Te caut din toata inima...

15 aprilie 2013

RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele.
 Cu patimile Tale, vindeca patimile mele! 
Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele.
 Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau, celui de viata facator.
 Fierea, cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat.
 Trupul Tau intins pe Cruce, sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. 
Preasfintele Tale maini, pironite de cei faradelege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta.
 Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi.
 Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau.
 Nu am inima plina de durere ca sa te caut; nu am pocainta, nici umilinta, care intorc pe fii la mostenirea lor; nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. 
Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa poprnesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal,
 Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. 
Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. 
Du-ma la pasunea Ta. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea descoperirilor Tale.
Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. 
Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin. Dumnezeu sa va binecuvanteze cu nesfarsitele comori ale iubirii si milostivirii Sale!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne Isuse Hristoase,ajuto pe mama mea Maria sa se faca bine ,ocrotesteo ,ajuto te rog sa-i treaca durerile atit de mari care le are ,nu poate sta nici in picioare mult si nici in pat,ajuto te rog alinai durerile . Doamne asculta-mi rugamintea!

Anonim spunea...

Doamne Iisuse Hristoase fi milostiv cu mine atunci cand eu voi muri si sufletul meu va fi luat de ingerul meu pazitor si ma va duce la tine acolo une ma asteapta judecata .Da-mi puterea de a face cat mai multe fapte bune Doamne iarta-mi pacatele ca nimeni de pe lumea asta nu are pacate .Iisus Hristos auzu-mi rugaciunea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...