Te caut din toata inima...

05 septembrie 2011

CURIOZITATEA - numai "OCHI" si "URECHI"


Isus: "Eu sunt ATOTSTIUTORUL, DUMNEZEU CARE M-AM INTRUPAT si am dat oamenilor STIINTA MANTUIRII - EVANGHELIA.
Omul find o fiinta cu minte marginita, in mod firesc vrea sa cunoasca tot mai mult.Dar si aici intervine DEZORDINEA CURIOZITATII.
Ea e dorinta EGOISTA de a cunoaste , de a vedea, de a primi , de a auzi lucruri noi, interesante sau placute pentru minte si simturi, dar care risipesc sufletul.Magulesc ORGOLIUL, duc la ISPITE si PACATE.
CURI0ZITATEA OCHILOR, de a vedea tot ce li se ofera, si a urechilor de a auzi tot ce le satisface si le incanta, fara a tine seama de GLASUL CONSTIINTEI si al CREDINTEI, inca de la inceput a dus pe oameni la pacat.
Diavolul s-a folosit de curiozitatea EVEI , ca sa duca lumea la RUINA! El se foloseste si astazi de stiinta moderna, voind sa distruga pe Dumnezeu prin negare, iar Pamantul, prin arme nucleare, prin minciuna si curiozitate, prin mandria omului de a se consodera singur stapan pe viata si pe toate bogatiile naturale si supranaturale.
"Paradisul Pamantesc" al CURIOZITATII MINTII  si a SIMTURILOR intotdeauna in istoria oamenilor e platit cu lacrimile lor si mai ales cu SANGELE Meu  RASCUMPARATOR...De aceea Eu cer cu atata energie INFRANAREA , MORTIFICAREA CURIOZITATII: 

De te sminteste ochiul tau, scoate-l...
Caci mai bine iti este sa intri in VIATA cu un ochi, decat sa fii aruncat in GHEENA  FOCULUI. 

Cat priveste  CURIOZITATEA  de a sti, de a fi invatat, Eu repet ca orice STIINTA fara  STIINTA MANTUIRII,  fara  EVANGHELIA TRAITA e  CURIOZITATE DESARTA, ORGOLIOASA, ducand la moartea si osanda sufleteasca. Eu niciodata nu am spus : STIINTA TA TE-A MANTUIT, CI AM ZIS  cu certitudine : CREDINTA TA TE-A MANTUIT, MERGI IN PACE!
Istoria omenirii e martora...Da , fiica generoasa si umila pentru Mine! CURIOZITATEA,  ca dorinta dezordonata de a vedea, de a auzi, de a avea stiinta ori macar stiri despre lume, despre persoanele din jur sau despre ceea ce se petrece in Univers, e un VICIU  cu urmari grave pentru suflet: IL DISTRAGE DE LA UNICUL NECESAR.
Il face sa se piarda in satisfactii egoiste ba chiar il duce la pacate si la osanda.
O , cate suflete nu isi pierd chemarea si VIATA VESNICA pentru ca nu au combatut si nu combat curiozitatea in viata lor particulara, comuna si sociala!
Tu iti mortifici CURIOZITATEA ochilor, a urechilor, a gandirii? Nu ai  fost doritoare de a vedea, de a auzi si de a sti toate? Nu te-ai expus in acest fel unor ispite grave? 
Spune sincer Invatatorului tau! Nu ai calcat caritatea cautand in lucrurile altora?Nu ai fost curioasa ce se discuta despre tine si despre Imensitatea Operei Mele? Ai pus frana acestei curiozitati nepermise unui suflet consacrat?Gandeste-te! Cate suflete se expun la pacate de curiozitate: ascultand la usi, divulgand conversatii intime.Controland in casele si prin cartile colegilor lor.Acest viciu al curiozitatii e mare, si nu e pentru tine.Tu sa practici virtutea modestiei in toate privintele.Sa exerciti mortificarea privirilor si a tuturor simturilor omenesti care te cheama la curiozitate.

URMEAZA-MA IN CALEA MANTUIRII ! "

Dumnezeu Atotstiutor,
Datator al Stiintei Mantuirii!

Tu imi dezvalui dezordinea si primejdiile mortale pe care le cuprinde  CURIOZITATEA  vicioasa.Ma voi examina fara crutare si voi elimina curiozitatea ochilor, a urechilor , a mintii si a inimii, a simturilor doritoare de magulire si exaltare a EULUI PROPRIU. Vreau sa mortific orice pornire bolnavicioasa de curiozitate chiar si in  viata spirituala, renuntand la lecturi si dorinte de lucruri extraordinare in viata mea sau a altora.Vreau sa Te urmez pe Tine si pe Mama in viata ascunsa din Nazaret si in frumusetea  RECULEGERII EUHARISTICE.
Ajuta-ma , Doamne!
Te iubesc si Te ador !

sursa cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro



Dumnezeu sa va binecuvanteze , sa ne binecuvanteze, cu virtutea MODESTIEI , cu Pacea , Iubirea , Bucuria si Indurarea Sa!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...