Te caut din toata inima...

04 ianuarie 2011

Cuvintele Luminii

Iacov 3


1. Fratii mei, sa nu fiti multi invatatori, caci stiti ca vom primi o judecata mai aspra.

2. Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul.

3. De pilda, daca punem cailor fraul in gura, ca sa ne asculte, le carmuim tot trupul.

4. Iata, si corabiile, cat de mari sunt, si, macar ca sunt manate de vanturi iuti, totusi sunt carmuite de o carma foarte mica, dupa gustul carmaciului.

5. Tot asa si limba este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!

6. Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei.

7. Toate soiurile de fiare, de pasari, de taratoare, de vietuitoare de mare se imblanzesc si au fost imblanzite de neamul omenesc,

8. dar limba niciun om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte.

9. Cu ea binecuvantam pe Domnul si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni, care sunt facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu.

10. Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei!

11. Oare din aceeasi vana a izvorului tasneste si apa dulce si apa amara?

12. Fratii mei, poate oare un smochin sa faca masline sau o vita sa faca smochine? Nici apa sarata nu poate da apa dulce.

13. Cine dintre voi este intelept si priceput? Sa-si arate, prin purtarea lui buna, faptele facute cu blandetea intelepciunii!

14. Dar, daca aveti in inima voastra pizma amara si un duh de cearta, sa nu va laudati si sa nu mintiti impotriva adevarului.

15. Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pamanteasca, fireasca, draceasca.

16. Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele.

17. Intelepciunea care vine de sus este, intai, curata, apoi pasnica, blanda, usor de induplecat, plina de indurare si de roade bune, fara partinire, nefatarnica.

18. Si roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace. 

Iacov 4
1. De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre?

2. Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti.

3. Sau cereti, si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre.

4. Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.

5. Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu sa locuiasca in noi ne vrea cu gelozie pentru Sine.

6. Dar, in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: "Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti."

7. Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.

8. Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita!

9. Simtiti-va ticalosia; tanguiti-va si plangeti! Rasul vostru sa se prefaca in tanguire, si bucuria voastra in intristare:

10. smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.

11. Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si, daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator.

12. Unul singur este datatorul si judecatorul Legii: Acela care are putere sa mantuiasca si sa piarda. Dar tu cine esti de judeci pe aproapele tau?

13. Ascultati, acum, voi care ziceti: "Astazi sau maine ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga!",

14. si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere.

15. Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: "Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru."

16. Pe cand acum va faliti cu laudarosiile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea. 

 17. Deci cine stie sa faca bine, si nu face, savarseste un pacat!


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu cel mai pretios DAR, cu EL Insusi! 

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Minunate cuvinte ale lui Dumnezeu, care sunt balsam pentru inima si cuget si tarie pentru sufletul iubitor doar de Dumnezeu, de Adevar, de Mantuitorul nostru drag, fara de care nu am avea nadejdea vesniciei in Paradis.
Imbratisari pe inima draga Mary!

mmary spunea...

Va multumesc frumos doamna Elena.Subscriu si eu cuvintelor dumneavoastra si ma rog sa fiti binecuvantata cu cel mai pretios DAR, cu Domnul nostru Isus Cristos.

Imbratisarile au cuprins inima mea si i le-am daruit si Stapanului ei,lui Isus. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...