Te caut din toata inima...

07 aprilie 2013

O, Isuse al meu, singura mea Milostivire ... te iubesc ...



2.02.1938.Intuneric sufletesc.
Astazi este sarbatoarea Maicii Domnului , iar in sufletul meu se face intuneric.Domnul s-a ascuns , iar eu sunt singura , absolut singura.Spiritul mi s-a intunecat intr-atat, incat in jur vad numai vedenii; nicio raza de lumina nu patrunde in sufletul meu , , nu ma inteleg pe mine insami, si nu-i inteleg nici pe cei care imi vorbesc.

Ispite ingrozitoare ma asalteaza cu privire la sfanta credinta.O, Isuse al meu, salveaza-ma.Nu pot spune nimic mai mult.Nu le pot descrie in amanunt, caci ma tem sa nu fie cineva scandfalizat citindu-le.M-m mirat ca asemenea tulburari pot sa atinga sufletul.

O, uraganule, ce faci cu lotca inimii mele? Aceasta furtuna a durat toata ziua si noaptea.Cand maica superioara a venit sa ma vada si m-a intrebat:
"N-ati vrea sa profitati , sora, de prezenta parintelui Andrasz, caci va spovedi? " - am raspuns ca nu.

Mi se parea ca parintele nu ar fi in stare sa ma inteleaga  iar eu nu as fi in stare sa ma spovedesc.Am petrecut toata noaptea cu Isus in Ghetsimani.Din pietul meu iesea numai un geamat de durere.O agonie  naturala ar fi mai usoara, aici agonizezi si nu poti sa mori.

O , Isuse , nu ma gandeam ca ar putea exista un asemenea fel de suferinta.
Neantul- este realitate.

O , Isuse, salveaza-ma, cred in Tine din toata inima mea , am vazut de atatea ori lumina Fetei Tale, dar acum - unde esti, Doamne?
Cred , cred si inca o data cred in Tine , Dumnezeule Unul in Sfanta Treime, Tatal , Fiu si Duh Sfant , precum si in toate  adevarurile pe care  Sfanta Ta Biserica mi le da  sa le cred.

Totusi , intunericul nu se imprastie si sufletul mi se cufunda intr-o agonie inca si mai mare.Si in acel moment un chin atat de mare m-a cuprins ca ma mir acum eu insami ca nu mi-am dat sufletul - dar acesta n-a fost decat un scurt moment.

In clipa aceea L-am vazut pe Isus , din Inima Sa ieseau aceleasi doua raze si ele m-au invaluit in intregime.In acelasi moment, chinurile mele au disparut.

Fiica mea - a spus Domnul- sa stii ca prin tine insati esti doar ceea ce ai trait acum , si ca participi la viata vesnica numai datorita harului Meu si tuturor darurilor pe care Eu  ti le acord cu generozitate.

Si cu aceste cuvinte ale Domnului  mi-a venit o adevarata cunoastere de mine insami.Isus imi da o lectie de adanca smerenie si in acelasi timp de incredere totala in El.
Inima mea s-a prefacut in cenusa , in praf , si chiar de-ar fi  ca toti oamenii sa ma calce in picioare , as considera-o  ca pe inca un har.
Simt si sunt adanc patrunsa da faptul ca sunt nimic , incat adevaratele umiliri mi-ar fi o usurare.






3.02.1938.Astazi , dupa sfanta Impartasanie, Isus mi-a dat din nou cateva indicatii; 

In primul rand - sa nu te lupti singura cu ispita , ci s-o dezvalui imediat confesorului tau, ea isi va pierde atunci toata forta , in al doilea rand - in aceste  incercari , sa nu-ti pierzi lnistea , ci sa traiesti in prezenta  Mea, sa implori ajutorul Mamei Mele si al sfintilor ; in al treilea rand - sa ai siguranta ca Eu te privesc si te sustin; in  al patrulea rand - sa nu te temi de luptele spirituale nici de vreo ispita , caci Eu te sustin numai sa vrei oricat de putin sa lupti ; sa stii ca victoria este intotdeauna de partea ta; in al cincilea rand - sa stii ca printr-o lupta curajoasa  tu imi aduci o mare slava , si ca aduni pentru tine merite , ispita iti da ocazia sa imi arati fidelitatea ta.

Si acum , am sa-ti spun ce este cel mai important pentru tine: o sinceritate nelimitata fata de indrumatorul tau; daca nu profiti de acest har potrivit indicatiilor Mele , ti-l voi lua si atunci vei ramane singura cu tine insati si vor reveni din nou toate chinurile pe care le cunosti. Nu-mi este placut  ca nu te folosesti de aceste ocazii in care poti sa-l vezi si sa vorbesti cu el.Sa stii ca este un mare har din partea Mea cand dau un indrumator unui suflet.Multe suflete mi-l cer, dar nu le acord tuturor acest har.Din moment ce ti l-am dat ca indrumator , l-am dotat cu o noua lumina pentru a-i usura cunoasterea si intelegerea sufletului tau...

O, Isuse al meu, singura mea Milostivire , ingaduie-mi sa vad Fata Ta multumirea ca semn de impcare cu mine , caci inima mea  nu poate suporta severitatea Fetei Tale; daca o mai  prelungesti o clipa , ea se va sfarama de durere.Vezi bine ca prin cainta mea m-am prefacut in tarana.

In aceeasi clipa , m-am vazut ca intr-un palat, iar Isus mi-a  dat mana , m-a asezat alaturi de El si mi-a spus  cu bunavointa:
Mireasa Mea , Imi esti placuta intotdeauna prin smerenie.Nici  cea mai mare mizerie n-ar putea sa Ma opreasca sa ma unesc cu un suflet , dar unde este mandrie , acolo Eu nu sunt.



Cand mi-am revenit , m-am gandit la tot ce s-a petrecut in inima mea , multumindu-I Domnului pentru iubirea si milostivirea pe care mi le dovedise.
Isuse , ascunde-ma ; asa cum Tu Te-ai ascuns sub infatisarea unei albe Ostii , ascunde-ma si pe mine de ochii oamenilor si ascunde in mod cu totul special darurile pe care binevoiesti sa mi le acorzi; fa ca in exterior sa nu tradez ceea ce Tu faci in sufletul meu .

In fata Ta eu sunt ca o alba Ostie , o , Preot Divin, consacra-ma Tu Insuti iar prefacerea mea sa fie cunoscuta numai de Tine; si in fiecare zi stau in fata Ta ca o Ostie ispasitoare si implor milostivirea Ta pentru lume.Ma voi nimici in fata Ta in tacere si neobservata ; iubirea mea curata si neinpartita va arde ca o jertfa intr-o adanca tacere, si fie ca mireasma acestei iubiri sa se raspandeasca la picioarele tronului Tau .Tu esti Domnul Domnilor , dar esti indragostit de inimile cele mai mici si smerite...

sursa : "Sfanta Faustina " Mic Jurnal.Milostivirea  lui Dumnezeu in sufletul meu"



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu nesfarsitele comori ale iubirii si milostivirii Sale!




2 comentarii:

ANA spunea...

'...SA STI K ESTE UN MARE HAR DIN PARTA MEA KND DAU UN INDRUMATOR UNUI SUFLET.MULTE SUFLETE MIL CER,DAR NU LE ACORD TUTUROR ACEST HAR"..........am copiat acest citat si indraznesc sa te rog sami explici putin ce vrea sa spuna prin trimiterea unui indrumator...raportat la vremurile noastre???...sa fie vb. de preotul de la spovada??..multumesc anticipat

mmary spunea...

Da , draga Ana, este vorba de un bun duhovnic.Sfanta Faustina avusese inainte un alt duhovnic care nu o intelegea , nu-i intelegea misiunea pe care Isus i-o incredintase( aceea de a face cunoscuta lumii Milostivirea Divina).Dupa indelungi suferinte si rugaciuni Isus i la daruit pe Parintele Andrasz caruia i-a dat si lumina si intelegerea necesare pentru a o ajuta pe Sfanta Faustina .

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu nesfarsitele comori ale iubirii si milostivirii Sale!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...