Te caut din toata inima...

22 februarie 2012

Minunile Numelui Sfant : ISUS !

Noi auzim si repetam din copilarie Numele Sfant al lui Isus , dar vai , multi , foarte multi , nu avem o idee clara despre despre marile minuni ale 
Numelui Sfant!

Ce stii tu , draga cititorule, despre Numele Lui Isus?

Tu stii ca este un  Nume Sfant si ca trebuie sa-ti pleci capul cand il pronunti.
Aceasta insa nu este deajuns.Este ca si cum ai vedea o carte inchisa si abia ai arunca o privire la titlul de pe coperta.Tu nu stii deci nimic despre gandurile frumoase cuprinse in carte.
Tot asa , cand pronunti Numele lui Isus,tu stii foarte putin despre comorile ascunse in El.

Acest Nume Divin este o adevarata mina de comori.

Este izvorul celei mai inalte sfintenii si secretul celei mai mari fericiri la care omul poate spera sa se bucure pe acest pamant.

Citeste si te vei convinge!

Numele acesta este atat de puternic, atat de sigur, incat tot timpul reuseste sa produca in sufletele noatre rezultate cu adevarat minunate.
El mangaie inimile cele mai intristate si-i intareste pe cei mai slabi pacatosi.
El ne obtine tot felul de ajutoare si haruri sfintitoare si lucratoare.
Insa trebuie sa facem doua lucruri:
Mai intai trenuie sa intelegem clar sensul si valoarea Numelui lui Isus.
Apoi , trebuie sa ne obisnuim a-l rosti ci evlavie si cat mai des, daca e posibil, de sute de ori pe zi .
Departe de a fi o povara , repetarea pioasa a acestui Nume va fi pentru noi o imensa bucurie si mangaiere.

Ce inseamna Numele lui Isus

Sfantul Nume al lui Isus este in primul rand o rugaciune atotputernica.Insusi Domnul nostru ne promite solemn, ca orice il vom ruga pe Tatal in Numele Lui , vom primi.Dumnezeu isi tine cuvantul intotdeauna.
Astfel , cand spunem "ISUS", sa-l rugam cu incredere absoluta pe Dumnezeu pentru tot ceea ce noi avem nevoie, convinsi ca vom fi ascultati.
Din acest motiv Biserica incheie  rugaciunile sale  cu aceste cuvinte :

"Prin Cristos, Domnul nostru", 

ceea ce da rugaciunii o noua si divina eficacitate.
Insa Numele Sfant este cu mult mai important.
De fiecare data cand rostim numele lui Isus , noi ii oferim lui dumnezeu o bucurie si o glorie infinita, pentru ca ii oferim  meritele infinite ale Patimii si Mortii lui Isus Cristos.

Sfantul Paul spune ca Fiul lui Dumnezeu si-a meritat numele de " ISUS" prin Patima si Moartea Sa!

De fiecare data cand spunem "Isus" , sa dorim fierbinte a-i oferi lui Dumnezeu pentru nevoile noastre , toate Liturghiile celebrate in lumea intreaga.

Astfel si noi devenim partasi la miile de Liturghii.

De fiecare data cand spunem "ISUS" , noi obtinem anumite indulgente pe care le putem oferi sufletelor din Purgator, usurand si eliberand astfel multe suflete pioase de ingrozitoarele lor dureri.
Astfel ele devin cei mai buni prieteni ai nostri si la randul lor , se vor ruga pentru noi cu o foarte mare ravna.
De fiecare data cand spunem "ISUS", noi facem un act de dragoste perfecta, pentru ca ii daruim lui Dumnezeu nemarginita iubire a lui Isus.Totodata , Numele Sfant al lui Isus ne salveaza de nenumarate rele, ne elibereaza in special de puterea diavolului, care cauta pe orice cale sa ne faca rau.
In fine, Numele lui Isus ne umple treptat -treptat sufletele cu o pace si o bucurie pe care nu am avut-o niciodata inainte si ne da acea forta care face ca suferintele noastre sa devina luminoase si usor de indurat.

Ce trebuie sa facem?

Sfantul Pavel ne spune  ca tot ceea ce facem cu cuvantul sau cu fapta, trebuie sa facem in Numele lui Isus:

"Orice veti face cu cuvantul sau cu fapte, toate sa le faceti in numele Domnului Isus."(Col.3, 17) .

In felul acesta, fiecare actiune de-a noastra devine un act de iubire si de merit si , in plus, noi primim haruri si ajutoare spre a ne putea implini cat mai bine toate lucrarile noastre.

E necesar deci, ca noi sa facem tot ce ne este cu putinta spre a ne deprinde cu repetarea cat mai deasa in fiecare zi a numelui: "ISUS,ISUS, ISUS".

Putem face acest lucru cand ne imbracam, cand muncim, indiferent ce facem,cand ne plimbam, in momentele de tristete sau de bucurie, acasa , pe strada , oriunde.Nimic nu este prea greu, daca o facem metodic , putand astfel sa-l rostim de nenumarate ori pe zi.

Sa nu uitam ca de fiecare data cand rostim "ISUS":

1. Noi ii dam lui Dumnezeu o mare cinste;

2.Primim de la El mari haruri;

3.Ajutam sufletele din Purgator.

Pentru a simti puterea Numelui Sfant al lui Isus , sa-l rostim chiar acum cu evlavie de cateva ori.


Ciuma din Lisabona, 
orasul salvat de Numele Sfant

O devastatoare ciuma a izbucnit in anul 1423 la Lisabona.Toti cei care au putut , au fugit ingroziti din oras, ducand astfel ciuma peste tot, in toate provinciile Portugaliei.
Mii de barbati, femei si copii din toate clasele sociale au fost maturati de cumplita boala.Epidemia a fost atat de virulenta, incat oamenii mureau oriunde: la masa , in strada , in casele lor, in magazine, in piete, in biserici.
Folosind expresia istoricilor, boala a trecut ca fulgerul de la om la om, de la o haina, o palarie sau orice alt obiect de imbracaminte care a fost folosit de cel lovit de ciuma.
Preotii, medicii si infirmierele aveau bolnavi in numar atat de mare, incat corpurile multora zaceau neingropate pe strazi.
Cainii lingeau sangele si mancau carnea mortilor, infectandu-se si ei cu temuta boala si raspandind-o si mai mult printre acei nenorociti.
Printre cei care ii ajutau pe muribunzi ce zel neobosit , era si venerabilul episcop, Monseniorul Andrei Dias, care traia intr-o manastire a Sfantului Dominic.
Acest om sfant, vazand ca epidemia crestea in fiecare zi in intensitate, nemaiputand spera in vreun ajutor uman, i-a indemnat pe nefericitii oameni sa pronunte Numele Sfant a lui Isus.

Oriunde vedea ca boala era violenta, el  indemna si-i implora pe bolnavi si muribunzi, cat si pe cei ce nu fusesera inca doborati sa repete:

"ISUS,ISUS, ISUS".

"Scrieti acest Nume pe bucati de hartie si tineti-le la voi, puneti-le pe usile voastre, dar in primul rand, invocati cu buzele voastre si in inimile voastre , acest  Atotputernic Nume",le spunea el.

Asemenea unui inger al pacii , el alerga in toate partile , umpland bolnavii si muribunzii de incredere si curaj.Sarmanii bolnavi simteau in ei o viata noua si chemandu-l pe Isus, ei tineau inscrisurile pe piept sau le puneau in buzunare.

Mai apoi i-a chemat in marea biserica a Sfantului Dominic si le-a vorbit inca o data despre puterea Numelui lui Isus.

A binecuvantat apa in numele lui Isus,cerand tuturor sa se stropeasca si sa stropeasca si fetele celorlalti bolnavi muribunzi.

Minunea minunilor! 

Bolnavii s-au facut bine, muribunzii s-au trezit din agonie, ciuma a incetat si orasul a fost eliberat in cateva zile de cel mai teribil flagel care s-a abatut asupra lumii vreodata.
Vestea s-a raspandit in intreaga tara si toti au inceput sa invoce
 Numele lui Isus.

Intr-un timp incredibil de scurt , toata Portugalia a fost eliberata de ingrozitoarea boala.
Oamenii recunoscatori, patrunsi de minunile la care au fost martori , au continuat sa aiba  incredere si sa iubeasca Numele Mantuitorului nostru si asa , in toate necazurilelor , in pericole, cand relele de orice fel ii amenintau , ei invocau Numele lui Isus.
S-au format confraternitati in biserici, s-au facut  lunar procesiuni ale Numelui Sfant, au fost inaltate altare in onoarea acestui Nume binecuvantat, astfel incat, cel mai mare blestem ce a cazut vreodata pe acea tara, s-a transformat intr-o mare binecuvantare.
Timp de mai multe secole, aceasta mare incredere in Numele lui Isus a continuat in Portugalia, si apoi s-a raspandit in Spania , in Franta si in intreaga lume.


Dominicanul Melchior
zambeste calailor Sai


Avem un fapt asemanator , vestit, despre martiriul venerabilului episcop Dominican D.Melchior.

Intr-una din numeroasele persecutii dezlantuite cu furie in China,persecutii  care au dat bisericii multi sfinti, acest sfant episcop a fost prins, si dupa ce a fost supus celor mai brutale chinuri a fost condamnat la moarte.
El a fost tarat intr-o piata, in mijlocul unei gloate care urla si se bucura de suferintele lui.
I-au fost smulse hainele si 5 calai inarmati cu sabii ascutite, au continuat sa-l chinuie, taindu-i degetele unul cate unul, incheietura dupa incheietura, apoi bratele si picioarele , cauzandu-i chinuri groaznice.In cele din urma i-au ciopartit carnea de pe trup si i-au zdrobit oasele.
In tot timpul acestui prelungit martiriu, nici un semn de durere nu s-a vazut pe chipul episcopului.

El zambea si repeta cu voce tare, rar: 
"ISUSE, ISUSE, ISUSE".

Spre uimirea calailor , acest Nume i-a dat o tarie minunata.Niciun tipat, niciun geamat nu i-a iesit de pe buze pana la sfarsit, si dupa ore de tortura si-a dat linistit ultima suflare, cu acelasi zambet iubitor pe fata.

Ce mangaiere vom simti si noi daca, tintuiti la pat de o boala sau torturati de durere, vom repeta cu evlavie NUMELE LUI ISUS. 
Unor oameni le este greu sa adoarma, dar invocand in momentele de insomnie numele sfant al lui Isus, nu ne indoim ca foarte curand vor cadea intr-un somn linistit.

******

Liturghia este celebrata nu numai pentru aceia care participa in biserica , ci si pentru toti aceia care doresc sa o auda si sa o ofere impreuna cu preotul.
Singurul lucru care ni se cere , este sa spunem cu evlavie si cu resprect: "ISUS, ISUS", cu intentia de a oferi si aceste Liturghii si a participa cu sufletul la ele.

Facand astfel noi participam la toate Liturghiile din lume.
Minunat este de a participa si de a oferi o Sfanta Liturghie! Dar ce minunat este sa poti oferi si sa te poti impartasi la 500.000 de Liturghii zilnic!

De aceea , de FIECARE DATA cand spunem "ISUS", sa avem aceeasi intenitie:

1. Sa oferim lui Dumnezeu toata iubirea si meritele infinite ale "intruparii Sale";

2.Sa oferim lui Dumnezeu " Patima si Moartea lui Isus Cristos".

3. Sa oferim lui Dumnezeu toate  cele 500.000 de Liturghii celebrate zilnic in lume, pentru slava Sa si pentru propriile noastre intentii.


Tot ce avem de facut este sa rostim acest singur cuvant: "ISUS", dar sa fim constienti de ceea ce facem.
   
Sfanta Mectilde obisnuia sa ofere Patima lui Isus , in unire cu toate Liturghiile din lume , pentru sufletele din Purgator.
Domnul nostru i-a aratat odata Purgatorul deschis si cum mii de suflete se ridicau la Cer, ca rezultat al micii sale rugaciuni.
Cand spunem "ISUS" , noi putem oferi Patima si Liturghiile din lume, fie pentru noi insine, fie pentru sufletele din Purgator, fie pentru orice alta intentie dorita.
Noi avem de asemenea obligatia sa oferim acestea si pentru omenire in general , si pentru tara noastra in special.


******

 ******

O , ISUSE, ISUSE, ISUSE , o , Tata Ceresc iti ofer Patima lui Isus in unire cu toate Liturghiile din lume, pentru toate sufletele care vor citi aceste cuvinte , si pentru toate acele suflete care au mai mare nevoie de Indurarea si Iubirea Ta!

ISUSE, ISUSE, ISUSE, Tu esti iubirea mea!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Se pare ca fratele Damian ti-a trimis ceva "carticele" ...:)
Cu rugaciunile acelea mai stii ceva ?

Pace, Iubire, Bucurie in familia ta !

mmary spunea...

Anonim, asa e:)

Inca nu am primit nici un raspuns.Poate maine sau in zilele ce urmeaza.Stii , i-am cerut sa-mi trimita vreo 1000 de marturii ale Gloriei Polo si probabil imi raspunde cand le strange.

Dumnezeu sa binecuvanteze cu Pace , Iubire si Bucurie si familia ta! :)

PS: Carticele am primit multe dar le-am impartit cu cele 120 de "Marturii ale Gloriei Polo" pe care mi le-a trimis in prima transa:)

daniela spunea...

Mai am aici o mica intrebare, daca ma poti ajuta.
Lucrand la blog (asa ca o neprofesionista ce sunt), am facut niste accesari gresite si m-am incris pe propriul meu blog. Asta n-ar fi o problema, dar imi apare profilul la persoane interesate... (nu ca nu ar fi adevarat faptul ca aproape numai eu imi vizitez blogul ...). Sti cumva daca pot face ceva sa dispar de acolo???

daniela spunea...

Am pus acest comentariu ceva mai devreme, dar l-am sters din cauza unor "defecte de exprimare"...


Este foarte adevarat ca noi nu cunoastem comorile Numelui Lui Isus, este foarte adevarat ca-L rostim fara evlavie. Daca acest Nume este cuprins intr-o rugaciune, Il rostim considerand importanta rostirea rugaciunii in primul rand si apoi a Numelui lui Isus (daca ne mai amintim ca L-am rostit ..)
Ar trebui sa-l rostim cu iubire si cutremur depotriva, dar vai, de cele mai multe ori nu stim ce rostim...
Sti, mmary, obiceiul acela de a folosi expresia "O, my God!" - in orice imprejurare, asa, ca o simpla exclamatie, ma sperie (adica ma sperie consecintele rostirii ei).
"Sa nu iei numele Domnululi Dumnezeului tau in desert" - ma gandesc la aceasta porunca de cate ori aud exclamatia si vai, multe buze o rostesc...
Da, cred ca se poate face reparare prin rostirea Numelui Lui isus - cu aceasta intentie. Pana acum nu m-am gandit la asta, m-a inspirat articolul tau.
Fii binecuvantata pentru lucrarea de apostolat pe care o faci!
Laudat sa fie Isus si Maria!

22 februarie 2012, 19:13

silvia spunea...

Isuse,Isuse,Isuse credema am citit aceste minuni ale lui Isus cum nu am mai citit pina acum,am avut niste simntiri dumnezeesti cum nu am mai avut pina acum,draga mea i-ti multumesc mult de tot pentru tot ce faci si ce scrii si reusesti sa faci asa mari bucurii in inima mea.
Eu de multe ori peste zi repetam
ISUSE TE IUBESC
ISUSE TU STII CA TE IUBESC
ISUSE EU CHIAR TE IUBESC
Sa primesti si tu de la mine aceste cuvinte din inima mea precum le-am primit eu de la tine draga ea draga.
o noapte cu Isus si MARIA.

mmary spunea...

Draga Daniela, ca sa nu mai apari la persoane interesate trebuie sa dai clik pe "urmariti"din bara de sus a blogului tau, acolo unde apare si "distribuiti" si "raportati abuz".Deci dai clik pe "urmariti" apoi , in fereastra care ti se deschide , dai clik pe" opriti urmarirea".

Apoi daca doresti , uite adresa mea de email ca sa iti mai spun cateva lucruri pe care e nevoie sa le sti.

mmary_99@yahoo.com

Cat despre cele scrise cu referire la expresiile atat de des folosite , crede-ma ca am auzit si eu si mai grave, si din pacate se folosesc frecvent in forme dintre cele mai odioase.
De aceea cred ca e bine ca macar noi , cei care suntem oarecum constienti de gravitatea acestor lucruri , sa incercam sa rostim cat mai des si cu cat mai multa iubire Sfantul Nume al lui ISUS.


O , ISUSE, ISUSE, ISUSE , o , Tata Ceresc iti ofer Patima lui Isus in unire cu toate Liturghiile din lume, pentru toate intentiile Inimii Neprihanite a Sfintei Fecioare Maria si pentru noi sarmanii pacatosi.

Laudat si preamarit sa fie in veci de veci Numele Preasfant al lui ISUS!

Cu blandul Isus sa te binecuvanteze Fecioara de Sus!

mmary spunea...

Draga mea Silvia , Isus e singurul caruia trebuie sa-i multumim pentru acest DAR al Numelui Sau si pentru toate minunile si toata iubirea care se revarsa atunci cand il rostim.

Ma regasesc atat de bine in cuvintele tale incat nu pot spune altceva decat :

ISUSE , Te iubesc .Tu , dulce ISUS esti iubirea mea minunata!

O , ISUSE , ISUSE, ISUSE , te ador si te rog binecuvanteaza inima Silviei cu prezenta Ta divina!

silvia spunea...

Isuse pentru ca te iubim asa mult i-ti multumim pentru tot ce ne dai tu,pentru ca tu le stii si cunosti pe toate si pe toti dulce ISUSE
SILVIA SI EDOARDO.
Noapte buna Mmary!!

Unknown spunea...

Mulțumesc pentru tot ce am citit in aceasta scriere.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...