Te caut din toata inima...

28 aprilie 2012

Cand dusmanul iti bate la usa ...

 Din "Revelatiile Sfintei Brigitta"

Fiul vorbeste: 

"Daca dusmanul ciocaneste si apoi bate la usa, sa nu fiti ca si caprele care alearga catre zid si nici ca si berbecii care se ridica pe picioarele din fata si se izbesc cu coarnele unul de altul, ci sa fiti ca si puii care, cand vad vreo pasare de prada zburand deasupra lor, alearga sub aripile ocrotiroare ale mamei si sunt bucurosi daca pot sa ia o singura pana de a mamei, pentru a se ascunde sub ea.



Si care este dusmanul dumneavoastra, daca nu diavolul, care este invidios pe toate faptele bune si care, ca sa spun asa, ciocaneste si bate la usa cand influenteaza simturile omului prin ispite,altadata il nelinisteste prin manie, alteori il influenteaza reducandu-i vorbirea, cateodata prin nerabdarea si nemultumire impotriva judecatilor lui Dumnezeu, cand nu merge totul dupa vointa omului?

El va bate si va nelinisteste in continuu cu nenumarate ganduri pentru a va retrage din a-l sluji pe Dumnezeu si ca faptele dumneavoastra bune sa fie intunecate in fata lui Dumnezeu.

De aceea , sa nu va parasiti atitudinea , indiferent cum ar fi gandurile dumneavoastra de ispitite si sa nu fiti ca si caprele care alearga spre zid, si anume sa nu aveti o inima impietrita sau sa judecati faptele altora in inima dumneavoastra, deoarece se intampla adesea ca cel care este astazi rau, sa fie maine bun.

In schimb, sa va aplecati coarnele dumneavoastra; stati linistiti si ascultati, smeriti-va si sa va fie teama, educandu-va rabdarea si rugandu-l pe Dumnezeu  ca ceea ce a inceput rau sa se schimbe si sa se indrepte.

Si sa nu fiti ca berbecii care se incaiera, si anume sa nu dati cuvant pentru cuvant , batjocura pentru batjocura, ci cu multa rabdare sa stati linistita si sa taceti, sa va dojeniti cu asprime impulsurile trupului,astfel ca sa va ganditi cand raspundeti si sa va supuneti rabdarii, deoarece un om credincios trebuie sa se invinga pe sine insusi si sa se abtina si de la  vorbirea permisa, pentru a evita flecareala, sau de a jigni si supara pe cineva.

Caci cel care in luptele sufletesti exprima prea mult din cea ce simte, pare ca in oarecare masura se razbuna pe sine si isi arata nestatornicia firii, fapt pentru care va pierde coroana, deoarece nu a vrut sa aiba rabdare un timp; daca ar fi fost rabdator, ar fi putut sa-l castige pe fratele lui suparacios si si-ar fi pregatit o coroana mai mare.

Ce sunt aripile clostii, daca nu puterea si intelepciunea lui Dumnezeu? Eu sunt ca o closca , deoarece acei pui care alearga dupa glasul meu, si anume cei care vor sa se acopere cu aripile mele, pe aceea ii voi apara cu putere de capcanele diavolului si-i voi chema prin Spiritul meu la mantuire.

Si ce este pana, daca nu indurarea  mea, deoarece cel care o primeste poate sa fie la fel de sigur ca si puiul care primeste protectie sub aripile mamei.

Fiti deci ca si puii si alergati dupa glasul meu si spuneti cu cuvinte si prin fapte in toate ispitele si insuccesele 
"Faca-se voia lui Dumnezeu!",

deoarece Eu ii apar cu puterea mea pe toti care au incredere in mine, ii intaresc cu indurarea mea, ii educ cu rabdarea mea, ii vizitez cu mangaierea mea, ii luminez cu intelepciunea mea si-i rasplatesc de 100 de ori in dragostea mea".

*******

O , Doamne Dumnezeul meu, iti multumesc din toata inima pentru "pretiosul margaritar" cu care mi-ai mangaiat dimineata trista mea inima.

*******


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu infinita Sa Iubire si cu nesfarsita Sa milostivire!

4 comentarii:

silvia spunea...

Buna draga mea,este o invatatura minunata,minunata sa ne dam seama cum vine cel rau pe neasteptate tocmai atunci cind crezi ca toate sun bune.
Nu am sa spun multe numai sa-l rog pe Isus sa faca Sfinta Sa voie in Totul!
Blindul,Bunul Pastor ISUS si Mama Sa Maria Fecioara sa fie cu voi cu toti!

mmary spunea...

Da, draga mea , Vointa Domnului e cel mai mare bine din viata noastra si daca suntem constiente de acest fapt vom incerca sa implinim in fiecare clipa Sfanta Sa Vointa!

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

Anca spunea...

Parintele spiritual imi spune adeseori ca Domnul e de acord cu toate alegerile pe care le facem, pentru ca altfel, ele nu s-ar implini. Totodata, el nu poate interveni in vointa noastra deoarece ne-a lasat liberi. De aceea, sa ne asumam raspunderea pentru alegerile facute si sa-i cerem Mamei ceresti sa ne indrume mereu si sa ne ia sub ocrotirea Sa, caci de atatea ori nici nu ne dam seama cand dusmanul ne bate la usa.
O duminica binecuvantata!

mmary spunea...

Draga Anca,cred ca Parintele tau spiritual a spus, sau s-a referit la faptul ca Dumnezeu "permite" sa se implineasca alegerile pe care le facem , insa sunt sigura ca nu e de acord cu toate acele alegeri care ne fac sa pacatuim , sa ucidem , sa traim in desfranare , etc.

Ai insa dreptate mare cand afirmi ca trebuie sa-i cerem Mamei ceresti "sa ne indrume mereu si sa ne ia sub ocrotirea Sa" caci ea protectia cea mai sigura pentru sufletele noastre.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...