Te caut din toata inima...

10 decembrie 2010

Imbracati-va cu inima

Coloseni 3

 

1. Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.

2. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.

3. Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.

4. Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava.

5. De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli.

6. Din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii.

7. Din numarul lor erati si voi odinioara, cand traiati in aceste pacate.

8. Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura.

9. Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui,

10. si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut.

11. Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti.

12. Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare.

13. Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.

14. Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii.

15. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.

16. Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra.

17. Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.

18. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri, cum se cuvine in Domnul.

19. Barbatilor, iubiti-va nevestele si nu tineti necaz pe ele.

20. Copii, ascultati de parintii vostri in toate lucrurile, caci lucrul acesta place Domnului.

21. Parintilor, nu intaratati pe copiii vostri, ca sa nu-si piarda nadejdea.

22. Robilor, ascultati in toate lucrurile pe stapanii vostri pamantesti; nu numai cand sunteti sub ochii lor, ca cei ce cauta sa placa oamenilor, ci cu curatie de inima, ca unii care va temeti de Domnul.

23. Orice faceti sa faceti din toata inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,

24. ca unii care stiti ca veti primi de la Domnul rasplata mostenirii. Voi slujiti Domnului Hristos.

25. Caci cine umbla cu strambatate isi va primi plata dupa strambatatea pe care a facut-o; si nu se are in vedere fata omului. 


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu cel mai pretios DAR, cu El Insusi !

4 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Totul e atat de limpede si de clar...
"Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti."
Iti multumesc si eu pentru aceasta limpezire si confirmare.
Acestea sunt cuvinte de aur care explica atat noua nastere, renasterea spirituala..."caci voi ati murit"... cat si faptul ca oricine ajunge sa il cunoasca si sa asculte de Hristos este bun pentru Dumnezeu si devine egal cu ceilalti binecuvantati.
Cat de frumos explica Pavel ca toti crestinii sunt chemati sa fie o turma, sa fie una,si Hristos in ei ii face sa devina una.
" Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori."

mmary spunea...

Ingerul tau, ca raspuns iti voi cita un fragment care m-a impresionat azi si pe care il vei gasi pe :

http://klaudiastan.wordpress.com/2010/12/10/razvan-mariusj-%E2%80%93-%E2%80%9Eiti-multumesc-doamne-pentru-aproapele%E2%80%9D/

"Aproapele meu, oricare ai fi tu şi orice ai fi facut, îţi mulţumesc astăzi, pentru că ai fost, eşti şi vei fi cu mine, îţi mulţumesc pentru ca mă abandonezi pe cruce sau eşti bunul samaritean, pentru că mă critici şi conteşti, pentru că mă susţii şi-mi preiei o parte din probleme, pentru că mă condamni şi mă achiţi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tine aproapele meu, pentru că îmi vorbeşte şi prin tine, pentru ca nu sunt singur chiar de mă simt uneori aşa, pentru că mântuirea mea depinde de cum mă voi fi comportat şi faţă de tine."

Cat s-ar bucura Isus daca toti am simti asa!

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Iubirea , Pacea si Indurarea Sa!

kis spunea...

13 )Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.

cat de valoroase sant cuvintele ap.Pavel catre Coloseni.
fii binecuvantata Mmary!

mmary spunea...

Kis,de la mine pentru tine:

" Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos."

1 Tesaloniceni5:23

Fii binecuvantat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...