Te caut din toata inima...

10 februarie 2010

Lacrimi de Sange

Lacrimi de Sânge în Pui, la Alberobello (Italia):
examenul ADN dă rezultate extraordinare

Imagini ale Sfintei Fecioare şi ale lui Isus varsă lacrimi de Sânge,
iar savanţii trag concluzia că e vorba despre un fenomen extraordinar şi deconcertant.

            Din timp în timp se pot citi ştiri despre o Imagine a Sfintei Fecioare care plânge cu lacrimi. Uneori sunt lacrimi de Sânge şi atunci vestea este şi mai impresionantă.
Atunci, cei sceptici surâd, autorităţile ecleziastice evaluează evenimentul, pe bună dreptate, cu o mare prudenţă, şi evită să emită judecăţi definitive; ştiinţa nu se amestecă, cel mult la nivelul practic, de către amatori. Apoi timpul trece, faptul pierde din interes şi este uitat. Numai în cazuri foarte rare faptul capătă atâta importanţă încât să obţină recunoaşterea justă, certificarea serioasă a valorii sale supranaturale. Acesta este cazul, de exemplu, cu ceea ce s-a întâmplat cu "Madona Lacrimilor de la Syracuza".
            Acum, vă povestim un fapt recent asemănător, încă necunoscut, dar care se arată cu adevărat răsunător pentru că prima judecată a fost emisă de Ştiinţă la nivel înalt şi deschide perspective unor ipoteze deconcertante.
            Este vorba despre două icoane sfinţite care au vărsat lacrimi de Sânge în două ocazii diferite. Cele două icoane aparţin Preotului Pietro Maria Chiriatti, 59 de ani, Preot din 1990, fondator al unei mici Congregaţii - Misionarii Maici Domnului de la Cava (carieră) - care trăieşte într-o locuinţă modestă la Alberobello, în Pui. Părintele Pietro povesteşte:
            "La 3 mai 2003, spre ora 6 seara, m-am dus în camera mea pentru a lua nişte medicamente şi am văzut că icoana care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul, suspendată deasupra scaunului meu de rugăciune, avea pete pe obraz.
Cum nu văd prea bine, am atins imaginea şi am simţit că era umedă. 
Mi-am chemat confraţii şi am constatat că vărsa lacrimi".
            Fenomenul a durat cam treizeci de minute, a fost constatat şi de alte persoane pe care părintele Pietro le-a chemat imediat şi a fost şi filmat. Părintele Pietro a luat Sânge pe o batistă şi a trimis-o pentru examen la un laborator.
            Aproximativ un an mai târziu, la 27 mai 2004, fenomenul s-a repetat pe o altă icoană aparţinând Părintelui Pietro,icoană ce reprezintă Faţa lui ISUS aşa cum poate fi văzut pe Giulgiul de la Torino. De data aceasta, mai mult de cât o lăcrimare, a fost o Sudoare de Sânge. Faţa lui ISUS a fost parcursă de 7 pârâiaşe de Sânge care plecau de la frunte şi coborau de-a lungul obrajilor, pe barbă şi chiar debordând din cadrul icoanei. Înspăimântat, Padre Pietro a chemat şi pe celelalte persoane aflate în casă; a telefonat la paroh, la carabinieri, la medic. Fenomenul a durat o oră şi jumătate şi a fost constatat de circa 50 de persoane.
            Şi de data asta Padre Pietro a luat Sânge şi a trimis eşantionul la acelaşi laborator unde trimisese şi Sângele apărut pe Faţa Sfintei Fecioare. Şi în acest laborator ştiinţific s-a revelat caracterul extraordinar al faptelor survenite. E bine să precizăm că acest laborator este unul dintre cele mai prestigioase din Europa. Este vorba despre Laboratorul de Genetică al Universităţii din Bolonia, dotat cu aparatura sofisticată cea mai modernă şi cu o echipă de cercetători, medici şi biologi Profesori de Universitate; acest Laborator este specializat în tot ce priveşte ADN-ul şi lucrează cu Serviciile secrete şi Poliţia din numeroase ţări, fiind în contact şi cu alte laboratoare asemănătoare din alte ţări.
            Deci o Autoritate Ştiinţifică şi de aceea, un verdict emis de acest Laborator are o valoare indiscutabilă. După ce au realizat toate analizele, cercetătorii din Laborator, au trimis la Părintele Pietro un document oficial spunând, în rezumat, că "Sângele examinat este Sânge omenesc de grupa AB, masculin şi că este identic în cele două eşantioane, adică cel din lacrimile Sfintei Fecioare şi cel apărut pe Faţa lui ISUS ". Dar mai mult, documentul continuă cu evaluări de necrezut: "configuraţia trăsăturilor genetice găsite în cromozomul Y nu corespunde nici uneia dintre configuraţiile prezente în banca de date mondială în care sunt reunite date de la 22000 de subiecţi - bărbaţi - provenind din 187 populaţii diferite."  Şi apoi: "Acest Sânge este atât de rar încât poate fi considerat aproape unic. Prin calcul, probabilitatea statistică de a găsi, în decursul mileniilor, o tipologie de Sânge analog, este aproape nulă: o probabilitate de 1 la 200 miliarde de cazuri posibile".
            Ce înseamnă toate acestea? În primul rând, datele obţinute exclud, într-un mod absolut, că ar fi fost fraudă, înşelăciune sau confuzie: nimeni din lume n-ar fi putut produce Sânge cu caracteristici asemănătoare. Pe de altă parte, aceste date indică - deoarece este vorba de un Sânge unic - că el a aparţinut unei singure Persoane şi nimănui altcuiva în întreaga istorie a omenirii. Deci unui Om care nu a avut ascendent şi nici descendent. Este clar atunci că gândul ne zboară la ceea ce Evangheliile scriu despre ISUS, Omul Unic cu aceste caracteristici. Şi este semnificativ că Sângele lacrimilor apărute pe imaginea Sfintei Fecioare, este identic cu Sângele apărut pe Faţa imaginii lui ISUS. S-ar putea spune că, odată cu aceste rezultate avem date ştiinţifice despre Persoana fizică a lui ISUS: ADN-ul lui ISUS, Dumnezeul Întrupat, care este şi va rămâne Unic.
            Verdictul ştiinţei este precis, public şi fără echivoc. Savanţii care l-au emis au folosit un limbaj rece, matematic, dar foarte clar. Ei au afirmat explicit că se găsesc în faţa unui caz unic.
            Şi tocmai ei, obişnuiţi cu rigoarea ştiinţifică, au arătat cu încântarea lor, caracterul extraordinar al rezultatelor. Într-o scrisoare particulară, unul dintre cercetători a scris lui Padre Pietro: "sunt rezultate menite să zăpăcească chiar şi o statuie". Şi încă: "în faţa rezultatului acestor analize care este pentru mine nemaiauzit, şi e puţin zis, n-am putut să-mi ascund lacrimile". Un alt cercetător a spus: "este cu adevărat Sânge omenesc, dar pare cu adevărat venit din altă lume".
            Autorităţile ecleziastice sunt la curent cu faptele şi sunt pe cale să ancheteze şi să evalueze. Prudenţa lor va fi extrem de mare şi e bine să fie aşa. Dar rezultatele ştiinţifice ne fac deja să ne gândim că suntem în faţa unui Semn supranatural de o importanţă excepţională.
† † †

4 comentarii:

Miriam spunea...

Şi Mama şi Fiul...aceeaşi durere, aceleaşi lacrimi ca noi să ne mântuim, să Îl iubim pe Hristos...
Numai durerea sângerează, durerea Iubirii...Şi prin sâgele Lui suntem curăţiţi, suntem spălaţi de păcate...Nu există în tot Universul un înălbitor mai eficient pentru suflete!

Ce bine , Mary, că un strop a atins şi inimile noastre!

elena marin-alexe spunea...

Nu pot sa uit niciodata ca ISUS Mantuitorul lumii si al meu, a plans pe muntele Ghetsimani cu lacrimi de sange, pentru pacatul meu si al tau.Slava si cinstea I se cuvin in veci de veci.
Prin sangele Lui avem ispasirea pacatelor noastre si viata vesnica.
Fii binecuvantata draga mea Mary!

mmary spunea...

Mariana, ai rostit cuvinte care-L contin pe El deoarece ai rostit ADEVARUL.NOi ,la biserica avem o cantare , extrem de frumoasa , iar una dintre strofe e asa:

"Te ador Isuse , Miel Insangerat
Spala al meu suflet de orica pacat
Caci din alt tau sange , chiar si-un singur strop,
Poate ca sa spele al relelor potop."

Dumnezeu sa te binecuvanteze Mariana !

mmary spunea...

Doamna Elena, sunt incantata ca l-am intalnit pe Blandul Isus si in cuvintele dumneavoastra...Cat despre lacrimile si sudoarea de sange , mi-am propus sa va daruiesc cateva meditatii extrem de frumoase ,in timpul Postului Mare.

Va imbratisez cu bratele pline de binecuvantari !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...