Te caut din toata inima...

14 martie 2010

S.O.S :o societate obsedata de sex-singuratate care il cauta pe Dumnezeu

"Din cauza faptului ca stim atat de putin sa ne mobilizam pentru o mare cauza, sa ne risipim in mici gesturi de iubire, sa fim de ajutor celor slabi, sa luptam pentru pace si dreptate, nu ne ramane decat sexul.Gigantic abces obsesiv al unei lumi care se plictiseste, care moare de plictis, pentru ca nu stie nici unde, nici cum sa-si foloseasca capacitatea de a iubi.
De aceea, campul vizual se restrange,
lumea nu mai priveste decat intr-un singur punct.
Asta , in timp ce orizontul  iubirii este fara margini, este o chemare spre spatii nesfarsite.Orice dorinta a inimii care nu este echilibrata printr-o imensa dorinta de Dumnezeu risca, mai devreme sau mai tarziu, sa devina dezamagire.Inima ta striga faptul ca este facuta pentru cu totul altceva decat bani sau sex, ca este mai mare decat problemele ei,
mai mare decat lumea.
Da, lumea aceasta este prea mica pentru inima ta.Vrei sa izbucnesti, vrei sa sari in sus de bucurie, sa plangi, sa razi, dar plansul, strigatul , fac parte din iubire, nu-i asa?
Plangi, striga pentru a detensiona muschii crispati ai inimii!
Ar trebui sa marturisesti care este cel mai cumplit motiv de suferinta:
nimeni nu are nevoie de tine.Nimeni nu te cauta.Nu esti de folos,nu-i esti necesar nimanui.Nimeni nu considera ca esti de neinlocuit.Nu contezi pentru nimeni.Nu existi pentru nimeni.Atunci la ce bun sa mai fii pe lume?
De fiecare data cand te implici intr-o relatie sexuala, 
inima ta ii striga celuilalt:
"Chiar contez pentru tine? Chiar exist pentru tine?
Spune-mi ca nu sunt singur pe lume!"
Cauti sa te smulgi din singuratate! Cu disperare.Cauti un partener care sa fie la inaltimea inimii tale.Si nu-l gasesti! Amare sunt caderile!
De fiecare data, te simti mai singur decat inainte!

Inima mea viseaza o prima iubire

Inca de mica am suportat destule abuzuri sexuale din partea fratilor mei si din partea nasului.Din cauza unor astfel de orori ajungi sa consideri trupul drept ceva respingator.Singurul lucru care il interesa pe bietul meu tata era degradarea barbatului si a femeii.
Sexul era singurul lucru care conta, mai rau ca la animale.
Pe la 12-13 ani, intelesesem deja ca barbatilor nu le place decat sexul, asa ca am inceput sa-mi doresc sa fiu prostituata ca sa-i fac "fericiti".Ma lasam pur si simplu dusa de val, fara sa simt ca viata trece, ca anotimpurile se succed.Parca eram intr-o galerie subterana, fara lumina, fara bucurie.Totul viza doar placerea.Dar nu stiam ca ceea ce fac este rau.Foarte des ma rugam Mariei.Si apoi, la un moment dat, am simtit ca ma nasc din nou.Inainte de asta, nu voiam sa ratez nici un chef, iar acum nu vreau sa ma mai lipsesc de rugaciune.Maria ma ajuta si , asa pacatoasa cum sunt, cand nu mi-e bine, caut Inima lui Isus, ca sa ma odihnesc.Am plans , am plans mult, iar Maria mi-a sters lacrimile, strangandu-ma la pieptul ei.Isus este prea pur, prea drept pentru mine.Altadata puritatea Lui ma facea sa ma tem , 
dar acum ma linisteste.
Isuse, fratele meu, prietenul meu, da-mi un trup de lumina, ca sa Te pot privi fara teama, pe Tine si pe fratii Tai.
Isuse, elibereaza-ma din lanturi.Iata inima mea de prostituata! Iata inima aceasta a mea, care visa la o prima iubire! Inima mea, in care simt  ultimele batai de aripi ale unui fluture primavaratec! Inima mea , care nu poate sa-ti vorbeasca decat atunci cand redevin copil !

Genoveva , 17 ani 

Oricine ai fi, oriunde ai fi, orice inima ai avea, nu poti trai fara sa gasesti loc de odihna in cineva.Asadar, il vei lasa pe Isus sa fie loc de odihna, pentru tine si pentru inima ta? S-ar putea ca inima sa fie deja uzata, pentru ca a iubit cum nu trebuie.Poate ca deja este ofilita, dar poate inca mai viseaza la o prima iubire, o iubire de care nu a avut parte niciodata, o iubire pe care o merita, o asteapta.Da sa gasesti pe cineva care sa fie demn de iubirea ta, demn de capacitatea ta fantastica de a iubi si de a te darui.
Inima ta este departe de a fi goala.
Ea trebuie sa-si daruiasca preaplinul iubirii cuiva care merita.
Eram intr-o biserica din orasul Quebec.La sfarsitul Liturghiei, vreo 20 de fete care faceau trotuarul au urcat la altar, ca sa-mi impartaseasca emotia lor profunda.Intrasera din simpla curiozitate, intrigate, pentru ca la ceasul acela al serii, in timpul saptamanii , biserica era plina de tineri.In momentul in care ele au intrat, tocmai citeam scrisoarea Genovevei.Au ascultat-o pierdute.Acum , eliberate de lanturi, ele traiesc ca niste copile fericite ale lui Dumnezeu.Exista atat de multe femei care trebuiau sa se vanda pentru a trai, si care acum si-au incredintat trupul, pentru totdeauna, lui Dumnezeu. Pentru Dumnezeu, nimeni, niciodata,
nu este prea departe, prea murdar , prea pacatos.

Isus este cel care vrea sa fie pentru tine aceasta prima iubire la care visezi dintotdeauna.Cand se intampla asta , orice iubire gaseste in El savoare, profunzime, multitudine de culori.Abia atunci ajungi sa te bucuri de anotimpurile, mereu noi , ale iubirii.Asta nu inseamna ca te smulge iubirii omenesti.Isus umanizeaza iubirea, o scoate din noroi, ii da o fata primavarateca, o lasa sa se lase scaldata in lumina soarelui."


Capitol preluat din cartea " Trupul tau este facut pentru iubire" de Daniel- Ange

5 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Chiar daca ai inima ofilita...Dumnezeu are putere sa faca toate lucrurile noi.
Am sa caut si eu cartea , caci mi-a incitat interesul.Multumesc draga mea Mary!
Sunt atatea suflete care nu-L cunosc si o Doamne daca i-ar cunoaste dragostea fara de margini?
Sincer te imbratisez!Isus sa ramana Domn!

denisia spunea...

Dacă lumea ar cunoaşte Iubirea.. nu s-ar mai mulţumi cu fărâmituri... dacă Isus ar deveni Iubitul inimii noastre o să vedem lumea prin alţi ochi.

Dumitru K. Negoita spunea...

Profunde chestiuni si din pacate este adevarat ceea ce ar trebui trecut in plan secund. Doar ... perpetuarea ...insemnand altceva
Si pentru ca unii ne dorim, dragostea si lumina lui Isus, dragostea si rugile fata de Dumnezeu. Iata ! Astazi vin in casa dv. virtuala, invitandu-va la : Concursul cu premii IORGU COSMA, care, ar fi trebuit sa fie un sfant, doar din ignoranta, nu-i.
Acest Concurs, instalat pe RETEAUA LITERARA, pentru remarcatii mei, nominalizati pe blogurile mele si, de ce nu si pentru altii, vor fi notati pe blog, poate pe Moral{u}itate si adusi la cunostinta acelora din Retea.
De fapt cand se va da startul la Concurs, acesta va consta prin trimiterea unui eseu, care va raspunde la intrebarea, inca NELANSATA.
Ploi de bucurii, va doresc

Orry spunea...

ar fi extraordinar daca am incerca macar sa--l ridicam la rangul de Iubit al Inimilor Noastre pe Mantuitorul Iisus!
Poate n-ar mai fi nevoie de rastignire an de an!!

Miriam spunea...

O, ce frumoasa e iubirea din Hristos, pentru Hristos! Întrece cu mult mai mult orice fel de iubiri... Iubirile trupesti sunt trecatoare ca si trupurile, dar iubirile duhovnicesti tin o Veşnicie...De ar cunoaste, de ar sti tineretul asta!...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...