Te caut din toata inima...

13 ianuarie 2010

Din " Revelatiile Sfintei Brigitta"

"...Atunci ea vazu cu spiritul o scara fixata pe pamant , 
care se inalta pana la cer.
Deasupra scarii, in cer , ea l-a vazut pe Domnul Isus Cristos, 
sezand pe un tron extrem de frumos, ca un judecator acuzator.
La picioarele Lui se afla Sfanta Fecioara Maria si de jur imprejurul tronului se afla ceata nesfarsita de ingeri si un numar nesfarsit de sfinti.
La mijlocul scarii doamna Brigitta vazu urcat un calugar , pe care-l cunostea, si care era inca in viata.
El avea mari cunostinte in teologie, dar in acelasi timp era plin de falsitate si rautate diavoleasca.
Cu gesturi galagioase si nestapanite, el parea mai degraba un diavol decat un calugar cucernic, asa cum era considerat de colegii lui preoti.
Doamna Brigitta a patruns gandurile si toate dorintele inimii lui si il vazu, prezentandu-se cu multa impertinenta la Cristos, judecatorul de pe tron, punandu-i intrebarile consemnate mai jos.
Ea vazu si auzi cu spiritul, cum judecatorul Cristos, cu multa, intelepciune, cu gesturi simple si blande, i-a raspuns in mod detailat la fiecare din intrebarile calugarului...
Cap.al 8 lea
Prima intrebare.
Din nou se arata calugarul pe scara, ca inainte, si spune:
"Judecatorule, eu te intreb de ce permiti sa se ridice idoli in temple si sa fie cinstiti ca si tine, desi imparatia ta este mai minunata decat orice?"
A doua intrebare:
"Si de ce nu permiti omului sa vada maretia imparatiei tale in aceasta viata pentru ca sa o doreasca cu si mai mult zel?"
A treia intrebare:
"Si deoarece sfintii si ingerii sunt mai nobili si mai plini de sfintenie decat orice alta fiinta creata, de ce nu pot fi vazuti de oameni in aceasta viata?"
A patra intrebare:
"Si daca chinurile iadului sunt mai presus de orice descriere in grozavia lor, atunci de ce nu lasi oamenii sa le vada in aceasta viata, ca astfel ei sa le evite?"
A cincea intrebare:
"Si daca diavolii sunt mai presus de orice descriere, dezgustatori si groaznici, de ce nu se arata oamenilor in adevarata lor infatisare? In acest caz nimeni nu i-ar m-ar urma si nu ar fi de acord cu ei".
Raspuns la prima intrebare.Judecatorul raspunse:
"Prietene, Eu sunt Dumnezeu, Creatorul a tot ceea ce exista.Eu nu fac o nedreptate celor rai fata de cei buni, deoarece eu sunt dreptatea intruchipata.Dreptatea mea este necesara, ca intrarea in cer sa fie obtinuta prin credinta statornica, incredere inteleapta si dragoste arzatoare.Ceea ce iubesti din toata inima , la acela te gandesti mereu si-l venerezi in mod constient.De aceea idolii sunt pusi in temple, desi ei nu sunt zei sau creatori;exista doar un singur Creator si anume Eu, Dumnezeu , Tatal , Fiul si Spiritul Sfant.

Dar dragostea pe care proprietarii templelor si oamenii o arata idolilor, pentru a obtine succese in lume, este mai mare decat dragostea pe care ei mi-o arata mie, desi ei nu vor sa traiasca cu mie.Daca eu as distruge lucrurile pe care ei le iubesc mai mult decat pe mine si ias lasa sa ma venereze impotriva vointei lor libere, atunci le-as face o nedreptate,deoarece i-am deposedat astfel de vointa lor libera si de dorinta lor.Dar , deoarece ei nu cred in mine, iar in inima lor este ceva ce doresc mai mult decat pe mine, atunci este intelept ca Eu sa-i las sa transpuna in fapte ceea ce ei iubesc si doresc cu toata fiinta lor..Si, in timp ce ei iubesc mai mult ceea ce este creat , decat pe mine, Creatorul, pe care ar trebui sa-L cunoasca din semne si fapte si astfel sa obtina adevarate dovezi ale existentei mele, in cazul in care ei vor sa-si  foloseasca mintea in mod intelept, ei sunt orbiti, idolii lor creati sunt blestemati si ei vor fi judecati pentru nebunia lor;ei nu vor sa vada cat de placut sunt Eu,Dumnezeul lor, care din dragoste arzatoare am creat si am rascumparat omul".
Raspuns la a doua intrebare.
"La intrebarea de ce nu se poate vedea maretia mea Eu, Isus Cristos, raspund in continuare:Maretia mea este de nedescris si depaseste toata frumusetea si bunatatea.Daca maretia mea ar putea fi vazuta, asa cum este in realitate,atunci trupul slab si trecator si-ar pierde cunostinta, la fel cum s-a intamplat cu cei trei de pe munte.Trupul, ca urmare a bucuriei sufletului,ar ramane in nesimtire si nefolositor pentru munca fizica.De aceea, pentru ca sa nu castigi iubirea in cer fara greutatile dragostei si pentru ca credinta sa primeasca rasplata si trupul sa fie capabil de munca, maretia mea se ascunde un timp, pentru ca ea sa fie savurata din plin in vesnicie, ca urmare a credintei si dorului dupa dumnezeire".
Raspuns la a treia intrebare.
" Daca s-ar putea vedea sfintii mei  si ei ar putea vorbi omeneste, atunci ei ar fi cinstiti la fel ca mine si credinta ar fi fara rasplata.Iar trupul slab si fragil n-ar fi in stare sa-i vada si dreptatea mea nu vrea ca o asa mare stralucire, ca a sfintilor, sa fie vazuta de trupul muritor.De aceea , sfintii mei nu pot fi auziti si vazuti asa cum sunt ei in realitate, deoarece mie mi se cuvine toata lauda si cinstirea si pentru ca omul sa stie ca nimic su nimeni nu trebuie iubit mai mult decat pe mine, Dumnezeul lui.Si daca uneori sfintii mei apar si sunt vazuti, atunci ei nu apar in maretia pe care o au de la mine, ca fapturi a caror puteri sunt ascunse, astfel ca ei sa poata fi vazuti, fara ca intelegerea omeneasca sa fie derutata".
Raspuns la a patra intrebare.
"Daca chinurile iadului s-ar vedea in adevarata lor masura, atunci omul ar ramane intepenit de groaza si s-ar stradui sa castige imparatia cerurilor din teama si nu din dragoste.

Pentru ca nimeni nu trebuie sa tanjeasca dupa bucuria cerurilor de teama pedepsei, ci doar din dragoste pentru Dumnezeu si aproapele, chinurile iadului sunt ascunse.
Si la fel cum cei buni si sfinti nu pot sa guste aceasta bucurie nespusa inainte de despartirea trupului de suflet, tot asa nu simt nici cei rai chinurile iadului inainte ca sufletul sa se desparta de trup, dar atunci el le va simti, deoarece n-a vrut sa creada in iad, atunci cand a putut s-o faca si sa se fereasca de el".
Raspuns la a cincea intrebare.
"Daca s-ar putea vedea uratenia lor respingatoare, asa cum este ea in realitate, atunci sufletul si-ar pierde firea la privelistea ingrozitoare, trupul ar incepe sa tremure ca la un om bolnav, inima ar plesni de groaza si picioarele n-ar mai fi in stare sa poarte trupul.Pentru ca sufletul sa-si pastreze firea, inima sa continue a ma iubi pe mine si trupul sa fie in stare sa lucreze in slujba mea, uratenia ingrozitoare a diavolilor este ascunsa si rautatea lor este infranata".

Fragment din "Revelatiile sfintei Brigitta"


o parte a cartii o puteti gasi aici...




Dumnezeu sa va binecuvanteze 
cu toate harurile Spiritului Sfant !

9 comentarii:

Miriam spunea...

Dragă Mary, aici scriam: ,,Am putea considera clipele zilei de azi o scară...
Întrebarea este: e o scară pe care urcăm, sau o scară pe care coborâm?"
...Postarea de azi e mai mult decât grăitoare...Ce bie se completează toate! Asta mă uimeşte tot mai mult în Trupul Lui Hristos, Biserica Lui cea vie...

Te îmbrăţişez cu drag, Mary!

mihaita spunea...

Multumesc sr. mmary ! Nu am citit "revelatiile" ! ... desi as vrea tare mult ! O gasesc eu (cartea) pana la urma ! daca stii de unde sa o comand, spune-mi, te rog !

Pace si Bine !

mmary spunea...

Mariana, iti voi raspunde cu ceea ce ai scris tot tu acolo:

,,Primeşte-mă, Tăcere, pe muntele tău sfânt, pe care rugăciunea e slobodă să plângă
Şi unde fericirea e singurul cuvânt, iar mâinile întinse pot cerul tot să-l strângă.”( T. Dorz)

Te imbratisez si eu cu mult drag ...

Dumnezeu sa te binecuvanteze...

mmary spunea...

mihaita, eu am cumparat-o acum 5 ani de la o librarie crestina din Cluj, care cred ca acum nu mai exista...insa promit ca ma voi interesa..:)

Prima parte a revelatiilor o poti citi daca intri pe linkul pe care l-am afisat in postare..

Pace si bine, lumina, puritate, bucurie si iubire pentru tine si familia ta.:)

compadvice spunea...

@Multumesc ca m-ai imbogatit mai mult spiritual cu aceasta postare plina de intelepciunea ce ti-a fost inspirata de Duhul Sfant.Fii binecuvantata!

mmary spunea...

Compadvice, laudat sa fie Domnul, care se revarsa neincetat asupra noastra...

Laudat sa fie Numele Lui Sfant pe care-L rog sa se intipareasca in inima ta.

Dumnezeu sa-ti binecuvanteze intreaga familie.

Unknown spunea...

mmary i-ti doresc ca Dumnezeu sa-ti calauzeasca pasi, sa devii cea ce simti ca trebe sa fii !!

mmary spunea...

Jocok, cuvintele tale mi-au emotionat inima...fie ca ele sa fie auzite de Bunul si Blandul Isus pe care il rog sa se indure de mine si sa ma transforme in ceea ce m-a creat sa fiu...

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate harurile de care ai nevoie pentru ca sa traiesti o eternitate in Stralucirea Luminii si iubirii Sale.

Anonim spunea...

vor und nachteile private krankenversicherung PKV und pkv private krankenversicherung, krankenversicherung für selbstständige krankenversicherungen privat,kündigung krankenversicherung und private krankenversicherung beitrag, pkv beamte private krankenversicherung für beamte

wechsel pkv und private krankenversicherung für kinder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...