Te caut din toata inima...

11 februarie 2013

Mesajul Sfintei Fecioare în luna februarie 2013 pe Muntele Sfintei Treimi lângă Nuşfalău



2013 - ANUL PREGĂTIRII PENTRU APARIŢIA SFINTEI FECIOARE – FEBRUARIE


“Fericit este cel care a crezut că se vor împlini cele spuse de Domnul!” (Lc.1,45)


A 1Ö1-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi


Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm din cele patru evanghelii vindecările săvârşite de Isus.


Mottoul lunii: „Iată semnele care-i vor însoţi pe cei ce vor crede:...îşi vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi!!!” (Mc.16,17-18).


Intenţia comună de rugăciune: să ne rugăm împreună în fiecare seară între orele 20 şi 21 pentru însănătoşirea bolnavilor noştri!


Sarcina noastră concretă va fi: să ducem mesajul în spitale şi în casele celor bolnavi!



Mesajul Sfintei Fecioare în luna februarie 2013


„În această lună în care sărbătoriţi ”ziua mondială a bolnavilor”, prin primirea maslului doresc să vorbesc medicilor, bolnavilor şi ispăşitorilor!!


Dragii Mei copii medici! Trebuie să conştientizaţi că sunt şi Mama voastră, iar voi sunteţi copiii Mei. Sfântul Meu Fiu şi-a vărsat Sfântul Sânge şi pentru voi şi a pregătit şi pentru voi un loc în Rai. Vă rog ca în anul credinţei să mărturisiţi credinţa voastră atât între voi, cât şi în faţa bolnavilor. Înainte de fiecare intervenţie chirurgicală, faceţi-vă semnul crucii şi cereţi ajutorul Lui Dumnezeu! După fiecare operaţie fiţi recunoscători Bunului Dumnezeu că a fost cu voi şi v-a ajutat. Aveţi grijă ca pentru voi bolnavul să fie întotdeauna cel mai important. Orice altceva să rămână pe plan secundar. În inima şi pe buzele voastre să fie deopotrivă răbdarea, iubirea şi speranţa. Trebuie să conştientizaţi şi faptul că atât în spatele vostru, cât şi în spatele naturii stă tot puterea de vindecare a lui Dumnezeu. De aceea, dacă se poate, spuneţi-le bolnavilor să se folosească mai întâi de puterea vindecătoare a naturii. Aceasta  îi va vindeca pe viaţă, fără niciun fel de efecte secundare.


Dragii mei copii bolnavi! Eu văd că în boală voi observaţi de regulă doar ceea ce este rău, de aceea sunteţi trişti! Acum, din însărcinarea Sfintei Treimi, am să vă dezvălui şi părţile bune ale bolii, ca să găsiţi pace şi alinare sufletească.

·               Dumnezeu are cu fiecare dintre voi un plan unic. Înainte de a vă folosi ca şi colaboratori, vă formează cu o previziune atentă, prin intermediul miilor de situaţii pline de durere sau de bucurie.

·               Dacă veţi învăţa să acceptaţi şi să oferiţi suferinţele cauzate de boli pentru iertarea păcatelor voastre, pentru purificarea voastră, pentru eliberarea sufletelor din Purgator, dacă le veţi uni cu suferinţele Sfântului Meu Fiu, veţi vedea că suferinţa voastră va avea sens şi  valoare veşnică.

·               Învăţaţi să spuneţi şi să împărtăşiţi altora toate suferinţele voastre. Nu-i aşa că aţi experimentat că bucuria se dublează, iar suferinţa se înjumătăţeşte atunci când este împărtăşită?

·               Când sunteţi bolnavi nu întrebaţi: ”De ce a permis asta Bunul Dumnezeu?”, ci ”Cu ce scop a permis Dumnezeu această boală?”. Doar acest mod de gândire vă duce în direcţia bună.

·               Trebuie să mai ştiţi şi că în Împărăţia lui Dumnezeu se ajunge trecând prin multe greutăţi. Viaţa voastră pământească nu este Paradisul, ci testarea credinţei, speranţei şi iubirii voastre. Depinde doar de voi cum treceţi examenul la aceste materii. Crucea aparţine fiecărei vieţi omeneşti până când veți ajunge la ţintă. Aveţi dreptul să vă alinaţi suferinţa. Însă, dacă nu puteţi schimba situaţia, atunci acceptaţi suferinţa  şi oferiţi-o fără să cârtiţi!

·               Vă rog să credeţi că orice vă dă, permite sau vă ia Dumnezeu, toate sunt spre sfinţirea voastră. Dacă veţi crede aceasta cu adevărat, atunci veţi accepta cu mulţumire tot ceea ce vi se întâmplă.

·               Bolnavii care merg cu credinţă şi încredere pe calea crucii vieţii lor, vor auzi în suflete încurajarea Celor din Ceruri: ”Nu te teme. Doar crede. Sunt cu tine, te iubesc şi te ajut!”.

·               Ar fi bine ca în caz de boală să cereţi harul vindecării împreună cu familia şi cu cei din comunitatea spirituală. „Acolo unde doi sau trei vor cere ceva, ruga va fi auzită!”

·               În timpul bolii vă daţi seama câtă nevoie aveţi de medici, de asistenţi, de alinare, de membrii familiei voastre. Ar fi bine dacă în linişte, în inima voastră s-ar trezi la viaţă recunoştinţa şi premărirea pentru orice ajutor şi har concret! Ar fi bine dacă aţi uşura viaţa celor dragi ai voştri având o atitudine creştinească în timpul bolii. De multe ori nu se ştie cui îi este mai greu: bolnavului sau celui care îl îngrijeşte.

·               Când sunteţi bolnavi, pentru a vă vindeca, folosiţi sacramentalele (apă sfinţită, cruce vindecătoare), cereţi de la preoţii voştri maslul; puteţi cere liturghii pentru vindecare, promiteţi-I lui Dumnezeu că veţi fi mai buni, rezolvaţi-vă problemele nerezolvate, împăcaţi-vă cu duşmanii voştri, cereţi harul unei morţi bune şi observaţi calea care duce către Cer, împrieteniţi-vă cu ea. Nu vă fie teamă de acea Împărăţie unde nu va fi nici cel Rău, nici boală, nici lacrimi, ci doar o fericire veşnică. Trebuie să ştiţi că, dacă Dumnezeu mai are planuri cu voi, vă va ridica chiar şi din adâncul mormântului. Dar dacă planul lui Dumnezeu în ceea ce vă priveşte s-a încheiat aici pe Pământ, atunci nici milioane de medici nu vor putea să vă ajute!


Dragii Mei copii ispăşitori! Vă îndemn cu cea mai mare iubire să duceţi acest mesaj Ceresc cu îndrăzneală în spitale şi în casele celor bolnavi. Împărţiţi  aceste mesaje: medicilor, asistentelor, celor care vă îngrijesc şi bolnavilor deopotrivă. Veţi vedea că prin acest mesaj Ceresc veţi duce lumină şi putere celor aflaţi în întunecime şi slăbiciune sufletească.


Sfânta Treime vă binecuvântează acum prin Mine cu spiritul abandonării depline lui Dumnezeu!”



Temă de casă pentru luna februarie:


„AUZI ÎNCURAJAREA CELOR DIN CER ATUNCI CÂND EŞTI BOLNAV: NU TE TEME! SĂ AI CREDINŢĂ! SUNT CU TINE, TE IUBESC ŞI TE AJUT!!!”


RETROSPECTIVA LUNII IANUARIE 2013


În ce privință ne-au întărit Cei din Cer în ultimul timp?



·         Anul trecut am avut de înfruntat multe încercări şi suferinţe. Cei din Cer le-au permis pentru ne întări în credinţă şi pentru a putea trece cu bine examenul credinţei, speranţei şi iubirii!

·         Mesajul Pruncului Isus din seara de Crăciun a fost: „Nu vă fie frică, indiferent ce se întâmplă cu voi, pentru că Eu sunt cu voi, vă iubesc şi vă ajut în orice situaţie a vieţii voastre!”.

·         În noaptea de Revelion Cei din Ceruri ne-au întărit în inimi: „Veţi fi cu adevărat fericiţi în anul viitor, dacă nu veţi aduce în anul nou păcatele anului vechi şi veţi avea grijă ca sufletele voastre să nu fie pătate din cauza păcatelor!”.

·        
 În prima zi a anului Cei din Ceruri ne-au rugat: „Să nu vă străduiţi să deveniţi în primul rând mai bogaţi şi mai inteligenţi, ci, cu fiecare zi încercați să deveniţi mai buni!”. „Să fim în acest an mai buni, mult mai buni, să fim fraţi iubitori pentru toţi!”

·         Cei din Cer ne-au  recomandat trei rugăciuni scurte pe care să le spunem la sfârşitul şi începutul anului: „Iartă-mă, Doamne! Recunoştinţă Ţie, Doamne! Ajută-mă, Doamne!”.

·      
   Încă de la începutul anului să ne gândim că Dumnezeu e Drept şi Îndurător. Dumnezeu răsplăteşte binele, parţial aici pe Pământ şi deplin în Cer, dar şi pedepseşte răul în parte aici pe Pământ şi deplin dincolo. De aceea să ne gândim că nu merită făcut răul, nici chiar atunci când acesta este mai  uşor de ales şi făcut de mulţi. Merită făcut binele, chiar dacă este dificil şi este înfăptuit de către puţini! Dacă vom cădea din cauza atacurilor celui Rău şi din cauza lumii şi a firii noastre păcătoase, să ne căim imediat şi să cerem iertare de la Isus Îndurător. Dacă învăţăm să luptăm prin Sfântul Sânge al lui Isus şi prin Sfintele Lacrimi ale Fecioarei Maria, am putea rămâne în stare de har chiar şi de-a lungul mai multor luni.

·         Putem fi siguri de faptul că în acest an cel Rău îi va ataca într-un mod deosebit pe preoţi. De aceea, Cei din Ceruri ne roagă ca în această novenă mare să-i apărăm pe preoţii hirotoniţi printr-un lanţ de rugăciune.


Ce trebuie să ştim despre novene?


Există novene care se fac pe parcursul a nouă zile, a nouă săptămâni sau a nouă luni. Se pot face în cinstea Sfintei Treimi, a Sfintei Fecioare, a Îngerilor şi sfinţilor, cerând mijlocirea lor. Este important să închinăm novena sfântului în care ne încredem cel mai mult. Novena, cu cât este spusă de mai multe persoane, cu atât este mai eficientă! Atenţie mare ca novena să fie făcută doar pentru intenţii bune. Cine face novene pentru intenţii rele produce bucurie lui Satan, iar el îi răsplăteşte pe ai lui cu Iadul. În timpul novenei, în fiecare zi să luăm mai în serios rugăciunea, postul, faptele bune, împărtăşania, pelerinajul lunar, iubirea, schimbările pozitive din viaţa noastră spirituală. Putem face novene pe parcursul întregii noastre vieţi, cu intenţii de cerere sau recunoştinţă şi ne putem aştepta la haruri deosebite ce se vor revărsa asupra noastră şi a celor din jur.


Mărturia părintelui greco-catolic Pop Adrian


M-am născut la data de 7 iunie 1959 în judeţul Satu Mare! Prin mila şi ajutorul lui Dumenezu, părinţii mei au crescut 10 copii, 9 băieţi şi o fată. Tatăl meu a fost ceferist, iar mama casnică și s-au dedicat cu iubire copiilor. Întrucât Biserica greco-catolică a fost interzisă în vremea comuniștilor, mergeam 15 kilometri pentru o Liturghie la o biserică romano-catolică! În familia noastră se făcea rugăciune în comun în fiecare dimineaţă şi seară. În fiecare după- amiază spuneam împreună rozariul, în cinstea Maicii Sfinte. După terminarea şcolilor şi a armatei am devenit pădurar. M-am căsătorit în această perioadă şi avem doi băieţi şi o fată! Întrucât am simţit chemarea către preoţie, în anul 1990 m-am înscris la teologie. Am ştiut despre comunitatea de ispăşire încă de pe vremea când era la Şimian. Cu bucurie vă spun că m-am oferit Celor Cinci Sfinte Răni ale lui Isus încă de pe vremea când eram tânăr, rugându-mă în cinstea lor.

Vin să ispăşesc cu regularitate la Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi, din vara anului 2005. Eu mă străduiesc să fie ordine în viaţa mea spirituală şi, prin intermediul spovezii, îndemn şi pe alţii la aceasta. Mă bucur foarte mult că pot avansa în preoţie, nu singur, ci împreună cu o comunitate spirituală. Sunt foarte recunoscător pentru toate harurile pe care le-am primit prin intermediul ispăşirii!


Mărturia Esterei despre vindecarea sa


Am venit din localitatea Ajak- Ungaria. În anul 2011 am suferit de o boală incurabilă de piele (psoriazis). Atunci pielea capului şi întregul corp erau acoperite cu răni. Veneam cu regularitate la Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi. La sfârşitul anului 2011 am mers la părintele Csilik şi la Vad Ilona să cerem o binecuvântare. 

Atunci Sfânta Fecioară a spus prin intermediul Ilonei să venim pe 1 ianuarie, deoarece Ea vrea să mă vindece prin intermediul apei binecuvântate. Aceasta a fost o zi de neuitat. După binecuvântarea apei, am dus acasă din ea, am băut şi am pus şi în apa de baie cu regularitate. În primul sfârşit de săptămână de după 1 ianuarie toate rănile de pe corpul meu au dispărut. Când ne-am reîntors la medic, el a spus: practic este imposibil să fi dispărut aşa cu totul.”.  După vindecarea mea vorbesc în fiecare zi cu Sfânta Fecioară. Ultima dată mi-a spus: "Rugaţi-vă mai mult şi cu regularitate, deoarece este multă răutate în lume!”.



Privire în viitor pentru luna martie 2013:


Ÿ  În  martie programele de ispăşire pe Muntele Sfintei Treimi vor avea loc pe 1 – 2 – 3 şi 7 de la ora 13!

Ÿ  În aceste zile vom sărbători în avans Zielele Săptămânii Mari !!!

Ÿ  Să facem calea Crucii măcar în zilele de post pentru sfinţirea naţiunilor noastre!

Ÿ  Sfintele Paşti vor avea loc pe 31 Martie!

                                                       
 (Mesajele le primim în Nuşfalău, prin intermediul  pr.Janos Cs. şi al V.Ilona)

Mesajele din Nuşfalău în limba română le găsiţi pe internet la:www.muntelesfinteitreimi.ro,

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0040-768-712723;0040260670508

2 comentarii:

Florentina spunea...

Inima mea este plina de bucurie,stiu de putin timp de mesajele SFINTEI FECIOARE daca asi putea respeca tot ce ne invata asi fi cea mai fericita ,ma voi stradui zi de zi pentru mine,familia mea si toti care au nevoie,mi-am schimbat mult parerea despre preoti si menirea pe care o au,sa-i ajute SFINTA TREIME sa aibe grija noastra.

Anonim spunea...

AM CAUTAT MESAJUL DE PE LUNA MAI VA ROG SA-L PUBLICATI DACA ESTE POSIBIL,EU ASTEP CU NERABDARE MESAJUL SFINTEI FECIOARE,CU MULTUMIRI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...