Te caut din toata inima...

14 ianuarie 2010

Rugaminte

Rugaminte catre copiii lui Hristos

RUGAMINTEA  MANTUITORULUI  HRISTOS


    
     
Chiar daca esti las, fricos, neincrezator in implinirea dragostei si in savarsirea dragostei si a sfinteniei, chiar cand ai sa recazi in acele pacate pe care nu ai vrea sa le mai faci, Eu nu iti dau voie sa nu Ma iubesti.


       Iubeste-Ma asa cum esti tu. In orice moment si in orice situatie te-ai afla, in credinciosie sau in tradare, in ravna sau in uscaciune, tu iubeste-Ma asa cum esti. Eu vreau sa Ma poti iubi din putina si saraca ta inima.
       
Daca voi astepta pana cand vei fi desavarsit, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata. N-as putea Eu, oare, sa fac din fiecare fir de nisip un serafim?! Un inger care sa straluceasca de curatie si dragoste? Nu sunt Eu oare Domnul Dumnezeu care a creat toate si pot totul? Omule, ti-ai dat tu viata pentru lume din dragoste pentru oameni, sau ai murit din iubire pentru Mine? Atunci din ce motiv nu Ma lasi sa te iubesc? Fiul Meu, lasa-Ma sa te iubesc, Eu iti vreau inima, care este locasul Meu.
      
Desigur, cu timpul am sa te schimb, insa pana atunci, iubeste-Ma asa cum esti tu, fiindca Eu te iubesc cu toate ca esti asa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine sa se nasca din putina si saraca ta inima; din adancul neputintei si al murdariei tale. Eu te iubesc si cand esti slab si necurat .
     
Nu vreau o dragoste izvorata si hranita din mandria virtutilor tale, ci dintr-o inima smerita pe care o poti curati oricand. N-am nevoie de virtutile tale, de talentele tale, de intelepciunea ta. Eu vreau doar sa ma iubesti si sa lucrezi cu dragoste pentru Mine.
     
Nu virtutile tale le doresc daca ti le-as da, tu esti asa de slab si de mandru, incat as hrani amorul tau propriu si nu M-ai cinsti pe Mine. Deci ele sa nu fie un motiv pentru care tu nu Ma cauti si stai departe de Mine. Apropie-te cu dragoste!
     
Unui fier negru flacarile unui foc nu numai ca i-ar curata rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeste-Ma deci, si pacatele se vor arde, si tu vei fi fericit.
     
Iubeste- Ma nu numai ca sa fii curat, asta ar fi din nou o mandrie pentru tine, ci pentru ca Eu vreau sa odihnesc in inima ta. Deci nu te mai ingrijora de asta.
     
As putea sa fac prin tine lucruri mari pentru mintea omeneasca, dar nu; tu ai sa fii sluga rea si nefolositoare si neputincioasa. Am sa-ti iau si putinul pe care tu te increzi ca-l ai. Eu te-am facut din iubire, si pentru ca sa-ti dau iubirea, fara ca tu sa-mi poti da ceva.
     
Nu incerca sa-Mi platesti iubirea prin nimic, asta Ma doare atat de mult la tine.
Iubeste-Ma in dragostea Duhului Meu si fara motive, nu mai sta departe de Mine; iti lipseste nu sfintenia  pe care numai Eu ti-o pot da ci o inima gata sa Ma iubeasca oricand si pana la capat.
    
Astazi Eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn. Eu bat si astept. Grabeste-te sa-Mi deschizi prin smerenie; nu mai aduce motiv intinaciunea si saracia ta. Daca ti-ai cunoaste-o pana-n adanc si deplin, ai muri de durere. Dar ceea ce M-ar durea pe Mine ar fi ca tu si acum sa te indoiesti de dragostea ce o am Eu pentru tine.
    
Crede ca Eu pot totul si tu nu poti nimic fara Mine; doar pacatul esti in stare sa-l faci fara ajutorul Meu. Sa nu te increzi in tine fara Mine, caci altfel voi fi nevoit sa te las in cadere in masura cu care tu te apreciezi.
   
Nu te framanta ca n-ai virtuti, am sa-ti dau Eu Sfintenia Mea. Deschide-ti inima prin pocainta si Ma primeste in potirul sufletului tau prin Trupul si Sangele Meu, pe care in dar ti-L dau la Sfanta Liturghie. Atunci o sa te fac sa intelegi totul si sa ma iubesti mai mult decat poti sa-ti inchipui.
    
Lasa sa curga Sangele Meu in sangele tau si sa bata inima Mea in inima ta. Eu ti-am dat-o pe Sfanta si Preacurata Mea Maica. Lasa sa treaca totul prin inima Ei curata, incat sa poata mijloci pentru tine.
Orice s-ar intampla, nu astepta nicidecum sa devii sfant, ca pe urma sa Ma iubesti. In acest fel tu nu m-ai iubi niciodata. Si acum, du-te! Eu sunt cu tine!!!



Ieromonah  Rafail  Noica


sursa:aici
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu harurile care va vor face sa-L iubiti asa cum vrea sa fie iubit!

16 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; dacă ne iubim unii pe alţii, Dumnezeu rămâne în noi, şi dragostea Lui a ajuns desăvârşită în noi.Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.
Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.
-mmary sunt încredinţat de binecuvântările ce Domnul le revarsă peste tine şi casa ta ,deaceea mulţumesc Domnului meu pentru faptul căci şi tu eşti potenţialul binecuvântărilor pentru semeni ce te -nconjoară.
-cu respect vyky.

elena marin-alexe spunea...

Suntem atat de slabi, ca nu suntem in stare sa-l lasam pe Isus sa ne copleseasca in adevarata lui Iubire, cea nemarginita.

Astazi Eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn. Eu bat si astept.
Iarta-ne Doamne caci de multe ori nu auzim staruinta cu care bati la usa noastra.....

Limena spunea...

scuze pentru adineaori, dar trebuia sa recorectez.
Frumos mi-a placut; e adevarat ceea ce subliniaza in ruga Lui Iisus pentru noi si are dreptate; multi oameni se gandesc ca Calea spre El e anevoioasa insa El ne cere sa-L iubim caci celelalte lucruri vin din iubirea pura ce se creeaza in noi pentru Dansul; caci pentru o iubire pura, ce nu face omul si mai ales ca este chiar Imparatul nostru; El ne doreste in Viata Lui chiar vrea sa convietuim cu El in Noua Imparatie ce vrea sa o creeze in Imparatia lui Dumnezeu, si ne-a aratat calea si ne-a si chemat la Dansul. Ce nu intelege omenirea? lucruri atat de simple? Cine te iubeste, iti arata Calea si mai si te cheama la El. Calea ne-a aratat-o trebuie sa-L iubim curat fara sa ne asteptam sfintirea ca altfel nu mai ajungem sa-l iubim daca vrem sa atingem aceasta...caci e atat de greu fara El sa devi sfant...e simplu ne-a cerut numai sa-L iubim restul vor veni de la sine in Calea spre Mantuire.

Cristian Lisandru spunea...

Trebuie să ridicăm ochii spre cer... Dar să nu o facem ostentativ. Aşa cum fac mulţi în ziua de azi... Trebuie să simţim în suflet ceea ce vrem să vedem acolo sus... Aşa cum simţi tu, de fiecare dată...

mmary spunea...

Vyky ,

"11. Ajutându-ne şi voi cu rugăciunea pentru noi, aşa încât darul acesta făcut nouă, prin rugăciunea multora, să ne fie prilej de mulţumire adusă de către mulţi, pentru noi.

12. Căci lauda noastră aceasta este : mărturia conştiinţei noastre că am umblat în lume, şi mai ales la voi, în sfinţenie şi în curăţie dumnezeiască, nu în înţelepciune trupească, ci în harul lui Dumnezeu."(Corinteni 1, 11-12 )

Sa ne binecuvanteze Dumnezeu cu acele haruri care ne vor ajuta sa ne regasim in aceste cuvinte...

Har si pace!

mmary spunea...

Doamna Elena, nu auzim bataia LUi ...mai grav insa e faptul ca uneori inima noastra ramane atat de mult timp inchisa incat usa ei s-a intepenit,incuietoarea a ruginit si ar trebui sa strigam cu toate puterile noastre pentru ca Domnul sa ne auda sa-si foloseasca forta si iubirea si sa o deschida EL.

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea iubirii Sale.

mmary spunea...

HealingTheWorld,ai spus:

"Calea ne-a aratat-o trebuie sa-L iubim curat fara sa ne asteptam sfintirea ca altfel nu mai ajungem sa-l iubim daca vrem sa atingem aceasta.."...eu, draga mea , as spune putin altfel:

Trebuie sa-L iubim curat , cu toata fiinta noastra si astfel vom dobandi si sfintenia...si trebuie sa ne dorim sfintenia, El ne-a cerut-o , insa nu trebuie sa asteptam sa-L iubim doar atunci cand o vom dobandi...ceea ce nu intelegem noi e faptul ca iubirea pura si fierbinte, viata traita in aceasta iubire e chiar Calea spre sfintenie...

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile care iti vor purta pasii inimii doar pe calea iubirii pure, pe calea sfinteniei...

mmary spunea...

Cristian , ai dreptate, uneori , o privire sincera si calda ridicata spre cer e cea mai frumoasa rugaciune...

Iti doresc ca pentru fiecare "privire-rugaciune" pe care o vei indrepta spre cer, sau spre cerul din inima ta, sa fii binecuvantat cu cele mai pretioase haruri si DARURI...

kis spunea...

Apocalipsa 3:20 Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.

Miriam spunea...

...Oh, Doamne! Ce dor şi ce dorinţă după răspunsul de iubire la marea Lui Iubire...Hristos nu vrea decât să îl iubim şi să ne lăsm iubiţi de El...Stă la uşa inimii noastre şi aşteaptă un strop de iubire pe care apoi El să îl prefacă în fluviu...

Mulţumesc, Mary, de acest text superb!

Te îmbrăţşez cu mare dor!

elena marin-alexe spunea...

Da, ne trebuie ulei in candela inimii noastre, care sa faca usa posibil de deschis la timp.
Da-ne Doamne uleiul Duhului sfant!
Imbratisari cu iubire din IUBIREA NEMARGINITA!

mmary spunea...

Kis, in acest caz , eu spun ca ar fi bine sa avem mereu usa inimii deschisa...

Domnul sa te binecuvanteze !

mmary spunea...

Mariana, si eu te imbratisez cu mare drag...

Nu-i asa ca e minunat modul in care Dumnezeu ne iubeste?

Iti doresc sa simti fiecare nuanta a iubirii Sale...

mmary spunea...

Da, doamna Elena,

"Da-ne Doamne uleiul Duhului sfant!
Imbratisari cu iubire din IUBIREA NEMARGINITA!"

Fie ca Duhul Sfant sa se reverse neincetat peste inima dumneavoastra...

silvia spunea...

Buna draga mea Mmary,cita iubire ne arata Isus.....ne vrea acum in acest moment asa cum suntem..
Te binecuvintez cu Marea Iubire a lui Isus si a Mariei!

mmary spunea...

Draga mea , asa e .

Te binecuvantez si eu cu toata inima mea si-ti doresc sa traiesti mereu in bratele milostivirii divine!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...