Te caut din toata inima...

03 noiembrie 2010

”Iată, sunt aici să fac voia Ta, Dumnezeul meu!”-Muntele Sfintei Treimi

2006  Anul Sfintei Scripturi –„Citeşte, trăieşte şi vorbeşte despre Cuvântul lui Dumnezeu”
3-4-5 februarie

         

   A 12-a prima vineri, prima sâmbătă şi prima duminică în Nuşfalău.

 

În februarie: citim şi trăim din Sfânta Scriptură evanghelia Sfântului Marcu.

Motto-ul lunii: 
”Iată, sunt aici să fac voia Ta, Dumnezeul meu!”

Intenţia comună de rugăciune: oferim această lună pentru bolnavi, pentu cei care îngrijesc bolnavi, pentru medici,…
Sarcina noastră concretă: la fiecare rugăciune să aprindem lumânarea sfinţită; în fiecare seară de vineri să folosim apa sfinţită.
I. Nuşfalău: retrospectivă – examen de conştiinţă
Ai făcut totul ca Dumnezeu să fie pe primul loc în viaţa ta? Acum eşti pregătit să te întâlneşti cu Isus? Mergi cu regularitate la biserică? Ai început să spui rugăciunile recomandate de Sfânta Fecioară pentru convertirea păcătoşilor? Prin strădania ta spre mai bine întăreşti Biserica lui Isus? Eşti recunoscător pentru Nuşfalău – locul de pelerinaj – care este unic în Planul lui Dumnezeu? Mergi înainte împreună cu o comunitate sufletească? Ţi-ai oferit jertfele pentru realizarea unităţii?
   Ce trebuie să ştim despre Voia lui Dumnezeu?
Adevăraţii ispăşitori: caută şi fac binele, Voia lui Dumnezeu. Aceasta este calea sfinţeniei vieţii, a Raiului!
Fiii lumii de jos: fac răul, voia celui Rău. Dacă nu se convertesc, pe această cale pot ajunge în Iad.
Fiii acestei lumi: fac uneori Voia lui Dumnezeu, alteori Voia celui Rău! Dacă nu se decid radical pentru Dumnezeu, nu pot evita Purgatorul!
II. Nuşfalău - prezent
·         Învăţătură de la Domnul Isus în prima vineri din februarie 2006
Ne adunăm la fiecare întâlnire de rugăciune ca să căutăm împreună Voia lui Dumnezeu şi să o împlinim.
Isus mi-a adus din nou la cunoştinţă că în curând se întoarce pe Pământ! Să ne pregătim pentru întâlnirea cu El! Să nu ne fie frică de Isus! Noi să ne temem numai de păcat, pentru că numai acesta ne desparte de Isus.
Isus mi-a atras atenţia asupra a trei lucruri importante pe care trebuie să le învăţăm şi să le punem în practică înainte de întoarcerea Lui:
Să-l căutăm şi să-l recunoaştem pe Isus în noi înşine!
Să-l adorăm pe Isus în Euharistie!
Să descoperim prezenţa lui Isus şi în aproapele nostru!
Am meditat la felul cum se pot pune în practică toate acestea şi Domnul Isus mi-a spus următoarele:
Eu sunt prezent în voi din clipa conceperii voastre până în clipa morţii voastre!  Trebuie să credeţi că Eu trăiesc în voi! Abia aştept clipa când începeţi să Mă căutaţi! Căutaţi-Mă în primul rând în voi, nu doar în lume şi în natură. Dacă Mă găsiţi puteţi cere ajutorul meu dumnezeiesc. Cererile pe care Eu le consider în interesul mântuirii voastre le împlinesc. Veţi experimenta că împreună cu Mine totul se suportă mai uşor. Întâlnirea noastră este însoţită de pacea sufletului.”
”Vă rog: adoraţi-Mă în Euharistie! Sub această formă sunt în afara voastră! Dacă Mă adoraţi în Euharistie, împreună cu Prezenţa Mea din voi, Mă veţi iubi mai mult.”
Astfel, regăsindu-vă unii pe alţii, Mă veţi recunoaşte şi în aproapele vostru. Indiferent cum este celălalt om, Eu trăiesc în el! În unii sunt legat, datorită vieţii lor păcătoase. Oamenii păcătoşi: se tem de Mine, nu au curajul să Mă caute, nu Mă bagă în seamă,… Exemplul vostru bun îi va ajuta să Mă găsească. Nu uitaţi: Eu am venit în această lume pentru păcătoşi! Nu vă temeţi să veniţi la Mine, pentru că Eu vă iubesc. Vă repet: nu vă temeţi de Mine, pentru că Eu nu renunţ la voi! Eu vă aştept! Ştiu, fără Mine sunteţi orfani! Dacă vă recunoaşteţi păcatele şi Îmi cereţi iertare, Eu vă iert, uit totul şi vă îmbrăţişez la Inima Mea Îndurătoare. Aştept de multă vreme să spuneţi:
”Iată, sunt aici să fac voia Ta, Dumnezeul meu!”
şi să însoţiţi cu fapte aceste cuvinte.

·         Învăţătură de la Sfânta Fecioară în prima sâmbătă din februarie 2006

În această primă sâmbătă vă transmit învăţăturile şi cererile Sfintei Fecioare:
Vreau să vă pregătesc pentru întoarcerea Fiului Meu Sfânt, Isus. Vreau să vă învăţ ce să puneţi în practică, până când Isus se va întoarce. Cei care ispăşesc în cinstea celor Cinci Răni Sfinte ale lui Isus, sunt foarte plăcuţi în faţa lui Dumnezeu, pentru că această ispăşire vindecă cel mai repede Rănile lui Isus. Isus se va întoarce şi din Rănile lui Sfinte se vor revărsa raze de lumină asupra voastră şi asupra lumii întregi. Această rază de lumină va vindeca rănile voastre, pe care le-aţi primit în lume.”
Sfânta Fecioară ne cere: parcurgeţi fizic sau sufleteşte, în rugăciunea de ispăşire, cele trei puncte ale muntelui Sfintei Treimi. Puteţi salva multe suflete cu această rugăciune.
La capela grotă a lui Isus cu Inima Îndurătoare să conştientizaţi: Isus este în voi! Ispăşiţi cu rozarul celor Cinci Răni Sfinte ale lui Isus  pentru cei care nu-l observă  şi nu-l apreciază pe Isus în propria persoană.
La Crucea Unităţiiconştientizaţi: Isus este prezent în Euharistie. Ispăşiţi cu rugăciunea de la Fatima şi cu rozarul Sfintei Treimi  pentru cei care nu cred în această prezenţă şi nu-l adoră pe El.
La capela Inimii Mele Neprihănite să conştientizaţi: Isus este prezent şi în aproapele vostru. Ispăşiţi cu rugăciunea bolnavilor şi cu rozarul de la Medjugorje pentru cei care nu-L observă, nu-L apreciază, îl jignesc pe Isus… în aproapele lor.
Aceste trei teme trebuie ştiute şi puse în practică. Astfel să vă pregătiţi pentru întoarcerea lui Isus.”
Sfânta Fecioară a mai spus următoarele: ”În ultimele timpuri, şoptesc în urechea fiecărui copil păcătos al Meu, cu ochii în lacrimi, cu cuvinte de implorare: nu vă temeţi de întoarcerea Sfântului Meu Fiu! El nu vine ca să vă condamne, ci ca să vă salveze. Dacă faceţi pocăinţă vă salvaţi de cel Rău. La cuvintele Mamei voastre, care plânge pentru voi, inima voastră să pornească spre pocăinţă. Vreau ca în Inima Îndurătoare a lui Isus să găsiţi pacea inimii şi bucuria. Vă rog ajutaţi-Ne, ca forma de ispăşire cerută de Noi să se răspândească peste tot. Prin aceasta atenuaţi sau puteţi opri total pedeapsa care vine asupra lumii. Luaţi în serios acest colac de salvare, pe care Dumnezeu, în Îndurarea sa Nemărginită, îl oferă omenirii. Aştept ca măcar voi să credeţi, să împliniţi şi să daţi mai departe cererile mele.  Deplinătatea Sfintei Treimi şi binecuvântarea Mea Maternă să vă umple pe voi.”
·         Învăţătură de la Tatăl Ceresc în prima duminică din februarie 2006
L-am întrebat din nou pe Tatăl Ceresc: cu ce Te-am putea bucura cel mai mult? Răspunsul nu a lipsit:
Îmi plac  rugăciunile comunităţilor de ispăşire în cinstea celor ”Cinci Răni Sfinte ale lui Isus” şi oferirea suferinţelor voastre. Dacă astfel, în comunitate Mă îmbunaţi pentru supărarea mea dreaptă, puteţi să speraţi că mă voi împăca cu întreaga omenire. Mă bucur şi pentru că vreţi să-L recunoaşteţi pe Isus nu numai în voi şi în Euharistie, ci şi în aproapele vostru. Să ştiţi că lumea are nevoie de slujirea voastră plină de iubire, pentru ca astfel să încălziţi inimile îngheţate. Astfel înţeleg şi păcătoşii că au un Dumnezeu care-i iubeşte şi pe ei şi  se reîntorc la Mine. Voi binecuvânta, pentru a aduce roade îmbelşugate pentru veşnicie, pe toţi copii Mei care se obosesc ca oamenii să mă cunoască şi să mă iubească din ce în ce mai mult pe Mine, Tatăl lor Ceresc. Voi binecuvânta vieţile lor, munca lor,...,familiile lor! Răspundeţi iubirii Mele de Tată căutând şi făcând Voia Mea Sfântă, iar prin fapte concrete să spuneţi: 
Iată, sunt aici să fac voia Ta, Dumnezeul meu!

Să vă însoţească binecuvântarea Mea plină de iubire părintească!”
·         Mărturii în anul Sfintei Scripturi :

Mă numesc Cecilia D., am 41 de ani, sunt căsătorită, am doi copii. Lucrez ca medic de familie într-o comună, la 25km de Oradea. La şapte ani am făcut Prima Împărtăşanie. Mergeam regulat împreună cu părinţii la biserică. Deoarece împreună cu soţul meu am vrut să-l cunoaştem mai bine pe Dumnezeu, ne-am înscris la Teologie Didactică. La Medjugorje, Sfânta Fecioară ne-a condus la Fiul ei Sfânt, iar El la Tatăl Ceresc. Am ajuns în comunitatea de ispăşire  cu cinci ani în urmă. Acolo am simţit imediat: aceasta este calea mea! Ca urmare a învăţăturilor a început o schimbare, o evoluţie în viaţa mea spirituală. Pot să spun cu bucurie: l-am găsit pe Isus cel viu! Am ajuns să-L iubesc nespus pe Isus Euharisticul! Prin comunitate am ajuns să îndrăgesc şi Sfânta Scriptură, Cuvântul viu al lui Isus, care-mi dă răspunsuri la întrebări.
Cum mă raportez, ca medic creştin, la bolnavii mei? Convingerea mea este că medicul creştin trebuie să se ocupe în primul rând de tratarea trupului bolnavului, după cea mai bună ştiinţă a lui! Acolo unde vede că medicamentele nu mai ajută, medicul creştin poate să recomande „leacuri sufleteşti”. Eu îmi ascult cu răbdare pacienţii, îi slujesc şi îi tratez conştiincioasă pe bolnavii mei. Vreau să-l văd pe Isus în toţi oamenii. Ştiu că bolnavul se vindecă după Voia lui Dumnezeu! Am experimentat că multe boli le primim pentru a ne purifica de păcate şi a ne pregăti pentru întâlnirea cu Domnul Isus. Cer în fiecare zi binecuvântarea lui Dumnezeu asupra colegilor mei, asupra pacienţilor mei şi asupra întregii comune. Ştiu că vindecarea trupească depinde de vindecarea spirituală. Le dau şi sfaturi bolnavilor mei: să-şi boteze copilul, să-şi pună în ordine căsătoria, îi conving să nu facă avort,... Bolnavii incurabili îi îndrum spre Dumnezeu, la biserică, la preoţi. Mulţumesc lui Dumnezeu, conducătorilor spirituali şi comunităţii, cu ajutorul cărora putem să devenim „lumină” în această lume întunecată.
Motto-ul meu: Isuse, Fiul lui David, miluieşte-mă pe  mine păcătosul !”.
”Mă numesc Simona B. Sunt medic la Oradea. Am o familie minunată. Soţul meu este ofiţer în Marina Comercială şi avem doi copii. Am spus ”DA” lui Dumnezeu  după 40 de ani de căutări. La primele sâmbete l-am cunoscut pe Isus, care mă iubeşte şi pe mine, aşa cum sunt. Din acel moment spun: ”Vorbeşte Doamne, căci sluga Ta ascultă.” Pe calea lui Dumnezeu în spatele meu s-a închis o uşă iar în faţa mea s-a deschis o altă uşă, prin care a intrat „Lumina”.
În viaţa mea am primit multe cadouri, am avut de toate şi totuşi nu am avut nimic, fără Dumnezeu. Cu ajutorul Celor din Cer am coborât din înălţimile la care îmi închipuiam că sunt şi l-am pus pe Dumnezeu pe primul loc. Treptat am renunţat la tot ce mă împiedica în a-l urma pe Isus. Mă încred în mana harului, pe care Domnul o dă în fiecare zi. În fiecare Sfântă Liturghie îmi pun viaţa în mâinile lui Dumnezeu, pe patenă şi în potir. Când am fost grav bolnavă, am crezut în faptul că singura soluţie, vindecarea mea, stă la Dumnezeu. Când am experimentat minunea prin Isus şi Maria, mi-am notat în jurnal: ”Am renăscut, mă simt uşoară, plutesc, sufletul meu este plin de Spirit Sfânt, sunt fericită, am primit putere, văd rostul vieţii mele!” Am văzut că Dumnezeu a fost lângă mine tot timpul! Din recunoştinţă pentru vindecarea mea completă viaţa mea este rugăciune, post, oferire,… Punctul culminant al fiecărei zile este Împărtăşania. Mi-am făcut un program nou, în care îi dau zilnic spaţiu şi timp lui Dumnezeu. În cabinetul meu pornesc din sufletele pacienţilor la vindecarea trupurilor bolnave. O rog pe Sfânta Fecioară să mă ajute să fiu în fiecare zi unealta ei bună. Bolnavilor mei le recomand cu curaj rugăciunea, biserica, spovada, … ca astfel purificaţi, eliberaţi de rău, să se vindece. Convingerea mea este că doar o mică parte a bolilor au origine organică, majoritatea au cauză principala păcatele noastre, exagerările noastre, neglijarea sufletului.... Cred de asemenea că la Atotputernicul Dumnezeu există rezolvare şi pentru bolile incurabile. Fiecare boală este daltă în mâinile lui Dumnezeu, cu care El ciopleşte imaginea lui Isus în piatra diformă a sufletului nostru.
Motto-ul meu: Doamne, Tu ştii toate. Tu ştii că Te iubesc!”
III. Nuşfalău– privire în viitor.
În martie: ne rugăm pentru convertirea, eliberarea şi vindecarea celor care suferă de dependenţe (vicii).
De la Miercurea Cenuşii  (1 martie) până la Paşti (16 aprilie) Cei din Cer ne invită să renunţăm complet la carne şi la băuturile alcoolice. Şi prin aceasta grăbim întoarcerea lui Isus pe Pământ. În novenă(1-9) şi după aceea Luni, Miercuri şi Vineri este recomandat ajunul până la prânz.
Sarcina concretă : Să facem până la Paşti o spovadă bună!
În martie : citim şi trăim Evanghelia după Sfântul Luca.
Tema de casă din februarie:
”ISUSE AJUTĂ-MĂ CA SĂ CONŞTIENTIZEZ ÎN FIECARE ZI PREZENŢA TA DIVINĂ ÎN MINE ÎNSUMI, ÎN EUHARISTIE ŞI ÎN APROAPELE.”
 
(Aceste învăţături supranaturale sunt primite de Éva B. Madarász la Cei din Cer şi  sistematizate de pr. János Csilik)
 

Un comentariu:

silvia spunea...

O,Maicuta i-ti multumim pentru Sfintele Invataturi,te rugam mai departe tine-ne pe aceasta cale o,Maica mea si mijloceste la Fiul Tau cel Sfint pentru noi pacatosii.
Ajuta-ne te rugam sa ne purificam sa ne curatim si Isus cu milostivirea lui sa se indure de noi amin.
draga mea o noapte minunata cu Blindul ISUS in interiorul inimii tale.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...