Te caut din toata inima...

27 noiembrie 2010

Împărtăşania deasă este esenţială pentru a învăţa să iubim asemenea lui Cristos

26.11.2010, Vatican (Catholica) - Pentru a învăţa să iubim asemenea lui Cristos, trebuie să permitem ca inimile noastre să fie transformate, şi primirea frecventă, cu evlavie, a Euharistiei este esenţială, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea în ziua de miercuri, 24 noiembrie 2010, când a dedicat audienţa sa generală din Aula Paul al VI-lea reflecţiei asupra unei femei din secolul al XIV-lea, sfântă şi doctor al Bisericii: Ecaterina de Siena. 
Sfântul Părinte a arătat că perioada vieţii ei a fost plină de provocări, atât pentru societate cât şi pentru Biserică. “Totuşi”, a spus el, “chiar şi în momentele de dificultate mai mare, Domnul nu încetează să binecuvânteze poporul său, ridicând sfinţi şi sfinte care zdruncină minţile şi inimile provocând convertire şi reînnoire. Ecaterina este una dintre aceştia, şi astăzi ea continuă să ne vorbească şi să ne stimuleze să mergem cu curaj spre sfinţenie, pentru a fi în mod mereu mai deplin discipoli ai Domnului”.
Pontiful a reflectat asupra inimii şi spiritualităţii centrate pe Cristos a Sf. Ecaterina. 
El a relatat experienţa uniunii ei maritale cu Isus: “Într-o viziune care nu s-a şters niciodată din inima şi din mintea Ecaterinei, Sfânta Fecioară a prezentat-o lui Isus care i-a dăruit un inel splendid, spunându-i: ‘Eu, Creatorul şi Mântuitorul tău, mă căsătoresc cu tine în credinţa pe care o vei păstra mereu curată până când vei celebra cu mine în cer nunta ta veşnică”. Papa Benedict al XVI-lea a arătat că acel “episod extraordinar” dezvăluie “centrul vital al religiozităţii Ecaterinei şi al oricărei spiritualităţi autentice: cristocentrismul. Cristos este pentru ea un soţ, cu care a avut un raport de intimitate, de comuniune şi de fidelitate; El este binele iubit mai presus de orice alt bine”.
Papa a vorbit despre o altă experienţă mistică a Ecaterinei care reflectă unirea ei profundă cu Cristos: “Domnul Isus i-a apărut având în mână o inimă umană de un roşu strălucitor, i-a deschis pieptul, a introdus-o acolo şi a spus: ‘Fiică preaiubită, aşa cum zilele trecute am luat inima ta pe care mi-o ofereai, iată că acum îţi dau Inima Mea, şi de acum înainte va sta în locul pe care îl ocupa inima ta”. “Asemenea sfintei din Siena, fiecare credincios simte nevoia de a se conforma cu sentimentele Inimii lui Cristos pentru a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele aşa cum iubeşte însuşi Cristos. Şi noi toţi putem să ne lăsăm transformată inima şi să învăţăm să iubim asemenea lui Cristos, într-o familiaritate cu El hrănită de rugăciune, de meditarea Cuvântului lui Dumnezeu şi de Sacramente, mai ales primind frecvent şi cu evlavie Sfânta Împărtăşanie”.
Episcopul Romei a mai reflectat asupra maternităţii spirituale a Sf. Ecaterina, arătând cum le vorbea ca unor fii ai ei celor care căutau sfatul ei. “Mulţi s-au pus în slujba ei şi mai ales au considerat un privilegiu să fie călăuziţi din punct de vedere spiritual de Ecaterina. 
O numeau ‘mamă’, deoarece ca fii spirituali, luau de la ea hrană spirituală. Şi astăzi Biserica primeşte un mare folos de la exercitarea maternităţii spirituale a atâtor femei, consacrate şi laice, care alimentează în suflete gândul pentru Dumnezeu, întăresc credinţa oamenilor şi orientează viaţa creştină spre piscuri tot mai înalte”. 
Papa a mai subliniat respectul Ecaterinei pentru preoţi: “Deşi conştientă de lipsurile umane ale preoţilor, a avut mereu o reverenţă foarte mare faţă de ei”, deoarece “împart, prin Sacramente şi cuvânt, forţa mântuitoare a Sângelui lui Cristos. Sfânta din Siena i-a invitat mereu pe slujitorii sacri… să fie fideli faţă de responsabilităţile lor, conduşi mereu şi numai de iubirea lor profundă şi constantă faţă de Biserică”.
 
 
Isus sa va binecuvanteze cu Inima Sa blanda si smerita!

2 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Absolut superb.
Intr-adevar Iisus face astfel de daruri si de promisiuni Mireselor Sale.
Din fericire pentru noi si tu esti o astfel de mireasa aleasa si binecuvantata de aceea sa ne pomenesti si pe noi in fata Mirelui si sa il rogi sa aiba mila de noi si sa fie bland si iubitor cu toti.

mmary spunea...

Ingerul tau,din pacate eu sunt atat de departe de sfintenia Sfintei Ecaterina , atat de departe. :(

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Iubirea, Pacea , Bucuria si Indurarea Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...