28 februarie 2012

29 februarie -zi de rugăciune la nivel mondial


Ziua de 29 februarie se anunţă ca o zi de rugăciune la nivel mondial 
pentru evitarea sau atenuarea războiului din Iran.
 
Cine poate, este invitat să ofere ROZARIUL în întregime (cele 4 mistere),
dar şi orice altă rugăciune făcută cu inima ( inclusiv Paraclisul sau Acatistul Sfintei Fecioare
sau al Arhanghelului Mihail).



Dumnezeu sa ne ierte si sa ne binecuvanteze cu comorile nesfarsitei Sale Milostiviri!

26 februarie 2012

Sfantul Francisc de Assisi -"Indemnuri despre Trupul Domnului"

Domnul Isus a spus discipolilor sai: 

"Eu sunt Calea , Adevarul si Viata; nimeni  nu vine la Tatal decat prin mine.
Daca m-ati fi cunoscut pe mine , l-ati cunoaste si pe Tatal meu;dar de acum il cunoasteti si l-ati vazut.

Filip i-a zis: Doamne, arata-ni-l pe Tatal si ne este de ajuns.

Isus i-a raspuns: De atata vreme sunt cu voi, si tu nu m-ai cunoscut? 
Filipe, cine ma vede pe mine il vede si pe Tatal Meu (In 14 , 6-9)."

Tatal locuieste intr-o lumina de nepatruns(cf.1 Tim 6,16) iar Dumnezeu este duh(4,24) si nimeni nu l-a vazut vreodata pe Dumnezeu(Ioan 1 ,18).

De aceea poate fi vazut numai in duh, caci duhul este acela care da viata; trupul nu foloseste la nimic(In 6,64).

Dar nici Fiul , intrucat este egal cu Tatal, nu poate fi vazut altfel decat Tatal si decat Duhul Sfant.

De aceea toti cei care l-au vazut pe Domnul Isus in natura sa umana, dar nu l-au vazut si n-au crezut conform Duhului si naturii sale divine ca El este adevaratul Fiu al lui Dumnezeu, sunt osanditi; tot astfel, sunt osanditi si astazi cei care vad Sfanta Taina, care prin Cuvintele Domnului si mana preotului este sfintita pe altar sub chipul painii si al vinului. dar nu il privesc conform duhului sai naturii sale divine si nu cred ca sunt cu adevarat preasfantul Trup si Sange al domnului nostru Isus Cristos, caci insusi cel Preainalt da marturie spunand:

Acesta este trupul meu si sangele meu al noii aliante 
[ care pentru multi se varsa] (cf.Mc 14,22.24);

si:

Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica ( In 6 ,55).

De aceea,, Duhul Domnului, care locuieste in credinciosii sai, este cel care primeste preasfantul Trup si Sange al Domnului.

Toti ceilalti, care nu au acelasi Duh si indraznesc sa primeasca preasfantul Trup si Sange  al Domnului, isi mananca si isi beau propria osanda
(cf.1 Cor 11, 29).

De aceea : 

Fiii oamenilor, pana cand veti fi cu inima impietrita? (Ps.4,3)

De ce nu cunoasteti adevarul si nu credeti in Fiul lui Dumnezeu?(cf.In 9,35)

Iata, el se smereste zilnic (cf.Fil 2,8) ca atunci  cand de pe tronul regesc
 (Int 18,15) a coborat in pantecele Fecioarei; in fiecare zi  El insusi vine la noi sub infatisare umila; zi de zi coboara din sanul Tatalui(In1,18) pe altar in mainile preotului.

Si precum s-a aratat sfintilor apostoli intr-un trup adevarat, la fel si noua ni se arata acum in painea consacrata.

Si dupa cum acestia privind la El cu ochii trupului vedeau numai trupul Lui, dar contempland cu ochii duhului credeau ca El e Dumnezeu, tot asa si noi , vazand painea si vinul cu ochii trupului, trebuie sa vedem si sa credem cu tarie ca este insusi preasfantul Trup si Sange viu si adevarat.

Si in acest fel, Domnul este mereu prezent cu cei credinciosi lui, dupa cum spune El insusi:

Iata , eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacului 
( Mt 28 , 20).

sursa : Stefan Acatrinei - "Scrierile Sfantului Francisc si ale Sfintei Clara de Assisi" 



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Sfanta si Dumnezeiasca Sa Prezenta!

24 februarie 2012

DE CE MERG LA SFÂNTA LITURGHIE ÎN FIECARE DUMINICĂ?


Ce este sfânta Liturghie?
 
Sfânta Liturghie este: 

- celebrarea misterului-sacrificiului pascal (pătimirea, moartea, învierea) al lui Cristos Domnul, făcut prezent şi eficace în cadrul comunităţii creştine: "Moartea ta o vestim, Doamne, şi învierea ta o mărturisim până când vei veni";
 
- prezenţa adevărată, reală, substanţială a lui Cristos cu trupul, sângele, sufletul şi dumnezeirea sa: Dumnezeu adevărat şi om adevărat;
 
- ospăţul-comuniunea cu Cristos şi, graţie lui, cu fraţii: prin sacrificiul său, Cristos ne uneşte în mod minunat cu sine şi între noi, aşa încât să constituim un "singur lucru".

Cristos în sfânta Liturghie: 

- aduce laudă şi mulţumire lui Dumnezeu Tatăl (euharistie);
 
- actualizează sacrificiul său pascal (memorial);
 
- devine prezent în mod real cu trupul şi sângele său în pâinea şi în vinul consacrate în puterea Duhului Sfânt (transsubstanţiere);
 
- se face hrana şi băutura noastră pentru mântuirea noastră veşnică (ospăţ).


Cine a instituit sfânta Liturghie?

 
Cristos Domnul a instituit sfânta Liturghie în joia sfântă, în noaptea în care era vândut.

Ce înseamnă că sfânta Liturghie este memorialul sacrificiului lui Cristos?
 
Sfânta Liturghie este memorial în sensul că face prezent şi eficace pe altar, în mod nesângeros, sacrificiul pe care Cristos, în mod sângeros, l-a oferit Tatălui pe Calvar pentru mântuirea oamenilor.
 
Aşadar, sfânta Liturghie nu este doar amintirea unor evenimente trecute, ci face prezent şi actual acel unic şi perfect sacrificiu al lui Cristos pe cruce. Sunt identici victima şi cel care oferă: Cristos. Este identică finalitatea: mântuirea tuturor. Este diferit modul de a se oferi: în mod sângeros pe crucea de pe Calvar, în mod nesângeros la sfânta Liturghie.

Ce înseamnă transsubstanţiere?
 
Înseamnă că la sfânta Liturghie, graţie puterii Duhului Sfânt, pâinea din grâu şi vinul din struguri devin, în substanţa lor, trupul şi sângele lui Cristos.

Care este raportul dintre sfânta Liturghie şi Biserică?
 
Euharistia exprimă şi construieşte Biserica, fiind comuniune autentică a poporului lui Dumnezeu, în bogata sa pluralitate şi în unitatea sa intimă. Aceeaşi pâine euharistică, făcută din multe boabe de grâu, şi vinul, făcut din mulţi struguri, semnifică unitatea şi pluralitatea poporului creştin care celebrează Euharistia.
Euharistia face Biserica, în sensul că Euharistia o reuneşte, o manifestă, o hrăneşte, o întăreşte, o face să crească în calitate şi o trimite la toată omenirea. Şi în acelaşi timp Biserica face Euharistia, o celebrează, o oferă Tatălui împreună cu Cristos în Duhul Sfânt.
Euharistia este culmea liturgiei. Este compendiul şi summa credinţei noastre. Conţine tot tezaurul spiritual al Bisericii, adică pe însuşi Cristos, Paştele nostru şi pâinea noastră vie. Este locul privilegiat în care Biserica mărturiseşte credinţa sa şi o mărturiseşte în modul cel mai înalt şi complet.

Cum implică sfânta Liturghie viaţa zilnică?
 
Sfânta Liturghie constituie centrul, inima întregii vieţi creştine pentru comunitatea bisericească, universală şi locală, şi pentru fiecare credincios.

De fapt, sfânta Liturghie: 

- este culmea acţiunii cu care Dumnezeu sfinţeşte lumea în Cristos şi a cultului pe care oamenii îl dau Tatălui;
 
- este izvor şi culme a întregii vieţi creştine. Este în centrul vieţii bisericeşti. Ea uneşte cerul şi pământul. Cuprinde şi pătrunde întreaga creaţie;
 
- este punctul de sosire şi de plecare al oricărei activităţi a comunităţii creştine şi a fiecărui credincios. De la sfânta Liturghie se merge spre lume, spre propria activitate zilnică cu angajarea de a trăi ceea ce s-a celebrat (Liturghie - mandat - misiune în lume).

Şi la sfânta Liturghie ne întoarcem, cu toţii plini de munca proprie (Euharistie, ofrandă şi laudă pentru tot ceea ce şi de tot ceea ce am făcut prin intermediul lui Cristos):
 
- este centrul, norma, modelul şi momentul cel mai sublim al oricărei rugăciuni a Bisericii şi a fiecărui creştin;
 
- este întâlnirea de iubire, săptămânală dar şi zilnică pe cât posibil, cu Acela care s-a dat în întregime pe sine însuşi pentru noi;
 
- este sacramentul în care este manifestat şi realizat misterul lui Cristos, misterul Bisericii, însuşi misterul persoanei umane, care se exprimă şi se realizează total pe sine însăşi în sfânta Liturghie;
 
- sfânta Liturghie este aliment, lumină şi forţă pentru pelerinajul nostru pământesc şi trezeşte şi alimentează dorinţa noastră după viaţa veşnică: paradisul.

Există o rugăciune care să fie egală cu sfânta Liturghie sau să o depăşească?
 
Nu, în mod absolut. Sfânta Liturghie depăşeşte însemnătatea celorlalte rugăciune şi, mai mult, nici o altă acţiune a Bisericii nu-i egalează eficacitatea cu acelaşi titlu şi cu acelaşi grad. Ea este ceea ce poate avea Biserica mai preţios în drumul său în istorie. În ea este cuprins tot binele spiritual al Bisericii.

Este obligatoriu de participat la sfânta Liturghie?
 
Creştinii au obligaţia de a participa la sfânta Liturghie în fiecare duminică şi în celelalte sărbători de poruncă, afară de cazul în care există motive grave (boală...). Când lipsesc astfel de motive grave, creştinul care nu îndeplineşte această obligaţie comite păcat de moarte.
Euharistia duminicală este "o chestiune de identitate", ba chiar o nevoie, o necesitate vitală, de la care nu se poate evada.

De ce este obligatoriu chiar duminica?
 
Pentru că Isus Cristos a înviat "în prima zi după sâmbătă" (Lc 24,1), dies solis (ziua soarelui), numită apoi dies Domini: ziua de duminică (cf. Sfântul Iustin, I Apologia, cap. 65/67).
Şi învierea lui Cristos este evenimentul central al întregii vieţi a lui Cristos şi al credinţei noastre creştine.
"Dacă Cristos nu a înviat, zadarnică este credinţa voastră" ne spune sfântul Paul (1Cor 15,14).

Cum se sfinţeşte duminica?
 
* Participând la sfânta Liturghie; 

* şi dedicându-se acelor activităţi care permit: 

   - să se aducă lui Dumnezeu cult (timp mai mult dedicat rugăciunilor personale şi familiare, întâlnirilor şi lecturilor de aprofundare religioasă, vizitelor la cimitire...);
  
 - îngrijirea propriei vieţi conjugale, familiare, parentale;
 
   - asigurarea odihnei juste şi corespunzătoare a trupului şi a spiritului;
  
 - dedicarea pentru operele de caritate în special în slujba bolnavilor, a bătrânilor, a săracilor...

Care trebuie să fie atitudinea noastră faţă de sfânta Liturghie?
 
Sfânta Liturghie, pentru ceea ce este, cere din partea noastră: 

* o mare credinţă ("mister al credinţei") care duce la primirea întregii bogăţii a misterului;
 
* o continuă disponibilitate de a aprofunda, prin cateheză, ceea ce este celebrat aşa încât să poată deveni viaţă în viaţa noastră;
* o formare adecvată, în vederea unei depline, conştiente şi active participări la celebrarea euharistică;
* o participare bucuroasă şi comunitară. Tocmai pentru că sfânta Liturghie are un caracter comunitar, capătă mare importanţă:
   
- dialogurile dintre celebrant şi adunare
 
  - cântarea: semn al bucuriei inimii: "Cel care cântă bine se roagă de două ori"
 
  - gesturile şi atitudinile (a sta în picioare, în genunchi, aşezaţi...), care exprimă şi favorizează intenţia şi sentimentele interioare de participare şi care sunt semn al unităţii de spirit a tuturor participanţilor;

 * o curăţie a conştiinţei: numai cel care este în pace cu Dumnezeu şi cu fraţii participă în mod deplin şi eficace la sfânta Liturghie;
 
* o participare completă. Ea comportă:
 
   - punctualitate în sosirea la biserică pentru începutul Sfintei Liturghii;
   
- participare atentă la masa Cuvântului lui Dumnezeu;
   
- împărtăşirea la ospăţul trupului lui Cristos ("Luaţi şi mâncaţi din aceasta toţi..."). 


Participând la sfânta Liturghie, trebuie să se primească sfânta Împărtăşanie?
 
Este foarte bine ca toţi catolicii, ori de câte ori participă la sfânta Liturghie, să primească şi sfânta Împărtăşanie. Oricum, nu mai mult de două ori pe zi.

Cine poate primi sfânta Împărtăşanie?
 
Poate primi sfânta Împărtăşanie orice catolic care este în harul lui Dumnezeu, adică acela care, după ce şi-a examinat atent conştiinţa, are convingerea că nu este în stare de păcat de moarte, pentru că în acest caz ar comite un sacrilegiu: 

"Cine mănâncă pâinea şi bea potirul Domnului în mod nevrednic va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului... îşi mănâncă şi îşi bea propria condamnare" (1Cor 11,27-29).

Cum trebuie să ne apropiem de sfânta Împărtăşanie?
 
 
* Cu respect: şi cu atitudinea trupului (gesturi, haine demne) se exprimă respectul, solemnitatea, bucuria acestei întâlniri cu Domnul;
 
* cu post de cel puţin o oră;
 
* după ce am participat, de la început, la sfânta Liturghie şi angajându-ne să-i mulţumim Domnului pentru marele dar primit, chiar şi după sfânta Liturghie şi în timpul zilei şi al săptămânii.

De ce este important de respectat normele liturgice la sfânta Liturghie?
 

Normele liturgice: 

- exprimă şi ocrotesc sfânta Liturghie, care, ca operă a lui Cristos preot şi a Trupului său care este Biserica, este acţiune sacră prin excelenţă;
 
- permit să se respecte şi să se realizeze legătura intrinsecă dintre mărturisirea şi celebrarea credinţei, dintre lex orandi şi lex credendi: de fapt, liturgia sacră este intim legată cu principiile învăţăturii şi folosirea de texte şi rituri neaprobate comportă, prin urmare, ofilirea sau pierderea legăturii necesare dintre lex orandi şi lex credendi;
 
- sunt expresie a simţului eclezial autentic. Prin intermediul lor trece întregul flux al credinţei şi al tradiţiei Bisericii;
 
- sfânta Liturghie nu este niciodată proprietatea privată a cuiva, nici a celebrantului nici a comunităţii în care se celebrează tainele. Ascultarea faţă de normele liturgice trebuie redescoperită şi valorizată ca reflexie şi mărturie a Bisericii una şi universală, făcută prezentă în fiecare celebrarea a Euharistiei;
 
- garantează validitatea, demnitatea, frumuseţea acţiunii liturgice şi cu ea şi "faptul de a deveni prezent" al lui Cristos;
 
- conduc la conformitatea sentimentelor noastre cu acelea ale lui Cristos, exprimate în cuvintele şi în riturile liturgiei;
 
- exprimă şi garantează "dreptul" credincioşilor la o celebrare demn şi de aceea şi dreptul lor de a o cere;
 
- când ar avea loc neîndepliniri şi abuzuri, credincioşii să le semnaleze, în adevăr şi cu iubire, autorităţii legitime (episcopului sau Sfântului Scaun).

Ce daune provoacă abuzurile liturgice?
 
 
* Abuzurile liturgice nu numai că deformează celebrarea, dar provoacă nesiguranţă doctrinară, perplexitate şi scandalizare în poporul lui Dumnezeu. A nu respecta normele liturgice contribuie la întunecarea dreptei credinţe şi a doctrinei catolice despre acest minunat sacrament. Abuzurile liturgice, mai mult decât o expresie de libertate, manifestă o cunoaştere superficială sau şi necunoaştere a marii tradiţii biblice şi ecleziale referitoare la Euharistie, exprimată în aceste norme.
 
* Misterul încredinţat mâinilor noastre este prea mare pentru ca să-şi poată permite cineva să-l trateze cu voinţă personală, care nu ar respecta caracterul sacru şi dimensiunea universală.


Ce au spus unii sfinţi cu privire la Euharistie?

 
* "Dacă voi sunteţi trupul lui Cristos şi mădularele sale, atunci însuşi misterul vostru se află pe masa euharistică. Voi trebuie să fie ceea ce vedeţi şi trebuie să primiţi ceea ce sunteţi" (sfântul Augustin).
 
* "Numai Biserica poate să ofere Creatorului această ofrandă curată (Euharistia), oferindu-i cu aducere de mulţumire ceea ce provine din creaţia sa" (sfântul Irineu).
 
* "Cuvântul lui Cristos, care a putut să creeze din nimic ceea ce nu exista, nu poate oare să transforme într-o substanţă diferită ceea ce există?" (sfântul Ambrozie).
 
* "Euharistia este aproape încoronarea întregii vieţi spirituale şi scopul spre care tind toate sacramentele" (sfântul Toma).



Mons. Raffaello Martinelli,

prelatul bazilicii "Sfinţii Ambrozie şi Carol" din Roma



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate comorile nesfarsitei Sale Milostiviri!

 

22 februarie 2012

Minunile Numelui Sfant : ISUS !

Noi auzim si repetam din copilarie Numele Sfant al lui Isus , dar vai , multi , foarte multi , nu avem o idee clara despre despre marile minuni ale 
Numelui Sfant!

Ce stii tu , draga cititorule, despre Numele Lui Isus?

Tu stii ca este un  Nume Sfant si ca trebuie sa-ti pleci capul cand il pronunti.
Aceasta insa nu este deajuns.Este ca si cum ai vedea o carte inchisa si abia ai arunca o privire la titlul de pe coperta.Tu nu stii deci nimic despre gandurile frumoase cuprinse in carte.
Tot asa , cand pronunti Numele lui Isus,tu stii foarte putin despre comorile ascunse in El.

Acest Nume Divin este o adevarata mina de comori.

Este izvorul celei mai inalte sfintenii si secretul celei mai mari fericiri la care omul poate spera sa se bucure pe acest pamant.

Citeste si te vei convinge!

Numele acesta este atat de puternic, atat de sigur, incat tot timpul reuseste sa produca in sufletele noatre rezultate cu adevarat minunate.
El mangaie inimile cele mai intristate si-i intareste pe cei mai slabi pacatosi.
El ne obtine tot felul de ajutoare si haruri sfintitoare si lucratoare.
Insa trebuie sa facem doua lucruri:
Mai intai trenuie sa intelegem clar sensul si valoarea Numelui lui Isus.
Apoi , trebuie sa ne obisnuim a-l rosti ci evlavie si cat mai des, daca e posibil, de sute de ori pe zi .
Departe de a fi o povara , repetarea pioasa a acestui Nume va fi pentru noi o imensa bucurie si mangaiere.

Ce inseamna Numele lui Isus

Sfantul Nume al lui Isus este in primul rand o rugaciune atotputernica.Insusi Domnul nostru ne promite solemn, ca orice il vom ruga pe Tatal in Numele Lui , vom primi.Dumnezeu isi tine cuvantul intotdeauna.
Astfel , cand spunem "ISUS", sa-l rugam cu incredere absoluta pe Dumnezeu pentru tot ceea ce noi avem nevoie, convinsi ca vom fi ascultati.
Din acest motiv Biserica incheie  rugaciunile sale  cu aceste cuvinte :

"Prin Cristos, Domnul nostru", 

ceea ce da rugaciunii o noua si divina eficacitate.
Insa Numele Sfant este cu mult mai important.
De fiecare data cand rostim numele lui Isus , noi ii oferim lui dumnezeu o bucurie si o glorie infinita, pentru ca ii oferim  meritele infinite ale Patimii si Mortii lui Isus Cristos.

Sfantul Paul spune ca Fiul lui Dumnezeu si-a meritat numele de " ISUS" prin Patima si Moartea Sa!

De fiecare data cand spunem "Isus" , sa dorim fierbinte a-i oferi lui Dumnezeu pentru nevoile noastre , toate Liturghiile celebrate in lumea intreaga.

Astfel si noi devenim partasi la miile de Liturghii.

De fiecare data cand spunem "ISUS" , noi obtinem anumite indulgente pe care le putem oferi sufletelor din Purgator, usurand si eliberand astfel multe suflete pioase de ingrozitoarele lor dureri.
Astfel ele devin cei mai buni prieteni ai nostri si la randul lor , se vor ruga pentru noi cu o foarte mare ravna.
De fiecare data cand spunem "ISUS", noi facem un act de dragoste perfecta, pentru ca ii daruim lui Dumnezeu nemarginita iubire a lui Isus.Totodata , Numele Sfant al lui Isus ne salveaza de nenumarate rele, ne elibereaza in special de puterea diavolului, care cauta pe orice cale sa ne faca rau.
In fine, Numele lui Isus ne umple treptat -treptat sufletele cu o pace si o bucurie pe care nu am avut-o niciodata inainte si ne da acea forta care face ca suferintele noastre sa devina luminoase si usor de indurat.

Ce trebuie sa facem?

Sfantul Pavel ne spune  ca tot ceea ce facem cu cuvantul sau cu fapta, trebuie sa facem in Numele lui Isus:

"Orice veti face cu cuvantul sau cu fapte, toate sa le faceti in numele Domnului Isus."(Col.3, 17) .

In felul acesta, fiecare actiune de-a noastra devine un act de iubire si de merit si , in plus, noi primim haruri si ajutoare spre a ne putea implini cat mai bine toate lucrarile noastre.

E necesar deci, ca noi sa facem tot ce ne este cu putinta spre a ne deprinde cu repetarea cat mai deasa in fiecare zi a numelui: "ISUS,ISUS, ISUS".

Putem face acest lucru cand ne imbracam, cand muncim, indiferent ce facem,cand ne plimbam, in momentele de tristete sau de bucurie, acasa , pe strada , oriunde.Nimic nu este prea greu, daca o facem metodic , putand astfel sa-l rostim de nenumarate ori pe zi.

Sa nu uitam ca de fiecare data cand rostim "ISUS":

1. Noi ii dam lui Dumnezeu o mare cinste;

2.Primim de la El mari haruri;

3.Ajutam sufletele din Purgator.

Pentru a simti puterea Numelui Sfant al lui Isus , sa-l rostim chiar acum cu evlavie de cateva ori.


Ciuma din Lisabona, 
orasul salvat de Numele Sfant

O devastatoare ciuma a izbucnit in anul 1423 la Lisabona.Toti cei care au putut , au fugit ingroziti din oras, ducand astfel ciuma peste tot, in toate provinciile Portugaliei.
Mii de barbati, femei si copii din toate clasele sociale au fost maturati de cumplita boala.Epidemia a fost atat de virulenta, incat oamenii mureau oriunde: la masa , in strada , in casele lor, in magazine, in piete, in biserici.
Folosind expresia istoricilor, boala a trecut ca fulgerul de la om la om, de la o haina, o palarie sau orice alt obiect de imbracaminte care a fost folosit de cel lovit de ciuma.
Preotii, medicii si infirmierele aveau bolnavi in numar atat de mare, incat corpurile multora zaceau neingropate pe strazi.
Cainii lingeau sangele si mancau carnea mortilor, infectandu-se si ei cu temuta boala si raspandind-o si mai mult printre acei nenorociti.
Printre cei care ii ajutau pe muribunzi ce zel neobosit , era si venerabilul episcop, Monseniorul Andrei Dias, care traia intr-o manastire a Sfantului Dominic.
Acest om sfant, vazand ca epidemia crestea in fiecare zi in intensitate, nemaiputand spera in vreun ajutor uman, i-a indemnat pe nefericitii oameni sa pronunte Numele Sfant a lui Isus.

Oriunde vedea ca boala era violenta, el  indemna si-i implora pe bolnavi si muribunzi, cat si pe cei ce nu fusesera inca doborati sa repete:

"ISUS,ISUS, ISUS".

"Scrieti acest Nume pe bucati de hartie si tineti-le la voi, puneti-le pe usile voastre, dar in primul rand, invocati cu buzele voastre si in inimile voastre , acest  Atotputernic Nume",le spunea el.

Asemenea unui inger al pacii , el alerga in toate partile , umpland bolnavii si muribunzii de incredere si curaj.Sarmanii bolnavi simteau in ei o viata noua si chemandu-l pe Isus, ei tineau inscrisurile pe piept sau le puneau in buzunare.

Mai apoi i-a chemat in marea biserica a Sfantului Dominic si le-a vorbit inca o data despre puterea Numelui lui Isus.

A binecuvantat apa in numele lui Isus,cerand tuturor sa se stropeasca si sa stropeasca si fetele celorlalti bolnavi muribunzi.

Minunea minunilor! 

Bolnavii s-au facut bine, muribunzii s-au trezit din agonie, ciuma a incetat si orasul a fost eliberat in cateva zile de cel mai teribil flagel care s-a abatut asupra lumii vreodata.
Vestea s-a raspandit in intreaga tara si toti au inceput sa invoce
 Numele lui Isus.

Intr-un timp incredibil de scurt , toata Portugalia a fost eliberata de ingrozitoarea boala.
Oamenii recunoscatori, patrunsi de minunile la care au fost martori , au continuat sa aiba  incredere si sa iubeasca Numele Mantuitorului nostru si asa , in toate necazurilelor , in pericole, cand relele de orice fel ii amenintau , ei invocau Numele lui Isus.
S-au format confraternitati in biserici, s-au facut  lunar procesiuni ale Numelui Sfant, au fost inaltate altare in onoarea acestui Nume binecuvantat, astfel incat, cel mai mare blestem ce a cazut vreodata pe acea tara, s-a transformat intr-o mare binecuvantare.
Timp de mai multe secole, aceasta mare incredere in Numele lui Isus a continuat in Portugalia, si apoi s-a raspandit in Spania , in Franta si in intreaga lume.


Dominicanul Melchior
zambeste calailor Sai


Avem un fapt asemanator , vestit, despre martiriul venerabilului episcop Dominican D.Melchior.

Intr-una din numeroasele persecutii dezlantuite cu furie in China,persecutii  care au dat bisericii multi sfinti, acest sfant episcop a fost prins, si dupa ce a fost supus celor mai brutale chinuri a fost condamnat la moarte.
El a fost tarat intr-o piata, in mijlocul unei gloate care urla si se bucura de suferintele lui.
I-au fost smulse hainele si 5 calai inarmati cu sabii ascutite, au continuat sa-l chinuie, taindu-i degetele unul cate unul, incheietura dupa incheietura, apoi bratele si picioarele , cauzandu-i chinuri groaznice.In cele din urma i-au ciopartit carnea de pe trup si i-au zdrobit oasele.
In tot timpul acestui prelungit martiriu, nici un semn de durere nu s-a vazut pe chipul episcopului.

El zambea si repeta cu voce tare, rar: 
"ISUSE, ISUSE, ISUSE".

Spre uimirea calailor , acest Nume i-a dat o tarie minunata.Niciun tipat, niciun geamat nu i-a iesit de pe buze pana la sfarsit, si dupa ore de tortura si-a dat linistit ultima suflare, cu acelasi zambet iubitor pe fata.

Ce mangaiere vom simti si noi daca, tintuiti la pat de o boala sau torturati de durere, vom repeta cu evlavie NUMELE LUI ISUS. 
Unor oameni le este greu sa adoarma, dar invocand in momentele de insomnie numele sfant al lui Isus, nu ne indoim ca foarte curand vor cadea intr-un somn linistit.

******

Liturghia este celebrata nu numai pentru aceia care participa in biserica , ci si pentru toti aceia care doresc sa o auda si sa o ofere impreuna cu preotul.
Singurul lucru care ni se cere , este sa spunem cu evlavie si cu resprect: "ISUS, ISUS", cu intentia de a oferi si aceste Liturghii si a participa cu sufletul la ele.

Facand astfel noi participam la toate Liturghiile din lume.
Minunat este de a participa si de a oferi o Sfanta Liturghie! Dar ce minunat este sa poti oferi si sa te poti impartasi la 500.000 de Liturghii zilnic!

De aceea , de FIECARE DATA cand spunem "ISUS", sa avem aceeasi intenitie:

1. Sa oferim lui Dumnezeu toata iubirea si meritele infinite ale "intruparii Sale";

2.Sa oferim lui Dumnezeu " Patima si Moartea lui Isus Cristos".

3. Sa oferim lui Dumnezeu toate  cele 500.000 de Liturghii celebrate zilnic in lume, pentru slava Sa si pentru propriile noastre intentii.


Tot ce avem de facut este sa rostim acest singur cuvant: "ISUS", dar sa fim constienti de ceea ce facem.
   
Sfanta Mectilde obisnuia sa ofere Patima lui Isus , in unire cu toate Liturghiile din lume , pentru sufletele din Purgator.
Domnul nostru i-a aratat odata Purgatorul deschis si cum mii de suflete se ridicau la Cer, ca rezultat al micii sale rugaciuni.
Cand spunem "ISUS" , noi putem oferi Patima si Liturghiile din lume, fie pentru noi insine, fie pentru sufletele din Purgator, fie pentru orice alta intentie dorita.
Noi avem de asemenea obligatia sa oferim acestea si pentru omenire in general , si pentru tara noastra in special.


******

 ******

O , ISUSE, ISUSE, ISUSE , o , Tata Ceresc iti ofer Patima lui Isus in unire cu toate Liturghiile din lume, pentru toate sufletele care vor citi aceste cuvinte , si pentru toate acele suflete care au mai mare nevoie de Indurarea si Iubirea Ta!

ISUSE, ISUSE, ISUSE, Tu esti iubirea mea!

21 februarie 2012

Iubirea si inca o data iubirea

"Astazi dupa Sfanta Impartasanie, Isus mi-a spus cat de mult doreste sa vina in sufletele omenesti:

-Doresc sa Ma unesc cu sufletele omenesti; desfatarea Mea este sa Ma unesc cu sufletele.Sa stii asta , fiica Mea, ca atunci cand vin in Sfanta Impartasanie pana la inima oamenilor,am mainile pline de tot felul de haruri si doresc sa le dau sufletelor, dar sufletele nici macar nu-Mi dau atentie, ele Ma lasa singur si se ocupa de altceva.
Oh, cat de mult Ma intristeaza ca sufletele n-au inteles Iubirea.Se poarta fata de Mine  ca fata de un  lucru mort.

- I-am raspuns lui Isus: O, Comoara a inimii mele , unic obiect al inimii mele, si toata desfatarea sufletului meu, doresc sa Te ador in inima mea asa cum esti adorat Tu pe tronul slavei Tale vesnice.
Iubirea mea doreste  , fie si numai in parte, sa compeseze raceala atat de multor suflete.
Isuse , iata inima mea care este pentru tine un lacas la care nimeni altcineva nu are acces.Numai Tu Te odihnesti acolo ca intr-o frumoasa gradina.
O , Isuse al meu, la revedere, trebuie sa-mi indeplinesc indatorirea , dar Iti voi dovedi iubirea mea fata de Tine prin jertfa, fara sa neglijez nimic si nu-mi voi permite sa ocolesc nicio posibilitate de a o face." 

sursa: "Micul jurnal " -Sfanta Faustina

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu inimi fierbinti care sa-l iubeasca asa cum doreste sa fie iubit!

20 februarie 2012

Lumina si Adevar

1 Ioan 3

1. Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El.

2. Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.
 
3. Oricine are nadejdea aceasta in El se curata, dupa cum El este curat.

4. Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.

5. Si stiti ca El S-a aratat ca sa ia pacatele; si in El nu este pacat.

6. Oricine ramane in El nu pacatuieste; oricine pacatuieste nu L-a vazut, nici nu L-a cunoscut.

7. Copilasilor, nimeni sa nu va insele! Cine traieste in neprihanire este neprihanit, cum El insusi este neprihanit.

8. Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.

9. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.

10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau.

11. Caci vestirea pe care ati auzit-o de la inceput este aceasta: sa ne iubim unii pe altii;

12. nu cum a fost Cain, care era de la cel rau si a ucis pe fratele sau. Si pentru ce l-a ucis? Pentru ca faptele lui erau rele, iar ale fratelui sau erau neprihanite.

13. Nu va mirati, fratilor, daca va uraste lumea.

14. Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentru ca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau ramane in moarte.

15. Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas; si stiti ca niciun ucigas n-are viata vesnica ramanand in el.

16. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.

17. Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu?

18. Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.

19. Prin aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si ne vom linisti inimile inaintea Lui,

20. in orice ne osandeste inima noastra; caci Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si cunoaste toate lucrurile.

21. Preaiubitilor, daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu.

22. Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui.

23. Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.

24. Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat. 

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu inimi curate in care sa domneasca deplin IUBIREA PURA!

19 februarie 2012

Rugaciune de reparatie


Vesnice Parinte, iti ofer Preasfanta Inima a lui Isus, cu toata iubirea, cu toate suferintele si meritele Ei :

1. pentru a ispasi toate pacatele ce le-am facut astazi si in decursul intregii mele vieti;


Slava Tatalui, si Fiului si Sfantului Duh ...... Amin.

2. pentru a curati binele, ce l-am facut rau, astazi si in decursul vietii mele intregi;


Slava Tatalui, si Fiului si Sfantului Duh ...... Amin.


3. pentru a suplini binele pe care l-as fi putut face, dar nu l-am facut astazi si in decursul vietii mele intregi.


Slava Tatalui, si Fiului si Sfantului Duh ...... Amin.


 
O calugarita clarisa s-a aratat indata dupa moarte superioarei sale - care se ruga pentru sufletul ei - si i-a spus : "Eu am ajuns indata dupa moarte in Rai, pentru ca prin rugaciunea aceasta, pe care o rosteam in fiecare seara, mi-am platit toate datoriile".

Asa sa ne ajute Domnul, pe toti !
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Spiritul Sau Sfant!

Chiar acum Isus te imbratiseaza

Dragul meu, draga mea ,
 da , chiar tu cel sau cea care esti acum  aici si citesti,
zambeste, surade, fii fericit, fii fericita.

De ce?

 Deoarece azi ,la Sfinta Liturghie , in timp ce ma imbratisa si se contopea cu mine, Isus m-a inspirat sa-ti spun ca in timp ce tu citesti aceste cuvinte 
ISUS TE IMBRATISEAZA , da, 

ISUS TE IMBRATISEAZA chiar in aceasta clipa.

Asa ca opreste-te putin si arunca-te in bratele Sale cu toata inima ta ...desi esti deja acolo chiar daca nu simti...

BUCURA-TE!!!!

Cufunda-te in bratele Sale , in Inima Lui , esti chiar imbratisat, imbratisata....

...inchide ochii , deschide-ti inima si daruieste-te acestei tandre imbratisari asa cum poate nu ai mai facut-o niciodata.

Vorbeste-i...zambeste-i...plangi...fa tot ce te inspira...e cu tine ...esti cu EL 
si te iubeste tare , tare ...simti???

Daca nu simti spune-i acest lucru...insa nu te indoi nicio clipa

acum  esti in bratele lui Isus!

Bucura-te de EL !!!


Dumnezeu sa te binecuvanteze cu infinita Sa iubire , cu tandra Sa imbratisare si sa-ti daruiasca Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

Cufundata in Dumnezeu ...

Sunt cateodata ore intregi in care sufletul mi-e cufundat in uimire, vazand Maiestatea nesfarsita coborandu-se astfel spre sufletul meu.Neincetata este uimirea mea launtrica, pentru ca Domnul Preainalt isi afla bucuria in mine, si mi-o spune El Insusi; iar eu ma cufund inca o data in neantul meu, fiindca stiu ce sunt prin mine insami.
Totusi, trebuie sa spun ca Il iubesc pe Creatorul meu la nebunie, cu fiecare bataie a inimii, cu fiecare nerv; in mod inconstient, sufletul meu se cufunda, se cufunda...in El.
Simt ca nimic nu ma va desparti de Domnul, nici cerul , nici pamantul, nici timpul prezent, nici viitorul, totul se poate schimba, dar iubirea ,niciodata, niciodata, ea este mereu aceeasi.

El , Suveranul nemuritor, ma face sa cunosc vointa Sa  ca sa-L iubesc in mod cu totul aparte, si face El Insusi sufletul meu capabil de iubirea cu care doreste sa fie iubit de mine.

Ma cufund tot mai mult in El si nu ma tem de nimic.
Iubirea ocupa toata inima mea si chiar daca mi s-ar vorbi despre justitia lui Dumnezeu si despre faptul ca, pana si duhurile pure tremura in fata Lui si acoperindu-si fetele spun neincetat : Sfant, si ca de aici ar rezulta ca relatia mea intima cu Domnul, ar fi un prejudiciu pentru cinstea si maiestatea Sa- 
o , nu , nu, si inca o data nu.

Iubirea curata contine totul- cea mai inalta cinstire si cea mai adanca adoratie, dar , in cea mai mare pace, sufletul este cufundat in El din iubire iar vorbele exterioare ale creaturilor nu au nicio influenta asupra sa.

Ceea ce ii spun ele despre Dumnezeu este doar o sclipire palida in comparatie cu ceea ce traieste el launtric cu Dumnezeu, si se mira uneori ca sufletele sunt uimite de ce aud spunandu-se despre Dumnezeu: pentru el este paine de toate zilele, caci stie ca ceea ce se lasa rostit nu este inca asa de mare- accepta si asculta totul cu respect, dar el are propria-i viata in Dumnezeu.

Iubirea imi inunda sufletul, sunt cufundata intr-un ocean de iubire , simt ca lesin si ma pierd cu totul in El.

Sfanta Faustina

Dumnezeu  sa va binecuvanteze cu acele haruri care va vor face sa-l iubiti pe Dumnezeu asa cum vrea sa fie iubit!