Te caut din toata inima...

28 octombrie 2010

Sfintii si Rugaciunea de Mijlocire

1Corinteni
cap.16:
13. Vegheati, fiti tari in credinta, fiti oameni, intariti-va!
14. Tot ce faceti sa fie facut cu dragoste!
15. Inca un indemn, fratilor. Cunoasteti casa lui Stefana; stiti ca ea este cel dintai rod al Ahaiei si ca s-a pus cu totul in slujba sfintilor.
16. Fiti si voi supusi unor astfel de oameni si fiecaruia care ajuta la lucru si se osteneste.
17. Ma bucur de venirea lui Stefana, lui Fortunat si lui Ahaic; ei au implinit ce lipsea din partea voastra,
18. caci mi-au racorit duhul meu si al vostru. Sa stiti, dar, sa pretuiti pe astfel de oameni.

2Corinteni
cap.1
11. Voi insiva ne veti ajuta cu rugaciunile voastre, pentru ca binefacerea facuta noua prin rugaciunile multora sa fie pentru multi un prilej de multumiri lui Dumnezeu pentru noi.
cap2
15. In adevar, noi suntem, inaintea lui Dumnezeu, o mireasma a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii: 16. pentru acestia, o mireasma de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
cap4.
14. Si stim ca Cel ce a inviat pe Domnul Isus ne va invia si pe noi impreuna cu Isus si ne va face sa ne infatisam impreuna cu voi. 15. Caci toate aceste lucruri se petrec in folosul vostru, pentru ca harul mare, capatat prin multi, sa faca sa sporeasca multumirile spre slava lui Dumnezeu.

cap5.
20. Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!
cap.8.
4. Si ne-au rugat cu mari staruinte pentru harul si partasia la aceasta strangere de ajutoare pentru sfinti. 5. Si au facut aceasta nu numai cum nadajduisem, dar s-au dat mai intai pe ei insisi Domnului, si apoi noua, prin voia lui Dumnezeu.

Efeseni
cap.1.
15. De aceea si eu, de cand am auzit despre credinta in Domnul Isus care este in voi si despre dragostea voastra pentru toti sfintii, 16. nu incetez sa aduc multumiri pentru voi, cand va pomenesc in rugaciunile mele.
17. Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,
18. si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti
19. si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui,
20. pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti,
21. mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume care se poate numi, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor.
22. El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii,
23. care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti.

cap.3.
14. …Iata de ce, zic, imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos, 15. din care isi trage numele orice familie, in ceruri si pe pamant,
16. si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinauntru,
17. asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca, avand radacina si temelia pusa in dragoste,
18. sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea;
19. si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.
20. Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi,
21. a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.

cap.4.
11. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,
12. pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,

cap.6.
18. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii 19. si pentru mine, ca ori de cate ori imi deschid gura sa mi se dea cuvant, ca sa fac cunoscut cu indrazneala taina Evangheliei,
20. al carei sol in lanturi sunt; pentru ca, zic, sa vorbesc cu indrazneala, cum trebuie sa vorbesc.

Filipeni

cap.1.

4. In toate rugaciunile mele ma rog pentru voi toti, cu bucurie,
18. Ce ne pasa? Oricum, fie de ochii lumii, fie din toata inima, Hristos este propovaduit. Eu ma bucur de lucrul acesta si ma voi bucura. 19. Caci stiu ca lucrul acesta se va intoarce spre mantuirea mea prin rugaciunile voastre si prin ajutorul Duhului lui Isus Hristos.


cap.2.
29. Primiti-l deci in Domnul, cu toata bucuria; si pretuiti pe astfel de oameni. 30. Caci pentru lucrul lui Hristos a fost el aproape de moarte si si-a pus viata in joc, ca sa implineasca ce lipsea slujbei voastre pentru mine.

cap.3.
17. Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi. 18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.

cap.4
9. Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine si ce ati vazut in mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi.

Coloseni
cap.1.
3. Multumim lui Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, caci ne rugam neincetat pentru voi
9. De aceea si noi, din ziua cand am auzit aceste lucruri, nu incetam sa ne rugam pentru voi si sa cerem sa va umpleti de cunostinta voii Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca; 10. pentru ca, astfel, sa va purtati intr-un chip vrednic de Domnul, ca sa-I fiti placuti in orice lucru, aducand roade in tot felul de fapte bune si crescand in cunostinta lui Dumnezeu,
11. intariti, cu toata puterea, potrivit cu taria slavei Lui, pentru orice rabdare si indelunga rabdare, cu bucurie,
12. multumind Tatalui, care v-a invrednicit sa aveti parte de mostenirea sfintilor in lumina.

cap.4.
3. Rugati-va totodata si pentru noi, ca Dumnezeu sa ne deschida o usa pentru Cuvant, ca sa putem vesti taina lui Hristos, pentru care, iata, ma gasesc in lanturi:
12. Epafra, care este dintre ai vostri, va trimite sanatate. El, rob al lui Hristos, totdeauna se lupta pentru voi in rugaciunile sale, pentru ca, desavarsiti si deplin incredintati, sa staruiti in voia lui Dumnezeu.

1Tesaloniceni

cap.1.
2. Multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi toti pe care va pomenim necurmat in rugaciunile noastre;

cap.4
8. De aceea, cine nesocoteste aceste invataturi nesocoteste nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat si Duhul Sau cel Sfant.

cap.5
25. Fratilor, rugati-va pentru noi.

2Tesaloniceni
cap.1.
11. De aceea ne rugam necurmat pentru voi, ca Dumnezeul nostru sa va gaseasca vrednici de chemarea Lui si sa implineasca in voi, cu putere, orice dorinta de bunatate si orice lucrare izvorata din credinta, 12. pentru ca Numele Domnului nostru Isus Hristos sa fie proslavit in voi, si voi in El, potrivit cu harul Dumnezeului nostru si al Domnului Isus Hristos.

1Timotei
cap.2
1. Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, 2. pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
3. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,
4. care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului.

2Timotei

cap.1
3. Multumesc lui Dumnezeu, caruia Ii slujesc cu un cuget curat, din mosi stramosi, ca neintrerupt te pomenesc in rugaciunile mele, zi si noapte.

Filimon
cap.1.
4. Multumesc totdeauna Dumnezeului meu ori de cate ori imi aduc aminte de tine in rugaciunile mele, 5. pentru ca am auzit despre credinta pe care o ai in Domnul Isus si dragostea fata de toti sfintii.
22. Totodata, pregateste-mi un loc de gazduire, caci trag nadejde sa va fiu daruit, datorita rugaciunilor voastre.

Evrei
cap.6.
10. Caci Dumnezeu nu este nedrept ca sa uite osteneala voastra si dragostea pe care ati aratat-o pentru Numele Lui, voi, care ati ajutorat si ajutorati pe sfinti.

Daca citim cu atentie aceste versete observam ca in toate este prezenta RUGACIUNEA DE MIJLOCIRE.

Ori sfintii se roaga pentru oameni(si nu cred ca se indoieste cineva de sfintenia Sfantului Apostol Pavel), ori oamenii sunt rugati sa se roage pentru sfinti.De ce oare???
Oare nu stiau Sfintii Apostoli ca orice ar cere in numele lui Isus vor primi? Eu cred ca stiau.Si atunci de ce cer ei cu atata ardoare RUGACIUNEA DE MIJLOCIRE care ii transforma pe cei care o practica in MIJLOCITORI???
Umilele mele ganduri imi soptesc ca aceasta ne elibereaza de egoismul nostru si ne umple de Iubire.
Si atunci ma intreb:daca ei , sfintii apostoli, au avut atata nevoie de rugaciunile semenilor pentru a putea fi siguri de prezenta Duhului Sfant in toate cuvintele pe care aveau sa le rosteasca, in toate actiunile lor,oare noi, sarmani pacatosinu avem nevoie acuta de rugaciunile lor? nu avem nevoie de MIJLOCIREA lor? Sau credem cumva ca ei , fiind acum in slava cereasca, au uitat de noi , sau nu mai sunt ascultati?
Eu cred ca Isus asculta rugaciunile lor si le implineste.

Sa credem in mijlocirea Sfintilor , sa ii rugam sa se roage pentru noi, atat pe ei , cat si pe Preasfanta Fecioara, sunt fratii nostri in Cristos: sa ni-i facem prieteni si sa le urmam exemplul.

Pentru rugaciunile sfintilor Tai , si ale Preacuratei Fecioare Maria, Doamne, Isuse Cristoase, Dumnezeul nostru, indura-te de noi pacatosii.

1Tesaloniceni

cap.5.
15. Luati seama ca nimeni sa nu intoarca altuia rau pentru rau; ci cautati totdeauna sa faceti ce este bine atat intre voi, cat si fata de toti.
16. Bucurati-va intotdeauna.
17. Rugati-va neincetat.
18. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.
19. Nu stingeti Duhul.
20. Nu dispretuiti prorociile.
21. Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.
22. Feriti-va de orice se pare rau.
23. Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
24. Cel ce v-a chemat este credincios si va face lucrul acesta.
25. Fratilor, rugati-va pentru noi.
26. Spuneti sanatate tuturor fratilor, cu o sarutare sfanta.
27. In Domnul, va rog fierbinte ca epistola aceasta sa fie citita tuturor fratilor.
28. Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu voi cu toti! Amin.

4 comentarii:

kis spunea...

Mmary, toate personajele din aceasta scrisoare a lui Pavel catre crestinii din corint sant vii, . Pavel si ceilalti apostoli erau vii in acest context si se adreseaza sfiintilor adica crestinilor din corint, sa se roage unii pentru altii.
doar vii pentru vii pot sa se roage la Dumnezeu, asa se intelege acest text.


un weekend linistit iti doresc!

mmary spunea...

Kis, oare in Imparatia lui Dumnezeu , Pavel si ceilalti Apostoli nu sunt tot vii???

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile Sale!

kis spunea...

un exemplu:
tatal meu a fost crestin si a murit crestin, acum eu stiu ca este in cer la Dumnezeu, ma pot ruga la tatal meu sa mijloceasca pentru mine inaintea lui Dumnezeu??? NU!
sau sa luam ca exemplu un sfant(nu conteaza mare ,mic etc... ) x pe care istoria bisericeasca il pomeneste cu numele ma pot ruga lui sa puna o vorba buna pentru mine?? NU! pentru mine toti crestinii adevarati nu doar cu numele sant sfinti si dupa ce trec dincolo nu mai pot face nimic pentru noi cei in viata.

mmary spunea...

Kis,ma vad nevoita sa-ti reamintesc de capitolul 33 din IOV in special versetele23-32:

"23.Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el,unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze,
24. Dumnezeu Se indura de el si zice ingerului:

"Izbaveste-l, ca sa nu se pogoare in groapa;
am gasit un pret de rascumparare pentru el!..."

Insa fiecare isi traieste credinta dupa cum vrea, dupa cat i s-a dat, dupa cum simte.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile Sale!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...