Te caut din toata inima...

13 mai 2012

Castigarea mantuirii depinde de buna intrebuintare a harurilor



Cu bucurie am primit harurile ce mi le-a dat Dumnezeu pentru a face binele si spre a ma ajuta spre folosul sufletului meu.
Ingerul m-a salutat plina de har si cu adevarat nu mi-am dat alta silinta decat sa traiesc cum vrea acest har.
Toata Sfanta Treime m-a umplut de harul acesta.

Tatal ma iubea ca pe fiica Sa, Fiul , ca pe Mama Sa si Sfantul Duh , ca pe Mireasa Sa.

Nu m-am impotrivit, ci totdeauna am urmat adierea dulce a harului.
Pentru conlucrarea mea credincioasa cu harurile dumnezeiesti, am primit haruri si mai mari, si asa am crescut mereu in virtuti, din pantecele mamei mele pana in clipa ultima a vietii mele.

Fiule , harul nu-ti lipseste niciodata, dar tu foarte des nu-l simti.Arata-mi o clipa in care Dumnezeu sa nu-ti fi vorbit la inima,chiar atunci cand tu te impotriveai harului Lui.

Citind lucruri duhovnicesti, meditand, ascultand cuvantul lui Dumnezeu, ascultnd Sfanta Liturghie, rugandu-te , privind fapturile, spune-mi cate inspiratiuni nu simti tu?
Oare nu este adevarat ca daca  tu te  osandesti nu-l vei putea invinui deloc pe Dumnezeu, ci numai vointa ta cea rea, care se impotriveste harului lui Dumnezeu?
Si totusi cat de adevarat este ca te folosesti de harurile exterioare si de trup tot asa ca de harurile interioare! Ai cinci simturi si le lasi  sa faca atatea lucruri rele, ai sanatate si o strici in pacate.Ai frumusete si te mandresti in aratari desarte, ai puteri mari si le risipesti in desfrau.Ai timp si-l pierzi degeaba, ai bunuri si le risipesti in jocuri.

Tu ma numesti pe drept cuvant Maica harului dumnezeiesc, dar nu te grijesti deloc sa te folosesti bine de acest har.

Nu merita mai mult harul cel ce nu asculta de insuflarile lui.Harurile dispretuite, la moarte te vor ingrozi si mult te vor inspaimanta la Judecata la care ti se va arata numarul lor cel mare si ti le va imputa ca le-ai dispretuit cu indaratnicie.

Cati nu s-ar fi intors la Dumnezeu cu harurile daruite tie!

Sa te folosesti de azi inainte mai bine de aceste haruri, ca sa nu te apuce o moarte grozava.Numai c-un singur har tu poti sa invingi toata imparatia Satanei.

Fiindca nu stii de care har atarna mantuirea ta cea vesnica, pretuieste-le pe toate , ca nu cumva pentru un har dispretuit sa fii osandit.

Harul lui Dumnezeu este un sprijin mare pentru suflet cand este ispitit si daca prin acest har invingi ispita, se castiga slava.

Nu voi inceta sa-ti castig harurile, daca ma vei ruga si-mi vei arata credinta.

Urmeaza-ma pe mine!

sursa: cartea "Viata, Urmarea si Psaltirea Maicii Domnului - Mama Noastra"
editura "Lumina din Lumina", Bucuresti 2001

*******
Cu blandul Isus sa va binecuavnteze Fecioara de Sus!

Un comentariu:

silvia spunea...

Buna draga mea draga,iaca ai revenit cu ceva foarte frumos i-ti multumesc frumos pe mine personal ma ajuta enorm.
Bunul Dumnezeu sa te binecuvinteze cu o unda mare de haruri si daruri Dumnezeesti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...