Te caut din toata inima...

20 iulie 2012

Bucuria Pacii Sale


Lucrul sigur pe care mi-l aduce efortul de a ma ruga sau cel putin de a vrea sa ma rog este,deocamdata, pacea.
Rezistenta pe care o veti opune plictiselii, neatentiei, firii,dorinta de fuga, va va face sa intrati putin cate putin in imperiul pacii, al unei paci adevarate, autentice, noi, care nu este din lumea aceasta.
Atunci veti prinde gustul unei realitati care se formeaza in strafundurile abisale ale fiintei voastre, si veti  invata mai bine sa cunoasteti  aceasta realitate in cele mai mici detalii si sa sesizati caracterul exceptional al valorii ei.
Desigur, cateodata o veti simti abia dupa ce v-ati corectat judecata, v-ati marturisit iubirea, v-ati reinnoit dorinta de a va schimba viata si de a o rupe cu una sau cu alta.
In fond, Dumnezeu va face sa va dati seama ca nu exista pace in dezordine, ori adoratie in idolatria fata de fapturi.
Nu degeaba pacea a fost definita : "Liniste in ordine".

E greu sa simtim pacea lui Dumnezeu fara ca, mai intai, sa ne  fi propus cu toata seriozitatea sa traim cu o singura sotie, sa-i iertam pe cei care ne-au gresit, sa traim din munca noastra, sa ne disciplinam putin instinctele si dorintele.
Unitatea dintre viata si rugaciune, dintre zi si noapte, dintre gand si actiune, e indiscutabila.Dar , odata stabilita aceasta ordine , cu mult peste slabiciunile si dificultatile noastre, El ne trimite bucuria intimitatii si a pacii Sale.

Nu va grabiti fratilor, sa parasiti locul de rugaciune!

Nu fiti obsedati de timp!

Bucurati-va de pacea aceea cat de mult puteti.

Ea va deveni o lumina pe chipul vostru.

Si va fi lumina de care au nevoie fratii voastri atunci 
cand va veti intoarce la ei.

Apostolatul consta in purtarea acelei lumini.

Carlo Carretto : "Iubind in tacere .Ganduri pentru fiecare zi."Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Pacea , Iubirea , Milostivirea si Bucuria Sa!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...