24 august 2015

Suntem ceea ce ne rugam


Putem spune ca suntem ceea ce ne rugam.
Treapta credintei noastre e treapta pe care ne aflam in rugaciune; forta sperantei noastre este forta rugaciunii; caldura caritatii e caldura rugaciunii noastre.Nici mai mult, nici mai putin.
Rugaciunea noastra a avut un inceput pentru ca noi am avut un inceput; dar nu va avea sfarsit, si ne va insoti in vesnicie, si va fi respiratia contemplarii noastre extatice a lui Dumnezeu, cantecul fericirii noastre vesnice.Rugaciunea e un  cuvant care se schimba continuu, chiar daca este repetata la nesfarsit cu aceleasi silabe si cu aceeasi intonatie a vocii. Ceea ce se schimba e duhul Domnului care o anima; si acesta nu se repeta niciodata, e intotdeauna nou.

Sfanta Bernadette Soubirous nu stia sa spuna decat Bucura-te , Marie;un mare mistic nu mai era capabil sa repete decat monosilabicul DIO ( Dumnezeu).Rugaciunea lor era cea mai variata si mai personala care se poate imagina, pentru ca in spatele acelui unic cuvant se afla , deplin, duhul lui Isus, care este duhul Tatalui.
Ca sa intelegem bine rugaciunea trebuie sa ne dam seama ca vorbim cu Dumnezeu.
Sunt doi poli: unul mic-mic, slab-slab: sufletul meu; altul imens si atotputernic : Dumnezeu!
Aici e prima surpriza: ca El, atat de mare, a vrut sa stea de vorba cu mine, atat de mic; El,Creatorul,cu mine, creatura.
Nu eu am vrut rugaciunea; El a vrut-o.
Nu eu L-am cautat pe El, ci El m-a cautat mai intai.In van ar fi fost cautarea mea daca inainte de toate timpurile nu m-ar fi cautat El pe mine.
Speranta, pe care se bazeaza rugaciunea mea, sta in aceea ca El imi vrea rugaciunea.
Si daca merg la intalnire, este pentru ca El e deja acolo si ma asteapta.

sursa: Carlo Carretto "Iubire in tacere.Ganduri pentru fiecare zi ."

 

21 august 2015

Spirit abandonat

"Rugăciunea cea mai fierbinte este cu adevărat cea mai potrivită şi mai puternică pentru a obţine orice lucru, iar cea mai nobilă dintre toate lucrările este cee zãmislitã de un spirit abandonat. Cu cât spiritul este mai abandonat, cu atât rugăciunea si lucrarea sunt mai puternice, nobile, folositoare, vrednice de laudã şi desãvârsite. Spiritul abandonat poate totul.
Dar ce este un spirit abandonat? Un spirit abandonat este acela care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu şi-a legat binele său suprem de nimic altceva, care nu ia câtuşi de puţin în seamă ceea ce este al său, care este complet cufundat în voinţa divină şi ieşit din sine însuşi. Nimeni nu poate îndeplini vreodată o lucrare, oricât de umilă ar fi ea, dacă nu primeşte de acolo putere şi tãrie.
Omul trebuie să se roage atât de înfocat, încât să dorească nespus ca toate membrele, toate puterile sale, ochii, urechile, gura, inima şi toate simţurile sale să-şi dea osteneala în rugăciune şi nu trebuie să înceteze rugăciunea mai înainte de a simţi cum se uneşte cu cel care este prezent şi la care se roagă: Dumnezeu. "

  "Dacă tu te ataşezi de Dumnezeu, tot binele se va ataşa de tine.
Caută-l pe Dumnezeu şi îl vei găsi pe Dumnezeu şi tot binele. Într-adevăr, într-o asemenea stare de spirit, chiar dacă vei călca pe o piatră, va fi o lucrare cu mult mai divină, decât dacă te vei gândi doar la tine însuţi şi vei fi ataşat doar de tine însuţi atunci când primeşti trupul Domnului nostru. Căci Dumnezeu şi toate virtuţile se ataşează de cel ce se ataşează de Dumnezeu. Şi ceea ce căutai înainte, te caută acum; ceea ce urmăreai înainte, te urmează acum şi de ceea ce doreai să te îndepărtezi înainte, se depărtează acum de tine. Iată de ce, acela care se ataşează într-un chip foarte nobil de Dumnezeu, toate lucrurile divine se ataşează de el şi tot ceea ce este departe şi străin de Dumnezeu se îndepărtează de el."
Meister Eckhart

20 august 2015

Privirea LUI


Priveste-ma,Doamne! Priveste-ma cu privirile Tale induratoare!

Oare cum ma priveste Dumnezeu? 
Inchid ochii si astept... constientizez prezenta Privirii Sale in afara si in launtrul meu.
Ma priveste din exterior si din interior.Daca Privirea "din afara" imi era familiara, cunoscuta, fireasca, Privirea "din launtru" ma copleseste si ma poarta pe nebanuite cai descoperindu-mi  prezenta Privirii in fiecare celula a fiintei mele, in fiecare spatiu din mine.

Dumnezeu ma priveste din launtrul celulei! 
 Nu-mi priveste celula , e PREZENT in ea.Ce constientizare minunata!Sa te scalzi in Lumina, in infinita Lumina, in Lumina creatoare! Chipul si asemanarea Lui! Lumina din Lumina!

Privirea Lui - lumina pura - prezenta in fiecare clipa , in fiecare fibra a fiintei mele! Sa devii un alt Isus devenind lumina.E nevoie doar sa te abandonezi Privirii milostive si sa traiesti in Lumina Ei, sa-i permiti sa traiasca in tine si sa-ti conduca pasii; sa respire, sa lumineze , sa iubeasca , sa fie VIE in tine! Sa te umple!Sa te cuprinda si sa nu lase nici un spatiu gol, niciun loc in care mizeria , pacatul , intunericul, sa patrunda! Ce binecuvantare!

O, Isuse, vreau, te implor, priveste-ma in fiecare moment, din launtru si din afara, ajuta-ma sa-mi traiesc viata pamanteasca sub Privirea Ta, in Lumina Ta!
Absoarbe-ma in Tine! Fa-ma Lumina din Lumina-ti pura!
Vreau sa-ti fiu nedespartita!

Cand Dumnezeu ma priveste ma cufund in El, ma scald in pacea , bucuria si iubirea Lui! 
Si ce as mai putea dori?

Priveste-ma , Doamne! Din afara, dar mai ales, din launtru...
 Vreau sa ma privesti atent, sa ma privesti din fiecare celula, din fiecare fibra, 
din fiecare gand, din fiecare respiratie.
Priveste-ma si umple-ma de Tine!
Privirea Ta e lumina si va alunga intunericul din mine.

Privirea necreata 
Prezenta necurmata
In inima curata.


16 august 2015

Acesta e aerul pe care il respir ...

"This is the air I breathe
This is the air I breathe
Your holy presence living in me

This is my daily prayer
This is my daily prayer
Your very word spoken to me
And I, I'm desperate for you
And I, I'm lost without you..."



                               

12 august 2015

Cine mai traieste castitatea?

Castitatea este, într-adevăr, o alegere grea, dar, cum spune Sf. José Maria Escriva:
„Dacă vei lua decizia fermă de-a duce o viaţă curată, castitatea nu va fi o povară: va fi o încununare a triumfului.”
Precum ne îndeamnă şi Isus în Evanghelia după Ioan, capitolul 16:32-33: El ne spune că în lume avem greutăţi, dar să îndrăznim, deoarece El a biruit lumea!
Şi, totuşi, sunt sigură că doriţi să cunoaşteţi modele ale acestei vieţi, să vedeţi cu ochii voştri!
Noi, personal, cunoaştem mai multe cupluri în cercul nostru de prieteni, dar iată cupluri şi indivizi în lumea vedetelor şi în lumea ispitelor, care ne împărtăşesc fericirea sublimă de a trăi o viaţă castă:

Ricardo Kaka şi Carolina


Ea avea 15 ani, el 18, când s-au întâlnit. El a plecat în Italia la AC Milan, iar ea a trebuit să rămână, să-şi termine studiile. S-au căsătorit la 21 de ani, amândoi virgini: „Am făcut multe sacrificii amândoi şi cred că asta a contribuit mult la fericirea pe care o avem în căsătorie.” Kaka este printre cei mai buni fotbalişti din lume şi nu ezită să-şi arate dragostea pentru Dumnezeu pe stadion (cu siguranţă i-aţi văzut tricourile cu mesaje precum: „I belong to Jesus”).
Când top modelul Giselle Bundchen a declarat într-o revistă că este imposibil să interzici şi contracepţia, şi avortul, deoarece abstinenţa nu funcţionează, Kaka i-a răspuns printr-un interviu dat în aceeaşi revistă, spunând că abstinența este posibilă, deoarece a practicat-o, cu Carolina, timp de mai mulţi ani.

Philip şi Tiffany Rivers


El are 30 de ani, este quarterback la San Diego Chargers şi se află printre cei mai buni quarterbacks din NFL. Tiffany, care are aceeaşi vârstă, i-a fost prietenă din clasa a VII-a şi s-au căsătorit de îndată ce au ajuns la facultate. După șapte ani de căsătorie, au șase copii pe care speră să-i crească cu valorile pe care le-au avut și ei. Antrenându-se în castitate de când era adolescent, Philip Rivers are acum puterea să spună „nu” şi fetelor Playboy care vin la meciurile echipei şi care mereu îi lansează invitaţii pentru petreceri la Playboy mansion, conform obiceiului în fotbalul american.

Eduardo Verastegui


Actor şi cântăreţ mexican – supranumit „Brad Pitt-ul Mexicului” şi actorul principal al filmului „Bella”, care a câştigat premiul principal la Festivalul de Film din Toronto (2006), Eduardo a avut o convertire profundă la vârsta de 30 de ani, după ce şi-a trăit toată tinereţea pe scenă, pe lângă femei, avere şi faimă. Vorbeşte mereu despre redobândirea darului castităţii. Vorbeşte despre goliciunea din inimă după atâţia ani de succes şi despre bucuria şi împlinirea pe care le-a găsit folosindu-şi darurile pentru a contribui în mod pozitiv în lume. Eduardo spune: „Eu am două surori, am verişoare, am mătuşi; ele sunt înţelepte, sunt inima familiei... nu sunt obiecte.” A declarat că, de când s-a convertit, a făcut un jurământ: că nu va mai săruta o femeie până când se va căsători. Castitatea i-a dat libertatea de a putea vedea valoarea femeii şi de a înțelege cât de sacru este sexul.

Jason și Crystalina Evert .. şi toată echipa chastityproject.com:


Cuplul care a revoluţionat „educaţia sexuală” la liceeni şi nu numai. Crystalina şi-a pierdut virginitatea la vârsta de 15 ani, după care a continuat o viaţă de desfrânare, cu droguri, alcool şi sex, până când a auzit primul ei „chastity talk” (sau discurs despre castitate). În acel moment, a hotărât nu numai că vrea, ci că trebuie să se schimbe, dacă îşi doreşte să fie fericită şi să mai poată visa la o relaţie de durată, înrădăcinată în dragoste, pe care să poată întemeia o familie. Nu credea că ar fi vreun bărbat curat care să accepte o femeie cu un trecut ca al său, dar iată că l-a întâlnit pe Jason Evert –„chastity speaker” şi virgin. După o serie de seminarii făcute ca logodnici în Statele Unite timp de un an, s-au căsătorit în 2003 și au cinci copii, iar apostolatul lor pentru tineri şi pentru castitate a ajuns să atingă milioane de inimi în jurul lumii. Pe pagina lor de Facebook puteţi citi o mulţime de mărturii ale tinerilor care şi-au schimbat viaţa în urma acestor discursuri.
ChastityProject.com, în sine, este o comunitate de tineri care trăiesc pentru a răspândi acest mesaj. Printre ei se află şi un fost model, Leah Darrow, dar şi un fost ateu, devenit apologetic catolic, Matt Fradd.
Aceasta nu este o listă completă; sunt doar câteva exemple. La noi în ţară, „Ortodoxia Tinerilor” a lansat campania „Mii de tineri îşi păstrează fecioria până la căsătorie”. Au strâns deja peste 100 de mărturii ale tinerilor care şi-au schimbat viaţa sau care sunt pe această cale.
Da, societatea vrea să ne convingă că este imposibil, că este anormal, însă din ce în ce mai mulţi tineri redescoperă adevărul şi frumuseţea iubirii autentice, care aşteaptă şi învăluie în mister tot ce este mai frumos şi mai preţios!
Îndrăzniţi, Isus a biruit lumea!

sursa: http://castitate.ro/blog/0-marturie-cine-traieste-castitatea/