Dumnezeu, pentru ca avand pururi constiinta vie a infinitei maiestati a Creatorului nostru si a negraitei sale iubiri, sa fim gata a pierde toate, chiar si viata, mai degraba decat a-l supara prin pacat.
O, Marie, oglinda dreptatii, dobandeste pentru noi de la Duhul Sfant acest dar care sa ne dea cainta desavarsita pentru greselile noastre din trecut si tarie sa pastram cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu.


Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Dumnezeule, in fata atotstiintei tale nimic nu este tainuit.Purifica gandurile inimilor noastre prin revarsarea Duhului Sfant, ca sa te putem iubi tot mai mult si preamari de-a pururi.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor .Amin.

Ziua 3

Duhule Sfinte, Sfintitorul sufletelor noastre, da-ne, te rugam, darul evlaviei, care sa ne ataseze de Tatal ceresc si sa ne uneasca cu Isus, Fratele nostru, si cu toti oamenii,deveniti, prin intruparea lui, fii ai lui Dumnezeu si frati pentru toti semenii nostri.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Dumnezeule, care prin lumina Duhului Sfant ai invatat inimile credinciosilor tai, da-ne ca in acelasi Duh, sa cunoastem cele drepte si sa ne bucuram totdeauna de mangaierea lui.Prin Cristos, Domnul nostru.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Ziua 4

 Duhule Sfinte,Sfintitorul sufletelor noastre, da-ne, te rugam , darul stiintei, ca toate lucrurile create si toate evenimentele sa ne vorbeasca despre Dumnezeu si sa ne indemne la preamarirea Lui .
O, Marie, Chivotul legii,dobandeste-ne de la Duhul Sfant acest dar pentru ca, inaltandu-ne de la cele nevazute, sa ne dezlipim inima de tot ceeea ce este trecator, cautand numai Imparatia lui Dumnezeu si sfintenia lui.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Doamne, revarsarea Duhului tau Sfant sa purifice inimile noastre si inviorarea de roua a harului sau sa le faca rodnice in fapte bune.Prin Cristos, Domnul nostru.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Ziua 5

Duhule Sfinte, Sfintitorul sufletelor noastre, da-ne, te rugam, darul tariei, care sa ne umple de curaj intemeiat pe atotputernicia lui Dumnezeu, spre a duce la bun sfarsit tot ceea ce ne cere chemarea noastra.
O, Marie, Fecioara puternica, dobandeste-ne de la Duhul Sfant acest dar, pentru ca respectul omenesc sa nu ne impiedice in indeplinirea indatoririlor noastre de crestini si sa fim gata de a suferi orice decat sa calcam poruncile lui Dumnezeu.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Trimite , Doamne, pe Mangaietorul, care de la tine purcede, sa ne lumineze sufletele si, dupa fagaduinta Fiului tau, sa ne calauzeasca la tot adevarul.Prin Cristos , Domnul nostru.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Ziua 6

Duhule Sfinte, Sfintitorul sufletelor noastre, da-ne ,te rugam , darul sfatului, care sa ne arate limpede ce trebuie sa facem in orice imprejurare si care sunt mijloacele cele mai potrivite spre a ajunge la scopul vietii noastre.
O , Marie, Maica bunului sfat, dobandeste-ne de la Duhul Sfant acest dar , pentru a putea actiona intotdeauna, cu umilinta si incredere, pentru instaurarea Imparatiei lui Dumnezeu in noi si in lume.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Doamne,Dumnezeul nostru, da-ne harul ca prin puterea Duhului Sfant sa ramanem statornici pe calea mantuirii si sa-ti slujim cu fidelitate.Prin Cristos, Domnul nostru.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

 Ziua 7

Duhule Sfinte, Sfintitorul sufletelor noastre, da-ne , te rugam, darul intelegerii, care sa ne deschida mintea spre a pricepe Cuvantul dumnezeiesc al Sfintei Scripturi asa cum ni-l vesteste Sfanta Biserica.
O, Marie, Fecioara preinteleapta, dobandeste-ne de la Duhul Sfant acest dar, ca sa nu ne lasam inselati niciodata de invataturi gresite, ci Cristos sa traiasca pururi, prin dreapta credinta , in sufletele noastre.

 Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

 Doamne, noi imploram bunatatea ta, ca sa binevoiesti a trimite in sufletele noastre pe Duhul Sfant, care sa ne calauzeasca pe calea poruncilor tale.Prin Cristos, Domnul nostru.Amin.

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

Ziua 8

Duhule Sfinte, Sfintitorul sufletelor noastre,da-ne , te rugam, darul intelepciunii, care sa ne lumineze ochii sufletului spre a crede cu tarie adevarurile revelate si a vedea toate lucrurile in lumina lui Dumnezeu.
O , Marie, Scaunul intelepciunii, dobandeste-ne de la Duhul Sfant acest Dar, pentru ca, inflacarati de iubire fata de Dumnezeu, sa implinim vointa lui in toate.

 Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

 Te rugam ,Doamne,fa ca stralucirea maretiei tale sa se reverse asupra noastra si lumina din Lumina Ta, prin harul Duhului Sfant, sa intareasca sufletele acelora care au fost renascuti prin har.Prin Cristos , Domnul nostru.Amin.

 Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant , acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

 Ziua 9


O, Sfanta Treime, vrednica de adorare! Ne inchinam maiestatii tale si iti multumim pentru iubirea nemasurata pe care ne-o arati.
Iti multumim, Parinte Vesnic, si tie, Fiule dumnezeiesc, pentru darul minunat al Duhului Sfant, caci daruindu-ne iubirea ce purcede de la Voi, v-ati daruit pe Voi insiva noua, sarmanilor oameni.
Iti multumim, Duhule Preasfinte, care esti Dar si Datator de daruri, si te rugam din toata inima sa binevoiesti a-ti face salas in sufletele noastre.
Ce-ti putem da in schimb pentru acest bine negrait?
Iti inchinam gandurile si dorintele noastre, intreaga noastra fiinta.Stapaneste-ne si nu ingadui sa ne indepartam vreodata de tine.

Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai.Si aprinde in ele focul iubirii tale!

Te rugam , Doamne, aprinde-ne de focul Duhului Sfant, pe care l-a adus pe pamant Domnul nostru Isus Cristos si pe care a dorit sa-l vada arzand in inimile noastre.El , care vietuieste si domneste in vecii vecilor.Amin.
Rugaciunile care urmeaza se rostesc in fiecare din aceste noua zile:

Invocatie la Duhul Sfant

 Vino, Duhule Sfant, vino prin puternica mijlocire a Mariei, Mireasa ta preaiubita.

Lumineaza, te rugam, mintile noastre, inflacareaza inimile noastre si indeparteaza din ele tot ceea ce te intristeaza.
Amin.


Consfintire la Duhul Sfant

O , Duhule Sfinte, Iubire care purcezi de la Tatal si de la Fiul, Izvor nesecat de har si de viata, ma consfintesc tie pe mine insumi si familia mea, trecutul meu , prezentul meu, viitorul meu, dorintele mele , alegerile mele, hotararile mele, gandurile mele, toate cate imi apartin si tot ceea ce sunt.
Pe toti aceia pe care-i intalnesc, pe care-i iubesc, si tot ceea ce vine in contact cu viata mea: sa fie binecuvantat de puterea luminii tale, de caldura ta , de pacea ta, Tu esti Domnul si de viata datatorul si in harul tau sufletul se curata.
O , Duh al Iubirii vesnice, vino in inima mea, reinnoieste-o si fa-o tot mai asemanatoare cu Inima Mariei, ca astfel eu sa pot deveni acum si pentru totdeauna tabernacolul prezentei tale Divine.
Amin.



Litania Duhului Sfant


Doamne, miluieşte-ne,
Cristoase, miluieşte-ne,
Doamne, miluieşte-ne,
Isuse, auzi-ne,
Isuse, ascultă-ne,
Tată din cer, Dumnezeule, miluieşte-ne pe noi! (*)
Fiule, Răscumpărătorul lumii, Dumnezeule, *
Duhule Sfânt, Dumnezeule, *
Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, *

Duh al adevărului şi al înţelepciunii, *
Duh al înţelegerii şi al sfatului, *
Duh al tăriei şi al ştiinţei, *
Duh al evlaviei şi al fricii de Dumnezeu, *
Duh al iubirii, al bucuriei şi al păcii, *
Duh al răbdării, al bunătăţii şi al blândeţii, *
Duh al bunăvoinţei şi al statorniciei, *
Duh al credinţei şi al modestiei, *
Duh al înfrânării şi al curăţiei, *
Duh al umilinţei şi al prudenţei, *
Duh al vieţii şi al mântuirii, *
Duh al virtuţilor şi al harurilor, *
Duh al dumnezeieştii înfieri, *
Duh care purifici sufletele, *
Dumnezeule care cercetezi inimile şi adâncul fiinţei omeneşti, *
Împărţitor al harurilor cereşti, *
Cunoscător al gândurilor şi al intenţiilor inimii, *
Apărător sigur în timp de încercare, *
Mângâierea celor care încep să te slujească, *
Tăria şi curajul celor care merg pe calea virtuţii,*
Cununa celor desăvârşiţi, *
Fericirea tuturor îngerilor, *
Lumina Patriarhilor, *
Inspiratorul Profeţilor, *
Graiul şi ştiinţa apostolilor, *
Biruinţa Martirilor, *
Înţelepciunea Mărturisitorilor, *
Puritatea Fecioarelor, *
Frumuseţea lăuntrică a tuturor sfinţilor, *
Fii milostiv,
iartă-ne Duhule Sfinte,
Fii milostiv,
ascultă-ne Duhule Sfinte,
De orice păcat, mântuieşte-ne pe noi, (**)
De vicleniile diavolului, **
În ziua judecăţii, **
Noi, sărmanii păcătoşi, te rugăm ascultă-ne, (***)
Ca să ne ierţi toate păcatele, ***
Ca să binevoieşti a ne lumina şi ajuta intenţiile şi faptele noastre, ***
Ca să ne învredniceşti să suferim cu generozitate, în toate încercările, din dragoste către tine, ***
Ca să aprinzi în inimile noastre o dorinţă statornică şi pururi vie pentru desăvârşirea creştină, ***
Ca să ne întăreşti în pacea interioară şi adevărata linişte sufletească, ***
Ca să ne păstrezi în harul tău până la ultima noastră suflare, ***
Ca să ne primeşti printre aleşii tăi, ***
Ca să ne faci vrednici de mântuire, ***

Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii, 
revarsă asupra noastră pe Duhul Sfânt.
 
Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii, 
trimite-ne de la Tatăl pe Duhul Sfânt pe care ni l-ai făgăduit.
 
Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii,
dăruieşte-ne pe Duhul tău cel bun.

V. Trimite Duhul tău şi se vor crea!

R. Şi vei reînnoi faţa pământului!

Să ne rugăm:

Dumnezeule, pentru care nimic nu este ascuns, te rugăm ca prin revărsarea Duhului Sfânt să purifici gândurile inimilor noastre ca să te putem iubi din ce în ce mai mult şi să te lăudăm de-a pururi. Amin.


PS: Aceste zile sunt o buna ocazie pentru a va examina constiinta si a face o spovada buna  pentru ca atfel sa va puteti Impartasi cu Domnul nostru Isus Cristos.
Pentru a afla mai multe despre cum trebuie sa va spovediti , va invit cu drag sa dati clik pe linkurile urmatoare:
si 



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate harurile Duhului Sfant!

8 comentarii:

Anonim spunea...

buna multumesc pt aceste rugaciuni folositoare,am gasit pe net vovena sf anton ,eu sunt deja la 4 marti.are cv daca incep novena sf duh in aceste zile.

mmary spunea...

Anonim,

Laudat sa fie Isus!

Nu este nimic rau daca incepi novena catre Sfantul Duh , ba dimpotriva , iti va fi de mare ajutor.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Sfantul Sau Duh si sa reverse asupra ta toate harurile si darurile Sale!

Anonim spunea...

Sf Anton a fost mereu cu mine cind l-am rugat sa ma ajute ,si ma ajutat si continua sa ma ajute cind necazurile ma apasa .Voi fi mereu cu tine Sf Antoane. Doamne ajutane ! 13 iunie 2013 S.....

Anonim spunea...

Sf Anton,ajuta-ma in necazurile care le am ,ajuta-ma ocroteste-mi familia de rau si de necaz de dusmani vazuti si nevazuti .

Anonim spunea...

Sf antoane iti multumesc din tot sufletul pt minunea ce ai facut pt mine ,mi-ai adus acasa baiatul ,iti multumesc ,vei fi toata viata alaturi de tine,iti multumesc. Mare ieste puterea Ta Doamne! Fereste-ne Doamne de rau si de necaz! Fereste-ne Doamne de dusmani vazuti si nevazuti. Doamne ajutane!S....

Anonim spunea...

RUGACIUNE DE MULTUMIRE PT DARURILE PRIMITE SF ANTON Multumescu-ti Doamne,ca m-ai auzit in ziua necazului meu si nu Ti-ai intors fata de la mine,cind am strigat catre Tine,in strimtoarea mea.Iti multumesc,Doamne,pentru darul de care m-ai invrednicit prin mijlocirea SF ANTON si iti ofer,drept prinos al recunostintei mele,inima mea ca sa aprinzi in ea focul dragostei Tale. Ajuta-ma,DOAMNE,ca la iubirea si milostivirea Ta fata de mine sa-ti raspund cu o inflacarata iubire.Invredniceste-ma sa-Ti dovedesc prin faptele mele iubirea mea,pazind poruncile Tale,aratindu-mi iubirea fata de aproapele meu si fata de Biserica Ta. AMIN S.....

mmary spunea...

Draga S..., minunat , aceasta rugaciune o rostesc si eu in cadrul novenei pe care o fac acum pentru tine , pentru voi cei care comentati pe acest blog, novena pe care o voi termina maine.Sper sa-ti gasesti cat mai curand locul de munca dorit.

Cu blandul Isus sa te binecuvanteze Fecioara de Sus!

Anonim spunea...

Iti multumesc din tot sufletul draga mmary ,pentru rugaciuni .Seara de seara sint aici pe blog,tau. Laudat sa fie Isus ! S.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...