Te caut din toata inima...

14 august 2011

Indiferenta in viata spirituala


Isus: "EU SUNT MARELE INSETAT DE MARIREA LUI DUMNEZEU si se  SFINTIREA SUFLETELOR. EU SUNT INSANGERATUL VEACURILOR pentru NEPASAREA SPIRITUALA a oamenilor si mai ales a celor care au facut PROMISIUNEA RELIGIOASA  de a tine mereu la PERFECTIUNEA EVANGHELICA.
 Straduinta de a trai o  VIATA SPIRITUALA PROFUNDA  de o  TOT MAI INTIMA UNIRE CU MINE, IZVORUL SI MODELUL VIETII din  EVANGHELIE si din EUHARISTIE este pentru voi o obligatie esentiala, fiica preaiubita!
Cat de mult indurereaza Inima Mea indiferenta celor care s-au legat si se leaga cu juramant de dragoste sa  MA URMEZE  pe CALEA DESAVARSIRII  si a SFINTENIEI, dar apoi raman indiferenti fata de ADORAREA MEA. de TRIUMFUL MEU in BISERICA  si in  OMENIRE, si in primul rand in SUFLETUL  lor, de continua inaintare in virtute, in sfintenie.
Eu vin si caut in sufletul vostru roadele virtutilor, roadele sfinteniei, dar oare nu gasesc precum odinioara la smochinul neroditor , numai frunze fosnitoare?!
-Da! Eu nu sunt multumit sa vorbiti mult despre perfectiune, sa cititi lucruri frumoase despre adoratie, sa studiati pe marii sfinti, sa nutriti ganduri si sentimente minunate, de admiratie fata de vietile marilor martiri si de scrierile teologilor,cat timp nu TRAITI EFECTIV  zi de zi , clipa de clipa,  IDEALUL CHEMARII VOASTRE DE SFINTENIE.
Examinati-va asupra contrastului izbitor intre cele ce stiti si cele ce FACETI.

Admiratia fata de lucrurile sfinte nu e tot una cu trairea in sfintenie!

Nu neglijati LITURGHIA, CELEBRAND-O  sau ASCULTAND-O din simpla obisnuinta, ca si IMPARTASANIA, cu multumita tot mai scurta si fara rod!
Faceti adoratia cu drag si nu va scuzati ca nu aveti timp de CONVERSATIE cu MINE, cand pierdeti ore in conversatii si discutii inutile cu oamenii!
Practicati  Marturisirea deasa cu pregatirea cuvenita, cu durerea sincera pentru pacate si cu hotararea ferma de indreptare, nu cu spirit de rutina care va lasa in aceeasi stare de indiferenta si toropeala.
IMPLINITI-VA INTREG PROGRAMUL SPIRITUAL SI NU VA PIERDETI  in ocupatii marginale si in distractii lumesti.
Tu ce ai facut in aceasta privinta? Nu te lasi uneori cuprinsa de indiferenta spirituala?Nu omiti cu  usurinta deprinderile sufletesti: ADORATIA SACRAMENTALA? mEDITATIA? RECULEGEREA? OFICIUL CANONIC  si celelalte care tin de viata ta de suflet consacrat Mie? La deprinderi nu esti indiferenta si superficiala? 
Te rogi linistit, sau in fuga, numai ca sa spui ca te-ai rugat?
Te lauzi cu programul tau de interiorizare pe care ti-l propui dar in realitate nu-l indeplinesti intocmai?
Tu stii! Eu te vreau perfecta in toate si indiferenta la nimic.
Tot ce ai fost , tot ce esti si tot ce vei fi intra in viata ta de daruire.Toate actiunile si activitatile tale fac parte din zelul tau , din perfectiunea, desavarsirea si sfintenia ta.
Indreapta-te si Ma urmeaza! Aceasta o doresc de la tine."


Isuse! Marele Insetat de Iubirea si Preamarirea lui Dumnezeu!


Minunat Ideal al Vietii spirituale esti Tu! Dar ce facem noi pentru a-l atinge? Fara Tine nu putem face nimic! Dar oare vrem sa facem ceea ce ne ceri Tu in momentul de fata: sa traim in cea mai mare intimitate cu Tine?
Doamne, mi se sfasie inima pentru atat de marele indeferentism religios ce a inundat si sufletele consacrate!
Unde sunt sufletele insetate de sfintenie, adica de iubirea si preamarirea TREIMII ADORABILE?
Scade mereu numarul adoratorilor Tai si creste cel al tradatorilor si dezertorilor! De aceea vreau sa-mi traiesc din plin chemarea si , ca ispasire pentru inimile devenite sloi de gheata, Te iubesc! Te urmez!

sursa cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro



Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divina  prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.
Episcop Ioan Dragomir




Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Spiritul Adevarului , cu Pacea , Iubirea , Indurarea si Bucuria Sa!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...