Te caut din toata inima...

19 octombrie 2009

Ispasire

" Ispasirea este partea cea mai insemnata a revelatiei de la Paray-le-Monial.Sa mangaiem pe Domnul nostru Isus Cristos, pentru crimele celor rai,pentru nerecunostintele prietenilor Sai si mai ales pentru raceala si nepasarea celor buni, a acelor care au primit har din belsug, adica a sufletelor cosfintite slujbei dumnezeiesti.
" Iata Inima-spunea El,Margaretei-Maria- care a iubit atat de mult pe oameni incat nimic nu a crutat, istovindu-se chiar pana la nimicire pentru a le dovedi iubirea Sa; si drept recunostinta nu primesc de la cei mai multi decat nerecunostinta.
Aceasta ma face sa sufar mai mult decat tot ceea ce am suferit in patima mea.Si daca ei mi-ar arata catusi de putina dragoste, as socoti putin, tot ceea ce am facut pentru ei, si as vrea -daca s-ar putea- sa fac si mai mult; dar ei nu arata decat raceala si dispret pentru ravna mea de a le face bine....Cel putin tu fa-mi aceasta placere de a repara nerecunostinta lor, atat cat vei putea."
Crimele celor rai se inmultesc.Cei rai il insulta ingrozitor.Iubirea nu numai ca nu este indragita, ci e si insultata, palmuita si batjocorita...Sa-l mai ascultam:
" Nu se va gasi oare nimeni caruia sa-i fie mila de mine, sa voiasca a ma compatimi si a lua parte la durerea mea, la starea de plans in care ma aduc pacatosii mai ales astazi"?
Apostoli ai Preasfintei Inimi, cum veti raspunde voi la aceste insulte si suspine?
Veti iubi! Veti iubi pe Isus pana la nebunie.Ispasirea cea mai mare este, Iubirea.
El va cheama ca sa-L mangaiati:
"Vrei tu , fiica mea,sa-mi dai inima ta pentru ca iubirea mea indurerata si dispretuita de toata lumea sa gaseasca intr-insa odihna?"
Va cheama pentru ca sunteti "prietenii Sai, intimii Sai".Nu aveti voi oare un mai mare drept la increderea Lui?Voi ii aratati mai multa credinta decat cea mai mare parte dintre fratii vostri!...
El simte nevoia de a-si deschide sufletul Sau voua, sufletul sau care inchide amaraciuni necunoscute ingerilor, lacrimi care nu curg in cer.Ca voi nu veti putea cerceta toata adancimea nelinistii Sale, ce are a face.N-aveti voi o coarda in inima voastra care ca si Inima Sa zdrobita, sa poata sa vibreze cu ingrijorare, sub apararea durerii si a luptei?
Duhurile ingeresti vin sa-L sprijine; in gradina Maslinilor, iar voi , voi care sunteti mult mai aproape decat ingerii, de abisul sfasierilor Sale, va puteti uni cu patimirile Sale, spre a-I indulci durerile.
Multumiti-i din suflet pentru acest har, pentru aceasta cinste, pentru aceasta slava.Adorati-L in agonia Sa mistica.Ba, adorati-L in aceasta mare intristare a Inimii Sale.
"Aici in gradina Maslinilor, zicea El sfintei Margareta, am suferit mai mult decat in toate celelalte chinuri ale patimii Mele".
Apropiati-va si , ca si Margareta -Maria, oferiti-i inimile voastre spre a-L mangaia.Astazi El vi se adreseaza voua cauta in inimile voastre un loc prielnic pentru a se ruga si a plange. El vine sa va incredinteze secretele sale de netarmuita iubire si nesfarsita tristete.Ascultati-L, ascultati-L mereu.Am putea noi oare sa ne plictisim ascultand plangerea Sa totdeauna vie ca si rana coastei Sale? "sufletul meu este trist si nelinistit"..Lumea e plina de inimi reci pentru care eu nu sunt nimic,e plina oameni nepasatori ,intr-o buna zi ei imi cad la picioare, pentru ca au nevoie de Mine apoi iarasi ma uita...
Sunt trist pana la moarte de aceasta dezamagire pricinuita de prietenii mei. Tu, cel putin repara aceasta slabire de virtute.Iubeste-ma precum te-am iubit si Eu pe tine, cu o dragoste mare, marinimoasa , cu dragostea crucii.
Jertfiti, jertfiti inimile voastre, cereti iertare, fagaduiti ca veti urma pe Isus nu numai pana la Cina cea de taina, ci pana la Calvar.Voi care ardeti de iubire si zel, fie-va mila de Acela care cauta suflete intelegatoare, apostoli ,prieteni si nu gaseste pentru ca El vorbeste, mantuieste si sufera pe cruce.
Priviti Inima Sa asa cum este, incununata de spini, avand crucea implantata in ea si nu va temeti de nimic.
Ziceti din toata inima: spini ai Inimii Preasfinte a lui Isus, incununati si inima noastra.Suferinte si agonie ale Inimii lui Isus astamparati setea noastra de iubire omeneasca si de fericire.Cruce binecuvantata si flacari care chinuiti Inima lui Isus, rastigniti mandria si patimile noastre trupesti.
Rana insangerata a Inimii lui Isus, lasa-ne sa intram in aceasta gradina a agoniei, sanctuarul frumoasei iubiri si al sfinteniei.
Da , Isus va cere intr-adevar o mare ispasire.
"Priveste, Inima mea strapunsa, parasita in sacramentul iubirii.Mi-e sete, ard de dorinta de a fi iubit".
Aici, ar trebui sa veniti voi, sa sorbiti lumina si viata.Si voi nu voiti sa veniti veniti la mine!"

fragment din cartea " Spre regele iubirii-scrisa de P. Matei Crawley -Boewey


18 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

"“Ispăşirea“ presupune îndepărtarea păcatului prin moartea de ispăşire a lui Hristos. “Împăcarea” presupune că moartea lui Hristos a domolit mânia divină datorată păcatului"...

mmary spunea...

Cristian, intr-adevar moartea ispasitoare a lui Isus a domolit mania divina si ne-a redat viata si posibilitatea de a ajunge in Paradis.

Insa Isus cere de la noi multe rugaciuni de ispasire, multe suflete adoratoare ...

O zi frumoasa si binecuvantata!

Cristake1974 spunea...

E interesantă simbolistica din aceste imagini... departe de a mă pricepe, cred totuşi că ele fac parte din iconografia romano-catolică.
Inima cu spini, drept simbol al dragostei (şi suferinţei de diverse naturi), apoi aura de la cap, ca simbol al intelectului, pe de o parte, şi blazon al dumnezeirii, pe de alta. Nu ştiu dacă interpretez bine, pentru că nu m'am documentat deloc, dar... cine ştie, să îmi spuie şi mie, please.

mmary spunea...

Cristake ,ai dreptate insa aici :

http://www.greco-catolic.ro/predici.asp?autor=ploscaru&id=37

si aici:

http://www.donbosco.ro/documente/2007.06.14-Preasfanta_Inima_lui_Isus.php

vei afla cum a luat fiinta "Cultul Inimii lui Isus", desi fiind amintite doar cateva date poate nu te va captiva...

Merita insa sa citesti...

Iti doresc o zi frumoasa si binecuvantata! :)

misu spunea...

A venit cartea ? ... caci am vazut subiectul !

Iti doresc o zi frumoasa si binecuvantata! :)

misu spunea...

ISPASIREA este totul ...
Asa cum El a ispasit pentru pacatele noastre, ale tuturor, asa si noi trebuie, daca vrem sa-l urmam, sa ispasim pentru fratii nostrii necredinciosi ... si pentru pacatele noastre !

... vorbi un pacatos !!!

mmary spunea...

misu,

Buna dimineata in Cristos !:)

Nu, inca nu a venit cartea...am sunat dimineata la libraria de unde am comandat-o si mi s-a spus ca doar ieri a fost pusa la posta...deci ...astept...saptamana aceasta cu siguranta va sosi...si va avea parte de o primire incandescenta :)

O zi incandescenta impreuna cu Isus ,cu Maria , si bineinteles cu familia ta...:)

Ps.Maria Margareta Alacoque s-a nascut in 22...fetita mea la fel...visul cu Preacurata Fecioara si Inima Ei indurerata l-am avut tot pe 22...asa ca o astept si pe Margareta ta tot in aceeasi zi...cu toate acestea doar Dumnezeu stie...:)

Pace si bine! :)

mmary spunea...

misu, intr-adevar,

"ISPASIREA este totul ...

Asa cum El a ispasit pentru pacatele noastre, ale tuturor, asa si noi trebuie, daca vrem sa-l urmam, sa ispasim pentru fratii nostrii necredinciosi ... si pentru pacatele noastre !"

spuse si o pacatoasa...

Jack T spunea...

Hallo Mary,

mi-a trebuit un pic pnä am tradus Termenul Ispäsire.
Da , sie eu cred cä sintem fiecare dintre noi sä ispäsim. Si cum ??

Prin Dragostea pentru Omul de lingä noi si acela sträin, si iertarea Päcatelor ( cea mai grea Probä in Ziua de astäzi)

O Zi minunatä iti doresc

Cu drag Jacob

mmary spunea...

Jacob, bine ai venit..

"Ispasirea " e cea mai inalta forma de iubire deoarece te pune la dispozitia lui Dumnezeu... te rogi si te oferi Lui dispus sa suferi orice pentru o anumita cauza...

Ea presupune, post , credinta, iubire, lepadare de sine, rugaciune , durere...

O zi minunata impreuna cu Isus iti doresc si eu.:)

kis spunea...

Isus a fost condamnat pentru pacatele noastre(ispasirea).Numai prin Jertfa lui,orice om poate beneficia GRATIS de iertarea pacatelor.

Miriam spunea...

Mary, iartă-mi lipsa...Nu mă mai scuz că tu ştii cum e când te năvălesc obligaţiile...O să mă întorc pentru lectură atentă...

Mary, iată aici şi răspunsul meu la studiul biblic de ieri, la ultimul comentariu : ) ...Mi se pare normal ca, dacă tot v-am provocat la unele răspunsuri, să răspund şi eu...Am făcut-o mai târziu...motive obiective...Te aştept şi lunea viitoare cu mare drag!

Orry spunea...

intr-adevar, trebuie sa invatam sa ne ispasim pacatele, sa le alungam de langa noi si sa iertam pacatele aproapelui pentru a dobandi averea cereasca! Mantuirea!
Iisus ne-a iubit si ne-a iertat pe toti, ba mai mult, ne-a daruit viata vesnica! Noi cum multumim?

mmary spunea...

Kis, jertfa Lui cheama jertfa noastra...jertfa de sine...

Nimic nu e GRATIS !

Jertfa Lui e PRETUL! si inca ce PRET!

Dumnezeu sa te binecuvanteze!:)

mmary spunea...

Mariana , am vazut raspunsurile inca de dimineata...cum? pana lunea viitoare nu mai vrei sa trec pe la tine?:)

Glumesc , am inteles ce doresti sa spui...

O zi minunata impreuna cu Isus iti doresc !

mmary spunea...

orianda,

"Iisus ne-a iubit si ne-a iertat pe toti, ba mai mult, ne-a daruit viata vesnica! Noi cum multumim?"

- Imitandu-L ! Incercand cu toate puterile noastre sa devenim asemeni LUI !


Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate Harurile Sale,Alina!:)

misu spunea...

Mmary, sa stea Domnul, Regele Universului, sa ne roage sa-L iubim ?!!! Decazuta rau e fiinta omeneasca ...

Astia suntem, niste terchea-berchea, pacatosi !
Apropo de acest lucru, mi-a venit o idee azi, cum ca noi suntem oitele si El pastorul ... si stii ... oita mai ramane cramponata si-o mai uita "privirea, gura si gandul" pe la un tufis, pe la un boschet, in loc de iarba buna, si Pastorul de la spate vine si zice .... brrrr, oita, brrrr ... parca vad scena !!! :) :)

O seara plina de dragostea lui Isus si a Mariei !

Pace si Bine ! ... si revarsari de haruri in sufletul tau din rozariul cel mare ! :)

mmary spunea...

misu,:)

"Mmary, sa stea Domnul, Regele Universului, sa ne roage sa-L iubim ?!!! Decazuta rau e fiinta omeneasca ... "

asa e ...noua ne e greu si sa ne cerem iertare pentru monstruozitatile pe care le savarsim...

Scena cu oitele o vad si eu...ma vad oita impotmolita intre spini , iar El vine grijuliu si surazator ,indeparteaza spinii, ma ia in brate , ma mangaie si ma tine aproape de Inima Sa...iar eu n-as mai pleca niciodata :)

"O seara plina de dragostea lui Isus si a Mariei !

Pace si Bine ! ... si revarsari de haruri in sufletul tau din rozariul cel mare ! :)"

dublu???...nuuuu

triplu????...daaa:)...:)...:)

http://www.youtube.com/watch?v=YiHcYniEYSg

O noapte frumoasa impreuna cu Isus , cu Maria si cu familia ta !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...