Te caut din toata inima...

16 august 2009

"A Vrea" sau "A nu Vrea "





De multe ori ma intreb care este cea mai trista ,cea mai dezolanta stare in care s-ar putea afla un om si, de cele mai multe ori ajung la aceeasi concluzie:


"cea mai dezolanta e starea omului care nu-si mai doreste nimic.Cea mai trista e persoana in care nu mai exista nici o unda de vointa!"

"A vrea", iata un verb care da viata, care e insasi motorul vietii noastre.In primele meditatii asupra acestui lucru ma gandeam ca ca "a iubi" este cel mai important ,insa "a iubi" are nevoie de "a vrea sa iubesti"!
"A vrea " da viata, iar "a iubi" da calitate si valoare acestei vieti.
Si chiar acum , in clipele in care scriu aceste lucruri,s-a intamplat ceva interesant si nu ma pot abtine sa nu va povestesc..

Langa mine,in timp ce scriu, sunt 2 dintre copilasii mei,Maria(aproape 4 anisori) si Lorin(1 an si jumatate).
Maria ii spune:
-Lorin da-mi o pupa !
El ,desi e la o oarecare distanta, face un efort ,se intinde,se apleaca si ii da un pupic dulce,dulce pe obrajor.Ea emotionata,ar fi fost interesant sa-i vedeti toate starile care i se revarsau pe chipul frumos,s-a inrosit de bucurie...era atata tandrete si duiosie intre ei incat vazand-o atat de dulce, am imbratisat-o si i-am dat un sarut pe cap, insa ea m-a respins usor si mi-a spus:
-Stai ca mi se duce...(era vorba de pupicul pe care il primise de la fratiorul ei,si pe care il mangaia usor si voia sa-l pastreze).
...emotionant...
Si uite cum un gest atat de banal in ochii unora implica atat de mult acest "a vrea".

a vrea sa primesti un pupic
a vrea da daruiesti un pupic
a nu vrea sa primesti un altul

Toata viata noastra e o continua alegere intre "a vrea" si "a nu vrea"...

E minunat sa vrei sa fii Om, sa vrei sa fii bun , sa iubesti, sa fii fericit,sa vrei sa ajuti, sa mangai, sa transformi si sa te transformi.
E minunat sa vrei sa simti , sa auzi, sa vrei sa primesti lumina, pacea ,linistea, sa vrei sa daruiesti lumina , bunatate , iubire si pace...sa vrei fericire, pentru tine si pentru toti ceilalti...
E inaltator sa vrei sa te ridici atunci cand ai cazut, sa vrei sa te vindeci atunci cand esti bolnav, sa vrei sa surazi atunci cand esti trist.
Sa vrei sa traiesti atunci cand toate par ca mor in tine...
Insa este devastator sa te afli in starea inerta in care nu mai vrei nimic , pur si simplu:
nu mai vrei "sa vrei"...
...sfasietor...
Tacere, insa nu acea tacere binecuvantata in care gasesti iubirea si desavarsirea, ci acea tacere devastatoare in care toate mor in tine ,iar tu nu mai "vrei" nici macar sa auzi tacerea...



16 comentarii:

Dumitru K. Negoita spunea...

Fantastic!Sa vrei macar sa "auzi tacerea".
Fantastic!Sa participi la dragalasenia copiilor.
Fantastic!"Sa vrei sa traiesti cand toate par ca mor in tine".
Fantastic!"Sa vrei pace, liniste ... sa daruiesti ... bunatate, iubire ..."
Minunate cuvinte ... si ganduri inspre
inaltare,cuprinzand in acestea
- Dai vointa, ei putinta
... Am intalnit atat de multa inteligenta si dragoste in acest blog,incat nu stiu ce o v-a egala vreodata.

mmary spunea...

Maestre,m-ati coplesit !!! acum ma simt mica, mica si sunt rosie ,rosie...

Vedeti,unora li se pot parea fantastice astfel de lucruri ,pe cand pentru altii sunt atat de firesti...eu fac parte din ultima categorie,cu completarea ca mi se par necesare toate cele enumerate de dumneavoastra,iar eu "le VREAU" si din acest motiv le si primesc...

Fie ca si dumneavoastra sa primiti toate lucrurile pe care le doriti si sa doriti toate Harurile pe care Dumnezeu vrea sa le primiti!

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu ele !

Cristian Lisandru spunea...

Totul este vrem... Dacă vrem, putem. Dacă nu vrem, rămânem închistaţi în negaţie permanentă...

mmary spunea...

Cristian,asa e ...daca vrei cu adevarat POTI !!!

Iar acum tu poti sa ai o seara frumoasa, trebuie doar sa vrei ! :)

kis spunea...

,,Prea mulţi dintre noi vrem lucruri de care nu avem nevoie şi avem nevoie de ceea ce nu vrem.,,
ps: te rog sa primesti (cu intarziere din motive intemeiate) o urare pt ziua numelui tau:
Pentru ca numele il porti toata viata,sa fii asa cum iti este numele si cei care nu te cunosc , te vor stii dupa nume...

mmary spunea...

Kis,multumesc frumos...

Admirabila urare :"asa sa fie!"

Fie ca in fiecare zi sa primesti tot "ce ai nevoie" si sa-ti doresti doar lucruri care sa te ajute la mantuirea sufletului !

Carmen Gigartu spunea...

"E minunat sa vrei sa fii Om, sa vrei sa fi bun , sa iubesti, sa fi fericit,sa vrei sa ajuti, sa mangai, sa transformi si sa te transformi.
E minunat sa vrei sa simti , sa auzi, sa vrei sa primesti lumina, pacea ,linistea, sa vrei sa daruiesti lumina , bunatate , iubire si pace...sa vrei fericire, pentru tine si pentru toti ceilalti..."

Foarte frumos,foarte intelept!

mmary spunea...

Carmen,important e sa incepem sa vrem toate aceste lucruri,iar pe urma sa incercam sa le si realizam...

Azi vreau sa fi binecuvantata !ma rog pentru acest lucru :) ...

Geanina Codita spunea...

"a vrea" şi " a face" sunt două verbe care mă caracterizează.

Mi-a plăcut"pupa" copiilor tăi, mi-am imaginat tabloul acela dintre ei, cum s-a aplecat el către ea şi i-a dat un pupic.

Frumos tablou...

Sper ca cele două verbe să-mi fie mereu alături, în suflet şi în gând...


Te îmbrăţişez cu toată dragostea, pentru că VREAU şi fac asta cu mare plăcere şi prietenie!

mmary spunea...

Geanina si eu VREAU sa-ti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru imbratisare si mai VREAU sa te imbratisez si eu cu mult drag...

"Sper ca cele două verbe să-mi fie mereu alături, în suflet şi în gând..."..iar eu as vrea ca ele sa fie insotite permanent de un al 3-lea:"a iubi"...si" a fi iubita" :)

Geanina Codita spunea...

Mulţumesc de urare, buna mea prietenă.

Ştiu că vine din suflet, iar asta mă umple de bucurie.

O seară de vis, draga mea!

Mihai Zamfiroiu spunea...

scriu doar atat : frumos !!!

mmary spunea...

Buna dimineata Geanina,o zi minunata ,plina de soare si ploi de iubire !

mmary spunea...

mihaizzz,fie ca fiecare unda de frumusete pe care ai intalnit-o sa dea nastere altor frumuseti care sa fie mereu prezente in sufletul tau...:)

Cristian spunea...

Nu este atat de important să vrem ceva. Important este sa fim.Stiu ca intotdeauna cuvintele sunt energie.Cu toate acestea cuvantul "a vrea" inseamna cerseala.Ce poti sa ceri cand ai deja? Cand spun:Vreau să iubesc, să fiu iubit(a)suna a cerseala.Cand vrei ceva te descentrezi.Nu te mai afli in centrul fiintei tale.Pentru omul de rand, care nu poate trece de anumite bariere pe care tot el insusi le-a creat, singura speranta este sa ceara ceva de la Divinitate.Trist este ca mereu "vrem" ceva doar atunci cand suntem in impas.Recunostinta noastra aproape ca a disparut.Nu este atat de important sa ceri, sa vrei ceva. De ce să nu fim? Când esti iubire poti sa o impartasesti.
Nu este acelasi lucru: "sa vrei sa simti, sa auzi, sa vrei sa primesti lumina, pacea ,linistea, sa vrei sa daruiesti lumina, bunatate, iubire si pace...sa vrei fericire, pentru tine si pentru toti ceilalti..."
De fapt intrebarea care se pune este:Cine ne impiedica sa fim cele enumerate de tine? Absolut nimeni!Te binecuvantez cu inima mea..:)

mmary spunea...

Cristian,

"Nu este atat de important să vrem ceva. Important este sa fim."...de acord insa inainte de "a fi" trebuie sa "vrei acest lucru...

"Esti" in sensul ca existi ,chiar fara a vrea ...insa ca sa devii un suflet frumos, iubire, compasiune, liniste, pace ,consider ca trebuie "sa vrei" si sa lupti ca sa poti deveni...

"Cine ne impiedica sa fim cele enumerate de tine? " eu cred ca ne impiedica eul nostru si mai ales faptul ca "nu vrem " sa devenim iubire...

Ne multumim sa traim o existenta banala , careia nu-i dam nici un sens si atunci cum am putea "sa fim" daca nu "vrem" acest lucru?

Te binecuvantez si eu cu inimioara mea :)...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...