Te caut din toata inima...

29 aprilie 2011

Mandria


-  Notiunea ei -

Isus: "Eu sunt Dumnezeul Intrupat, CEL SMERIT CU INIMA,EU urasc MANDRIA, care e dusmana Mea de moarte, si sunt NIMICITORUL ORGOLIULUI.
Mandria, orgoliul sau trufia , este PRETUIREA DEZORDONATA DE SINE in ganduri, in dorinte , in vorbe si fapte.Dezordinea sau pacatul mandriei consta in aceea ca  FAPTURA SE CONSIDERA A FI CINEVA SI A FACE CEVA DE LA SINE, fara a referi la Dumnezeu tot ce ea este, tot ce are, tot ce lucreaza si realizeaza.
Mandria este  MAGULIREA, LAUDA DE SINE, IMPUNEREA EULUI PROPRIU SI TENDINTA DE DOMINARE in toate imprejurarile.
Mandria este FURTUL MARIRII LUI DUMNEZEU. De aceea este cel mai odios pacat in chii Celui Prea-Inalt:
TOT CE SE INALTA VA FI UMILIT!
Prin mandrie , EUL CREATURII se aseaza intr-o forma sau alta in locul CREATORULUI.
Omul, - asemenea satanei -, se adora pe sine si vrea sa fie laudat si preamarit de altii.
In acest chip MANDRIA ESTE CEA DINTAI SI CEA MAI MARE DEZORDINE DIN UMIVERS.
Ea, prin opera Satanei, a introdus RAUL in lume si este IZVORUL PRINCIPAL al tuturor relelor din viata OMULUI, din ISTORIA BISERICII si a OMENIRII.Mandria  a adus prabusirea lui Lucifer si a ingerilor revoltati:
"Vazut-am pe Satana ca un fulger din Cer cazand".
Ea a adus caderea lui Adam si a Evei si tot ea  continua sa nefericeasca prin veacuri Neamul omenes, pe toti fiii TRUFIEI amagiti de mirajul luciferic: VETI FI CA DUMNEZEU!
Acest pacat de  MANDRIE , de INALTARE DE SINE  a FAPTURII, este atat de fara masura in fata  CREATORULUI, incat pentru a fi reparat , dupa cerinta  DREPTATII DIVINE, a fost necesara COBORAREA SI UMILIREA INFINITA A LUI DUMNEZEU... la nivelul  NEANTULUI CREATURII... la VIERMELE PAMANTULUI.Intruparea , viata smerita, Rastignirea si Moartea Mea intre talhari constitue Lectia Eterna zguduitoare asupra rautatii MANDRIEI si asupra LEACULUI UNIC pentru boala de moarte a TRUFIEI: UNIREA  TOTALA CU MINE, Cel Umilit de la leagan la mormant.
O, fiica preiubita! Si tie  iti este necesara meditatia si lupta continua impotriva Mandriei.
Gandeste-te ca Lucifer - Purtator de lumina - era cel mai apropiat de Dumnezeu si totusi a cazut prin pacatul orgoliului.
Examineaza-te serios!
 Mediteaza profund in lumina Cuvantului Meu in ce consta MANDRIA si  RAUTATEA EI. Uraste acest viciu in ganduri, in dorinte , in vorbe si fapte.In tine si in lume.Fii atenta!Oricate haruri ai primi de la Mine ca suflet privilegiat, fii umila si inlatura din minte orice umbra de orgoliu.
Tu stii: Nu sunt ale tale!
Le ai de la Mine, deci sunt ale Mele. Recunosti? Ataseaza-te de Mine Cel Smerit si vei invinge mandria.O vei inlocui cu sfintenia vietii care este UMILINTA..."

Isuse smerit cu Inima! 

Tu esti Lumina , Taria  si biruinta mea in lupta impotriva MANDRIEI.Fereste-ma ,Doamne,  chiar si de umbra acestui viciu ingrozitor.
Umileste-ma TU, asa cum stii TU, ori de cate ori m-ar ispiti orgoliul uman sau duhul luciferic sa ma inalt pe mine uitand ca Tu esti TOTUL MEU si SCOPUL MEU!
Da tuturor sufletelor lumina si puterea de a lupta impotriva MANDRIEI , ca sa caute  MARIREA TA  , care e FERICIREA  noastra.

MANDRIA 

- Biruirea ei -

Isus: " Eu , GANDUL  si CUVANTUL VESNIC AL LUI DUMNEZEU , sunt ADEVARUL, iar MANDRIA ESTE NEADEVAR si MINCIUNA, pentru ca nu corespunde cu realitatea, cu conditia de creatura:
GLORIA MEA ALTUIA NU O VEI DA...
Faptura  sa nu ia locul CREATORULUI!
Eu, ADEVARUL, prin  UMILINTA va fac LIBERI.
Satana, tatal MINCIUNII, cel ce nu a stat in ADEVAR, prin trufie  va face robi ai MINCIUNII, ai irealitatii.
De fapt omul orgolios este mincinos, fiindca se considera ca este ceea ce nu este, ca are ceea ce nu are prin sine si de la sine, asa cum energic se exprima smeritul Meu Apostol: " PRIN HARUL LUI DUMNEZEU  sunt ceea ce sunt" si de asemenea: " Ce ai ce nu ai primit? Iar daca  ai primit de ce te falesti, ca si cum nu ai fi primit?
Iata, inima smerita, pentru ce trebuie sa lupti si tu impotriva MANDRIEI.Ai primit o misiune mare, sa fii adoratoare Euharistica.Ai primit haruri neasemuite.Ai primit chemarea la daruire si renuntare, la supunere si smerenie.Mai doresti ceva? Dar sa stii! De la tine insati nu esti NIMIC, nu ai NIMIC, si nu poti face NIMIC... Deci , nici in gandurile tale, nici in dorintele tale,nici in vorbele tale, nici in faptele tale , SA NU APARA NICIODATA EUL TAU.
Sa nu te socotesti si sa nu vorbesti despre tine, ca si cum  ai fi cineva si ai face ceva deosebit prin puterea si meritul tau.Elimina din gandul si din cuvintele tale EUL TAU. Nu vorbi despre tine nici de bine , nici de rau.Asupra tuturor lucrurilor mari sau neinsemnate pastreaza tacerea.Tacerea cea scumpa si costisitoare te va scoate in relief.Nu atrage prin nimic atentia asupra ta.
Tu toata esti de la Mine si pentru Mine.
Esti Adoratoarea Euharistiei Mele.
Fii ca MAMA!
Ea e constienta ca smerenia trebuie sa fie ca atat mai mare cu cat alegerea si chemarea ta  e mai inalta:
MARESTE SUFLETUL MEU PE DOMNUL!
Asa cum vezi! Mama Mea nu se lauda pe sine ci pe Dumnezeu, care a privit la UMILINTA SERVITOAREI SALE.. 
Totul atribuie lui Dumnezeu: SI SFANT E NUMELE LUI!
Iti cer sa faci si tu la fel,in toata viata ta! Sa aduci sufletele la Mine.Sa Ma faci adorat.Sa Ma adori si sa propagi adorarea Mea in lume intreaga, chiar daca la inceput nu esti inteleasa si inimile nu primesc cu entuziasm aceasta jertfa.
Te asigur: prin ADORARE voi cuceri Pamantul.Doresc ca Eu sa traiesc in toata fiinta si viata ta iar tu sa dispari in umilinta...
Sa vorbesti despre tine cu smerenia Mea si a Mamei.
Numai acolo unde trebuie:in  fata celor care imi tin locul.
Urmeaza si rugaciunea PSALMISTULUI: Nu noua , Doamne: nu noua, ci NUMELUI TAU DA  MARIRE...
Fugi de laudele si magulirile oamenilor.Nu le primi! Si chiar daca ti se aduc, te gandeste la Mine si spune: Dumnezeu sa fie laudat in toate si pentru toate! El Singur e mare! 
Asa ai facut pana acum? Examineaza-te in lumina Umilintei Mele si a Mamei.
Umileste-te in fata Noastra! Fii mai atenta si mai controlata pe viitor.
Alunga din suflet si din minte chiar si umbra mandriei. Cladeste-ti viata interioara pe temelia splendida a smereniei ceresti."

Tu , Cel ce Esti!
Tu, Adevarul!

Biruie in mine si in lume.Nimiceste MANDRIA care e  MINCIUNA. 
Fa sa stau totdeauna la locul meu de creatura, de NIMIC  prin mine insami.Dar nici sa neglijez harul Tau, ci sa lucrez cu el spre  MAI MARE MARIREA TA,  caci a zadarnici harul Tau e cea mai mare mandrie nesocotindu-te pe Tine. Vreau , Isuse, sa Te urmez in umilinta si pe Tine si pe Divina Mama. Ajuta-ma , Doamne, pe mine si pe toate sufletele din lume, sa CAUTAM NUMAI GLORIA TA, in ganduri, in dorinte, in vorbe si fapte...
 
sursa cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro
 
Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divina  prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.
 
Episcop Ioan Dragomir
 
 

Invocatie la Duhul Sfant

Vino, Duhule Sfant, vino prin puternica mijlocire a Mariei, Mireasa ta preaiubita.
Lumineaza, te rugam, mintile noastre, inflacareaza inimile noastre si indeparteaza din ele tot ceea ce te intristeaza.
Amin.

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele haruri care vor indeparta din voi MANDRIA si va vor darui SMERENIA!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc!

mmary spunea...

Anonim, si eu iti multumesc frumos.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Spiritul Adevarului , cu Spiritul Smereniei, cu Spiritul Iubirii, cu toate Harurile Spiritului Sfant ,si sa-ti daruiasca toata Pacea , Iubirea , Indurarea si Bucuria Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...